Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Parlamentarni izbori 2024. Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Pogledaj rezultate ankete: Jeste li za uvođenje poreza na nekretnine?
Da 9 10.98%
Ne 73 89.02%
Glasovatelji: 82. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.06.2017., 20:58   #8341
Briseloid je na granici kvoruma. Neka mu par zastupnika okrene ledja i on nema vise vecinu.

Sto se tice kuhanja zabe, s time pukovnik ima pravo. Nadam se da ce udariti pohlepno cim prije, barem u nekim opcinama, pa da potaknu ljude na odgovor. Koliko se meni cini referendum je daleko najtezi nacin za ukidanje zakona o nekretninama. Puno je lakse uciniti pitanje tog poreza primarnim politickim pitanjem, pa da HDZ i SDP imaju temeljnu opciju: ukinuti porez na nekretnine i dobiti izbore ili izgubiti izbore, a sljedeci izbori trebali bi biti relativno brzo.

Sva ova kemijanja o ustasama, partizanima i centicima su pjesak u oci. Ukidanje poreza na nekretnine je temeljno politicko pitanje, odnosno gradjani ga trebaju uciniti takvim. Dobro bi nam dosla i umjerena stranka koja bi to zastupala, jer tesko da ce vecina glasati za Zivi zid.
Adelholzener is offline  
Old 11.06.2017., 21:22   #8342
Quote:
pukovnikz kaže: Pogledaj post
Vi bi odbacili poreze na nekretnine, a briseloidu je tek sad krenulo, evo djeci i novi kurikul, da se naviknu. Bit će briseloid fino nagrađen kod svojih gazda.

Svi znate ono o kuhanju žabe, kad je u pitanju Hrvat, temperatura može puno brže rast, nego kod obične žabe, HDZ-ovce će nas uvjeravati da je to normalna temperatura i za naše bolje
Mi smo odavno zagoreni ručak. Porezno opterećenje u ovoj zemlji je suludo na svim razinama, sad će 3 mjeseca pričat samo o turizmu, a onda u će jesen počet lupetat o ovom novom porezu, koji kao ni jedan dosad, neće napuniti državnu kasu i zasititi nezasitnu bagru.
Goku-san is offline  
Old 11.06.2017., 21:26   #8343
Quote:
Goku-san kaže: Pogledaj post
Mi smo odavno zagoreni ručak. Porezno opterećenje u ovoj zemlji je suludo na svim razinama, sad će 3 mjeseca pričat samo o turizmu, a onda u će jesen počet lupetat o ovom novom porezu, koji kao ni jedan dosad, neće napuniti državnu kasu i zasititi nezasitnu bagru.
Upravo zato jedino rjesenje je smanjenje i kontrola interesa. Ovo s dodatnim porezima je isto toliko efikasno kao da narkomanu pocnes davati vise novca.
Adelholzener is offline  
Old 11.06.2017., 21:34   #8344
Quote:
Adelholzener kaže: Pogledaj post
Upravo zato jedino rjesenje je smanjenje i kontrola interesa. Ovo s dodatnim porezima je isto toliko efikasno kao da narkomanu pocnes davati vise novca.
Otkad je ove države, porezi su se stalno podizali, i nikad nije dosta. Kvaliteta života se nikom nije povećala s većim porezima, nemamo nikakve infrastukturne projekte, zdravstvo se raspada, mirovinski sustav u kolapsu, država u dugovima...

Da izmisle još 10 novih poreza ne bi bilo dosta. Kad će netko reći DOSTA.
Goku-san is offline  
Old 11.06.2017., 22:34   #8345
Dosta ce reci neka troika tipa ECB, IMF i grupa vjerovnika kad drzava vise nece biti u stanju servisirati dugove, ali samo treba pogledati kako to ide u Grckoj, nece DOSTA znaciti da se uvodi zdrava praksa nego da se drzavu kolonizira i pljacka s ciljem konstantnog sauganja love na ime kamata.
Adelholzener is offline  
Old 12.06.2017., 13:20   #8346
Quote:
red_shrike kaže: Pogledaj post
Jebiga, kada si sit, imaš posla kojeg voliš, sve funkcionira onda te zamara tko se smije u koju rupu jebat i na kojoj strani u ratu su bili čiji pretci.
mislim da će još dugo vode ispod mostova proći kad će Hrvati razviti makar djelomičnu qrcobolju te vrste...paradoksalno, ali ne i neočekivano, razvijaju ju po običaju kod esencijalnih pitanja za njih same.

Quote:
hilderik kaže: Pogledaj post
Mantra koja kaže gdje to ima i kako je u naprednom svijetu i svi to imaju - su rečenice koje me doslovno izbijaju iz cipela i na koje mogu samo postaviti jedno protupitanje - zašto uopće razmišljati o bilo čemu, raditi bilo što - kad se može lijepo prenjeti sve iz "naprednog" svijeta - jer eto oni znaju što je dobro i kako treba.
kao da neka zemlja nema pravo biti prva i jedina po nekom pitanju, a pritom i pravedna i humana. ali ne, hajmo odrat' što se još odrati može...

Quote:
Goku-san kaže: Pogledaj post
a onda u će jesen počet lupetat o ovom novom porezu, koji kao ni jedan dosad, neće napuniti državnu kasu i zasititi nezasitnu bagru.
Quote:
Adelholzener kaže: Pogledaj post
Ovo s dodatnim porezima je isto toliko efikasno kao da narkomanu pocnes davati vise novca.
Quote:
Goku-san kaže: Pogledaj post
Da izmisle još 10 novih poreza ne bi bilo dosta. Kad će netko reći DOSTA.
s nestrpljenjem čekamo taj dan.

dobro je podsjetiti se, makar utopistički, čisto informativno, i na neke druge ideje i mogućnosti:

Quote:
Mnogi libertarijanci vide život, slobodu i imovinu kao apsolutna prava koja posjeduju pojedinci, i da dovođenje jednog od njih u pitanje nužno ugrožava i ostale. U demokracijama, oni smatraju nagodbe o ovim pravima pojedinaca političkim djelovanjima "tiranijom većine". Ovaj izraz, koji je prvi skovao Alexis de Tocqueville i kasnije proslavio John Stewart Mill, ističe prijetnju većine da nametne većinske norme manjinama, i pri tom narušava njihova prava.
Quote:
„...potrebna je također i zaštita od tiranije prevladavajućeg mišljenja i osjećanja; od sklonosti društva da nameće, sredstvima drugim nego građanskim zakonima, svoje vlastite ideje i običaje kao pravila ponašanja onima koji se s njima ne slažu...”
(John Stewart Mill)
ekaliopa is offline  
Old 13.06.2017., 02:17   #8347
i šta je Mill pametno rekao? ako je po zakonu onda je ok? pa barem je sve po zakonu i protiv prevladavajućeg mišljenja..
nezgodan2 is offline  
Old 14.06.2017., 09:42   #8348
Quote:
goran2hr kaže: Pogledaj post
Volio bi da ste u pravu, ali znakovita je ova šutnja crkve (kao i njihovih udruga, prvenstveno UiO), prema ovom zlu koje se valja iza brda, a koje će nam nametnuti veliki "vjernici" i "demokršćani" (Tim Tim, Plenky, HDZ, MOST). Sumnjam da i oni ne znaju što je to, nego će prije biti da imaju kakav dogovor, kojim će to njih zaobići ili preko kojega će im se taj trošak nekako refundirati. Pa ih nije briga ili se čak nadaju, da će se i oni time nekako omastiti. Ne bi bio potreban ni referendum, nego jasna i nedvosmislena kritika tog poreza, koja bi razbudila javnost. No te kritike za sada nema - nego živilo HDZ-ovo porezno "rasterećenje" od ~ 10,00 kuna.
UiO šuti, ali izgleda da i radi pa uskoro neće šutjeti.

Quote:
Pripremate li neku novu zakonsku inicijativu ili možda referendum?

Mi smo Saboru predali naš prijedlog promjene Zakona o radu, koji bi zaštitio radnike u Hrvatskoj da više ne moraju raditi bez plaće nedjeljom. Uskoro ističe, krajem ovog mjeseca, zakonski rok u kojem su nam dužni na to odgovoriti. Dakle, to je jedna inicijativa; mi se kanimo i nastaviti baviti promjenom Zakona o radu koji će osigurati hrvatskim radnicima da ih se tretira kao radnike u drugim europskim zemljama, da ne moraju raditi sedam dana u tjednu za jednu kunu više na plaći.

Druga stvar kojom se bavimo sigurno je daljnja analiza promjene izbornog sustava koja pokazuje da ga je potrebno promijeniti, o čemu i sve više građana govori. A treća stvar na kojoj sada radi naš pravni tim vođen gospodinom Krešimirom Planinićem jest analiza prijedloga da se od 1. siječnja uvede oporezivanje imovine hrvatskih građana; mi smatramo, iz ovog što vidimo, da to nije dobra odluka i da će ona jako puno građana u Hrvatskoj dovesti u nezavidni položaj.
https://narod.hr/hrvatska/zeljka-mar...krug-korupcije
__________________
Pojest',popit' crew
ajme33 is offline  
Old 14.06.2017., 09:47   #8349
Nemoj mi reći da će doći trenutak da ću podržati Željku Markić? Ovo ni na LSDu ne bi smislio
__________________
Only those who attempt the absurd can achieve the impossible
red_shrike is offline  
Old 14.06.2017., 13:08   #8350
Quote:
red_shrike kaže: Pogledaj post
Nemoj mi reći da će doći trenutak da ću podržati Željku Markić? Ovo ni na LSDu ne bi smislio

Nisam neki ljubitelj markićke i njenog djela, ali ako ovo izgura poljubit ću je u guzicu. Oni jednostavno imaju najbolju terensku logistiku i ako oni pokrenu inicijativu sve će ići puno lakše.

Ha, ha - možda budem na štandu s Markićkom. Čudni su putevi Gospodnji.


SUPROTIV POREZU NA NEKRETNINE
hilderik is online now  
Old 14.06.2017., 13:45   #8351
Evo i ja se javljam da budem na štandu ako će Markićka to organizirati,iako mislim o njoj nešto kao red shrike i hilderik što se uspješne provedbe skupljanja potpisa tiče nema bolje u HR od nje...
I sad,pošto vjerujem da ipak većina građana nisu debili,nema šanse da u tom slučaju referendum ne bi bio uspješan unatoč svim zamkama koje će vladajuća elita pokušati podvaliti.
__________________
Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
torente33 is offline  
Old 14.06.2017., 13:56   #8352
Da, imali su Ž.M. i UiO i prije dobre inicijative, što god netko mislio o njima.

Dobrim dijelom, referendumi u Hrvatskoj zahvaljujući njoj nisu ostali samo kao formalnost.
cestar is offline  
Old 14.06.2017., 14:12   #8353
Kako bilo treba jasno istaknuti nekoliko stvari kod sakupljanja potpisa:

1.Hrvati već sad plaćaju barem kao prosjek EU,i to kao one stare članice,mnogo bogatije od nas,nema tu nikakvih privilegija, povlastica ili pošteda.
2.Porez treba srušiti i ograničiti postojeći, jer je vladajuća lopovska bagra neizmjerno pohlepna i porez će rasti kad bude pofalilo.
3.To se odnosi za sve,za one sa jednom ili deset nekretnina kao i za podstanare,nitko neće profitirati od poreza.
4.Općine i županije su same sebi svrha koje bi mi trebali porezom financirati,ne postoji tu naš interes nego samo njihov,većina prikupljenog poreza odlazi na njihove plaće i povlastice.
__________________
Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
torente33 is offline  
Old 14.06.2017., 14:39   #8354
Quote:
sitnaMalaPlava kaže: Pogledaj post
Novi ministar graditeljstva nam najavljuje pravi porez na nekretnine za 3 do 5 godina. Moramo što prije organizirati taj referendum!
24.03.2017

HNS O POREZU NA NEKRETNINE ‘HDZ uvodi porez koji je ranije zvao “brutalnim napadom na Hrvate”

Hrvatska narodna stranka (HNS) izrazila je u petak nezadovoljstvo najavom uvođenja poreza na nekretnine, te upozorila da su članovi HDZ-a, pa čak i aktualni ministri, porez na nekretnine ranije nazivali “opasnim haračem i brutalnim napadom na Hrvate”, dok ga danas sami žele uvesti.

“HDZ odnosom prema građanima, mijenjanjem stavova i ponašanjem sve više podsjeća na Trumpa. Sadašnji HDZ-ovi ministri samu ideju uvođenja poreza na nekretnine nazivali su ‘opasnim haračem i brutalnim napadom na Hrvate’, dok danas u maniri najgorih licemjera najavljuju njegovo uvođenje”, kaže saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh.

HNS se dosljedno protivi uvođenju novih poreza i zalaže za što manje poreza i nameta, kako krizom izmučenim građanima, tako i poduzetnicima, kojima je svako olakšanje poslovanja itekako potrebno, ističe Beus Richembergh,

Porez na nekretnine je nepravedan, stoga smo, podsjećamo, i kao partner u Vladi uspješno zaustavili njegovo uvođenje, poručuju iz HNS-a.


http://www.nacional.hr/hns-o-porezu-...dom-na-hrvate/

__________________
Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
torente33 is offline  
Old 14.06.2017., 14:53   #8355
Željko Kardum o porezu na nekretnine: To je legalni oblik otimanja nekretnina građanima.

Ekonomski analitičar Željko Kardum gostovao je u HRT-ovu Studiju 4. Govorio je o porezu na nekretnine koji kreće od 1. siječnja 2018.

“Duševne boli SDP-a i pitanje pravih demokršćana u HDZ-u problemi su koji se tiču određene ciljne skupine” rekao je Kardum. “Međutim, mislim da je važno govoriti o onome što će pogoditi apsolutno sve građane Republike Hrvatske, a to je porez na nekretnine, koji Hrvatska uvodi vrlo brzo, za par mjeseci”.

“Ako je suditi po reakcijama javnosti, cijela je javnost – osim političara u Saboru – protiv uvođenja tog poreza”, nastavio je Kardum. “To je moguće zbog načina na koji je organiziran politički život u Hrvatskoj. To smo vidjeli i na ovim lokalnim izborima – ne postoji nijedna politička opcija koja bi nudila, ili u svojem programu predlagala smanjenje neke porezne stope ili općeg poreza, što je gotovo nevjerojatno”.

“To je jedan demokratski paradoks”, kazao je Kardum, i dodao: “Ja ne znam gotovo nijednu zemlju razvijene demokracije koja među svojim političkim opcijama nema nijednu koja bi se zalagala za liberalni pristup ekonomiji. U Hrvatskoj ne postoji niti lijeva, a niti desna opcija koja bi programski zagovarala opće sniženje porezne stope i opće sniženje poreza, dakle smanjenje državnog aparata koje bi ga svela na ono nužno, a ostalo prepustila poduzetnicima. Ne postoji nijedna stranka koja to zagovara”.

“Sve stranke bave se samo preraspodjelom – mi bismo preraspodijelili ovaj porezni teret koji imamo, dakle novac koji država prikupi na ovaj ili onaj način, međutim nitko ne zadire u ono bitno – niti jedna stranka ne obećava smanjenje poreza. Prema tome, sasvim je logično, nitko ne nastoji zadirati u rashodovnu stranu proračuna, nego se bave prelijevanjem onoga što se ima iz šupljega u prazno”, kazao je.

O poreznoj reformi i građevinskoj renti

“Nedavna porezna reforma nije imala za cilj opće sniženje poreznog opterećenja, ona se bavila zapravo preraspodjelom među pojedinim socijalnim skupinama”, istaknuo je. “Uglavnom ukidanje onima koji su ispod ili blizu linije siromaštva, poticanje potrošnje srednjeg sloja, ali s ciljem punjenja državnog proračuna kroz PDV. Kroz sve to skupa bi matematički trebalo doći do povećanja BDP-a, ali mnogi su primijetili da su ovom poreznom reformom bitno opterećeni, na primjer, honorarci, kojih je, zbog velikog broja nezaposlenih u ovoj zemlji, sve više i više”.

“Umjesto logičnog smanjenja njihovog broja i reforme, kako bi se cijeli sustav pojeftinio pa onda možda postao atraktivniji za poduzetnike, smišljaju se načini kako bi im država to nadoknadila”, rekao je Kardum, osvrnuvši se ponovno na porez na nekretnine:

“Uvođenjem poreza ne nekretnine ukida se komunalna naknada, dakle kao prihod jedinica lokalne samouprave dio tog gubitka koji će imati zbog ukidanja kompenzirat će im država, a drugi dio riješit će se uvođenjem novih davanja poreznih obveznika, dakle opet prelijevamo iz jednoga u drugo”.

“Jedan od primjera je i nacrt prijedloga Zakona o komunalnom gospodarstvu kojim se uvodi građevinski renta, koja je, kako predlagač kaže – ‘novčano i javno davanje koje se plaća za korištenje već izgrađene infrastrukture na području cijele jedinice lokalne samouprave i položajne pogodnosti građevinskog zemljišta u naselju prilikom građenja građevine ili za izgradnju građevine’. Dakle, zbog katastrofalne komunikacije na samom početku prema javnosti Ministarstvo graditeljstva, građani su zbog naziva ‘renta’ mislili da je to nešto što je stalno, što traje dugo, i da je to samo zamjena za komunalnu naknadu. A onda je Ministarstvo financija moralo reagirati i dopisom pojasniti da je to jednokratni doprinos, da će se to samo jedanput plaćati”, objasnio je Kardum.

“Pritom se nitko nije pitao: zašto se uvodi novi namet? To vam je još jedno davanje koje se uvodi, novo, koje dosad nije postojalo, jer porez na nekretnine je navodno trebao zamijeniti komunalnu naknadu. I tako je porezno opterećenje trebalo ostati isto, no uvođenjem novih renta, naknadi, parafiskalnih nameta, to očigledno neće biti tako”.

“Poreznim politikama kod nas se dugi niz godina više oporezivao rad, a manje kapital”, ustanovio je. “Kad vidite kako vam stoji porezni sustav, onda pokušavate, uz svoju štednju, za budućnost, mirovinu, vaše potrebe, ići tamo gdje vas najmanje oporezuju i tamo gdje dugoročno možete štedjeti. To su u Hrvatskoj bili uglavnom stanovi, zemljišta, štednja, zemljišni papiri – kao osiguranje za starost”.

“No država, umjesto poreznog rasterećenja rada, koji je bio previše oporezovan, uvodi porez na kapital – dakle, ‘idemo tamo gdje još nečega ima’. Porez na nekretnine, porez na štednju, porez na kapitalnu dobit, na dionice… Dakle, stalno raste porezno opterećenje, i zbog cijele te kombinacije poreza, nismo, nažalost, atraktivni investitorima. Kada bi neki stručnjak želio doći u Hrvatsku, on bi za 200 000 eura bruto plaće godišnje, njemu bi neto u Hrvatskoj ostalo nekih stotinjak tisuća eura, a u Rumunjskoj 150”, kazao je Kardum.

“I zadnje, ali ne i najmanje važno, porez na nekretnine bih nazvao legalnim oblikom otimanja nekretnine građanima. Vrlo jednostavno: ako vam je porez 2 posto godišnje, to znači da država za 50 godina zapravo uzme vrijednost vaše nekretnine u stopostotnom iznosu”.

“Zbog svega toga, i zbog svih ovi drugih davanja koja se uvode”, dodaje, “Agencija za promet nekretnina tvrdi da se treba limitirati ukupan iznos svih godišnjih iznosa svih poreza u odnosu na vrijednost nekretnine. Ili, ako neće to, onda uvesti porez na cjelokupnu imovinu”.

“Nažalost ne postoji nijedna politička opcija u Hrvatskoj – ja je barem nisam vidio – koja bi zagovarala jeftiniju državu i opće smanjenje poreza”, zaključio je. “Bilo bi zgodno da birači možda umjesto ideoloških dilema o tom načinu promišljanja pitaju predstavnike onih stranaka koje traže njihove glasove”.

https://narod.hr/hrvatska/zeljko-kar...nina-gradanima
__________________
Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
torente33 is offline  
Old 14.06.2017., 15:13   #8356
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Da, imali su Ž.M. i UiO i prije dobre inicijative, što god netko mislio o njima.

Dobrim dijelom, referendumi u Hrvatskoj zahvaljujući njoj nisu ostali samo kao formalnost.

To je istina - i to joj priznajem 100%. Mogu se ja neslagat s nekim njenim inicijativama i može mi ići na živce svojom pojavom - ,ali lijepo izađimo na referendum i glasajmo. To je jedino što hoću od ove države - da se može izaći na referendum, pa ako građani HR žele ovo ili ono - tako će biti i ja ću to prihvatiti kao činjenično stanje.
hilderik is online now  
Old 15.06.2017., 13:41   #8357
Jel se zna vec koliko ce biti taj porez na nekretnine?
Znam da ce nas posteno oderati, ali barem da se znamo pripremiti koliko cemo davati za to?


Koliko je vani u Europi taj porez na nekretnine cca?
__________________
"The greatness of a nation can be judged by the way its animals are treated."
Layla DM is offline  
Old 15.06.2017., 14:46   #8358
Nebitno koliki će biti porez sutra nego za 2-3-5 godina...naime već se sad najavljuje kako će u budućnosti isti samo rasti,kad se tu doda koliki apetit posjeduje naša država,birokracija,rupe bez dna itd... ne bi me čudilo da za 10 godina bude negdje 2-3% od tržišne vrijednosti nekretnine.Godišnje.
Ne treba zaboraviti da je to posljednji eldorado na koje država može staviti šapu,kao što nam pola uzme od plaće tako će biti i sa nekretninama.
__________________
Na burzi moraš biti budala da uspiješ,oni najbolje prolaze,jer samo budale kupuju kad pametne glave crnjače o kraju svijeta i ekonomije....
torente33 is offline  
Old 15.06.2017., 15:24   #8359
Quote:
torente33 kaže: Pogledaj post
Nebitno koliki će biti porez sutra nego za 2-3-5 godina...naime već se sad najavljuje kako će u budućnosti isti samo rasti,kad se tu doda koliki apetit posjeduje naša država,birokracija,rupe bez dna itd... ne bi me čudilo da za 10 godina bude negdje 2-3% od tržišne vrijednosti nekretnine.Godišnje.
Ne treba zaboraviti da je to posljednji eldorado na koje država može staviti šapu,kao što nam pola uzme od plaće tako će biti i sa nekretninama.
Kad sve staviš na papir:
  • uzmu ti 50% plaće => dakle 20% mirovinsko, 15% zdravstveno, 1,7% doprinos za zapošljavanje, 0,5% ozljeda na radu, što ostane umanjeno za olakšicu osnovica je za oporezivanje + prirez
  • kupiš nekretninu, platiš dodatnih 5% i cijeli život porez na nekretnine
  • kupiš auto, e tu ovisno o vrijednosti i snazi motora možeš platiti i do 80% vrijednosti automobila, pogledaj primjerice neki terenac, a onda te još počaste godišnjim porezom na motorna vozila
  • naliješ gorivo, platiš preko 80% poreza i raznih nameta
  • otvoriš neki obrt, amo reć restoran, moraš atestirati svaki uređaj, platiti sanitarnu potvrdu svakom radniku, platiti milijun parafiskalnih nameta općini za pravo na ovo ili ono, a onda te još deru inspekcijama, traže dlaku u jajetu, ne daju ti mira
  • staviš novac na štednju, deru te s 12% + prirez% uz kamatnu stopu 0,5%, takoreć bolje da novce ne stavljaš na banku, još kad digneš svoju štednju glupa službenica priupita pitanje, a zašto podižete, što ćete s vašim novcima
  • uložiš na burzu, ili neki fond, naletiš na bombu tipa Agrokor gdje su falsificirali izvješća godinama, pa ostaneš gole guzice, normalno nitko za ništa ne odgovara, ako što zaradiš tu te deru 12% na kapitalnu dobit i dividendu + prirez
  • iznajmljuješ primjerice, što je ovdje mnogima trn u oku, nabavna vrijednost stana, aparata, namještaja ne ide u rashode, već porez plaćaš na prihod kao da je on 100% dobit, što je suludo, jer barem 50% toga je rashod, gdje je tu amortizacija stana, namještaja, aparata...
  • uplaćuješ 20% za mirovinu, ali svjestan si da mirovine nećeš vidjeti, jer će se sustav raspasti, a sve to još začine naši mirovinski fondovi koji su Todoriću potpisivali jamstva s našim mirovinama
  • uplaćuješ 15% za zdravstvo, ali svjestan si da ako se razboliš trebaš platiti privatnika ili možeš na dvogodišnju listu čekanja, a kad dođeš na red doktor te preko volje pogleda 2 minute i istjera vanka

Malo sam napisao koliko sam ogorčen, i koliko je ova država rupetina nad rupetinama. Praktički se ništa ne isplati, ovo je socijalistička nula koja stalno zavlači ruke u džepove građana i krade novce.
Sukladno s tim ljudi iseljavaju i ne rađaju se.

Zadnje uređivanje Goku-san : 15.06.2017. at 15:35.
Goku-san is offline  
Old 15.06.2017., 15:38   #8360
Quote:
Layla DM kaže: Pogledaj post
Jel se zna vec koliko ce biti taj porez na nekretnine?
Znam da ce nas posteno oderati, ali barem da se znamo pripremiti koliko cemo davati za to?


Koliko je vani u Europi taj porez na nekretnine cca?
Sve ti je Torrente lijepo rekao - opasnost će rasti nakon 5-te godine i od tog momenta možeš zaboraviti na način života kojim se sada još uvijek živi (i tu ne mislim da će se siromasi naglo obogatiti, već da će im uzet i umjetno zubalo i zavaljat nogu u guzicu, a ostali koji se ne postave tržišno će dugoročno iz srednjeg sloja preći u proletere). U njihovim planovima slijedi porez na imovinu pa će oporezivat svaki aspekt od zemlje do nekretnina - a to će osjetiti i svi industrijski pogoni te ostali poduzetnici (a naši klasični poljoprivrednici će biti uništeni) koji su na bilo koji način vezani s iznajmljivanjem prostora za svoje djelatnosti - poduzetnici su naj... jer će prostore u kojima se radi neka proizvodna djelatnost već u startu razderati velikim koeficijentima.

Hoćeš se pripremiti na ovo što slijedi - pa imaš 4 opcije

a) postani dio korumpiranog establišmenta i kroz koruptivni dotok novca i izbjegavanje poreza prođi kroz sve bezbolno - ali onda i djecu i unuke moraš gurat u tom smjeru, jer je ovaj porez vječan.

b) Postani milijuner - nabavi hrpu dionicu kroz koje ćeš si isplaćivati dividende ili ulaži u zlato, a ne bi bilo loše ni da se baviš naftom ili iznamljivanjem brojnih nekretnina (porez na te nekretnine će ti ionako platiti podstanari ili nekakvi pogoni koji su unutra - ukratko budi Land Lord)

c) nastavi živjeti kao i do sada (ako nisi poduzetnik) i nadaj se da se nećeš jače razboljeti, dobiti otkaz itd...., jer će ti država mrtva hladna puknut ovrhu pa ono što si možda mislio ostaviti pokoljenjima iza će otići u vjetar. Ali u nadi je spas.

d) Počni razmišljati o referendumu, kako ćeš potpisati inicijativu, a nakon toga i referendum. Pročitaj sami zakon da shvatiš koja se ogromna opasnost nadvija nad nama - a onda to možeš reći i drugima koji nemaju pojma što se sprema - evo ti link na zakon https://zakon.hr/z/875/Zakon-o-lokalnim-porezima, a evo ti i link za peticiju protiv poreza http://www.manjiporezi.hr/peticija/

Malo sam sofistički odgovorio - ali malo me i izbija iz cipela da je glavna reakcija na bilo kakve poreze priprema za njegovo plaćanje.

Ukratko - prva godina će ti biti malo više od komunalne - onda prelazimo na porez na imovinu gdje će ti derati ne samo nekretnine već i bilo koji oblik zemljišta koji imaš - a iznos plaćanja od 3. do 6. godine će biti negdje oko 0.5% - onda ide skok na 1%, a vjerojatno od 8. ili 9. godine skače na 2% - i to sve u slučaju da ne bude kakve krize, jer ako bude onda ti iznos skače na 2% odmah - kao što je bilo u Grčkoj ili Sad-u, a oni su nam najbliži primjeri za ono što nas čeka - razlog za usporedbu pogledaj na prijašnjim stranicama.

Znači lijepo papir i olovku u ruke, izračunaj vrijednost nekretnine, izvuci 2% od vrijednosti i to ti je iznos koji ćeš početi plaćati za najkasnije 8-9 godina i plaćat ćeš ga doživotno - naspram pretpostavljenog postotka cifra može samo rasti prema gore.
hilderik is online now  
Zatvorena tema



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:38.