Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Europska unija

Europska unija Ujedinjeni u različitosti

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.05.2017., 14:52   #101
Europska komisija , bar po našim medijima poduprijela Jokićevu reforumu:

http://hr.n1info.com/a198577/Vijesti...e-reforme.html
Gaupera is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2017., 15:31   #102
Zoran Zaev, lider opozicije u Makedoniji i stranke koja je izgubila izbore, dok u zemlji traju obvezni pregovori za sastavljanje nove vlade, vpozvan u sjedište EU u Bruxellesu kao makedonski premijer, što on tehnički, ni u bilo kojem drugom smislu još nije.Federica Mogherin i akka Victoria Nuland poznate kao dio moćnog američkog neokonzervativnog klana Kagan, poslala je pozivnicu Zaevu da sudjeluje na neformalnoj večeri u sjedištu EU na kojoj će večeras biti premijeri šest balkanskih zemalja.

Mogherini je prošlog tjedna izjavila kako je događaj organiziran u Bruxellesu namijenjen premijerima, što znači da je na susretu trebao sudjelovati premijer makedonske tehničke vlade Emil Dimitrijev.
Međutim, situacija podsjeća na Ukrajinu, kada je pomoćnica američkog državnog tajnika Johna Kerrya za europske i euroazijske poslove na upit američkog veleposlanika u Kijevu Geoffreya R. Pyatta: “Što će na sastavljanje ukrajinskog kabineta od strane State Departmenta reći EU?”, odgovorila: “Ma, je... EU!”
Gaupera is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2017., 21:19   #103
Da vidimo koliko su zapravo plaćeni naši dragi eurobirokrati.

Koliko njih moramo plaćati da bi nas oni tjerali da manje trošimo:


Šefovi “Trojke” su bez bonusa plaćeni oko 1,25 milijuna eura godišnje
Jean-Claude Juncker (Europska komisija), Christine Lagarde (MMF) i Mario Draghi (ESB) imaju milijunske plaće, bonuse bez presedana, luksuzne naknade i zajamčene mirovine kada napuste ured.

Ideolozi i provoditelji programa socijalnih i rezova prava radnika, koji su osiromašili stotine tisuća europskih obitelji, s milijunskim primanjima se ne moraju brinuti za svoju sadašnjost, kao ni za budućnost. S plaćama koje primaju i zajamčenim luksuznim mirovinama kada napuste svoja mjesta, bez obzira na ishod njihova mandata, mogu mirno spavati.

Najviši predstavnici Trojke, predsjednik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, generalna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda, Christine Lagarde i predsjedniku Europske središnje banke, Mario Draghi, zajedno primaju oko 1,25 milijuna eura godišnje, ne računajući razne bonuse.

U međuvremenu druge prisiljavaju na smanjenje troška rada, minimalne plaće i mirovine, rezove u socijalnim izdvajanjima, zdravstvu i obrazovanju, te na otkaze bez razloga za razrješenje radnog ugovora. Prijete drakonskim kaznama zemljama koje ne smanjuju deficit i uskraćuju pomoć onim partnerima EU koji ne ispunjavaju njihove “recepte” za smanjenje deficita i javnog duga. Istovremeno se sami bogate i imaju osam puta veće plaće od, recimo, španjolskog premijera.

Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, ne objavljuje podatke o svojoj plaći, iako je to obvezan prema Uredbi 422/67 Europskog vijeća, kojom se određuju plaće predsjednika i članova Europske komisije.

Junckerova plaća bi trebala biti 138% od najveće plaće službenika europskih institucija i godišnje prima oko 324 000 eura. Prošle godine mu je plaća porasla za 3,2%, što je tri puta više od rasta inflacije u EU.

Ali ne samo to. Juncker također prima i posebnu naknadu za stanovanje od 48 600 eura, 15% od bruto plaće, te 1418 eura mjesečno kao “doplatak za zabavu“. Naravno, naknade, smještaj, putni troškovi i dnevnice se isplaćuju odvojeno.

Kada ode u mirovinu, Juncker će tri godine dobivati mjesečnu naknadu između 40% i 65% njegove plaće, što ovisi o godinama provedenim u uredu. Kada bi to bilo danas, kako je bio na dužnosti manje od tri godine, samo u tri sljedeće godine bi dobio više od pola milijuna eura. Za dvije godine, kada navrši 65 života, imao bi pravo na mirovinu koja se izračunava na temelju vremena provedenog u uredu.

Njegov prethodnik Jose Manuel Barroso, koji je odradio dva mandata, prima oko 160 000 eura godišnje, jer ova naknada mora biti kompatibilna s bilo kojom drugom javnom mirovinom u njegovoj zemlji.

Christine Lagarde, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kada je imenovana u srpnju 2011. godine je dobio pismo od svog novog poslodavca u kojem su detaljno navedeni plaća i uvjeti rada. 440 000 eura godišnje, plus naknade i troškovi, putovanja, jela i besplatni smještaj.

Za nju, ali i za njene suradnike, ako se odluče da će je pratiti na sastancima koje MMF održava izvan Washingtona, gdje je sjedište agencije.

Zatim, za “uspješno provedene mjere” ima bonus od 6700 eura mjesečno, tako da može “zadržati životni standard primjeren njenom položaju”.

Lagarde, kao i ostalo osoblje MMF-a, ima zajednički mirovinski fond, ali kad ode iz ureda svake godine će dobivati do 67% plaće, razmjerno godinama provedenih u uredu. Nešto slično kao u slučaju Junckera.

To može biti i 100%, ako ostane deset godina u uredu, a kako je sada direktorica šest godina, već je osigurala oko 367 tisuća eura primanja godišnje. Ako Lagarde umre prije svog partnera, on će naslijediti njenu mirovinu, a njihova djeca će također dobiti subvencije.

Mario Draghi, predsjednik Europske središnje banke, osim što ima plaćen najam, dnevnice, putovanja i druge naknade, prema bilanci ESB je 2015. Je zaradio 385 860 godišnje.

Prethodne godine je dobio 379 608 eura, a 2013. godine je “zaradio” 378 240 eura.

Od 2007. godine, kada je počela gospodarska kriza, plaća predsjednika Europske središnje banke je narasla za više od 45 000 eura godišnje, što je bila povišica oko 13%, prenosi španjolski Público.


https://www.logicno.com/politika/sef...-godisnje.html
Gaupera is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2017., 09:33   #104
Navedeni iznosi su bruto place, a naslov teksta ne navodi da se radi o bruto iznosima za te 3 osobe.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.07.2017., 20:03   #105
President Donald Trump's tough stance on international trade has the European Union replying that it would retaliate against the sanctions.

U Commission President Jean-Claude Juncker responded by saying, "Our mood is increasingly combative" and says the EU will react with countermeasures by imposing limits on bourbon, a major export from Senate Majority Leader Mitch McConnell's state of Kentucky.Amerikanci bi mogli radit što hoće trgovinski da nismo ujedinjeni.
__________________
Bile su to zlatne godine
elninjo7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:41.