Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija > Teologija i religijska praksa

Teologija i religijska praksa Religije/denominacije, teološka i ostala vjerska pitanja

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.05.2017., 13:03   #1041
A recite vi meni ako kazete da je bog ljubav i da se ne mijenja. Kako se je taj bog toliko promijenio iz starog u novi zavjet? Meni nije jasno...

Poslano sa mog GT-S7580 koristeći Tapatalk
__________________
© 2010 - 2024 Dr. Božo Sva prava pridržana
Dr. Božo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 13:07   #1042
Quote:
Dragan kaže: Pogledaj post
Sorry, u Italiji nema nikakvih svjedoka !

Tamo se zovu testimoni di Geova

Poslano sa mog GT-S7580 koristeći Tapatalk
__________________
© 2010 - 2024 Dr. Božo Sva prava pridržana
Dr. Božo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 16:02   #1043
Quote:
mali sime kaže: Pogledaj post
..........
Problem je, što je već bilo rečeno, što su JS-i Bugarske ko fol potpisali taj ugovor dok naivna Bugarska država nije svijesna kako je WT sposoban fiškalski tumačiti dogovor svijestan da ga krši iako formalno možda ne.
pa ako su državni pravni stručnjaci ušli duboko u tu problematiku (kako kaže betelac) onda nisu naivni i trebali su valjda skontali da sama formalnost mrtvog slova na papiru neće nikoga zaštititi.
Quote:
Ako je istina da ga tumače: "Nećemo ga mi isključiti (što su potpisali), jer samim činom se već sam isključio (to nisu naveli)".
možda ne baš toliko direktno, ali stalno 'kljucanje' kako to Jehova ne odobrava, i osuđujući pogledi suvjernika vjerovatno dovode do samoisključenja.
znači sve u svemu nula bodova od toga, nitko tu nema velike koristi....samo je forma zadovoljena, kako ja to vidim
Quote:
ps: oko one slike gdje fali Isus, moguće je da je to onaj veliki bijeli krilati anđeo, kakav je Isus i prikazan u WT knjizi "Otkrivenje..."
http://i.imgur.com/LypD16x.png
moguće...navikli smo na prikaz Isusa kako se inače prikazuje kao čovjek, pa ga zato tamo ne vidimo...možda je ovo slikarevo viđenje Isusa na nebu.
ANTI-PROTIVAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 19:15   #1044
Quote:
ANTI-PROTIVAN kaže: Pogledaj post
nisam imao vremena prije...

polako
ne vidim tamo u tekstu da su JS učinili neki drugi ustupak osim neisključivanja onih koji prihvate transfuziju
da su tu još neki drugi ustupci...služenje vojske...glasovanje na izborima ili šta drugo, onda bi bilo logično da Bugarska vlada inzistira...
ali ovo su prilagodili (civilno služenje) a stalo im je da JS ne bude isključen iz organizacije nakon trabsfuzije
I civilno služenje i glasovanje na izborima je postalo stvar savjesti a ne prekršaj vrijedan isključenja negdje u drugoj polovini devedesetih, vidi vraga, baš kada je Zajednica počela tražiti da je se zakonski prizna kao religiju u mnogim zemljama

Quote:
pitanje je - šta država ima konkretno od toga je li netko zvanično pripadnik organizacije JS ili nije ?
ili ja nisam nešto dobro skontao u onom tekstu što je M.Š. postavio

taj dio mi je čudan, nebitno koliko je ozganizacija 'problematična' (kako kažeš)
njima je očito najproblematičniji bio ovaj dio koji bi po svoj logici trebao biti stvar internih pravila neke organizacije
(kao i kod političkih stranaka kako sam spomenuo)

ma ok...nisu bajni u svakom slučaju
ali otišao si u širinu pokazujući probleme organizacije, a to je nebitno za ovaj slučaj sa Bugarskom, ja o tome govorim
a sumnjam baš da neki JS nije bio upoznat sa tim da može biti isključen ako primi transfuziju.
Malo sam otišao u širinu samo zato jer se ne radi samo o Bugarskoj. Bugarska se, eto, uhvatila za transfuziju krvi, Australija se uhvatila za neprijavljivanje pedofila, Rusija se uhvatila za cijeli niz stvari, prije toga Francuska se uhvatila za netransparentno financiranje, i tako dalje. Što se tiče političkih stranaka, i one moraju imati statut, program rada i što sve ne, odobreno od države da bi se odgovarajuće registrirali, pa ako u statutu piše jedno a u praksi se radi drugo, i njima idu penali, kazne, sudski procesi i slično. Ako imaš firmu i vršiš djelatnost za koju nisi registriran ili ovlašten, ili radiš mimo pravila struke, isto plaćaš kaznu i snosiš posljedice. Ako registriraš vjersku zajednicu prema zakonu o vjerskim zajednicama neke države, onda se tog zakona moraš i držati inače gubiš sva prava i povlastice vjerske zajednice (to se dogodilo u Rusiji). Za Hrvatsku vrijedi ovaj zakon: https://www.zakon.hr/z/284/Zakon-o-p...skih-zajednica - obrati pažnju na članak 4. Za upis u Evidenciju vjerskih zajednica treba dostaviti i akt iz kojeg je vidljiv sadržaj i način očitovanja vjere, obavljanja vjerskih obreda, područje i način djelovanja vjerske zajednice (ono što ti kažeš, interne stvari) - ako u akt staviš neustavne stvari, odbit će ti se registracija, a ako zajednica postupa mimo zakona i akta kojim je postala vjerska zajednica, može je se tužiti za to. Ukratko, djelovanje vjerskih zajednica, udruga i slično, itekako je regulirano zakonom kao i sve drugo.


Quote:
pa zato što im ne odgovara da se sve sazna, ali internet ih raskrinkava, prije je bilo lakše

da su imali pogrešnih tumačenja nije tajna, ali opet kažem...sve to nema veze sa ovim dogovorom između Bugarske vlasti i WT

usput...nisi mi odgovorio jel će biti nekom JS dobro u organizaciji i dalje, ako nakon transplantacije ne bude isključen samo zato što je organizacija primorana silom državnog zakona neisključiti ga ?

protumačit ću da si ovim pokazivanjima problema u organizaciji posredno odgovorio na to u smislu da neće
Nisi ni ti meni odgovorio, ali dobro, ti si prvi pitao. Poznajem na stotine JS i na desetke isključenih, ali što je kome u glavi i kako se osjeća u hipotetskoj situaciji, ne bih znao.

Quote:
a to je ono što govorim, taj će se nakon toga vjerovatno sam isključiti da ne mora trpiti 'mrke poglede' (pretpostavljam)
i znači na kraju će opet biti isključen, razlika je jedino što će to biti samoinicijativno.

na kraju....
znam jednog JS koji je teško bolestan pri transplantaciji primio i transfuziju
bio je isključen,...nakon nekog vremena 'pokajao se' i opet je primljen

to je u HR a nema nekog ekstra dogovora između države i organizacije u tom smislu koliko mi je poznato.
Eto, što mene pitaš, pitaj njega pa nam reci.
__________________
Kad nestane snage argumenta, ostaje argument snage...
Logičke pogreške u dokazivanju - pročitati bar jednom tjedno
betelac is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 21:14   #1045
Quote:
betelac kaže: Pogledaj post
I civilno služenje i glasovanje na izborima je postalo stvar savjesti a ne prekršaj vrijedan isključenja negdje u drugoj polovini devedesetih, vidi vraga, baš kada je Zajednica počela tražiti da je se zakonski prizna kao religiju u mnogim zemljama
Pretpostavimo to će ostati jednom od interesantnijih zagonetki. No ne izgleda da je rupa u biblijskom već u svjetovnom zakonu. Primjerice, Trump je povodom baniranja u Rusiji poručio Jehovinim svjedocima da su u Americi dobrodošli, pritom na kongresu izjavio da on 'zna' da Js u SADu poskrivećki glasaju na izborima i to baš za njega Trumpa. E sad, JsOrg se po tom pitanju nije izjasnila tj. ništa je doli ignorirala Trumpov navod. Zanimljivo.
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 21:51   #1046
Quote:
betelac kaže: Pogledaj post
.......... obrati pažnju na članak 4. Za upis u Evidenciju vjerskih zajednica treba dostaviti i akt iz kojeg je vidljiv sadržaj i način očitovanja vjere, obavljanja vjerskih obreda, područje i način djelovanja vjerske zajednice (ono što ti kažeš, interne stvari) - ako u akt staviš neustavne stvari, odbit će ti se registracija, a ako zajednica postupa mimo zakona i akta kojim je postala vjerska zajednica, može je se tužiti za to. Ukratko, djelovanje vjerskih zajednica, udruga i slično, itekako je regulirano zakonom kao i sve drugo.
ne bih više dužio oko ovoga, ali...
ja sam mislio konkretno na 'pravilnik' neke organizacije (u ovom slučaju WT) po kojem se može neki član ukoliko ga se ne pridržava u nekom djelu isključiti.
svaka organizacija sigurno ima tako nešto...

razumijem da država recimo želi na neki način zaštititi pojedinca od utjecaja organizacije koje je član, da odbije liječenje koje se zakonom iste smatra adekvatnom (jedinom) opcijom

ali kako se određuje do koje mjere je taj 'utjecaj' zakonit....to mi je malo čudno u ovom slučaju.
ako netko odabere takvo liječenje svjestan da bi zbog toga mogao biti isključen, može komotno odabrati, i ne biti više član formalno.

hoću reći, nije 'vezan lisicama' za organizaciju...a ovdje država procjenjuje koliki je psihološki pritisak na pojedinca (jer to je jedini mogući utjecaj) i to vjerski, što je u stvari nemjerljivo, kao i to kolika je nečija vjera i podložnost spram vjere, to je individualno.

tako da neki iz "stare garde" možda opet neće odabrati transfuziju, ma šta ovi rekli, pa čak i kad WT kaže da je to 'stvar savjesti'

kako će se procijeniti je li organizacija vršila pritisak, ili je nečija savjest odlučila ne prihvatiti transfuziju...pitam se
Quote:
Nisi ni ti meni odgovorio, ali dobro, ti si prvi pitao. Poznajem na stotine JS i na desetke isključenih, ali što je kome u glavi i kako se osjeća u hipotetskoj situaciji, ne bih znao.
pitanje je bilo ovo
Quote:
betelac kaže: Pogledaj post
A evo jedno pitanje za tebe, kako se osjeća netko tko je izgubio nekoga u sedamdesetima jer je taj bio "vjeran" i odbio transplataciju organa jer ga je Zajednica uvjeravala da je to Božja zapovijed a poslije Zajednica kaže ne, zajeb, ha ha, ipak to ne piše u Bibliji? Zašto se Zajednica igra Boga s takvim stvarima?
mogao bih ti odgovoriti tvojim riječima 'ne bih znao'
ali pretpostavljam da su ovo kasnije prihvatili kao "novo svijetlo"
Quote:
Eto, što mene pitaš, pitaj njega pa nam reci.
nisam u kontaktu s njim, bilo je to prije nekoliko godina
ANTI-PROTIVAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2017., 22:17   #1047
Jednom prilikom naišla na simpa Jehovinog svjedoka, razgovor između nas je potrajao no vama u par riječi :

ON: Ma sve bi to trebalo otkantat, i transfuzije i transplantacije organa, i politička okupljališta, i znebuha propovjedne anđele.
JA: Ali pa, prozvali bi vas fanaticima.
ON: Nek nas nazovu kako žele, imamo i mi nazive za njih.
JA: Kakve to?
ON: Bolje da ne znaš.


Po rastanku, zaključila sam nisu oni tak bedasti ko kako svijet misli o njima, sve što treba je hrabrost ali nju bez Jehovine pomoći zbrati si ne moreš.
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:08   #1048
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
Hoćeš reči da je Putin skupa sa Pravoslavnom Crkvom u Rusiji banirao Jehovine svjedoke zato što odbijaju transfuziju?

Hm.
Vidiš, kad bi proceduralno ustvrdio čak bismo i došli do "sve je to zbog transfuzije" prenesenog smisla.

Reci, kako biste se osjećali vi Protestanti kad bi se vama nešto zabranilo?
Jeste li svjesni da je Ruska vlast i vama ugrozila teren?
Zato
nemojte se sporiti s JS Organizacijom jer ta vam nije nikad ništa zabranila/oduzela.
Satanisti i apsolutisti uvek imaju protiv prave vere.
A ko se udruzio protiv Js nek se zapita na cijoj je strani.

Hvala na pozdravu, jos sam ja tu po malo
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:09   #1049
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
Jednom prilikom naišla na simpa Jehovinog svjedoka, razgovor između nas je potrajao no vama u par riječi :

ON: Ma sve bi to trebalo otkantat, i transfuzije i transplantacije organa, i politička okupljališta, i znebuha propovjedne anđele.
JA: Ali pa, prozvali bi vas fanaticima.
ON: Nek nas nazovu kako žele, imamo i mi nazive za njih.
JA: Kakve to?
ON: Bolje da ne znaš.


Po rastanku, zaključila sam nisu oni tak bedasti ko kako svijet misli o njima, sve što treba je hrabrost ali nju bez Jehovine pomoći zbrati si ne moreš.
JS znaju bozansku mudrost i tu su u prednosti
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:16   #1050
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
Pretpostavimo to će ostati jednom od interesantnijih zagonetki. No ne izgleda da je rupa u biblijskom već u svjetovnom zakonu. Primjerice, Trump je povodom baniranja u Rusiji poručio Jehovinim svjedocima da su u Americi dobrodošli, pritom na kongresu izjavio da on 'zna' da Js u SADu poskrivećki glasaju na izborima i to baš za njega Trumpa. E sad, JsOrg se po tom pitanju nije izjasnila tj. ništa je doli ignorirala Trumpov navod. Zanimljivo.
Evo ovo mi je zanimljivo da prodiskutujemo.
Tramp je naklonjen JS i takodje to sto je on izjavio ne znaci
1. da je to uopste tacno
2, da je to uopste rekao.
3, da nije neko izmislio
4, da se nije salio

Svaki JS NECE SIGURNO GLASATI NIZAKOGA.
Jer je to razumljivo ako je PRAVI vernik.
I logicno.

Isu nije podrzavao vlasti ljudske niti vladare.

Sto bi se jw organizacija izjasnjavala u vezi bilo koje izjave, novina vesti...
Toliko toga se kaze o JS.
Nebitno je razglabati neistine.

Razmatra se istina.

Zasto bi JS trosili vreme za tako nebitne stvari rekla kazala.
To je taj ogovaracki mentalitet kada se neko kaci za reci.

STa ima da se JW org izjasni kada se zna stav JS...
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:19   #1051
Quote:
ANTI-PROTIVAN kaže: Pogledaj post
ne bih više dužio oko ovoga, ali...
ja sam mislio konkretno na 'pravilnik' neke organizacije (u ovom slučaju WT) po kojem se može neki član ukoliko ga se ne pridržava u nekom djelu isključiti.
svaka organizacija sigurno ima tako nešto...

razumijem da država recimo želi na neki način zaštititi pojedinca od utjecaja organizacije koje je član, da odbije liječenje koje se zakonom iste smatra adekvatnom (jedinom) opcijom

ali kako se određuje do koje mjere je taj 'utjecaj' zakonit....to mi je malo čudno u ovom slučaju.
ako netko odabere takvo liječenje svjestan da bi zbog toga mogao biti isključen, može komotno odabrati, i ne biti više član formalno.

hoću reći, nije 'vezan lisicama' za organizaciju...a ovdje država procjenjuje koliki je psihološki pritisak na pojedinca (jer to je jedini mogući utjecaj) i to vjerski, što je u stvari nemjerljivo, kao i to kolika je nečija vjera i podložnost spram vjere, to je individualno.

tako da neki iz "stare garde" možda opet neće odabrati transfuziju, ma šta ovi rekli, pa čak i kad WT kaže da je to 'stvar savjesti'

kako će se procijeniti je li organizacija vršila pritisak, ili je nečija savjest odlučila ne prihvatiti transfuziju...pitam se

pitanje je bilo ovo

mogao bih ti odgovoriti tvojim riječima 'ne bih znao'
ali pretpostavljam da su ovo kasnije prihvatili kao "novo svijetlo"

nisam u kontaktu s njim, bilo je to prije nekoliko godina
Kada neki JS ide na lecenje ide kao pojedinac.
Sa svojom verom i savescu.

Ne vodi organizaciju sa sobom da bi ona vrsila pritisak na njega.

Dakle naucite da svaki JS ima svoju SAVEST i SVOJU VERU.
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:25   #1052
Quote:
Ludavid kaže: Pogledaj post
Ne samo da se zajednica igra Boga nego sama sebe postavlja u poziciju isključivog tumača, zastupnika i izvršitelja Božje volje. I ne bi to bila toliko velika tragedija da to ne radi na takav način, da ne prihvaća neikakvu odgovornost za eventualne štete koje svojim nepromišljenim postupcima, učenjima koji se stalno mijenjaju radi svojim članovima.
Problem koji je izašao na vidjelo u Australiji kada je ARC (Australian Royal Commission) 2015. preispitala način na koji su religije na području pod njihovom nadležnosti regulirale postupak sa slučajevima zlostavljanja djece (pedofilija) je da su Jehovini svjedoci jedni od najgorih (da ne kažemo najgori)
Ne radi se o tome da JS podržavaju pedofiliju, daleko od toga. Međutim nihovo organizacijsko uređenje, pravila (naročito pravilo da se ništa ne može učiniti ako za neki prekršaj nema dva svijedoka pa čak i onda ako je u pitanju seksualno zlostavljanje djece), sklonost da se neugodne stvari zataškaju, sakriju pod tepih da se ne bi "blatilo i nanosilo sramotu Jehovinom imenu", i još neka čudna i nelogična pravila dovela su do toga da su JS postali raj za pefofile.
Rezultat: u periodu od nekoliko desetljeća registrirano je preko 1000 slučajeva pedofilije (od kojih su mnoge počinili i starješine) a da se NI JEDAN SLUČAJ NIJE PRIJAVIO VLASTI od strane zajednice. Mnoga zlostavljanja djeca nisu primili adekvatnu stručnu pomoć tako da su posljedice za večinu bile razarajuće.
Dogodilo bi se to da dijete koje je bilo krešteno od 9, 10 godina bude seksualno zlostavljano. U tinejđerskim godinam pod utjecajem strašnoga iskustva koje je proživilo a da mu se nije pružila prava stručna pomoć bude buntovno, nasilno, sklono samoozljeđivanju, alkoholu.... Tada ga se sa 17, 18 godina lijepo isključi (da Organizacija bude "čista")
To onda u praksi znači da se takvoj mladoj osobi kojoj je već učinjena enormna šteta uskrati svaka podrška zajednice u kojoj je odrasla, obitelji, prijatelja, suvjernika. To je još gore ako znamo da se djecu JS inače obeshrabruje da ima bilo kakve bliske odnose s osobama koje nisu JS.
Sada je ta, već ionako teško oštećena, mlada osoba doslovno prepuštena sama sebi a svaki onaj dojučerašnji prijatelj i suvjernik, koji bi joj možda htio pružiti kakvu pomoć i podršku, i sam se izlaže opasnosti da bude isključen ako se to dozna, jer ima kontakte s njom.
Očito ni jedna cijena nije previsoka za platiti kako bi se održao privid "Božje čiste organizacije" naročito kada tu cijenu plača netko drugi. Beščutno i nepravedno do krajnjih granica, i to od onih koji se izdaju za predstavnika BOGA KOJI JE LJUBAV.
Ne želm nikome suditi ali ne bih ni pod koju cijenu bio u koži oni koji tumače i propisuju ovakva pravila kada za to budu odgovarali Jehovi i Isusu.
Kao što je Betelac već rekao, mogao sam se samo crvenjeti od stida i sramote gledajući predstavnike JS ( među njima i Geoffrey Jackson-a, člana vodećeg tijela) kako se pokušavaju opravdati i obraniti neobranjivo.
Sudac suda Angus Stewart je bio i sam zaprepašten na koji su to način radili predstavnici zajednice i kako su odbacivali mogućnost promjene čak i kada im je pomoću vlastite NWT Biblije pokušao objasniti štetnost i nelogičnost trenutne procedure.
Da skratimo dugu priću: nedavno je bilo ponovno saslušanje gdje je trebalo razmotriti što su JS implementirali od mnogih prijedloga koje je ARC dao kako bi se bolje zaštitila djeca od zlostavljanja i pedofilije u zajednici. Zaključak: malo i ništa. JS ne da ne prednjače u pogledu zaštite najslabijih i najranjivinih (djece) več u tome DEBELO ZAOSTAJU za kulturnim svijetom a plodovi takvog postupanja govore sami za sebe.

Matej 7:16 Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim

2017 Australian Royal Commission - Jehova'h Witnesses and child abyuse

https://youtu.be/gZqVj0z7_yA
Nemas pojma o pravdi.
Kako moze biti nepravedno, pravedno je da ko cini grehe bude iskljucen.
Ako nisi dobro proucio Bibliju to je Biblijski a nisu to JS izmislili.
Ti ako si JS ja sam kraljica Elizabeta
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:36   #1053
Quote:
betelac kaže: Pogledaj post
Vic je u tome da se Zajednica JS bori pred zakonom za osobnu slobodu svakog pojedinca u pogledu izbora liječenja po svojoj osobnoj savjesti i želji, a zatim ta ista Zajednica zabranjuje to isto pravo svojim članovima pod prijetnjom vjerskih sankcija (isključenje i sve što uz to ide). Pa ako neka zajednica od države traži priznanje, zaštitu i porezne olakšice, a u isto vrijeme ometa nečija osobna prava garantirana ustavom (npr. izbor liječenja) onda se to itekako tiče svake države.



Kada bi se radilo samo o tome da netko prestane biti član u smislu nisam platio članarinu u knjižnici pa više ne mogu posuđivati knjige, to bi bilo ok. Ali ti i sam znaš da to nije tako. Zajednica JS i tu postupa dvolično, kmeče kad se njih šikanira što su napustili jednu religiju da bi postali JS, a sami tako postupaju kad netko napusti JS ili kad (uzmimo gornji primjer) iskoristi svoje ustavom zagarantirano pravo u pogledu svog liječenja, mentalno i emocionalno ucjenjuju bivše članove uključujući i članove obitelji koji su još uvijek JS.



Pojedini rank&file JS uopće se ne zamara s mnogim učenjima dok ne dođe u situaciju da je i sam osobno zahvaćen s nečim, pa onda pita zašto je to baš tako a ne nekako drugačije, pa onda inače odan JS mora birati između svog osobnog stava i uvjerenja stečenog molitvom i proučavanjem te nečeg nametnutog od strane organizacije što nema veze ni s Bogom ni s Biblijom ni sa zdravom pameti. A naučavanje JS danas jest, sutra nije. Danas "Božja Riječ nam jasno kaže...", "Isusove riječi pokazuju...", "Jehova sasvim sigurno" ovo ili ono, a sutra "neki kršćani su jedno vrijeme smatrali ovako, ali detaljnije istraživanje Božje Riječi nam pokazuje drugačije". Pojeo vuk magare, a sami jako dobro znaju (što su i priznali u članku koji se proučavao prije dva tri tjedna) da nisu ni nadahnuti svetim duhom ni nepogrešivi, ali ih to ne sprječava da tisućama "svoje braće" zagorčavaju život bez veze, samo zato jer je neki pojedinac u Vodećem tijelu ili blizak njima nametnuo svoje osobno mišljenje kao pravilo za sve.
Lose definises stvari.
Ne moze ORganizacija da zabrani nesto pojedincu.
Nije organizacija ta koja drzi ikome veru.
Organizacija je Bozja tvorevina.
Bog preko Organizacije koju ogovarate daje Sveti duh Onima koji Postuju Boga.
Time i njegovu organizaciju.

I otkrili ste Ameriku da je organizacija na Zemlji nesavrsena.
Aleluja.
Pa sad svaki pedalj rekla kazala argumenata analizirate.
Niste svedoci toga o cemu pricate nego nagadjate i iznosite poluistine.
Temeljene na lazima i poluistinama

Ne razumete iskljucenje?
Da vam nadjem u Bibliji:

1. Korinćanima 5:1-5)
5 Zaista, čuje se o bludu među vama, i to takvom bludu kakvog nema ni među neznabošcima: da jedan od vas ima ženu očevu. 2 A vi se još uzvisujete! Ne biste li umjesto toga trebali tugovati i ukloniti iz svoje sredine onoga koji je počinio to djelo? 3 A ja, odsutan tijelom, ali prisutan duhom, već sam presudio, kao da sam s vama, onome koji je tako postupio, 4 da u ime našega Gospodina Isusa, kad se vi skupite, a i ja ću duhom biti s vama po sili našega Gospodina Isusa, 5 takvoga predate Sotoni da se odstrani tjelesni utjecaj, kako bi duh skupštine bio spašen u Gospodinov dan.

1. Korinćanima 5:11-13

9 U pismu sam vam napisao da se prestanete družiti s bludnicima. 10 Pritom nisam mislio da se uopće ne smijete družiti s ljudima ovoga svijeta koji su bludnici ili pohlepni ili iznuđivači ili idolopoklonici, jer biste inače morali izaći iz svijeta. 11 Ali sada vam pišem da se prestanete družiti sa svakim tko se zove brat, a tko je bludnik ili pohlepan ili idolopoklonik ili koji pogrdno govori o drugima ili je pijanica ili iznuđivač — s takvim i ne jedite!
12 Zašto bih ja sudio onima koji su izvan skupštine? Ne sudite li vi onima koji su unutar skupštine,
13 a Bog sudi onima koji su izvan nje? “Uklonite zloga iz svoje sredine!”


Evo to kaze Bog. a Bog je PRAVEDAN.

Dakle smesno je to sto se ne slazete sa bozjim gledistem,
koje je pravedno i deo ljubavi bozje.
e to je pravi vic
Josephinee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 04:42   #1054
Quote:
Josephinee kaže: Pogledaj post
Satanisti i apsolutisti uvek imaju protiv prave vere.
A ko se udruzio protiv Js nek se zapita na cijoj je strani.

Hvala na pozdravu, jos sam ja tu po malo
Simpa, po malo


Mišljenja sam da se malo koji protivnik priupita oko 'strana' jer njima su sve strane normalne osim 'jedne' ko kako je nama nenormalno da se upravo zbog nje tuku/mlate
nije nam nepoznato 'otpad' koristi literaturu Js pa i dolazi na vrata ljudima predstavljati se nečime što nije, pritom blateći Jehovine svjedoke, hej nije li prilika za upozoriti svjetsko pučanstvo, ljudi znajte nije vam baš svaki Js taj Js koji vam pokuca na vrata, preispitajte ih ili im pak zatražite iskaznicu pečata JWorg
Pravi Život is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 06:13   #1055
Quote:
Josephinee kaže: Pogledaj post
Nemas pojma o pravdi.
Kako moze biti nepravedno, pravedno je da ko cini grehe bude iskljucen.
Ako nisi dobro proucio Bibliju to je Biblijski a nisu to JS izmislili.
Ti ako si JS ja sam kraljica Elizabeta
Nisu JS izmislili isključenje i to je doista Biblijska nauka ali način na koji to WT radi, zbog kojih razloga i što to sa sobom povlači - to je doista nešto posebno. WT sankcije koje se izriču za antikrista primjenjuje na sve "grijehe"

2. Ivanova 7 Jer mnogi su varalice izašli u svijet, oni koji ne priznaju da je Isus Krist došao u tijelu. To je varalica i antikrist. 8 Pazite na sebe, da ne izgubite plod našega rada, nego da dobijete punu plaću! 9 Tko god ide predaleko i ne ostaje u Kristovom učenju, nema Boga. Tko ostaje u tom učenju, taj ima i Oca i Sina. 10 Ako tko dođe k vama, a ne donosi to učenje, ne primajte ga u svoj dom niti ga pozdravljajte! 11 Jer tko ga pozdravlja, sudjeluje u njegovim zlim djelima.

Tako se isključenje i ovakvo ponašanje prema isključenome primjenjuje i za samo imanje drugačijeg stava oko nekog učenja specifičnog za WT izraženog u privatnom razgovoru s članom obitelji ili suvjernikom ako to dođe do ušiju "pravovjernih" starješina. Čak nije nužno ni da se o tome govori drugima - dovoljno je da "misliš" drugačije. Često bi se znalo desiti da osoba bude isključena zbog svojih sumnja i nedoumicama koje bi izrekla starješinama na pastirskom posjetu koji bi se organizirao da joj se duhovno "pomogne".
U prošlost bi isključenje i kompletan gubitak obitelji i prijatelja bilo i to da se obavlja civilna služba u zdravstvenoj ustanovi što je danas sasvim normalno za JS.
Ne da mi se previše objašnjavati nelogičnosti i apsurdne situacije do kojih dovodi ovakva polica postupanja prema onima koji se ogriješe o WT - tu se ne radi samo o zaštiti skupštine već o teškoj kazni, emocionalno pritisku i ucijeni.
Samo bi dodao da je ovakav način postupka sa "nepokajničkim grešnici" sličan postupcima kakvi prakticiraju opasni kultovi. Sličniji smo Scientologiji i Moon-isima po tom pitanju nego i jednoj drugoj vjerskog zajednici. Kada sam pročitao knjigu prof. Steven Hassana "Combbating cult mind control" o njegovim iskustvima dok je bio član Unification Church tzv. Moon-isima bio sam zapanjeni sličnostima s JS.
A za tvoju informaciju ja sam dugogodišnji član JS i to još "imenovan".
Ludavid is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 08:08   #1056
Quote:
betelac kaže: Pogledaj post
Pojedini rank&file JS uopće se ne zamara s mnogim učenjima dok ne dođe u situaciju da je i sam osobno zahvaćen s nečim, pa onda pita zašto je to baš tako a ne nekako drugačije, pa onda inače odan JS mora birati između svog osobnog stava i uvjerenja stečenog molitvom i proučavanjem te nečeg nametnutog od strane organizacije što nema veze ni s Bogom ni s Biblijom ni sa zdravom pameti. A naučavanje JS danas jest, sutra nije. Danas "Božja Riječ nam jasno kaže...", "Isusove riječi pokazuju...", "Jehova sasvim sigurno" ovo ili ono, a sutra "neki kršćani su jedno vrijeme smatrali ovako, ali detaljnije istraživanje Božje Riječi nam pokazuje drugačije". Pojeo vuk magare, a sami jako dobro znaju (što su i priznali u članku koji se proučavao prije dva tri tjedna) da nisu ni nadahnuti svetim duhom ni nepogrešivi, ali ih to ne sprječava da tisućama "svoje braće" zagorčavaju život bez veze, samo zato jer je neki pojedinac u Vodećem tijelu ili blizak njima nametnuo svoje osobno mišljenje kao pravilo za sve.
Još jednom potpisujem.
Ludavid is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 10:28   #1057
Quote:
Ludavid kaže: Pogledaj post
......
Ne da mi se previše objašnjavati nelogičnosti i apsurdne situacije do kojih dovodi ovakva polica postupanja prema onima koji se ogriješe o WT - tu se ne radi samo o zaštiti skupštine već o teškoj kazni, emocionalno pritisku i ucijeni.
Samo bi dodao da je ovakav način postupka sa "nepokajničkim grešnici" sličan postupcima kakvi prakticiraju opasni kultovi. Sličniji smo Scientologiji i Moon-isima po tom pitanju nego i jednoj drugoj vjerskog zajednici. Kada sam pročitao knjigu prof. Steven Hassana "Combbating cult mind control" o njegovim iskustvima dok je bio član Unification Church tzv. Moon-isima bio sam zapanjeni sličnostima s JS.
A za tvoju informaciju ja sam dugogodišnji član JS i to još "imenovan".
mene baš živo zanima....šta nekoga sa takvim stavom o organizaciji drži u toj istoj ?
što ih lijepo ne otkantaš i gotovo, možeš i dalje vjerovati isto, ali nemoraš se povinovati 'nelogičnim i apsurdnim' pravilima WT

ja da sam član, i da mislim tako kao ti, ne bih niti dana više htio biti pripadnik, odmah bi se isključio .
ANTI-PROTIVAN is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 12:57   #1058
Quote:
ANTI-PROTIVAN kaže: Pogledaj post
mene baš živo zanima....šta nekoga sa takvim stavom o organizaciji drži u toj istoj ?
što ih lijepo ne otkantaš i gotovo, možeš i dalje vjerovati isto, ali nemoraš se povinovati 'nelogičnim i apsurdnim' pravilima WT
Možda zato jer su ga uvjerili da je to jedina prava Božja organizacija a sve vani je sotonski Babilon koji samo što nije uništen u Harmagedonu.
I onda proradi amigdala kako napuštanjem njegove organizacije okrećeš leđa samom Jehovi... pa preispituješ sebe kako imaš buntovni duh umjesto da "čekaš na Jehovu".

Mnogi koji su napustili organizaciju trebaju još godine da odprogramiraju te dugogodišnje sinpase.
__________________
"Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu." ::::: www.svjedoci.net ::::: Zašto je Isus morao umrijeti okrutnom mučeničkom smrću?
mali sime is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 13:48   #1059
Quote:
Josephinee kaže: Pogledaj post
Lose definises stvari.
Ne moze ORganizacija da zabrani nesto pojedincu.
Nije organizacija ta koja drzi ikome veru.
Organizacija je Bozja tvorevina.
Bog preko Organizacije koju ogovarate daje Sveti duh Onima koji Postuju Boga.
Time i njegovu organizaciju.

I otkrili ste Ameriku da je organizacija na Zemlji nesavrsena.
Mogao bih ja izvući iz literature JS tone i tone tekstova koji ti pokazuju koliko si u krivu, ali džabe. Nije organizacija ta koja drzi ikome veru - kako ne? Koje je drugo pitanje na koje si odgovorila kad si se krštavala? Zaboravila si?

Organizacija je Božja tvorevina - kad je to i kako Bog stvorio Watchtower Bible & Tract Society of Pennsylvania? ili misliš na JW.ORG? I kako je to stvaranje izgledalo? Reče Bog: "Neka bude Organizacija!" I nastala je Organizacija. I vidje Bog da je Organizacija nesavršena...

I kako to Bog daje Sveti duh preko Organizacije? Knjiga "Otkrivenje, blizu je..." strana 85 stavak 13: "Osim toga, Isusa posve ispunjava sveti duh. To se vidi po tome što Janje ima sedam očiju, a te oči “predstavljaju sedam duhova Božjih”. Jehova tu svoju silu, i to u obilnoj mjeri, šalje svojim zemaljskim slugama jedino preko Isusa (Titu 3:6)."

I tako dalje, i tako dalje, da sve detaljno komentiram premašilo bi format debele knjige, a kamoli forumskog replaya. Bilo bi dobro prije nego nešto komentiraš, da bar provjeriš što o tome kaže ta Organizacija kojoj si toliko odana.

Quote:

Aleluja.
Pa sad svaki pedalj rekla kazala argumenata analizirate.
Niste svedoci toga o cemu pricate nego nagadjate i iznosite poluistine.
Temeljene na lazima i poluistinama

Ne razumete iskljucenje?
Da vam nadjem u Bibliji:

1. Korinćanima 5:1-5)
5 Zaista, čuje se o bludu među vama, i to takvom bludu kakvog nema ni među neznabošcima: da jedan od vas ima ženu očevu. 2 A vi se još uzvisujete! Ne biste li umjesto toga trebali tugovati i ukloniti iz svoje sredine onoga koji je počinio to djelo? 3 A ja, odsutan tijelom, ali prisutan duhom, već sam presudio, kao da sam s vama, onome koji je tako postupio, 4 da u ime našega Gospodina Isusa, kad se vi skupite, a i ja ću duhom biti s vama po sili našega Gospodina Isusa, 5 takvoga predate Sotoni da se odstrani tjelesni utjecaj, kako bi duh skupštine bio spašen u Gospodinov dan.
A sad pročitaj 2. Korinćanima 1:15-23 i 2:1-11, gdje se Pavao opravdava kako je reagirao prenaglo i preemotivno, pa mu je bilo neugodno doći u Korint zbog toga, te da se prema prijestupniku ipak treba ponašati drugačije.

Quote:

1. Korinćanima 5:11-13

9 U pismu sam vam napisao da se prestanete družiti s bludnicima. 10 Pritom nisam mislio da se uopće ne smijete družiti s ljudima ovoga svijeta koji su bludnici ili pohlepni ili iznuđivači ili idolopoklonici, jer biste inače morali izaći iz svijeta. 11 Ali sada vam pišem da se prestanete družiti sa svakim tko se zove brat, a tko je bludnik ili pohlepan ili idolopoklonik ili koji pogrdno govori o drugima ili je pijanica ili iznuđivač — s takvim i ne jedite!
12 Zašto bih ja sudio onima koji su izvan skupštine? Ne sudite li vi onima koji su unutar skupštine,
13 a Bog sudi onima koji su izvan nje? “Uklonite zloga iz svoje sredine!”


Evo to kaze Bog. a Bog je PRAVEDAN.

Dakle smesno je to sto se ne slazete sa bozjim gledistem,
koje je pravedno i deo ljubavi bozje.
e to je pravi vic
Dakle, radi se o nastavku istog teksta, Pavlova burna reakcija na pojavu "bluda" u skupštini, koju su neki očito tolerirali. Međutim, Pavao tu govori upravo suprotno od onoga što naučavaju JS! Radi se o tome da je netko unutar skupštine počinio težak grijeh (blud, pohlepa, idolopoklonstvo, klevetanje, pijanstvo, iznuđivanje, itd.). Normalno je, Pavao kaže, da se sa takvim ljudima "u svijetu" kršćanin neće družiti, pogotovo ne u takvim stvarima, ali ih ne može fizički ignorirati niti izbjegavati svaki kontakt s njima. E sad ono na što je Pavao reagirao, unutar skupštine su se neki prisno družili s takvima (bludnicima, pohlepnicima, itd.) samo zato jer je to bilo "unutar skupštine" - to je ipak naš brat pa ćemo se s njim normalno družiti. Na to Pavao reagira - na grijeh, bez obzira tko ga je počinio, makar to bio i naš brat. Poanta je da se ja kao kršćanin neću prisno družiti s nikim tko je kriv za blud, pohlepu, idolopoklonstvo, klevetanje, pijanstvo, iznuđivanje i slično, bez obzira bio to čovjek svijeta ili netko unutar skupštine. A to ne znači da trebam okretati glavu od njega kad ga sretnem na ulici, kao što kaže Pavao u stavku 10: "Pritom nisam mislio da se uopće ne smijete družiti s ljudima ovoga svijeta koji su bludnici ili pohlepni ili iznuđivači ili idolopoklonici, jer biste inače morali izaći iz svijeta".

Takvo tumačenje je imala i Organizacija do početka 1980tih, pa kad je počeo lov na vještice politika se promijenila.
__________________
Kad nestane snage argumenta, ostaje argument snage...
Logičke pogreške u dokazivanju - pročitati bar jednom tjedno
betelac is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2017., 13:59   #1060
Quote:
Pravi Život kaže: Pogledaj post
Pretpostavimo to će ostati jednom od interesantnijih zagonetki. No ne izgleda da je rupa u biblijskom već u svjetovnom zakonu. Primjerice, Trump je povodom baniranja u Rusiji poručio Jehovinim svjedocima da su u Americi dobrodošli, pritom na kongresu izjavio da on 'zna' da Js u SADu poskrivećki glasaju na izborima i to baš za njega Trumpa. E sad, JsOrg se po tom pitanju nije izjasnila tj. ništa je doli ignorirala Trumpov navod. Zanimljivo.
To je sprdnja objavljena na fejk stranici, nešto kao naš news-bar. Jedina veza Trumpa sa JS jest to što je njegov zet pokupovao brooklynske nekretnine.

http://www.brooklynpaper.com/stories...-08-12-bk.html

Intervju sa Kushnerom je bio i na stranici JW.ORG, pa su ga izbrisali kad je počela Trumpova predsjednička kampanja.

https://www.youtube.com/watch?v=zfp1a7k3N7s
__________________
Kad nestane snage argumenta, ostaje argument snage...
Logičke pogreške u dokazivanju - pročitati bar jednom tjedno
betelac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:43.