Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Prekršajno i kazneno pravo

Prekršajno i kazneno pravo Prometni prekršaji, istrage, pretrage i pregledi, zatvor, novčane kazne i dr.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.08.2017., 13:14   #1
Postavljanje kamera u stubištu/zajedničkim prostorijama

Pozdrav, kupili smo stanove koje ćemo prenamijeniti u apartmane. Stanovi se nalaze na prvom katu, a iznad nas je potkrovlje. Na našem katu se nalazi još jedna susjed koji već renta svoj apartman dok je tom hodniku tj. stubištu par stanova. U jednom od njih se nalazi predstavnik stanara. Htjeli bismo postaviti nadzorne kamere na prvom katu gdje su naši stanovi (ovaj susjed sa apt. nema ništa protiv, njemu još dobro dođe), dolje u prizemlju gdje je taj ogromni hodnik zato jer ima izlaz na dvje ulice i ljudi se prešetavaju stalno (jedna kamera bi pokrivala ulaz u stan od tog predstavnika), te na ulaz sa glavne ulice odmah ispod našeg prozora.

Kad smo to spomenuli predstavniku, odmah je počeo brundati da on to ne dozvoljava da ne želi da ga se snima itd.
Naravno da smo mu ponudili da i on ima pristup tome, stavili bi mu app na mob pa nek si gleda, ko da mene zanima šta on radi. Isto tako sam predložio da stavimo privacy mask na njegov dio koji ne želi da se snima, doslovno zacrnimo taj dio ekrana.
Ima li on neko pravo to zabraniti? Imamo li mi pravo to postavljati dolje u hodniku?

Ako nemamo, postoji mogućnost da se na tu stranu hodnika koja izlazi na sporednu ulicu postavi kamera sa našeg prozora. Sa njega se isto tako vidi ulaz u njegov stan ali mi imamo pogled na svoju šupu koja se nalazi u tom dvorištu/hodniku. Dakle ne koristim zajedničke prostorije nego snimam sa svojeg prozora svoju šupu.

EDIT: mislim da sam stavio u krivi PDF, ako treba premjestite.
energyman is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:23.