Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Parlamentarni izbori 2024. Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Pogledaj rezultate ankete: Ocjena Vlade RH nakon 365 dana
odličan (5) 6 4.35%
Vrlo dobar (4) 4 2.90%
Dobar (3) 5 3.62%
Dovoljan (2) 8 5.80%
Nedovoljan (1) 31 22.46%
Nema tako niske ocjene 84 60.87%
Glasovatelji: 138. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.07.2017., 14:20   #6401
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Trolanju veliš.....
A dobro ako ti tako kažeš.
Ja kažem da govorim realnosti.
Za mene je trolanje na primjer komentiranje predsjedničinog i premijerovog prijevoza do Splita.
Trolanje je to iz razloga što se to iskomentiralo bez da se zna raspored dužnosti koje su u tom momentu oni imali, vremenskim terminima koji su omogućavali ili onemogućavali da se njih dvoje pokupe redosljedom u jednoj ruti. Isto tako i prijevoz automobilom premijera, bez da se točno zna - može li se premijer kao po Ustavu štičena osoba voziti u bilo kojem automobilu ili samo u protokolarnom, onome koji je sigurnosno od strane kompetentnih osoba obrađen.
Kada daš te podatke na uvid - da je premijer sjedio besposlen a automobili - njegov i propisana pratnja - su samo zbog njegove komocije da se ne vozika četiri sata po vrućini otišli put Splita a on došao avionom, kada daš podatke da je imao obavjest da je požar takvog razmjera da je moralna obaveza i potreba da se on istog trenutka nacrta tamo a on je to ignorirao i zaputio se kada se njemu prohtjelo, na način na koji se njemu prohtjelo, onda to neću nazvati trolanjem nego faktima.
Ovako su se ispisale stranice troleruše, pokazao mentalni kapacitet učesnika u laprdanju i zlobnom komentiranju bez argumenata, u kojima čak nije bilo niti naznačeno - ja mislim da bi moglo tako biti, ili možda je tako bilo - nego kao čiste nepobitne činjenice.

Da, to je trolanje, to je neodgovorno i neobjektivno prikazivanje određenih radnji, zlonamjerno i zlobno.
I opet...

I onda bi ti normalan, konkretan razgovor?

Upravo si ti ta koja konstantno savija proator i trolusa, a bez da zna ista...

Ali, uvijek navlacis da HDZ i bulumenta nije kriva...a ne znas nista...

Zanimljivo je to kako pozivas na argumente dok ti pase...

Prvo,opravdanje leta jer se morao nacrtati odmah je stupidno...

Cisto jer se NIJE nacrtao odmah i KASNIO JE vise od 12 sati...

Dakle,vilko debilko je mogao krenuti i autom...pogotovo jer sticena kolona za cas dođe do ST...

Jos je gnjusnije gledati tvoja laprdanja o moralnosti nakon njegovih debilana o "atraktivnosti" i zanimljivosti pozara...

Kako te samo nike stid nakon ovakvih pamfletica ocekivati ista normalno?

Pa namjerno podjebavas sugovornika i ocekujes kakti neke analize dok sama lazes i savijas prostor kako ti pase...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 23.07.2017., 14:41   #6402
Quote:
komutator kaže: Pogledaj post
Nije mi jasno što to braniš, ako je zbog žurbe išao avionom, a tamo ga dočekala druga limuzina, što se nije do kraja boravka u Splitu vozio tom istom limuzinom koja ga je dočekala, nego je i posebna kolona išla od Zagreba do Splita?

A što se tiče borbe protiv požara, očigledno je zakazala organizacija. I to ne organizacija navrat-nanos-idemo-svi u Split, nego organizacija protupožarne sezone koja se radila od prošle zime. Naime, plan i mjere protupožarne sezove se rade cijelu godinu unaprijed, a ne navrat-nanos kad vatra dođe do grada.

I za sve dobro je zaslužna - Vlada, a za sve loše je kriv - tko? Milanović?
Ne branim apsolutno ništa.
Govorim da treba baratati sa činjenicama, točnim podatcima i na temelju njih kritizirati.
Pitam - smije li se premijer voziti u automobilu koji nije protokolaran. On je štičena osoba, ne po svojoj volji nego po zakonu. I ne odlučuje on o tome, nego posebna služba. Točno je određeno koliko vozila u koloni mora biti, njihov položaj u koloni, ljudski resursi u vozilima. Premijer, predsjednik i njihove obitelji, ministri, ne biraju u čemu će se i sa kime voziti - u automobilu u kojem se vozi štičena osoba uvijek je prisutan šofer i jedna osoba za zaštitu koja se vozi na stražnjem sjedalu uz štičenu osobu. I ne može premijer, predsjednik reći - ne, ti se vozi uz šofera na prvom sjedalu.Vrata štičenoj osobi uvijek otvara pratitelj, nikada ona sama. Ne zato što je on, štičeni, sam sebi važan i ispod časti mu je otvoriti si sam vrata, nego iz sigurnosnih razloga - mogućnosti atentata.

Eto, to su neke činjenice, nepobitne, i sada, na temelju njih možemo prosuđivati - je li premijer koristio i avion i službena vozila iz komocije ili je vremenski bio ograničen zbog neodgodivih dužnosti pa nije imao vremena potratiti nekoliko sati više na vožnju automobilom.

Ako je zbog komocije - Plenkoviću
Ali dokaži mi da je to tako.
Nađi raspored dužnosti koje je taj dan obavljao i prikaži ih ovdje.

Požar - rekao je vođa eskadrile kanadera u Otvorenom da je to bilo nezamislivo problematično. Vatra je zbog konfiguracije terena i zračnih karakteristika, te vjetra koji je svakoga časa mijenjao smjer stalno mijenjala smjer napredovanja, i bilo je jednostavno nemoguće predvidjeti kojim će se smjerom kretati i brzinu širenja. Pogašeno se ponovno aktiviralo.
Osobno vjerujem da je bilo i problema organizacije, ali prvenstveno zbog sjećanja na Kornate, straha da se ne ponovi tragedija u kojoj ljudi gube živote. Zapovjednicima, predpostavljam, nije lako donjeti u takvim uvjetima odluke, na požarištu kao što je bilo ovdje, karakteristika koje je zapovjednik eskadrile naveo, da ostave ljude u uvjetima u kojima ih ponovno aktiviranje vatre može životno ugroziti. Taj teret Kornata ostati će još dugo svakome zapovjedniku vatrogasaca, koordinatoru vođenja obrane utisnut u sjećanju i utjecati na donošenje odluka.
Inače, kanaderi su bili pozvani dan prije nego što su se aktivirali, ali zbog vjetra nisu mogli biti u zraku. Koliko je vremena prošlo od pozivanja vojske do njenog dolaska na teren? Je li vojska pozvana na vrijeme, ili se potreba ukazala iznenadno? Je li trebalo puhati na hladno i pozvati je ranjie, dok još nije bilo pokazatelja da će biti potrebna? Je li trebalo reći - trebamo tisuću ljudi, je li bilo pogrešno tražiti dvijesto? Je li vlada kriva, ministar, ako netko traži dvijesto, a potreba je tisuću?

Na temelju ovakvih pitanja sam ja spremna izreći kritiku - bilo kome.
Ali na proizvoljno laprdanje iz fotelje u dnevnoj sobi bez odgovora na ovakva pitanja - ne.
__________________
Kada zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si me pobijedio.
To znači da više nisi dostojan moga vremena.

BUKOWSKI
JOHABI is offline  
Old 23.07.2017., 15:02   #6403
Johabi , ja mislim da oni u Sjevernoj Koreji tak ne navijaju za svoj klub odnosno za Vođu kao ti za svoje !
__________________
Ali svaki put kad se on nasmijao, ja sam bila ta koja se zaljubila.
paullaa is offline  
Old 23.07.2017., 15:26   #6404
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Fotošopirana slik, veliš....hmmmm....gledaj, vidjela sam sučajno Karamarka u živo, Bernardića u živo, sa njim razgovarala - Karamarko je na tv bucmast - u reali mršavko, srednjeg stasa, ali u licu izrazito mršav. Bernardiić je ljudina od dva metra i nešto sitno. Mene kada kamera uhvati izbliza, izgledam ko loptica, kada me e poslika sa male udaljenosti - pristala ženskica....kužiš.....sve je stvar objektiva, predpostavljam.
aha, do objektiva je
http://www.index.hr/black/clanak/kak...ku/983615.aspx
__________________
The fact that no one understands you doesn't make you an artist
Patsy is offline  
Old 23.07.2017., 21:18   #6405
Quote:
paullaa kaže: Pogledaj post
Johabi , ja mislim da oni u Sjevernoj Koreji tak ne navijaju za svoj klub odnosno za Vođu kao ti za svoje !
Ja nemam svoje.
No, to ionako ne vrijedi ponavljati, nikako da nekome sjedne.
No, da sam alergična na neobjektivnost - jesam.
Smeta me kada netko zbog ideološke zaslijepljenosti nije u stanju razvrstati dobro odrađen posao od loše odrađenoga i reći kada je nešto dobro - da, to je dobro, a kada je loše - da, to je loše. I na osnovu toga , prevaguje li jedno ili drugo donjeti svoj osobni sud.
Posebno me smeta bezrazložno ismijavanje bilo koga, općenito u životu, politika tu ne igra nikakvu posebnu ulogu, kao i nesagledavanje konteksta događaja i razmišljanje tri koraka unaprijed.
Evo, ja imam namjere slijedeće godine završiti sa poslom i otići u mirovinu. Ima desetak dana kako sam stavila javnu ponudu kroz obavijest da ću koncem slijedeće godine prodati plastenike - godinu i pol unaprijed. Zašto? Jer netko, tko se želi baviti povrčarskom plasteničkom proizvodnjom to mora planirati najmanje pola godine unaprijed, a ako uz to mora kupiti i plastenike, godinu dana unaprijed. Mora se za to pripremiti. A ja sagledavam širi kontekst svega toga, razmišljam tri korak unaprijed, jer ako koncem slijedeće godine tek izađem sa ponudom, jako su mi male šanse da zamišljeno ostvarim.
Razumiješ?
Na isti način gledam i na političku i ekonomsku situaciju u državi, rad vlade, sabornika.....život me naučio, praksa, iskustvo, da se to tako radi, nikako usvajanje tuđih načina, tuđeg mišljenja, tuđeg viđenja.
A na ovoj i sličnim temama ima jako malo objektivnosti. Na žalost. Ima vrijeđanja, omalovažavanja, namjernog, ciljanog degradiranja, ima toliko toga lošega da je nevrijedno utrošiti vremena za pročitati.

Fotošopiranje - da, ako je slika skinuta sa njegovog fejsa, ne izgleda prirodno.
Sada, da je to neka sramota....ne bih se složila.
Da ima pravo na fotošop, ima, kao i svi ostali koji to rade. Oduzeti njemu pravo - a koliko je u članku vidljivo, nije fotošop radio on osobno nego netko iz njegovog tima ako je fotošop rađen, i tu opet ne znamo je li sa njegovim odobrenjem ili bez - a istovremeno odobravati brojne fotošopove koji se po društvenim mrežama i tiskovinama vrte, u kojima se prikazuje sa vampirskim očima, kao južnokorejski predsjednik, ili kao nekakav luđak i slično od strane nekih novina u cilju degradacije su i opet dvostruka diskriminirajuča mjerila.
Zašto ne to nitko javno ne reagira i ne veli - to nije dobro?

Ja sam Berbnardiću rekla osobno, u razgovoru, da neću glasati za njegovu opciju na lokalnim izborima, ali da mu ne valja retorika, prenapasna je, preradikalna, previše pljuvačka i to normalnog čovjeka odbija. Da takvom ne da neće pridobiti glasače nego će ih još i izgubiti. Razgovarali smo o tome par minuta ozbiljno, analitički. A nije mi njegova stranka trenutno opcija za vođenje niti lokalne zajednice niti države. Čisto ljudski, dobronamjerno. Objektivno. I eto, nisam pogriješila, izbori su pokazali da je to tako.
__________________
Kada zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si me pobijedio.
To znači da više nisi dostojan moga vremena.

BUKOWSKI
JOHABI is offline  
Old 23.07.2017., 21:27   #6406
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Ne branim apsolutno ništa.
Govorim da treba baratati sa činjenicama, točnim podatcima i na temelju njih kritizirati.
Pitam - smije li se premijer voziti u automobilu koji nije protokolaran. On je štičena osoba, ne po svojoj volji nego po zakonu. I ne odlučuje on o tome, nego posebna služba. Točno je određeno koliko vozila u koloni mora biti, njihov položaj u koloni, ljudski resursi u vozilima. Premijer, predsjednik i njihove obitelji, ministri, ne biraju u čemu će se i sa kime voziti - u automobilu u kojem se vozi štičena osoba uvijek je prisutan šofer i jedna osoba za zaštitu koja se vozi na stražnjem sjedalu uz štičenu osobu. I ne može premijer, predsjednik reći - ne, ti se vozi uz šofera na prvom sjedalu.Vrata štičenoj osobi uvijek otvara pratitelj, nikada ona sama. Ne zato što je on, štičeni, sam sebi važan i ispod časti mu je otvoriti si sam vrata, nego iz sigurnosnih razloga - mogućnosti atentata.

Eto, to su neke činjenice, nepobitne, i sada, na temelju njih možemo prosuđivati - je li premijer koristio i avion i službena vozila iz komocije ili je vremenski bio ograničen zbog neodgodivih dužnosti pa nije imao vremena potratiti nekoliko sati više na vožnju automobilom.

Ako je zbog komocije - Plenkoviću
Ali dokaži mi da je to tako.
Nađi raspored dužnosti koje je taj dan obavljao i prikaži ih ovdje.

Požar - rekao je vođa eskadrile kanadera u Otvorenom da je to bilo nezamislivo problematično. Vatra je zbog konfiguracije terena i zračnih karakteristika, te vjetra koji je svakoga časa mijenjao smjer stalno mijenjala smjer napredovanja, i bilo je jednostavno nemoguće predvidjeti kojim će se smjerom kretati i brzinu širenja. Pogašeno se ponovno aktiviralo.
Osobno vjerujem da je bilo i problema organizacije, ali prvenstveno zbog sjećanja na Kornate, straha da se ne ponovi tragedija u kojoj ljudi gube živote. Zapovjednicima, predpostavljam, nije lako donjeti u takvim uvjetima odluke, na požarištu kao što je bilo ovdje, karakteristika koje je zapovjednik eskadrile naveo, da ostave ljude u uvjetima u kojima ih ponovno aktiviranje vatre može životno ugroziti. Taj teret Kornata ostati će još dugo svakome zapovjedniku vatrogasaca, koordinatoru vođenja obrane utisnut u sjećanju i utjecati na donošenje odluka.
Inače, kanaderi su bili pozvani dan prije nego što su se aktivirali, ali zbog vjetra nisu mogli biti u zraku. Koliko je vremena prošlo od pozivanja vojske do njenog dolaska na teren? Je li vojska pozvana na vrijeme, ili se potreba ukazala iznenadno? Je li trebalo puhati na hladno i pozvati je ranjie, dok još nije bilo pokazatelja da će biti potrebna? Je li trebalo reći - trebamo tisuću ljudi, je li bilo pogrešno tražiti dvijesto? Je li vlada kriva, ministar, ako netko traži dvijesto, a potreba je tisuću?

Na temelju ovakvih pitanja sam ja spremna izreći kritiku - bilo kome.
Ali na proizvoljno laprdanje iz fotelje u dnevnoj sobi bez odgovora na ovakva pitanja - ne.
Dakle, tip debelo kasni s reakcijom i dolaskom na pozariste...

Ma koliko se ti provaljivala o moralnosti njegova dolaska...

I onda se provaljuje o atraktivnom i interesantnom pozaru...

Nakon sto je jasno bilo kakva je spaljena zemlja ostala iza njega...

I imas obraza savijati prostor bez pardona...



Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 24.07.2017., 00:43   #6407
Zasto uopce trosite vrijeme na Johabi?

Zenska (tako se deklarira) je clanica HDZa i pazi sad u facu kaze Bernardicu da nece glasati za SDP.

Ma nemoj.

Odi spat. Hadezenjara kojoj su djeca listom otisla vanka, nakon besplatnog skolovanja u Hr.

Karikatura hrvatskog domoljublja.
ruka-slave is offline  
Old 24.07.2017., 06:48   #6408
Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post
Zasto uopce trosite vrijeme na Johabi?

Zenska (tako se deklarira) je clanica HDZa i pazi sad u facu kaze Bernardicu da nece glasati za SDP.

Ma nemoj.

Odi spat. Hadezenjara kojoj su djeca listom otisla vanka, nakon besplatnog skolovanja u Hr.

Karikatura hrvatskog domoljublja.


Sad si me natjeral da stanem pred ogledalo ko od majke rođena i pogledam imam ili ženska obilježja ili se samo deklariram kao žensko - imam.

I drugi navod ti je krivi - tamo negdje oko 2000. - ite, tak nekak, ja sam na lokalne izbore izašla kao nositelj liste stranke koja nije bila hdz. Daklem teorija ti ne drži vodu.

Niti treća isto tako - moje neškolovano dijete je vani, i to ne iz ekonomskih razloga, a školovano potpomognuto državom, ko i svaki student, je ovdje, doobrazovano samostalno, financijski uspješno, bez kredita. Dakle, i u Hrvatskoj se može uspjeti.
A i ja radim bez državnih i eu poticaja, i eto, ide mi.

Šta ti to znači -" pazi malo, u facu kaže Bernardiću........" - šta u tome ne valja? Čovjek je došao odraditi predizbornu kampanju u Međimurje, ja sam se slučajno tamo zatekla, prišla mu i porazgovarali smo. Iskreno, kao dvoje normalnih ljudi, iznjela mu svoje viđenje njegovih javnih nastupa, i zajednički izanalizirali zašto preoštra retorika nije dobra. I čemu se ti tu sada zgražaš?

Ajde, ajde, život nije crno - bijeli, politika nije crno - bijela, a niti forumske debate ne bi trebale biti crno - bijele.
__________________
Kada zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si me pobijedio.
To znači da više nisi dostojan moga vremena.

BUKOWSKI
JOHABI is offline  
Old 24.07.2017., 07:53   #6409
Fascinantno je gledati kako netko kome su puna usta realnosti i objektivnosti nikako da prokomentira cinjenice koje joj uporno ne odgovaraju...

A sto se tice drugih stvari - laze...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 24.07.2017., 08:45   #6410
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Fascinantno je gledati kako netko kome su puna usta realnosti i objektivnosti nikako da prokomentira cinjenice koje joj uporno ne odgovaraju...

A sto se tice drugih stvari - laze...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Rekla sam ti da si na ignore opciji jer mi nije u karakteru voditi komunikaciju na tvoj način.
Vidiš i sam da kada nas dvoje polemiziramo da mi pojedeš živac pa se spustim na tvoj nivo na neki trenutak, uspušem se kao i ti i onda oboje ispadnemo bedaki.

I opet si iznio jednu svoju proizvoljnu procjenu o meni, veliš da lažem, a nemaš apsolutno nikakve agrumente niti fakte za to.

Kada procjenim da možemo ukrstiti mišljenja i stavove bez da će pasti uz to neugodne riječi tipa procjene naših osobnih karakteristika, replicirati ću tvoje upise, odgovoriti na tvoju repliku mojih.
Nisi još spreman za to, još ne shvaćaš da ja imam svojih granica do kojih želim ići u javnom prostoru, a imam i potencijala za neugodne termine, komunikaciju ispod ljudskog dostojanstva, i samo je pitanje moga odabira i kontrole hoću li komunicirati na jedan ili drugi način. Ja odabirem pristojnost, jer sve drugo smatram neprimjerenim ne samo za javni prostor nego i kao normalnu ljudsku korespondenciju i konverzaciju.

Već sam ti bila rekla - ti si na redu, ti odlučuješ hoćemo li ili nećemo izmjenjivati svoja mišljenja o tekućim političkim previranjima na temama foruma.
__________________
Kada zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si me pobijedio.
To znači da više nisi dostojan moga vremena.

BUKOWSKI
JOHABI is offline  
Old 24.07.2017., 08:50   #6411
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Ne branim apsolutno ništa.
Govorim da treba baratati sa činjenicama, točnim podatcima i na temelju njih kritizirati.
Pitam - smije li se premijer voziti u automobilu koji nije protokolaran. On je štičena osoba, ne po svojoj volji nego po zakonu. I ne odlučuje on o tome, nego posebna služba. Točno je određeno koliko vozila u koloni mora biti, njihov položaj u koloni, ljudski resursi u vozilima. Premijer, predsjednik i njihove obitelji, ministri, ne biraju u čemu će se i sa kime voziti - u automobilu u kojem se vozi štičena osoba uvijek je prisutan šofer i jedna osoba za zaštitu koja se vozi na stražnjem sjedalu uz štičenu osobu. I ne može premijer, predsjednik reći - ne, ti se vozi uz šofera na prvom sjedalu.Vrata štičenoj osobi uvijek otvara pratitelj, nikada ona sama. Ne zato što je on, štičeni, sam sebi važan i ispod časti mu je otvoriti si sam vrata, nego iz sigurnosnih razloga - mogućnosti atentata.

Eto, to su neke činjenice, nepobitne, i sada, na temelju njih možemo prosuđivati - je li premijer koristio i avion i službena vozila iz komocije ili je vremenski bio ograničen zbog neodgodivih dužnosti pa nije imao vremena potratiti nekoliko sati više na vožnju automobilom.

Ako je zbog komocije - Plenkoviću
Ali dokaži mi da je to tako.
Nađi raspored dužnosti koje je taj dan obavljao i prikaži ih ovdje.

Požar - rekao je vođa eskadrile kanadera u Otvorenom da je to bilo nezamislivo problematično. Vatra je zbog konfiguracije terena i zračnih karakteristika, te vjetra koji je svakoga časa mijenjao smjer stalno mijenjala smjer napredovanja, i bilo je jednostavno nemoguće predvidjeti kojim će se smjerom kretati i brzinu širenja. Pogašeno se ponovno aktiviralo.
Osobno vjerujem da je bilo i problema organizacije, ali prvenstveno zbog sjećanja na Kornate, straha da se ne ponovi tragedija u kojoj ljudi gube živote. Zapovjednicima, predpostavljam, nije lako donjeti u takvim uvjetima odluke, na požarištu kao što je bilo ovdje, karakteristika koje je zapovjednik eskadrile naveo, da ostave ljude u uvjetima u kojima ih ponovno aktiviranje vatre može životno ugroziti. Taj teret Kornata ostati će još dugo svakome zapovjedniku vatrogasaca, koordinatoru vođenja obrane utisnut u sjećanju i utjecati na donošenje odluka.
Inače, kanaderi su bili pozvani dan prije nego što su se aktivirali, ali zbog vjetra nisu mogli biti u zraku. Koliko je vremena prošlo od pozivanja vojske do njenog dolaska na teren? Je li vojska pozvana na vrijeme, ili se potreba ukazala iznenadno? Je li trebalo puhati na hladno i pozvati je ranjie, dok još nije bilo pokazatelja da će biti potrebna? Je li trebalo reći - trebamo tisuću ljudi, je li bilo pogrešno tražiti dvijesto? Je li vlada kriva, ministar, ako netko traži dvijesto, a potreba je tisuću?

Na temelju ovakvih pitanja sam ja spremna izreći kritiku - bilo kome.
Ali na proizvoljno laprdanje iz fotelje u dnevnoj sobi bez odgovora na ovakva pitanja - ne.
Može u izvanrednim okolnostima. Nije poanta u limuzinama nego je poanta u čekanju aviona u ZG da Kolinda doleti iz AUT pa potom let u ST i vračanje u ZG kako bi Kolinda mogla letit u ST.
Njegova kolona su bile limuzine a njena terenci što znači da su bile dvije kolone i samo se postavlja pitanje zašto Kolinda nije mogla bit u limuzinama a ne slat svoju kolonu terenaca a još jače pitanje je zašto oboje nisu došli istim avionom i vratili se zajedno.
Nije valjda da ne razgovaraju.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
Cuka is online now  
Old 24.07.2017., 09:09   #6412
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Može u izvanrednim okolnostima. Nije poanta u limuzinama nego je poanta u čekanju aviona u ZG da Kolinda doleti iz AUT pa potom let u ST i vračanje u ZG kako bi Kolinda mogla letit u ST.
Njegova kolona su bile limuzine a njena terenci što znači da su bile dvije kolone i samo se postavlja pitanje zašto Kolinda nije mogla bit u limuzinama a ne slat svoju kolonu terenaca a još jače pitanje je zašto oboje nisu došli istim avionom i vratili se zajedno.
Nije valjda da ne razgovaraju.

E vidiš, o tome sam ja razmišljala - zašto to nije bilo tako.
Obzirom da znamo da je Kolinda bila u Austriji, za zaključiti je da nije sjedila u salonu hotela ili na nekoj ležaljci na sunčanom balkonu, nego je odrađivala radne sastanke, koji su uvijek vremenski datirani unaprijed, i odrađuju se po raporedu.
Isto tako je i sa premijerom.

Nisam bez razloga rekla forumašu u nekom postu iznad - daj radni raspored Plenkovića da vidimo šta je radio i je li imao mogućnosti - slobodnog hoda - uskladiti se sa Kolindom, ili imao vremena voziti se automobilom do Splita. Kao i ona isto tako.
Ako nisu imali - bespredmetno je raditi insinuacije i trošiti stranice topika na lamantranje o tome. Ako su imali, linčovati ćemo ih preko tastature i tražiti javno da uplate u državni proračun trošak koji su napravili građanima Hrvatske.
__________________
Kada zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si me pobijedio.
To znači da više nisi dostojan moga vremena.

BUKOWSKI
JOHABI is offline  
Old 24.07.2017., 09:49   #6413
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
E vidiš, o tome sam ja razmišljala - zašto to nije bilo tako.
Obzirom da znamo da je Kolinda bila u Austriji, za zaključiti je da nije sjedila u salonu hotela ili na nekoj ležaljci na sunčanom balkonu, nego je odrađivala radne sastanke, koji su uvijek vremenski datirani unaprijed, i odrađuju se po raporedu.
Isto tako je i sa premijerom.

Nisam bez razloga rekla forumašu u nekom postu iznad - daj radni raspored Plenkovića da vidimo šta je radio i je li imao mogućnosti - slobodnog hoda - uskladiti se sa Kolindom, ili imao vremena voziti se automobilom do Splita. Kao i ona isto tako.
Ako nisu imali - bespredmetno je raditi insinuacije i trošiti stranice topika na lamantranje o tome. Ako su imali, linčovati ćemo ih preko tastature i tražiti javno da uplate u državni proračun trošak koji su napravili građanima Hrvatske.
Pojednostavila si.................Kolinda je u inozemstvu i ne može se tek tako skupit i poć doma ali Premijer je u ZG i nema on šta usklađivat svoje obveze nego svoje veleštovano dupe lansirat u ST najbrže moguće.

I to najbrže moguće je i kod nje i kod njega ispao najobičnije cirkus sa dvi kolone i čekanje na avion koji vozi nju pa njega pa njega pa nju.

Sad se postavlja pitanje koja je politička situacija u nas jer ako se sjetimo izbjeglica u RH i odnosa Milanović - Kolinda na pas mater pa potom Orešković i Kolinda radi Lozančića na pas mater i sad Plenković - Kolinda oko požara i Krstičevića na pas mater je li ona uopće sposobna kohabitirat sa premjerima? Ili jesu li njih trojica to bili u stanju? Pa ljepši i kvalitretniji odnos je imao Josipović sa Kosor nego ona sa svom trojicom.

Apropo požara ova slika govori tisuću riječi o organiziranosti na požarištu gdje vatrogasci pune brentače na "pojilu". http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/...izirani-/23605

hm da ................ a tko je ikad osim navodno Kolinde uplatio ikakav nepotrebni trošak dužnosnika natrag u proračun RH??
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
Cuka is online now  
Old 24.07.2017., 10:14   #6414
Quote:
u prolazu kaže: Pogledaj post
To sto vas par tu piskarate uopce nema veze sa mozgom...oni ce objasnjavati ovo ili ono.
NECE oni TO objasnjavati.

Hajde ti ono glumis ekonomstu
Zasto je dug naglo porastao za 12 miljardi kuna u jednom mjesecu...i sto ce se dogoditi sa tom brojkom u sljedecem?
( vec se dogodilo ali podaci jos nisu objavljeni )
A ko uopće o tome piše... Ovo je bilo samo nadovezano na jednu prijašnju diskusiju kada je tvrdnja bila da apsolutni iznos duga nema nikakve veze, da treba gledati njegovu strukturu i udio. Ne bi bilo to ništa sporno da se taj argument ne koristi selektivno, na jedan način kada je HDZ na vlasti, a na drugi način kada su drugi na vlasti.

U suštini se baš ništa u politici zaduživanja nije promijenilo, HDZ ima samo te sreće da je upao na vlast taman u trenutku kada se kotač BDP-a počeo okretati (i to ne njihovom zahvalaom, pa ni zahvalom prošle vlasti, nego samo sticajemo okolnosti konjunkture u EU ponajprije, te vanjskim okolnostima koji su išli na ruke turizmu i u jednome dijelu investicijsma u turizmu (konačno) )....

Samo zato i samo zato struktura izgleda drugačije, i samo zato i samo zato nema potrebe za dodatnim zaduživanjem.

A ti samo gledaj što će se događati sa dugom kada se kotač opet okrene, i kada uz sve obveze postojećeg duga budemo imali i ovo što nam HDZ natovaruje na teret kao dodatni izdaci proračuna.

Naravno, znam, onda ćeš vrištati da su krivi neki drugi koji moraju ići u nove dugove da bi pokrili obaveze iz proračuna.
ecobarbarus is offline  
Old 24.07.2017., 11:09   #6415
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
E vidiš, o tome sam ja razmišljala - zašto to nije bilo tako.
Obzirom da znamo da je Kolinda bila u Austriji, za zaključiti je da nije sjedila u salonu hotela ili na nekoj ležaljci na sunčanom balkonu, nego je odrađivala radne sastanke, koji su uvijek vremenski datirani unaprijed, i odrađuju se po raporedu.
Isto tako je i sa premijerom.

Nisam bez razloga rekla forumašu u nekom postu iznad - daj radni raspored Plenkovića da vidimo šta je radio i je li imao mogućnosti - slobodnog hoda - uskladiti se sa Kolindom, ili imao vremena voziti se automobilom do Splita. Kao i ona isto tako.
Ako nisu imali - bespredmetno je raditi insinuacije i trošiti stranice topika na lamantranje o tome. Ako su imali, linčovati ćemo ih preko tastature i tražiti javno da uplate u državni proračun trošak koji su napravili građanima Hrvatske.
nema prostora za opravdavanja..
split je bio ugrozen pozarom velikih razmjera...
koji je to sastanak i sa kime vazniji od grada i gradjana...
mozda sastanak sa todoricem,a i za to postoji ministar koji je bolje informiran...
jednostavno "smrde" ta zakasnjele reakcije a onda i izjave koje ne prilice
predsjedniku vlade...
mjesto im je bilo u splitu ...
predsjednica je mogla preseliti ured na mjesec dana u split...
na terenu je bilo vatreno i "pakleno" ,sto nije doslo do mozga oniih koji su morali reagirati u roku ODMAH...
ili je mozda necija procjena da bi ministar ili predsjednica bili u ugrozi od pozara,pa je trebalo sacekatiili da se ugasi ili da split izgori...
kao puno toga,i ovo je bio dokaz koliko je narod daleko od "srca" politickih elita...
__________________
divim se zalasku svoje pameti
zalazak pameti is offline  
Old 24.07.2017., 11:22   #6416
Quote:
zalazak pameti kaže: Pogledaj post
nema prostora za opravdavanja..
split je bio ugrozen pozarom velikih razmjera...
koji je to sastanak i sa kime vazniji od grada i gradjana...
mozda sastanak sa todoricem,a i za to postoji ministar koji je bolje informiran...
jednostavno "smrde" ta zakasnjele reakcije a onda i izjave koje ne prilice
predsjedniku vlade...
mjesto im je bilo u splitu ...
predsjednica je mogla preseliti ured na mjesec dana u split...
na terenu je bilo vatreno i "pakleno" ,sto nije doslo do mozga oniih koji su morali reagirati u roku ODMAH...
ili je mozda necija procjena da bi ministar ili predsjednica bili u ugrozi od pozara,pa je trebalo sacekatiili da se ugasi ili da split izgori...
kao puno toga,i ovo je bio dokaz koliko je narod daleko od "srca" politickih elita...
Ovaj je pozar dokazao ono sto svi znamo - politicari su beskorisni paraziti koji egzistiraju na nevoljkosti ljudi da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke .

Nisu to neke velike niti jako sposobne ruke, nije to Veli Joze iz Nazorove novele, niti Petar Klepec iz slovenske bajke. Ali svi skupa jesmo i Veli Joze i Petar Klepec.
ruka-slave is offline  
Old 24.07.2017., 11:46   #6417
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
Rekla sam ti da si na ignore opciji jer mi nije u karakteru voditi komunikaciju na tvoj način.
Vidiš i sam da kada nas dvoje polemiziramo da mi pojedeš živac pa se spustim na tvoj nivo na neki trenutak, uspušem se kao i ti i onda oboje ispadnemo bedaki.

I opet si iznio jednu svoju proizvoljnu procjenu o meni, veliš da lažem, a nemaš apsolutno nikakve agrumente niti fakte za to.

Kada procjenim da možemo ukrstiti mišljenja i stavove bez da će pasti uz to neugodne riječi tipa procjene naših osobnih karakteristika, replicirati ću tvoje upise, odgovoriti na tvoju repliku mojih.
Nisi još spreman za to, još ne shvaćaš da ja imam svojih granica do kojih želim ići u javnom prostoru, a imam i potencijala za neugodne termine, komunikaciju ispod ljudskog dostojanstva, i samo je pitanje moga odabira i kontrole hoću li komunicirati na jedan ili drugi način. Ja odabirem pristojnost, jer sve drugo smatram neprimjerenim ne samo za javni prostor nego i kao normalnu ljudsku korespondenciju i konverzaciju.

Već sam ti bila rekla - ti si na redu, ti odlučuješ hoćemo li ili nećemo izmjenjivati svoja mišljenja o tekućim političkim previranjima na temama foruma.
Opet se sramotis...

Fino si dobila primjer s premijerom koji je debelo kasnio na pozariste i onda je laprdao o "interesantnom i atraktivnom" pozaru dok je oko njega spaljena zemlja kao poslije apokalipse...

No,ti s druge strane pises o moralnosti njegova dolaska (iako debelo kasni), a provale koje prica uporno ne komentiras...

Dakle,po n-ti puta,zasto uporno pozivas na argumente kada istima nisi sposobna baratati...

I sada cemo opet gledati kako ce Plenkovocev dolazak i stupidne izjave proci bez koemntara...

Kao i dug zdravstva, povecanje nameta, konstantna iseljavanja...

Sve sto ne mozes pravdati samo preskocis...

Ali uporno pozivas na realnu sliku...

Evo,dobila si argumente,ceka se odgovor...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 24.07.2017., 11:49   #6418
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post
E vidiš, o tome sam ja razmišljala - zašto to nije bilo tako.
Obzirom da znamo da je Kolinda bila u Austriji, za zaključiti je da nije sjedila u salonu hotela ili na nekoj ležaljci na sunčanom balkonu, nego je odrađivala radne sastanke, koji su uvijek vremenski datirani unaprijed, i odrađuju se po raporedu.
Isto tako je i sa premijerom.

Nisam bez razloga rekla forumašu u nekom postu iznad - daj radni raspored Plenkovića da vidimo šta je radio i je li imao mogućnosti - slobodnog hoda - uskladiti se sa Kolindom, ili imao vremena voziti se automobilom do Splita. Kao i ona isto tako.
Ako nisu imali - bespredmetno je raditi insinuacije i trošiti stranice topika na lamantranje o tome. Ako su imali, linčovati ćemo ih preko tastature i tražiti javno da uplate u državni proračun trošak koji su napravili građanima Hrvatske.
Ne znam zasto se okavi postovi jednostavno ne sankcioniraju...ovo je cisto prcanje u mozak...

Dakle,premijer je kasnio jedno 20 sati s reakcijom..


To nikako ne komentiras...

Komentira se samo posljedica,uzrok ne...i uzrok se,jer ti ne pase,uporno negira...

Dakle,Plenki je imao veeeeliku rupu kada je mogao doci...

Nadalje,sticenoj koloni koja se vozi cca 180-200km/h treba manje od 2 sata do ST iz ZG...



Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 24.07.2017., 11:52   #6419
Večernji list: Damir Krstičević ostaje ministar obrane

http://hr.n1info.com/a219759/Vijesti...ar-obrane.html

Folirant.
DJTcro is offline  
Old 24.07.2017., 12:16   #6420
Quote:
ecobarbarus kaže: Pogledaj post
A ko uopće o tome piše... Ovo je bilo samo nadovezano na jednu prijašnju diskusiju kada je tvrdnja bila da apsolutni iznos duga nema nikakve veze, da treba gledati njegovu strukturu i udio. Ne bi bilo to ništa sporno da se taj argument ne koristi selektivno, na jedan način kada je HDZ na vlasti, a na drugi način kada su drugi na vlasti.
A onda sory...krivo sam te shvatio.
Quote:
ecobarbarus kaže: Pogledaj post
U suštini se baš ništa u politici zaduživanja nije promijenilo, HDZ ima samo te sreće da je upao na vlast taman u trenutku kada se kotač BDP-a počeo okretati (i to ne njihovom zahvalaom, pa ni zahvalom prošle vlasti, nego samo sticajemo okolnosti konjunkture u EU ponajprije, te vanjskim okolnostima koji su išli na ruke turizmu i u jednome dijelu investicijsma u turizmu (konačno) )....

Samo zato i samo zato struktura izgleda drugačije, i samo zato i samo zato nema potrebe za dodatnim zaduživanjem.

A ti samo gledaj što će se događati sa dugom kada se kotač opet okrene, i kada uz sve obveze postojećeg duga budemo imali i ovo što nam HDZ natovaruje na teret kao dodatni izdaci proračuna.

Naravno, znam, onda ćeš vrištati da su krivi neki drugi koji moraju ići u nove dugove da bi pokrili obaveze iz proračuna.
Ako bi pretpostavio da si ti upravu onda bi napravio odredjena predvidjanja.
Primjerice ti tvrdis da ova vlada ne radi nista posebno vec se samo zbog rasta BDP-a ne zaduzuje. Ja se slazem sa ovim drugim dijelom, dapace jos bi dodao da imaju i srece sto je na vanjskim trzistima kapitala rekordno niske kamate pa mogu i vrlo jeftino reprogramirati stare dugove.

Ali se ne slazem sa onim dijelom u kome tvrdis da ona ne radi nista drugacije od drugih.
To predvidja da su se slicno ponasale i prethodne vlade za vrijeme kojih je rastao BDP....primjerice Sanaderova, Racanova...pa i jedno 7-8 godina Tudjmanovih vlada. Medjutim letimican pogled na razvoj hrvatskog vanjskog duga pokazuje da tomu nije tako.

Sve dosadasnje Hrvatske vlade bi u trenucima rasta BDP-a ili poreznih prihoda taj naglosteceni visak potrosili na nacin da povecaju izdatke proracuna, najcesce u nekakve socijale ...osim ove koja vec godinu i pol drzi kakvu takvu fiskalnu disciplinu.


Sto ce biti u buducnosti neznam, jer da znam zaradio bi miljarde na trgovini obveznica. Ali ako propadnu ja cu ih prvi kritizirati....dok imaju rezultate necu.
__________________
Uostalom...smatram da ZAMP treba pohapsiti.
u prolazu is offline  
Zatvorena tema



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:28.