Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Domovinski rat

Domovinski rat Domovinski rat bez politike

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.12.2016., 17:52   #861
Jel iko bia na položajima ispod brda kraj Resanovaca kad se od tu haubicama tuklo na Drvar?
Srbi su uzvračali ali bi prebacivali preko, jer su naše jedinice bile mještene iza brda
webstartm is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2016., 22:30   #862
Quote:
webstartm kaže: Pogledaj post
Jel iko bia na položajima ispod brda kraj Resanovaca kad se od tu haubicama tuklo na Drvar?
Srbi su uzvračali ali bi prebacivali preko, jer su naše jedinice bile mještene iza brda
ta teorija vrijedi jedino ako te tuku topovi ili tenkovi..oružju sa gornjom grupom kuteva ( haubice , minobacači ) brdo nije problem ..
__________________
“A revolution is not a bed of roses. A revolution is a struggle between the future and the past.
The Worm is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2017., 10:32   #863
moje osobno iskustvo

Quote:
Kaaate kaže: Pogledaj post
Ni ja datume ne pamtim ali sigurno smo bili prisutni. Nisu se bili u stanju nosit sa nama a kamoli sa gardijskim brigadama. nije bilo potrebe za produzivanjem vojnog roka jer smo se skidali kraje 11 mj, samo su nekima pred oluju produzili par dana dok nisu vidili kako se stvari odvijaju

Biće da smo vas neozbiljno dan za danom potiskivali perma drvaru počevši od kraja oluje onako iz zajebancije da nam nije dosadno već kad smo tu
glede malog mede! 15.kolovoza ,s ciljem rasterećenja Grahovskog pravca, prostor Trubar je pomela 113.pbr Šibenik s ročnicima. napad je počeo u 17 sati i do večeri završen. jedna skupina je naišla na zasjedu prema bobari,a s Vicine drage se maljutkama djelovalo po tenkovima na putu Babići-Trubar. Ujutru se ovladalo Metlom,a oko podne je bojna 4.gbr ojačana topništvom i oms napala s Trubara kroz šumu i do večeri zauzela Peći. s strane 113.br do daljnega nije bilo napadajnih akcija. također 15.kolovoza 112.br Zadar je napala smjerom srb-Hrnjadi,koje je i zauzela.
ovdje ste spominjali neke akcije...neznam točan datum,ali mislim da je početkom rujna na Praščevom vrhu došlo do okršaja jedne izv.skupine 113.br.
13.9. do sukoba je došlo u Donjoj Kamenici gdje se ividnička skupina s jednom desetinom POLK 9K111-fagot ( ukupno 16 ljudi) sukobila sa pješacima u zemunicama. nakon okršaja-svakao je otišao nadad,izvidnici na Bobaru a čejeni magla ka Drvaru.
dakle napada nije bilo!!!!
usput desetina fagota je ostavila lanser i rakete. kad se to sve sredilo,nakon desteka dana ekipa se vratila i našla fagot kako je i ostavila.
usput je oms 113.pbr pokupila čejenski fagot koji ih je gađao,a pukim slučajem tenk je gađao taj fagot. raketa odd fagota pola metra od gusjenice,a elektronskooptički blok na fagotu na samom rubu probijen sitnim gelerom-potuno ispravan s 3 rakete zarobljen.
zwrkan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:25.