|
|
12.08.2017., 19:04
|
#4781
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
Postova: 17,166
|
Quote:
Billie Jean kaže:
Gdje kupujete meso?
Obično uzmem u Veronika dućanima, sad sam uzela u Medven mesnici
|
čekiraj si ovu temu.
|
|
|
12.08.2017., 19:13
|
#4782
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
Lokacija: on the floor. dancing floor.
Postova: 268
|
Quote:
gargamišamel kaže:
|
Hvala
__________________
i kad je gotovo za mene znaj tek tad je počelo
|
|
|
12.08.2017., 20:32
|
#4783
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
Zlatica Blatica kaže:
Ali ovo je bas jako gusto i nije dobro ni za slag
|
Ne da nije dobro nego je najbolje.
Quote:
Zlatica Blatica kaže:
Pa i meni je prije Vindija bila najpouzdanija, ali bas je gusto gusto bilo i volumen se prakticki ne poveca nakon vrlo kratkog miksanja, a izgledom podsjeca na pretucen slag.
|
Pretučeni šlag postaje maslac, a upravo sam u šlag istukao dva Vindijina pastozna vrhnja i šlag je fenomenalan. Volumen je, od oka, najmanje udvostručen. Ako želiš da je malo mekši nemoj ga tuči na najvećoj brzini miksera nego počni 1 minutu na najmanjoj i 1-2 minute na srednjoj. Mislim na klasični mikser s dvije metlice.
|
|
|
12.08.2017., 23:43
|
#4784
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
Postova: 6,191
|
Znam kako istuci dobar slag i znam kako izgleda pretuceni koji postaje maslac. Ovo je bilo gusto i ne valja.
|
|
|
13.08.2017., 10:56
|
#4785
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
Postova: 3,819
|
Vindijino od svih na tržištu ima najveći udio mm, meggle mislim ispod 33%, dukat ispod 35%, neki lijevi mislim da i oko 30%. Isto mi je najbolje s njim raditi.. (i najlakše/najbrže upravo zbog spomenutog), a okus može biti samo puniji/bogatiji od ostalih.. Estetski kriteriji (mekoća i čvrstoća željene konzistencije (osobne preferencije) nemaju nužno veze sa kvalitetom o kojoj je riječ..
|
|
|
16.08.2017., 21:53
|
#4786
|
krvopija
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: Vž
Postova: 3,673
|
Koliko se pekmeza dobije od cca 5 kg sljiva?
__________________
Katkad si vjetrobran,a katkad mušica.
|
|
|
16.08.2017., 23:35
|
#4787
|
menni_sam_fora
Registracija: Feb 2010.
Lokacija: Frankly, my dear, I don't give a damn
Postova: 13,238
|
Quote:
Tinach kaže:
Koliko se pekmeza dobije od cca 5 kg sljiva?
|
a to je otprilike oko 3 do 4,5 kile, ovisi po kojem receptu pečeš pekmez i da li više voliš da je maalčice rjeđe ili nešto gušće.
to je jedno pečenje u pitanju, gotova si za par sati što se vremena tiče.
__________________
od nakita nosim umjetni (o)smijeh - nikad ne vjeruj ženi koja zna što hoće.- daj 'vamo čokolade!!
|
|
|
16.08.2017., 23:39
|
#4788
|
menni_sam_fora
Registracija: Feb 2010.
Lokacija: Frankly, my dear, I don't give a damn
Postova: 13,238
|
Quote:
samting kaže:
Vindijino od svih na tržištu ima najveći udio mm, meggle mislim ispod 33%, dukat ispod 35%, neki lijevi mislim da i oko 30%. Isto mi je najbolje s njim raditi.. (i najlakše/najbrže upravo zbog spomenutog), a okus može biti samo puniji/bogatiji od ostalih.. Estetski kriteriji (mekoća i čvrstoća željene konzistencije (osobne preferencije) nemaju nužno veze sa kvalitetom o kojoj je riječ..
|
koliko ima vindija? jer recimo pik tonka ima 35% i jedan je od vrhunskih.
__________________
od nakita nosim umjetni (o)smijeh - nikad ne vjeruj ženi koja zna što hoće.- daj 'vamo čokolade!!
|
|
|
17.08.2017., 12:34
|
#4789
|
krvopija
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: Vž
Postova: 3,673
|
Quote:
menni kaže:
a to je otprilike oko 3 do 4,5 kile, ovisi po kojem receptu pečeš pekmez i da li više voliš da je maalčice rjeđe ili nešto gušće.
to je jedno pečenje u pitanju, gotova si za par sati što se vremena tiče.
|
hvala
__________________
Katkad si vjetrobran,a katkad mušica.
|
|
|
17.08.2017., 12:56
|
#4790
|
menni_sam_fora
Registracija: Feb 2010.
Lokacija: Frankly, my dear, I don't give a damn
Postova: 13,238
|
Quote:
Tinach kaže:
hvala
|
hint: ako količinu podijeliš na pola i dvaput pečeš, možeš u jednu polovicu dodati jedan red crne čokolade, a u drugu polovicu malo iscijeđenog limuna i ruma. volim dodavati te dodatke u pekmez od šljiva nedostatak: duplo vrijeme potrebno za pečenje ali je jako fino
__________________
od nakita nosim umjetni (o)smijeh - nikad ne vjeruj ženi koja zna što hoće.- daj 'vamo čokolade!!
|
|
|
20.08.2017., 14:38
|
#4791
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
Postova: 3,819
|
Quote:
menni kaže:
koliko ima vindija? jer recimo pik tonka ima 35% i jedan je od vrhunskih.
|
Mislim da 36.. Pik tonka? ne vidjeh u kontinentalnoj, no u zadnje vrijeme ni ne kuham tak da..
Ima i drugih čak kao i domaćih po specijaliziranijim trgovinama, ono je više išlo za klasičnu ponudu.. Inače teže nađem i obično slatko vrhnje po centrima..
|
|
|
20.08.2017., 19:31
|
#4792
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
samting kaže:
Mislim da 36.. Pik tonka? ne vidjeh u kontinentalnoj, no u zadnje vrijeme ni ne kuham tak da..
Ima i drugih čak kao i domaćih po specijaliziranijim trgovinama, ono je više išlo za klasičnu ponudu.. Inače teže nađem i obično slatko vrhnje po centrima..
|
Ovo Tonkino sa slike imaš u Konzumu Radnička.
|
|
|
21.08.2017., 10:34
|
#4793
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,250
|
kad smo već na temi vrhnja ... zna li netko zašto kod nas sva slatka vrhnja, uključujući i ono kratkotrajno u čašici od tonke npr. sadrže karagenan? Prije se to nije dodavalo, ne sjećam se da sam to prije viđala na deklaracijama, doduše, znalo se desiti i da nosim doma kiselo vrhnje u čašici slatkog, ali pojelo se
|
|
|
21.08.2017., 11:22
|
#4794
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
Lokacija: Iznad oblaka...
Postova: 1,843
|
Quote:
menni kaže:
koliko ima vindija? jer recimo pik tonka ima 35% i jedan je od vrhunskih.
|
Meni je ovo Tonkino favorit i njihovo kiselo vrhnje mi je isto jako fino.
|
|
|
21.08.2017., 19:32
|
#4795
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2003.
Postova: 8,216
|
Koliko teži prosječna teleća koljenica s.k.?
__________________
Što na Forumu nije dozvoljeno?
- vrijeđanje po bilo kojoj osnovi/
psovanje, flejmanje, spamanje
|
|
|
21.08.2017., 20:06
|
#4796
|
Volim veljaču, mijauuuuuu
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 11,657
|
Quote:
German kaže:
Koliko teži prosječna teleća koljenica s.k.?
|
1,8-2,2 kg.
|
|
|
21.08.2017., 21:23
|
#4797
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2003.
Postova: 8,216
|
Quote:
Pellaprat kaže:
1,8-2,2 kg.
|
Merci!
Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk
__________________
Što na Forumu nije dozvoljeno?
- vrijeđanje po bilo kojoj osnovi/
psovanje, flejmanje, spamanje
|
|
|
23.08.2017., 19:56
|
#4798
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
Postova: 9,309
|
Majstori, pomoć! Radila bih peciva, u tijesto ide kvasac, 1 jaje, mlijeko, šećer, maslo a ja bi stavila kokosovo ulje. U nadjev maslo (opet kokos), cimet i šećer. Pošto se kod mene sve iz rerne odmah pojede (samo, svega mi!), hoće li to šta valjat u subotu popodne ako ispečem u petak navečer? Ili da napravim malo veće pa ćemo moć s njima bacit na frizbi do tad?
|
|
|
23.08.2017., 22:32
|
#4799
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: u banani
Postova: 529
|
Radila bih neku jednostavnu no bake cokoladnu tortu.
Tipa podloga od keksa i maslaca kao za cheesecake a gore cokoladni ganache.
Tko radio sto slicno?
Ne znam kako ce se podloga ponasati kad prelijem taj ganache, zato pitam..
Hvala!
__________________
puno čitam, malo pišem..
|
|
|
25.08.2017., 09:10
|
#4800
|
krvopija
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: Vž
Postova: 3,673
|
Quote:
menni kaže:
hint: ako količinu podijeliš na pola i dvaput pečeš, možeš u jednu polovicu dodati jedan red crne čokolade, a u drugu polovicu malo iscijeđenog limuna i ruma. volim dodavati te dodatke u pekmez od šljiva nedostatak: duplo vrijeme potrebno za pečenje ali je jako fino
|
nisam ovo vidjela na vrijeme, MEĐUTIM, great minds think alike, pa sam na kraju kad sam već odvojila par teglica čistog, dodala čokolade i ruma. reći ću samo wow
__________________
Katkad si vjetrobran,a katkad mušica.
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:54.
|
|
|
|