Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Radno, socijalno i obiteljsko pravo

Radno, socijalno i obiteljsko pravo Ugovori o radu i radni odnos, mirovinsko, zdravstveno, alimentacija, brak i razvod, posvojenje, skrbništvo, roditeljska skrb i dr.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.06.2017., 11:46   #21
nemojete mjesati svoje privatno i od firme...
poslodavac ima pravo uvida u svaki svoj mob i pc...i sve podatke na njemu...
to sto ljudi spajaju sve o je rizik...ako ste usli u to onda nemojte se cuditi zasto poslodavac zeli prckati ppo svom laptopu i mobu..
to sto se dobili lapotop i mob za koristenje u poslu neznaci da odmah svoje privatne mailove gledate i primate preko tog istog smartphone ...
__________________
Doktrina emocijama postaje alat kojim se oblikuje mindset masa, čime se pokusava ugurati totalni izostanak racionalne analize.
Značenje riječi: REGIJA=Srbija+BiH+Crna Gora+Hrvatska
Dajte i vi svoj glas za privatizaciju Hrvatske pošte.hr
revo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2017., 13:34   #22
Pa kaj nije bila prošle godine ona neka presuda od Europskog suda za ljudska prava da poslodavac smije raditi i pregledavati što god želi.

EDIT: evo link na vijest http://www.sbf.hr/novosti/europski_s..._poruke_28439/

A tu je i 32 stranice izvještaja koga zanima http://www.nhs.hr/get.dl?h=nhs%2fprilog%2fb4cb5eb4090244b488cdc11d92 7792de.pdf&f=CASE_OF_BARBULESCU_v._ROMANIA.pdf
energyman is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2017., 15:50   #23
Quote:
Grinch24 kaže: Pogledaj post
Nadzor elektroničkih komunikacija bez znanja zaposlenika u protivnosti je sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Takva obrada podataka ne bi bila zakonita i u slučaju uvođenja takvog nadzora i zaposlenici kao i vanjski adresati o tome moraju biti obaviješteni. Nadzor elektroničke pošte zaposlenika trebao bi, ako je moguće, biti ograničen samo na promet podataka zaposlenika i vrijeme komunikacije, a ne sadržaj komunikacije. Ako je pristup sadržaju apsolutno nužan treba voditi računa o privatnosti zaposlenika i adresata koji se obraćaju zaposlenicima te o istome treba postojati upozorenje/obavijest. Stav je Agencije za zaštitu osobnih podataka da samo iznimne okolnosti (primjerice; sigurnosni incidenti, povreda radne dužnosti, odavanje poslovnih informacija konkurentu, sumnja na mobbing) mogu opravdati uvođenje nadzora sadržaja elektroničke komunikacije zaposlenika.

Znači ovo je odgovor na moje pitanje - nemaju pravo.

Osobito što se u mom slučaju ne radi o nadzoru ni prometa ni sadržaja mojih POSLOVNIH mailova, već o neovlaštenom upadu radoznale babe koji NIJE moj nadređeni niti je djelovao po nalogu nadređenog - u moje PRIVATNE aplikacije.
I nitko me nije ni o čemu obavijestio niti izrazio želju da mu pokažem svoju privatnu prepisku na bio kojem appu, dapače jako se trude izmisliti okolnosti u kojima su navodno čuli da sam ja navodno nešto o nečemu pričala.

Slažem se s profi IT-evcima koji znaju da im nije ni pametno ni dozvoljeno kopati po tuđim privatnim stvarima - i većina ih je stvarno takva. Zato nisam ni mislila da bi se ovo moglo dogoditi.
Kao što rekoh, spletom okolnosti i manipulacije se moj otključani uređaj nalazio kod te osobe dovoljno dugo da vidi sve što ga zanima - a čudno ponašanje mog nadređenog samo par sati kasnije - prozivke za neke neodređene stvari - uvjerile su me da je on nešto pogledao i odmah išao to cinkati šefu. Koji nije htio reći što točno ni kako zna, jer da je rekao da je izvor podataka neovlašteno kopanje po mojim privatnim stvarima - zna da bi ja imala municije da dignem paljbu na puno višim razinama, čega se on boji. Jer da sam ne znam kaj napisala, to samo po sebi nije toliko problematično, kao činjenica da je službena osoba na službenom zadatku rutinske zamjene uređaja provalila u moje privatne stvari i krenula ih koristiti da me kompromitira.
Onda bi bili u nevolji i taj što je to napravio (da se uliže šefu i naškodi meni) i sam šef.

Svi komentari ostali - kak si glupa zakaj to držiš na poslovnom mobitelu - ne da mi se komentirati. Svi to radimo. Moj posao je takav da i s kolegama i šefovima komuniciram i putem messengera i kad nam crknu službeni mailovi ili je netko na godišnjem - piše mu se na privatni mail i zove na privatni broj ako ga ima.
OgorcenaMaslina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2017., 18:01   #24
Quote:
OgorcenaMaslina kaže: Pogledaj post

Znači ovo je odgovor na moje pitanje - nemaju pravo.
Od svih odgovora ti si izabrala onaj koji ti se najviše sviđa. Fascinantna si.
__________________
"Da, poreze treba plaćati. Ali, u ovom slučaju ne treba plaćati porez." - poslanje po Kolindi, 30.04.2015.
kiss me is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2017., 09:20   #25
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Od svih odgovora ti si izabrala onaj koji ti se najviše sviđa. Fascinantna si.

Ne, već onaj u kojem se navodi Zakon i onaj koji odgovara na postavljeno pitanje s "da" ili "ne".
Ovo je topic Pravo, došla sam po pravno tumačenje.

Ostali odgovori bili su lamentacije o tome kako ne treba ostavljati ništa na službenom uređaju. Stating the obvious.
OgorcenaMaslina is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:30.