Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.08.2017., 22:21   #1601
Quote:
Hlebyn kaže: Pogledaj post
Pa ne mora postojati interes države (točnije, pravosuđa) da AKTIVNO štiti nastavnike i profesore pedofile - nego je stav pravosuđa općenito ovakav: zašto se truditi i procesuirati nešto sve dok procjenjuju da rezultanta društvenih silnica to (još) ne zahtijeva? Osobito zato što tko radi, taj i griješi, a tko ne radi - ne griješi. Neaktivnost oko nastavničke pedofilije ili bar nastavničke zloupotrebe položaja je na primjer baš zgodna mala konkretna ilustracija kako onaj tko ne radi - ne griješi. Jer eto, sad naše prilike s tim nikako ne mogu iritirati Francusku nakon pobjede Macrona (s obzirom kada i gdje je njegova Brigitte počela s njim).
To nema veze s ničim u Hrvatskoj što ti pišeš. Naprosto bi bilo glupo da država zataškava nastavnike pedofile, jer od toga ne može imati nikakve koristi, nego samo štete. Osim toga, to se teško može dugotrajno zataškavali u javnoj ustanovi tipa škole, jer je tamo sve prilično vidljivo.. Nije to crkva da se može raditi što se hoće iza sakristije ili iza zidina samostana, jer u školama Hrvatske nastavnici uopće nemaju nikakve privatne prostore za sebe, niti urede, nego imaju svi zajedno jednu jedinu prostoriju u kojoj svi zajedno borave - zbornicu - tako da se u školama, sve i da se hoće raditi nekakav sexualni harassment prema djeci to ne može raditi pred svim drugim kolegama, jer bi se tako i razotkrilo.. Prema tome, takvih slučajeva da ima, za njih bi se znalo i lako biste doznalo.

Quote:
(Sve je to dio šire slike - na pr. slučajevi najočitijeg seksualnog iskorištavanja djece se neće procesuirati nego gledati kroz prste ako se radi o zna-se-kojoj manjinskoj skupini, pa je to kao njihova "unutrašnja stvar", da se nešto ne bi slučajno zeznulo s tretmanom manjina, dok je pedofilska pornografija na računalu donosila i višegodišnji zatvor jer je to bila vruća tema u medijima ... kao što je i onaj mali iz, čini mi se Bjelovara, dobio čak dvije godine zbog jednog džointa "trave", jer mu se suđenje nesretno poklopilo s nekakvom medijskom kampanjom protiv "droge" ...)
Kakve sad ima veze droga s pedofilijom? Svašta si pobrkao i pokušavaš nešto iskonstruirati u vezi pedofilije u hr školama što nema temelja, a o nikakvim argumentima koje nisi dao da ne govorim.
north wind is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:40.