Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.04.2017., 18:31   #3401
Znam da je dugo ali isplati se procitati.

Quote:
Splićankaa kaže: Pogledaj post
Problem je sto zene ili muzevi koji trpe nasillje su u tolikoj mjeri izmanipuliranu pesimizmom, negativnoscu i nasiljem da im je sav FOKUS na partneru. Sve je podređeno njemu.
Žene morate razdvojiti u svojim glavama dva pojma: kakav je vaš muž i kakav bi muž tribao bit. Ne može nasilnik bit dobar OTAC. NE MOZE I TOCKA.Ja sam odraslo djete nasilnika. Koji vam je k kad mislite da djete uziva u igri s ocem dok zna da taj otac je mlatio majku i skoro je ubio. Djete ne uziva, nego se ponasa onako kako otac ocekuje, zabavlja ga i hoda po ljuskama jajeta. Djete je zrtva uvreda a majka brani oca: "NIJE TATA TAKO MISLIO". "Nemoj govorit loše o ocu, sram te bilo". Recite mi kako ja i vaša djeca mozemo odrast u normalne samopouzdane odrasle osobe nakon sto smo gledali mater koja glumi pačenicu, katolkinju i pleše kako selo i rodbiba hoće. Koja se brine o njemu kad je pijan, koja dobiva batine. Koja na to kad on djecu dozivljava ko trošak i govori da cemo mu sve sto nam je dao pare morat vratit. ALKOSI gledaju prvo svoju guzicu, to su nezrela odrasla djeca. ALKOHOLICAR NE MOZE biti dobar roditelj, ma ni R od roditelja. Djete odrasta uz uvrede, onda kad djete odjebe takvog roditelja- majka pačenica pokusava odrzat neku svoju iluziju obitelji i opravdava oca. Znate sta ce vam se dogoditi radi tog sto sutite i pustate djecu da su maltretirana. Jednog dana kad vam djete odraste, otic ce od vas i vise vam se nikad nece javit. I nemojte se cudit ako vas djete udre ili porazbija po kuci zbog sve nakupljenje tuge, agresije koja se akumulirala godinama jer su djetetove potrebe stavljene na zadnje mjesto a godinama se titralo kako je luđak htio i svi clanovi obitelji su robovi hirova.NEMOJTE DOPUSTITI DA NEURACUNLJIVI ALKOHOLICAR UPRAVLJA VAMA.HALOOOO!!!!!
Razmislite malo "out of box" . Ako vam prijeti da cete zapet ostatak zivota na balkanu bez primanja i nemate nikakav back up plan, posaljite mi por na pm. Koliko mogu pomoc ch sa savjeton kako otic iz žabokrečine u inozemstvo i maknut se od svega.
Ljudi moji pa niste se vi rodili da bi vas gazili i da prihvacate: pa nije on tako loš. Ma šta nije- premlatio te i ponaša se prema tebi ko prema krpi. Urazumite se zene i odjebite to sve. Aki treba promijenute zupaniju, drzavu.Maknite se od toga, ne dajte se. Okrecat ce djecu protiv vas Moj je stari cili zivot sra po mojoj materi, kad san ga odj onda je i po meni srao da san materino djete i da nisam njegovo djete, da ne vridin nista, da sam balavica koja nema pojma o zivotu. Pocela radit sa 17godina i ubijala se od posla tokom lita, on prokomentira da placa koju primam je za kurac. Isto tako nas je odjeba bija. Jednom se godinu dana nije pojavija. Ja san pitala mater di je i rekla joj da me samo zanima jel živ i da se ne triba vracat. A sve bi bilo drukcije da se moja mater lijepo rastavila. Mogla je ona i sama. Al je bila glupa, eto ne znam sta drugo rec. Ona dan danas smatra da ja nisam u pravu, da su se oni volili i da je on IPAK brinuo o nama. Ok donosio je pare ba kapaljku i hranu. Al ostalo=nula bodova. Ja sam sigurna da su se rastavili da bi on bio bolji otac i ona bolja majka i oboje sretni sa zivotima.
Ja sam svjesna da pola zena tu ko pokvarene ploce komentiraju: radi djece. Uvrijedili se vi sad il ne. Boli vas k za vasu djecu Jer da vam je stalo. Ne bi dopustile da vam djeca trpe nadilnukove promjene raspolozenja ludosti i da moraju proguglajte pojam "klaun djete" izigravat tu ulogu.Procutajte jos 3puta ako treba moj post. Djete treba normalne roditelje koji nisu ovisnici i koji se je ponasaju ko cendravo djete natankano alkoholom. Ako vi niste u stanju to osigurat. Odvedite djete u dom i točka. Ja bi bila sritnija da sam u domu bila i da nisan morala te ludosti trpit. Da ne spominjem svaki put kad bih vidila da nema boce vina pripremljene za njega. kako sam se tresla. Zene moje maknite se. Nemojte bit u zoni komfora i rutine. Jos jednom ponavljam ako kome treba pomoc oko odlaska iz zabokrecine ili psiholoska pomoc, razgovor., javite se preko poruke.
Nemojte mi pisat slucajno da vam je zao sta san ovo prosla, ovo pisem kao VAPAJ u ime vase djece jer ona su premala i boje se ovo rec!!! Zapamtite kad odrastu vase slijeganje ramenima i sutnja ce vas skupo kostati. Proc ce vam godine uz nasilnika, djeca mozda postanu nasilnici i prekinu iz ljutnje kontakt s vama. Ne odgajajte djecu da budu zrtve iz nasilne porodice.
Ovim putem MOLIM na koljenima sve zene koje su smogle snage rastavit se, da smognu znage i kazu NE! moljakanju od strane nasilnika da cesce viđa dijete i moljakanju od njegovih roditelja da im fale unuci.
Molim vas, u ime vaše djece koja su premala i koja se boje, koja GLUME da su nasmijana ispred njega jer se boje njegove lude reakcije (ili njene reakcije ako je nasilnica u pitanju) molim vas da poštedite djecu toga. Forumašica piše da je razbijao i dječe igračke- molim te shvati da je jedno to kakvu viziju dobrog oca i muza imas a drugo ono sto si dočekala. Moj otac je meni govorio da sam nitko i ništa, da sve sto radim je za k, vrijeđanje, luđačke reakcije ispred mojih prijatelja u 8sati navecer, bacanje mog privjeska kroz balkon, fizicki napad, ismijavanje.
ZAŠTO cete izlagat svoje dijete tome, zasto cete ga traumatizirat- niste stekle jos muda da kazete STOP??? Nemojte titrat kako oni hoce, oni su POREMECENI , unistit ce djetetu samopouzdanje i kontrolu impulsa i jednog dana ce vam dijete postat nasilnik ili ulazit u vezu nesvjesno s nasilnicima.
Djetetu je bolje uz jednog roditelja nego da ga izlažete nasilniku i alkoholičaru, izborite se za MINIMALAN kontakt , ne zakidate ga ničim, kasnije kad bude veliko dijete ce moc druzit se s ocem ako bude htjelo- i tada ce bit dovoljno veliko i izgradeno da uzvrati na uvrede. Molim vas ne puštajte djecu k njima, promijenite broj mobitela i s svekrvama i njima ih zovite sa skrivenog tako da vas ne mogu maltretirat i zivkat kad im padne napamet. Citajte knjige kako pozitivno utjecat na dijete i sebe. Saljem vam srce veliko i zagrljaj.
Splićankaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 18:44   #3402
Quote:
dire Dawn kaže: Pogledaj post
Quotani dio i "izabrala si nasilnika" nisu isto.
Birati ostati u usranom braku do odredjene tocke i izabrati za partnera nasilnu osobu nije isto.

Izabrati nasilnika znaci da si glup i slab. I da nemas pravo kmecar jer je sve to na kraju TVOJ izbor.

Izabrati ostati, koji god rwzlog bio, je losa odluka.
Nitko ne bira ostati jer mu ustvari odgovara ta situacija, ne ostaje radi osobe koja je nasilna nego radi "njega sa pocetka" ili "promjene".

Doslovno je ista shema sa zrtvama silovanja i komentarima poput "da, nisi ti kriva, ALI nisi trebala ____" - i samim time ti JESI kriva.
Jer napravila si to "nedozvoljeno".
Mogucnost da si se nasla na krivom mjestu u krivo vrijeme ili da bi te netko silovao i da di nosila skafander - noup. Kriva je suknja ili pice ili odabir kluba.
Kriv je njen odabir makar to ne bilo ustvari tako.

Stvarno sam nakon toliko godina na forumu trebala znati bolje.
Da se o temama o kojima ti je tesko govoriti ustvari ni ne pise.
Jer nekome ces biti krivog spola ili krivih godina ili nece volit sto je stavljas kvacice, pa ce se sukladno tome posrat po necemu sto je tebi veoma teska tema cak i za tekst.

Zrtve osudju zrtve.
Depresivni se nadjebavaju tko je u vecoj depresiji.

Forum je stvarno spao na vrlo niske grane gdje ustvari ne mozes nesto samo "izbaciti" bez da se osjecas dodatno krivo.

Stvarno mi je zao sto sam uopce ista napisala jer je potaknulo neka sjecanja, a feedback je samo potencirao kako sam se tada osjecala.
MO bivseg je bio svodjenje mojih emocija na "dramljenje" i na "nabijanje griznje savjesti" njemu cak i nakon sto mi je jednom.pozlilo.
Jer kako se ja usudjujem imati osjecaje/misljenje koji su drugaciji od onog sto on smatra da bi ja trebala osjecati/misliti.
Odakle mi pravo na iskrenu reakciju na nesto, bez da sam govorila rijecnikom koji on zeli i tonom koji njemu pase.
Odakle mi pravo da se zauzmem za sebe ako on smatra da je vrijedjanje ono sto sam zasluzila.

Ono sto me ustvari potaklo na pisanje je njegovo javljanje prije cca dva tjedna gdje me izvrijedjao putem poruka.
Jer zivot nije posten prema njemu i shodno tome falila mu je vreca za istresanje, a ja sam tu...
Uskoro ce biti godina dana od razvoda.
Pitam se hoce to ikad do kraja prestati.
Prepoznajem sebe u ovoj priči. Znam kako je kada ti se život svede na trud da idiota ne iznerviraš. A počeli ste u velikoj ljubavi, divno, uvažavajući jedno drugo, i onda skužiš da se sve okrenulo za 360, ali već ti je mozak opran i teško ti je nešto poduzeti.
Kada odlučiš prekinuti svi se čude da ostavljaš tako divnog muškarca, na van...

Pusti ove koji još nisu rasčistili sa bivšim ženama, njima su sve žene iste gadure kao njihova bivša, a čini mi se da je problem što nisu do kraja rasčistili u svojoj glavi da je gotovo, što ne napravi ni jedan nasilnik.

Neće te nikad pustiti na miru, on se hrani tvojim lošim stanjem.

Meni je ovaj mjesec 10 godina kako sam se odlučila maknuti. Dvije se nije htio rastati, živjeli smo odvojeno...klali smo se oko imovine koju smo prvo dogovorno podijelili, ali kada je trebala papirologija predomislio se, nije plaćao, alimentaciju, nije viđao djecu, ako bi ih i viđao to je bilo po kafićima jednom u mjesec dana.....negdje je sakupio ženu sa djetetom ( da bi svima pokazao kako je on faca, dobar i poželjan), na kraju ih je izbacio iz stana...

Komuniciramo minimalno, samo kad su cure u pitanju, i onda se dogodi da mu pošaljem poruku na koju mi nikad ne odgovori- slatka mala prcanja, nek se vidi tko je jači...

Okruži se prijateljicama, veseli se malim stvarima i sama sebi jer si se maknula dok nisi skrenula do kraja. Sretno svaki dan je nova pobjeda
sama45 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 19:53   #3403
Quote:
Azzura kaže: Pogledaj post
zapravo je ovo jedna vrlo razumljiva interakcija izmedju dd i khs. imate vise toga zajednickog nego sto mislite i po meni je zdravo da se cak i ovdje, iza ekrana, konfrontirate. svaka zrtva nasilja ce ovakvim temama pristupiti s mnogo emocija, stovise, s burom emocija. i to je jedan nacin na koji ce se toksicna materija (gradjena godinama u ulozi zrtve) na jedan nacin rastvarati. mozda se cini nebitnim, no stati i obraniti se samo i na jednom forumu je zauzimanje za sebe. mozda isto onakvo kakvo se nije moglo primijeniti u odnosu s partnerima nasilnicima.
obiteljsko nasilje je teska, vrlo skliska tema. mene je uvijek zanimao onaj dio kad covjeku intuicija, zdrav razum (nazovi kako hoces) govori da nesto nije u redu. a covjek ostaje u tome. mnogi naprave i djecu, ostanu desetljecima zajedno. kako je vrijeme odmicalo postajali su sve laksa meta nasilniku.
konkretno, vi ovdje bi, pretpostavljam, mogli detektirati "onaj" sumnjivi trenutak kad ste shvatili da nesto nije u redu, bili zbunjeni. no, ostali ste i dalje tu. jer? jer niste vjerovali sebi? bojali ste se ostati sami? vjerovali ste u prolaznost takvih "faza"? odgojeni ste tako da dobro proizlazi iz velike zrtve i trpljenja koje se na kraju nagradjuje? niste zeljeli da se unisti iluzija i ono sto ste mislili da predstavlja osoba pored vas?

ne trazim odgovor, sve su ovo retoricka pitanja. ili makar pitanja koja bi obradjivala na pt.

a svima vama koji ste smogli snage da se odvojite od nasilnika/ca od srca cestitam, opet. i uciniti cu to svaki put.
Nemam nikakva problema objasniti zasto se nisam na vrijeme maknuo od nasilnice
Prvo,ona ima tzv.granicni poremecaj osobnosti,a oni to pokazuju tek najblizima,clanovima svoje obitelji...iako u dovoljno dugoj vezi,prije braka,(2 godine),nisam zivio s njom,pa i nisam imao prilike bit dio "obitelji"...jedino sto je ukazivalo bilo jd sto joj je i stari bio nasilnik,ali prije,jbg,pa necu zivjet s njim,bas me briga,bla bla...1.greska

Drugo,kad sam sve shvatio,onda sam cekao da djwca odrastu toliko da bar imam teorijske sanse da ih dobijem..a i netko je morao pazit da djecu totalno ne unisti
Odmah sam otisao kod super odvjetnice,a i Ravnateljica poliklinike koju sam upoznao i privatno,savjetovala me da cekam jer cu ostat bez djece...i da ludjakinju pokusam natjerat na lijecenje

...da ne zivim u rvackoj,bilo bi drugacije
Ovako,dozivio sam ALI BAS SVU DIVOTU SUSTAVA KOJI STITI NASILNIKE

...inace,sto god te zanima,rado cu podijelit s tobom i forumom
Unatoc cinjenici da sam ja za i manje stvari od "zabij si u guzicu" dobivao kartone...
__________________
heroj ulice
K H S is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 20:00   #3404
...i za kraj rasprave...
S moje strane
Tema je Nasilje u obitelji
Kako sam radi istog bio u bolnici,na raznim sudovima,policiji,dorhu,czss,i konacno postao pridruzeni clan (ispred udruge gradjana) radne skupine inicijative zs izmjenu Obiteljskog zakona,usudjujem se reci da znam podosta o istom...
....sa aspekta zrtve...
Kako je ovo forum,isto tako se usudjujem reci da me previse patekike,bez obzira na kojoj temi bila,momentalno tjera na povracanje...

Na forumu smo...
Vajlda se smije javno izraziti ono sto mislis...
...bez osjecaja krivice
__________________
heroj ulice
K H S is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2017., 23:16   #3405
Azzura, oprosti

@K H S
Oh najveca zrtvo svih zrtava ikad. Direktoru svemira i spasitelju potlacenih, daj pliz broj racuna da napravim GoFundMe za tebe jer covjek takvog talenta, takve empatije, takvog dobrodusja - pa moras napraviti karijeru u medijima barem.
Novi Braco sa Srebrnjaka.
Lijeci ljude svojim magicnim slovima iz tipkovnice (nju ni slucajno nemoj nabit u guzicu!).

Raskrsti sa zenom vise.
Ili barem postani svjestan da nisu sve zene tvoja zena.
Ni tvoja zena vjerojatno nije ista sad kad se rijesila cijela ta situacija.
Makar po tvom pisanju ti i dalje zivis traumu koliko god si ju nadisao i sad si super.

Takodjer, granicni poremecaj licnosti znaci da je ludjakinja? Cisto sumnjam da bi ti to rekao bilo koji psihijatar koji iole drzi do radne dozvole. Just sayin'.

Ukoliko te veseli gazit i pljuckat po onima koji su prosli manje - ma go for it.
Stvarno i doslovno sam navikla.
Zrtve zlostavljanja imaju nekoliko opcija, a dio njih izabere - postati nasilnikom.
Ja sam izabrala ne sutit i ne dopustit da me se gazi.
I onda to bude problem nekome tko bi me bas malo stisnuo da cvilim i placem, a ja necu.

Ono sto.me sad jebe su moji problemi.
Stvari s kojima se nosim sama bez da ugnjetavam ljude oko sebe ili stupnjujem njihovu depresiju.

Tuzne price su svuda oko nas, a to sto je tebi tvoja najgora, a ostalo pateticno placipickarenje u prazno najvise govori o tebi.
Jer osoba koja je okej sama sa sobom nema potrebu nekoga tko je prozivio slicno zgaziti.

Jesi ikad cuo onu "ako ne mozes pomoci, nemoj ni odmagati"?
dire Dawn is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 09:08   #3406
Quote:
K H S kaže: Pogledaj post
...i za kraj rasprave...
S moje strane
Tema je Nasilje u obitelji
Kako sam radi istog bio u bolnici,na raznim sudovima,policiji,dorhu,czss,i konacno postao pridruzeni clan (ispred udruge gradjana) radne skupine inicijative zs izmjenu Obiteljskog zakona,usudjujem se reci da znam podosta o istom...
....sa aspekta zrtve...
Kako je ovo forum,isto tako se usudjujem reci da me previse patekike,bez obzira na kojoj temi bila,momentalno tjera na povracanje...

Na forumu smo...
Vajlda se smije javno izraziti ono sto mislis...
...bez osjecaja krivice
Išla sam čitat 2 puta tvoje i njene postove i ne kontam uopće o kakvoj patetici ti pričaš.

Sve se nadam da sam te krivo skontala i da ne omalovažavaš iskustvo od dire Dawn samo zato jer si ti dobivao usisavačem po glavi.

A na ovo sama si si birala ti mogu samo reći da neke osobe u životu ne pokažu odmah svoje pravo lice, neke osobe se promijene nakon nekoliko godina i krenu raditi što prije nisu i tako, ima svega. A i teško je prepoznati te neke sitne znakove da je netko nasilnik ako nisi u životu imao doticaja sa takvim ljudima.

Nema mi odvratnije stvari kad netko prebaci krivnju na žrtvu ili krene ismijavati nasilje (što se jako voli raditi kad ženska zlostavlja lika, a on ju ne želi lupiti nazad)
__________________
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom. H. L. Menken
...previše ljudi traži pravu osobu, umjesto da sami pokušaju biti prava osoba...
leeloo27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 11:34   #3407
Znam da ću dobiti porciju zbog ovog što ću sad napisati, ali baš me boli... Mislim da se nikako ne može uspoređivati nasilje koje vrši psihički bolesna osoba s nasiljem koje vrši obični kreten. Na stranu što je patnja žrtve ista i na stranu što sistem ne valja ni za jednu žrtvu jednako...

Ono što je KHS ova žena napravila kad mu je zatajila svoju bolest je užasno, iako donekle razumljivo - denial, strah od osude, napuštanja... Ali to je bolest, ne svjesna i namjerna zloća i sadistički užitak u ponižavanju i patnji druge osobe (razumijem i da žrtvi to baš ne pomaže puno). Ali ne mogu vjerovati da se s nekim može napraviti djecu, a još uvijek ne znati da je ozbiljno psihički bolesna. Jedno da, ali više od jednog ne kužim da ga jebeš.
__________________
Hazen: "Kad vola stavis u palacu, ne postane on kralj nego palaca postane stala".
shtefy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 11:53   #3408
Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
Išla sam čitat 2 puta tvoje i njene postove i ne kontam uopće o kakvoj patetici ti pričaš.

Sve se nadam da sam te krivo skontala i da ne omalovažavaš iskustvo od dire Dawn samo zato jer si ti dobivao usisavačem po glavi.

A na ovo sama si si birala ti mogu samo reći da neke osobe u životu ne pokažu odmah svoje pravo lice, neke osobe se promijene nakon nekoliko godina i krenu raditi što prije nisu i tako, ima svega. A i teško je prepoznati te neke sitne znakove da je netko nasilnik ako nisi u životu imao doticaja sa takvim ljudima.

Nema mi odvratnije stvari kad netko prebaci krivnju na žrtvu ili krene ismijavati nasilje (što se jako voli raditi kad ženska zlostavlja lika, a on ju ne želi lupiti nazad)
nasilje je nasilje i nema gradacije

tjelesno, verbalno, mentalno...svakoj žrtvi je njen oblik nasilja najgori
to potpisujem uvijek, dakle krivo si shvatila
u odgovoru azzuri napisao sam i da se u mom i u svim slučajevima nasilnik ne prepoznaj eodmah, dakle nikad nisam rekao da žrtva svjesno bira nasilnika za partnera

rečenica da smo sami birali znači da je naše neprepoznavanje potencijanog nasilnika s koim smo završili u braku ipak največim dijelom naša krivica, i da se stoga s tim moramo znati nositi,,,i drugi put naučiti,prvo sebe, a onda i druge, da se nasilinik krije u potencijalno svakom čovjeku oko nas i da naučimo na vrijem prepoznati znakove

tome i služi forum

mene je osobno na ovoj temi, a i u životu stvarnom, zapanjila količina inertnosti sustava koji dopušta nasilnicima da rade što god žele,uglavnom bez sankcija, koje su i inale propisane Kaznenim zakonom RH

osobno mislim da je to glavna tema ovog podforuma, ili bi trebala biti


patetika o kojoj pričam nalazi se u prilogu blogovlje, a autorica ga je sama stavila u potpis
koji se nalazi u svakom njenom postu...
dakle je sastavni dio njenog web izričaja
__________________
heroj ulice
K H S is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 12:09   #3409
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Znam da ću dobiti porciju zbog ovog što ću sad napisati, ali baš me boli... Mislim da se nikako ne može uspoređivati nasilje koje vrši psihički bolesna osoba s nasiljem koje vrši obični kreten. Na stranu što je patnja žrtve ista i na stranu što sistem ne valja ni za jednu žrtvu jednako...

Ono što je KHS ova žena napravila kad mu je zatajila svoju bolest je užasno, iako donekle razumljivo - denial, strah od osude, napuštanja... Ali to je bolest, ne svjesna i namjerna zloća i sadistički užitak u ponižavanju i patnji druge osobe (razumijem i da žrtvi to baš ne pomaže puno). Ali ne mogu vjerovati da se s nekim može napraviti djecu, a još uvijek ne znati da je ozbiljno psihički bolesna. Jedno da, ali više od jednog ne kužim da ga jebeš.
sve stoji...
ali

bolest kao što je granični poremećaj osobnosti teško je dokaziva, ne postoje neki nalazi iz krvi ili laboratorija kojima bi se to dokazalo...
ima sjajna knjiga #Prestanite hodati po ljuskama od jajeta# koja to opisuje
simptomi su fluktuativni, i nestalni
naravno da ne bih imao ni jedno dijete fada sam to znao
svoju djecu jako volim, i po navodima "struke" nema boljeg oca, ali da mogu opet birati, nikad ne bih da se oni rode pod ovakvim okolnostima...
dakle, sad da biram radije bi da se oni nisu rodili...
a drugo dijete dođe jer trudnoća, pa dojenje i horomoni totalno zamagle sliku osobe, prava bolest pojaviila se tekk kasnije
eto,,,
__________________
heroj ulice
K H S is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 12:26   #3410
Uvijek postoji ali. Tvoj je problem bio što su simptomi takvi kakvi jesu, a kad je postalo jasno što je u pitanju, bilo je kasno. S druge strane je ali možda u životnim situacijama i okolnostima (ne čak obavezno negativnima) koje neke ljude promijene ili im pruže priliku da iz sebe oslobode nešto što u drugačijim okolnostima nikad ne bi. Nitko svjesno ne bira biti žrtva, drugo je to što je ljudima nekad sposobnost rasuđivanja zamagljena okolnostima, često odgojem, zatajenim informacijama, kao kod tebe...
__________________
Hazen: "Kad vola stavis u palacu, ne postane on kralj nego palaca postane stala".
shtefy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 13:01   #3411
Ali...
Evo ti jos jednog ali...
Ali
Mi se i dalje bavimo ulogom agresor - zrtva i njhovim psiholoskim okvirima raznih interakcija

Umjesto da se bavimo ocajnim rvackim pravnim sustavom,ponajgorim u Europi,koji spsolutno nista nihe ucinio,bar u mom slucaju,da zastiti djecu,ako vec ne mene,od nasilnice
Iako to podlijeze kaznenoj odgovornosti
__________________
heroj ulice
K H S is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 13:48   #3412
Quote:
K H S kaže: Pogledaj post
Ali...
Evo ti jos jednog ali...
Ali
Mi se i dalje bavimo ulogom agresor - zrtva i njhovim psiholoskim okvirima raznih interakcija

Umjesto da se bavimo ocajnim rvackim pravnim sustavom,ponajgorim u Europi,koji spsolutno nista nihe ucinio,bar u mom slucaju,da zastiti djecu,ako vec ne mene,od nasilnice
Iako to podlijeze kaznenoj odgovornosti
Mislim da to nitko, ali baš nitko, ne osporava. Čast pojedincima iz sistema koji tu i tamo iskoče po trudu, empatiji, zdravom razumu i entuzijazmu...

Zato žrtve ne bi trebale skakati jedna drugoj za vrat, nego zajedno skupiti iskustva i tražiti način da se sistem promijeni tako da svaku žrtvu štiti jednako.

Nemoj me krivo shvatiti, ali da si meni rekao da sam i sama kriva za zlostavljanje, ja bih ti vjerojatno rekla nešto puno gore od "zabij si to". A i ti bi isto to rekao da ti netko treći to kaže.
Nema tu krivice, samo treba tražiti način i pomoć za bijeg iz zlostavljanja.
__________________
Hazen: "Kad vola stavis u palacu, ne postane on kralj nego palaca postane stala".
shtefy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 14:46   #3413
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Mislim da to nitko, ali baš nitko, ne osporava. Čast pojedincima iz sistema koji tu i tamo iskoče po trudu, empatiji, zdravom razumu i entuzijazmu...

Zato žrtve ne bi trebale skakati jedna drugoj za vrat, nego zajedno skupiti iskustva i tražiti način da se sistem promijeni tako da svaku žrtvu štiti jednako.

Nemoj me krivo shvatiti, ali da si meni rekao da sam i sama kriva za zlostavljanje, ja bih ti vjerojatno rekla nešto puno gore od "zabij si to". A i ti bi isto to rekao da ti netko treći to kaže.
Nema tu krivice, samo treba tražiti način i pomoć za bijeg iz zlostavljanja.
ako si je dd sama kriva za zlostavljanje, je li onda i KHS također sam kriv za isto?

nadam se da rasprava nije krenula u ovakvom prepogrešnom smjeru

složila bih se da se često odmah ne skuže nasilničke osobine, a još pogotovo ako ih osoba taji, makar ni to ne može upravo zbog prirode bolesti potrajati

@KHS pročitala sam spomenutu knjigu davno, čini mi se, kao laiku, da jako dobro objašnjava obrasce ponašanja

tu bih dodala i knjigu otrovni roditelji
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 15:15   #3414
Quote:
rejoflajt kaže: Pogledaj post
ako si je dd sama kriva za zlostavljanje, je li onda i KHS također sam kriv za isto?
Ja sam to negdje napisala? Ne bih baš rekla, čak suprotno. Ali od toga da žrtve skaču jedna drugoj za vrat i mjere kolika je čija "krivica", a kolika čija patnja nema nikakve koristi. Umjesto toga bi, bar po meni, trebali svi razmijeniti iskustva, ispričati svoje priče, okolnosti, sve, kako bi se sistem mogao poboljšati jednako za žrtve običnih kretena jednako kao i za žrtve psihičkih bolesnika. Strah, bol i patnja nemaju definiranu mjernu jedinicu, pa da bi se gubilo vrijeme na kome je gore. Treba pomoći svima.
__________________
Hazen: "Kad vola stavis u palacu, ne postane on kralj nego palaca postane stala".
shtefy is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 15:22   #3415
ja sam plakala, u stvari ridala citajuci ljuske jajeta,
kao da mi je visegodisnja koprena pala s ociju i
sve sam najednom vidjela toliko jasno i bolno...

ova tema mi otvara stare rane,
toliko mi je poznato sve ovo o cemu dd i ostali pisu...

azzura, ta sam pitanja tisucu puta nakon razvoda vrtila u glavi,
sama, na psihoterapiji, s dragim ljudima, na kraju krajeva i ovdje,

kako poslije to izgleda jednostavno i lako..gdje nestane nase ja u svemu tome?
moje je vjerojatno polako nestajalo jos od djetinjstva u roditeljskom domu,

krivis sebe, vjerojatno sam nesto krivo napravila/nisam nesto napravila/preglasno sam rekla/
prenaglo se okrenula/promjenila program na tv...

racionaliziras i opravdavas iz ove perspektive strasne stvari,
umanjujes uzas,
velicas dobre stvari i dobre trenutke..
pogotovo kada ti vlastita mater kaze,

nije on tako los, vas otac nije nikada okupao i pricuvao,
vidis kako ... to hoce napraviti...moras biti strpljivija, tisa, bolje citati misli i micati se s puta
jer valjda ako pricuva vlastito dijete onda ima pravo na visu gradaciju tolerancije jelte..

djiz, mucno mi je..doslovce,

godine psihoterapije i antidepresiva su me dovele do ovdje,
ono sto u zivotu najvise cijenim je mir,
nikada, nikome ni pod kojim uvjetima ne bih ga vise dala,
jos i dan danas, sedam godina od razvoda, ulovim se kako uzivam
u samoci, miru i tisini,
samo sjedim i gledam vatru u kaminu...bez straha od udarca vrata i ludjackog pogleda,
dobro sam,
ono sto mi je ostalo u nasljedje je moja odluka da ostanem sama unatoc godinama,
nemam vjeru u svoj odabir, tražim neki krivi pogled, pokret ruke,
ne zelim nikome, a najmanje sebi priustiti takav zivot
brezia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 15:23   #3416
Quote:
K H S kaže: Pogledaj post
nasilje je nasilje i nema gradacije
Znači, isto je kad ti netko kaže "zabij si X u guzicu" i kad ti razbije glavu usisavačem?
__________________
#HoldMyRakija
Leteća is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 15:49   #3417
Quote:
K H S kaže: Pogledaj post

patetika o kojoj pričam nalazi se u prilogu blogovlje, a autorica ga je sama stavila u potpis
koji se nalazi u svakom njenom postu...
dakle je sastavni dio njenog web izričaja
Vidim da si naucio pokoji trik od bivse, a to bi bilo ismijavanje tudjih emocija i misljenja za koje te se apsolutno nikad nije pitalo misljenje.
Misko... Blog je u potpisu da, i na kraji je svakog posta, ali te nitko nije tjerao da ga niti otvaras niti citas, a pogotovo da to radis opetovano.
Tko ti drzi pistolj nad glavom i tjera te citat moju patetiku?

Shvacas da spominjanjem necega napisanog van foruma svodis raspravu na jako jako osobnu razinu.
Razinu kojoj ovdje nije mjesto.

Da, blog je u potpisu, ali to ne znaci da je na iti jednoj temi ovdje tema moj blog. Jer nije.
Tko mi ima sto reci o njemu, postoji tamo mala rubrika zvana komentari.
I postoji PM.

Razvlaciti nesto napisano na drugom sajtu je offtopic do ibera, pogotovo jer niti jedan post nije o bivsem i nije o nasilju.
Niti.
Jedan.

Shvacam ja da si ti sad u defenzivnom stavu gdje te zloceste tete napadaju i sve zene su dno, ali ajd se onda bar zapitaj malo da nije mozda ipak mrvica problema i u tebi, ako su bas svi ikad protiv tebe.

Ne zelim ulazit u tvoj slucaj, ali ako mislis da ga prezentiras sa neutralnog "bilo pa proslo" stajalista - varas se.
Zelis dobit wow efekt.
Medalju valjda.

Cestitam.
Uspio si se dobro israt po anonimnoj osobi koja ti nikad prije nijednu rijec nije uputila.
Nadam se da uzivas sad u tome i cinjenici da si nasao nacina sa mi "spustis" u svakom postu.

Covjece, ti odgajas djecu.
Daj odrasti i sazrij.
Vrijeme ti je.
dire Dawn is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 17:19   #3418
Quote:
shtefy kaže: Pogledaj post
Ja sam to negdje napisala? Ne bih baš rekla, čak suprotno. Ali od toga da žrtve skaču jedna drugoj za vrat i mjere kolika je čija "krivica", a kolika čija patnja nema nikakve koristi. Umjesto toga bi, bar po meni, trebali svi razmijeniti iskustva, ispričati svoje priče, okolnosti, sve, kako bi se sistem mogao poboljšati jednako za žrtve običnih kretena jednako kao i za žrtve psihičkih bolesnika. Strah, bol i patnja nemaju definiranu mjernu jedinicu, pa da bi se gubilo vrijeme na kome je gore. Treba pomoći svima.
neee, ti si baš super sve napisala, nego sam mislila ako KHS krivi dire dawn, tko bi se onda moglo i njega što je sve skupa potpuno besmisleno
pa zato sam ja i napisala svoju priču da se vide različita iskustva i doživljaji različitih ili sličnih stvari
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 17:24   #3419
Quote:
brezia kaže: Pogledaj post
ja sam plakala, u stvari ridala citajuci ljuske jajeta,
kao da mi je visegodisnja koprena pala s ociju i
sve sam najednom vidjela toliko jasno i bolno...

ova tema mi otvara stare rane,
toliko mi je poznato sve ovo o cemu dd i ostali pisu...

azzura, ta sam pitanja tisucu puta nakon razvoda vrtila u glavi,
sama, na psihoterapiji, s dragim ljudima, na kraju krajeva i ovdje,

kako poslije to izgleda jednostavno i lako..gdje nestane nase ja u svemu tome?
moje je vjerojatno polako nestajalo jos od djetinjstva u roditeljskom domu,

krivis sebe, vjerojatno sam nesto krivo napravila/nisam nesto napravila/preglasno sam rekla/
prenaglo se okrenula/promjenila program na tv...

racionaliziras i opravdavas iz ove perspektive strasne stvari,
umanjujes uzas,
velicas dobre stvari i dobre trenutke..
pogotovo kada ti vlastita mater kaze,

nije on tako los, vas otac nije nikada okupao i pricuvao,
vidis kako ... to hoce napraviti...moras biti strpljivija, tisa, bolje citati misli i micati se s puta
jer valjda ako pricuva vlastito dijete onda ima pravo na visu gradaciju tolerancije jelte..

djiz, mucno mi je..doslovce,

godine psihoterapije i antidepresiva su me dovele do ovdje,
ono sto u zivotu najvise cijenim je mir,
nikada, nikome ni pod kojim uvjetima ne bih ga vise dala,
jos i dan danas, sedam godina od razvoda, ulovim se kako uzivam
u samoci, miru i tisini,

samo sjedim i gledam vatru u kaminu...bez straha od udarca vrata i ludjackog pogleda,
dobro sam,
ono sto mi je ostalo u nasljedje je moja odluka da ostanem sama unatoc godinama,
nemam vjeru u svoj odabir, tražim neki krivi pogled, pokret ruke,
ne zelim nikome, a najmanje sebi priustiti takav zivot
bravo, brezia!
ray of light is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2017., 17:33   #3420
Granični poremećaj ličnosti je takav da u dobroj fazi osoba ne pomazuje NIKAKVE simptopme psih. bolesti.
Takođee taj poremećaj ima više oblika, eto ja sam rekla jednom dečku da ga imam, znate šta mi se dogodilo?
Našao je simptom da su graničari lažovi i manipulatori i posumnjao u sve sto sam mu dosad rekla Ja nikad ne lazem, takoder ne manipuliram jer neman potrebu za time.
Nije isto ponasanje osobe s granicnim koja nema poroka ili osobe koja je kockar ili alkoholicar.Onda se nemojte čudit da netko ne zeli reć psihičku dijagnozu. Da ne spominjem osnovno nerazumijevanje ovog poremecaja i izjave: "Treba ti rad da ne razmisljas o glupostima" ; "Izliječit ćeš se ti u godinu dana" ...
I moram potvrditi da je istina da granicari svoje pravo lice pokazu samo ispred ljudi pred kojima se osjecaju dovoljno opusteno da bhdu sto jesu, a poremecaj je takav da recimo ljudi nikad ne znaju moje pravo lice, ne znam ni ja tko sam, a kamoli ce drugi ljudi.
Splićankaa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:34.