Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Dionice

Dionice Ne zaboravi na stop-loss

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.07.2017., 20:09   #1
PVCM-R-A - Pevec d.d.

Vidim da ova tema jos ne postoji, pa je otvaram ponukan danasnjom nadopunom poziva na glavnu skupstinu, u kojem se navodi prijedlog da se odustane od uvrstenja na uredjeno trziste.

Imho ovo je pokusaj vecinskih dionicara da I nadalje u tisini skupljaju, uvrstenjem na uredjeno trziste isti bi, pod uvjetom da I dalje nastave kupovati (samo ako to I dalje nastave ciniti nakon uvrstenja, to se ne odnosi na prijasnje kupnje, dakle nisu samim cinom uvrstenja u obezi, kupnjom i jedne jedine dionice nakon uvrstenja dolaze u obvezu), dosli u obvezu objave ponude za preuzimanje po najvisoj cijeni po kojoj su dionce stekli unazad godine dana prije dana nastanka obveze.

Obzirom da su I vise nego raspolozeni za kupnju od svih zainteresiranih na ovim razinama i da jos ocito nisu zadovoljili svoje apetite, moja je pretpostavka da su neke od kupljenih paketa platili puno vise od sadasnje cijene i da zele i dalje u tisini skupljati bez talasanja. Vjerujem da im Pevec vrijedi puno vise od sadasnje cijene, a ovo vide kao idealnu priliku da na trulom trzistu prodju sto jeftinije. Ovo s Agrokorom im je doslo kao naruceno.

Uglavnom, tko ima zivaca cekati, mogao bi dobro profitirati.
peropopara is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2017., 09:44   #2
PEVEC d.d. - protuprijedlog odluke pozivu na Glavnu skupštinu
goranbj is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2017., 11:31   #3
Drago mi je vidjeti kolegu sa mojnovac

Inače, ne mogu se oteti dojmu da se ovdje nekaj opasno kuha, ono priopćenje u stilu - ne zanimaju nas Ameri, orijentirani smo na širenje - to mi je čisti playing hard to get. Dicentra mi ne djeluje kao dugoročni ulagač.
peropopara is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2017., 13:40   #4
Drago mi je vidjeti nekoga tko je uvijek imao normalne postove

Vidim na stranicama Peveca oglase za prodaju imovine. Jel to skupljaju lovu za širenje ili samo čiste bilancu?

P.S. prije cca 2 mjeseca srušen je stari trgovački centar Peveca u Bjelovaru. Ostala je samo betonska konstrukcija. Ima li netko informaciju kada kreću sa radovima?
goranbj is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2017., 22:03   #5
Ne znam koje su im namjere vezane za oglasene prodaje, nemrem ni nagadjati, ali sam ziher da im je cilj i dalje okrupnjivati vlasnistvo i da ostale dionicare u cijeloj pricii vide kao nuzno zlo. Duboko su svjesni da su za male pare dobili pvcm, ovdje kad bi bilo preuzimanje, brijem da ne bi islo ispod EV/EBITDA 10 (malo sam i rekao), pvcm je na 4.90. Siguran sam da se nece libiti to utopiti ak dodje dobra ponuda.
peropopara is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2017., 15:34   #6
Tvrtka Pevec nastavlja provoditi strategiju i u idućem razdoblju cilj je imati prodajne centre u većini gradova većih od 15 000 stanovnika, izvijestio je prisutne članove na Glavnoj skupštini predsjednik Uprave Pevec d.d. Jurica Lovrinčević.

Kazao je kako je iznimno ponosan na prethodno razdoblje u kojem je mnogo učinjeno. Podsjetio je kako je tvrtka unatrag par mjeseci okončala višegodišnji problem nekretnine u Puli te je sada ona u njezinu vlasništvu, a osim toga kupljeni su i prodajni centri u Zadru te u Bjelovaru u kojem uskoro počinje gradnja novog objekta.

"Cilj nam je imati 50% objekata u vlasništvu jer želimo stabilnost kompanije u budućnosti i ne želimo da nam konkurencija zaustavi rast. U nove prodajne centre kompanija namjerava investirati gotovo 300 milijuna kuna te su radi osiguranja financijskih sredstava trenutno u tijeku pregovori s bankama za kreditna zaduženja. Uz to, važna daljnja odrednica bit će nam i materijalna prava naših zaposlenika za koje je u planu povećanje plaća tijekom ove i iduće godine", kazao je predsjednik Uprave Pevec d.d. Jurica Lovrinčević.

Inače, Glavna skupština Pevec d.d. prihvatila je Godišnja financijska izvješća Društva za 2016. godinu s Izvješćem revizora i Konsolidirana financijska izvješća za 2016. s Izvješćem revizora, Godišnje izvješće Uprave o stanju Društva za 2016. godinu i Konsolidirano godišnje izvješće Uprave za 2016. godinu. Uz to, na Glavnoj Skupštini prihvaćeno je i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova u 2016. godini. Osim Odluke o upotrebi dobiti ostvarene poslovanjem u 2016. godini, dane su razrješnice članovima Uprave za vođenje poslova društva i Nadzornog odbora za nadziranje vođenja poslova društva u 2016. godini. Glavna Skupština prihvatila je i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta, Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Glavne skupštine te Odluku o izboru revizora Društva za 2017. godinu. Uz to, za nedostajućeg člana Nadzornog odbora Glavna Skupština izabrala je Marija Radića, suosnivača DICENTRE d.o.o. iz Osijeka koja je s najvećim paketom dionica imatelj kvalificiranog udjela u temeljnom kapitalu PEVEC d.d. Glavna skupština s čak 83,4% glasova odlučila je da se izvan snage stavi Odluka o uvrštenju dionica na uređeno tržište donesena prošle godine na Glavnoj skupštini Društva. Glavna skupština tako je odlučila ocjenjujući da je prije uvrštenja potrebno prije svega otkloniti sve nepravilnosti u Društvu iz prethodnih razdoblja učinjene od ranijih članova uprave kako bi se ostvarile pretpostavke za fer i pravično trgovanje, kao i spoznati učinke nove zakonodavne regulative na tržištu kapitala koje predstavljaju značajne izazove za sve sudionike tržišta od siječnja 2018. te iznimno otegotnu okolnost jer mijenjaju način na koji na njih reagiraju korisnici na tržištu kapitala.
goranbj is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2017., 10:07   #7
https://lider.media/aktualno/tvrtke-...log-dionicara/
goranbj is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2017., 11:34   #8
10.8.2017. godine u informacijski sustavu SKDD-a upisana je i otvorena javna ponuda za kupnju dionica društva PEVEC d.d. (PVCM -I)

- Ponuditelj je DICENTRA d.o.o. , Osijek, OIB 79709472695. Ponuditelj ne djeluje zajednički niti s jednom osobom.
- Ponuda za otplaćene dionice oznake PVCM-R-A upisana je pod brojem 21251
- Ponuditelj snosi troškove ovjere potpisa te eventualno potrebne troškove solemnizacije i/ili javnobilježničkog akta za prihvaćene naloge i dionice koje će po zatvaranju i isplati novčanih sredstava biti preknjižene na račun Ponuditelja.
- Ponuđena cijena po dionici oznake PVCM-R-A iznosi 199,00 HRK.
- Tekst ponude za kupnju poslan je dioničarima uz Obavijest o objavi ponude za kupnju dionica i Nalog KA-POK
- Ponuda za kupnju traje od 10.8.2017. do 11.9.2017.
- Predviđeni rok za isplatu je 22.9.2017.
goranbj is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:03.