Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja i problemi, pravna pomoć, javne rasprave o budućim zakonima. Živjela pravna država!
Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo , Radno, socijalno i obiteljsko pravo , Nekretnine

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.07.2017., 15:50   #1
Sloboda kretanja - emigracija (moja prava?)

Poštovani,
ja sam punoljetna osoba (28) sa psihičkim invaliditetom. Oduzeta mi je radna no ne i poslovna sposobnost. Samim time imam pravo i na brak. Imam pravo i na nasljedstvo obiteljske mirovine od oba roditelja nakon smrti.

Dakle radi se da u Hrvatskoj ne mogu naći sreću, ljubav i smisao života. Nikada nisam bio jednak, nego invalid i bezvrijedan. Zato sam već duže vrijeme razmatrao emigraciju na Filipine i brak sa filipinkom i ostanak tamo do smrti. Tu sam bio toliko nesretan da mogu nabrojati barem 5 pokušaja suicida. Kada sam izašao iz bolnice, opet sve po starom. Rejekcija djevojki, težak mentalitet i duboka netrpeljivost našeg naroda. Mnogo puta su mi se zgadili ljudi. I diskriminiraju me. Kada sam slao poklone i novce na filipine maltretirali su me i bili neuljudni i na granici pristojnosti. Gledali su me kao da sam monstrum. Jedva sam uspio poslati paket. I tako, iz dana u dan netrpeljivost.

To sam počeo duže vrijeme vokalizirati i obitelji i nadležnim doktorima, kao i nadležnim tijelima. Obitelj je vidjela da ću tu počiniti suicid i da tu ne mogu biti sretan. Što god da učinili. Nedvojbeno su pristali... No majku ne brine moj odlazak... Majku, kao i mene, jako brine pravna strana te priče.

Stalno paničari da će je smjestiti u ludnicu ili zatvor jer je pustila "bolesnog" sina na drugi kraj svijeta (nitko nije skrbnik, nemam skrbnika) . I također se boji nekih novčanih kazni.

Da li mi možete potvrditi da je nitko neće krivično proganjati? I da li mogu napisati izjavu i ovjeriti je kod javnog bilježnika da je to moja i samo moja odluka i da nemaju pravo na temelju ničega osuđivati ili krivično proganjati moju obitelj za naš međusobni dogovor? Ukratko, mogu li se zakonski i pravno zaštititi? Jer ipak ne bi htio potegnuti apel na azil iz ove zemlje. Za što sam itekako spreman.

Unaprijed hvala!
Dignitas is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2017., 19:28   #2
Azil nećeš dobit nigdje a otputovat sa putovnicom možeš bez potpisivanja ikakvih papira.
__________________
Demokracija je kad poštuješ Zakone iako se sa njima ne slažeš.
sivkić is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:26.