Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.07.2008., 23:39   #21
Neptun u 10. polju:


10. polje je kutno polje, vezano je uz ambiciju, status, zvanje, ali i autoritet. Svaka planeta koja se nađe u njemu ima snažniji utjecaj, tim više što je bliže MC-u. 10. polje se odnosi i na ugled i dostignuće u društvu jer su djela koje osoba ostvari u "materijalnom svijetu" zaslužna se za njenu reputaciju u tom istom društvu i vremenu u kojem je živjela (polje Saturna).

Pozicija Neptuna u 10. polju spaja materiju i nemateriju, jer Neptun prije svega predstavlja nematerijalni i duhovni poriv u svakom pojedincu. Mjesto gdje se Neptun nalazi u natalnoj karti je mjesto koje je na neki način profinjeno, jer ga Neptun čini osjetljivim za "više vibracije" koje pobuđuju stvaralaštvo, viziju, inspiraciju, duhovno. Neptunov utjecaj se temeljno odražava u dva smjera, jedan je kreativno izražavanje - kreativna muza, a drugi "mistika". Oba puta teže otkrivanju duhovnog (Božanskog) u obliku.

Neptunovo nadahnuće na polju profesije aktualizira i Neptunovska pitanja (umjetničke i duhovne vizije, plemenite ciljeve, intuivne, društveno inspirativne i mistične sfere, kreativno stvaralaštvo) jer ovom pozicijom Neptuna osoba ima na polju profesije pristup neograničenom kanalu kreativnog i "Božanskog" izražavanja. Kao i bilo kojem obliku nesvjesnog stvaralaštva kao oblika individualnog i kulturnog razvoja (Neptun-viša oktava Venere).

Ovo je spoj umjetničkog, mističnog i društvene svijesti, te ako je Neptun skladno povezan s ostatkom karte česta je pozicija kod umjetnika koji su svoju "čežnju" pretvorili u konkretnu sliku, fotografiju, pokret (ples), zvuk. Ovom pozicijom Neptuna osoba ima mogućnost zadobivanja društvenog respekta i uvažavanja zbog svog truda i umjetničkog doprinosa društvu.

Navesti ću samo neke individue s Neptunom u 10. polju: Picasso, Jacques Prevert, Léonard de Vinci, Ernest Hemingway, Franz Kafka, Charles Bukowski, Franz Joseph Haydn...

A kako je Neptunu u 10. polju "profesija duhovno", imali su ga i Sai Baba, Paramahansa Yogananda, Pape Jean-Paul II….a navodno i Jesus Christ. Umjetnički & duhovni izričaj su najčešći vid Neptunove društvene aktivnosti i pečata u 10. polju.

Evo još nekoliko individua koje su imale Neptuna u 10. polju: Aleister Crowley, Walt Disney, Frank Sinatra, Agatha Christie & Liz Greene, Vivian Robson (astrolozi), itd.

Također, osobe koje imaju napeto aspektiran Neptun u 10. polju mogu imati problema s nedostatkom društvena postignuća i priznanja najčešće zato jer im nedostaje jasni cilj i pravac, te ustrajnosti koje treba slijediti.

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 02.07.2008. at 17:22.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2008., 23:40   #22
No, pošto smo na Neptunovskom topicu, iskoristi ću priliku i ispričati malo drugačijeg Neptuna u 10. polju.

Nedavno sam čitala biografiju jednog glazbenika koji ima Sunce u 12. polju ribe i Neptun u 10. polju - Tom Waits-a.
Biografiju je napisao glazbeni novinar Jay S. Jacobs, a čovjek se namučio pokušavajući približiti Tomov život čitaocima. To mu je bilo jako teško zato što o Tomovom životu kolaju razne legende i priče, od kojih se ne zna koja je istinita, a koja nije. I kako kažu u knjizi…zapravo je to samo jedna u nizu priča o tome kako je mogao izgledati i možda izgledao Waitsov život jer pravu istinu o njemu zna jedino on sam. A možda čak ni on, jer prvo što je netko tko je uzeo proučavati Toma Waitsa i njegov život morao primjetiti je da je pojam istine vrlo fluidan u Waitsovom poimanju i da je sve što on kaže najbolje uzeti s (velikom) dozom reserve.

Waitsove pjesme zapravo jedine vjerodostojno predstavljaju život Toma Waitsa….to je tako slikovit opis Neptunova izraza u 10. polju i profesije i karijere. Kod njega "ne postoje granice" između Neptuna i 10. polja jer je njegov život i umjetnički identitet u potpunosti spojen s njegovom "društvenom ulogom". On Neptuna živi i prikazuje svijetu kroz svoju profesiju, kroz svoje pjesme koje su poput slike magle, dima, sna, duhova propuštenih prilika, slike pokvarene neonske reklame za piće, svijetu gdje je ljubav prolazni ideal….a zvukovi pokušavaju doprijeti do slušaoca poput utopljenika odnekud izdaleka ili kako Waits kaže da su to pjesme "zajedničke usamljenosti".

Osobno nisam aktivno slušala Waitsa, ali jedan član moje obitelji jest i to zdušno pa sam tako zapravo "odrasla" uz njegovu mjuzu i albume. Ali ima jedan jako simpa film u kojem sam kapitulirala jer sam vidjela u slici i osjetila što to jest njegova glazba. Bio je to slatki filmić (svojevremeno i vel'ki hit, preporučam gledanje u Kinoteci za Zagrepčane ) …Smoke te nije nikakvo čudo obzirom na tematiku i emocije unutar filma da je autoru pala na pamet upravo Waits-ova glazba.


I tako, Waitsove pjesme definitivno pate od Neptunova sindroma ….ili kako je na jednom sajtu autor napisao: "… Waitsova vizija je američka gotika trostrukih gubitnika, izgubljenih duša i gomile na karnevalu. Tu viziju pokreće samo umjetnikovo razumijevanje tih ljudi. Odbija ih gledati s visoka. Neki su kritičari pisali kako ih sentimentalizira, no on to rijetko čini. Waits po navici poštuje ljude o kojima pjeva zbog - ne usprkos - njihovih mana i slabosti. Smatrao je da u preživljavanju u krutom i hladnom svijetu postoji otrcana plemenitost. A nekad je najhrabrija stvar koju čovjek može napraviti ostati na putu i držati se svojih snova i ideala."

A sam Waits je dobro dao sliku svog Neptuna u 10. polju kada je rekao:

"Imam osobnost koju publika voli. Ja sam poput tipa kojeg ste znali - netko tko je istrošen i neodgovoran, tko nije nikada ništa osobno postigao, ali je uvijek znao dobro nasmijati. Žrtva, samo žrtva. No ne smeta mi ta slika o meni".Uostalom....slušnite sami.

Zadnje uređivanje Fish 1968 : 24.08.2009. at 19:24. Reason: youtube link
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2009., 00:35   #23
moram ...


"Krenuvši da pogleda svoje kraljevstvo on izlazi iz valova oceana, dižući se visoko iz pomamnog mora. Sa algama i vodom koje klize niz njegovo gigantsko tijelo, sa kapljicama koje se presijavaju u njegovoj divljoj, dugoj kosi i bradi, on ostavlja impresivni utisak. Pogleda zamućenog božanskim ludilom i inspiracijom, on gleda oko sebe da bi uočio nekoga ko se davi u njegovoj blizini, neke hrabre mornare koji plove astralnim morima, zaneseni zvukom truba od školjki u koje sviraju morske sirene... Njegov trozubac se bljeska na suncu kao svjetionik nade ili izvor glamuroznog očaja, prosvijetljen svjetlom ili zaslijepljen svijetlom. Njegova uloga je da svijetlo učini dostupnim. Nepristran, kakav jest, on se osjeća odgovornim za reakcije smrtnika na taj uzdrmavajući susret s spoznajom koja budi srce."zgodila si me s ovim fishy
pascimotanasanji is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2009., 18:51   #24
Jednom me napao Neptun

Moje misli su rijetko kod kuće. Neprestano lutaju, šuljaju se, njuškaju, istražuju, izmišljaju, zamišljaju. Zato ja nikada nisam sigurna koji je danas dan i koje sam godine rođena. Da li je to uopće važno?
Prije par dana trčkarala sam po skorenoj površini slanog jezera u Argentini, jahala na plećima nekog čudnog vijetnamskog goveda i tepala riži za bolji rast, promatrala buđenje gejzira na Islandu, virila u ptičja gnjezda sa ruba norveškog fjorda, popikavala se preko arheološkog blaga u Machu Picchu, noćila u igluu, izgubila se u močvarama Ognjene zemlje, vrebala na čudovište iz Loch Nessua, igrala se lovača s Mongolima u tundri, ispraćala plimu i dočekivala oseku na Frizijskim otocima… kad mi kroz glavu prozuji par kozmičkih sličica:
tajna neptunskog plavetnila
rekvijem za umiruće zvijezde
uzdah rumen od lutanja
eklipsa neizgovorene misli
nijema maglica okrznuta besmislom
grotlo pulsirajuće tišine
__________________
LST CTRL
Floverka is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2009., 18:52   #25
nije postojao nikakav trag koji bi objasnio njihovu neočekivanu najezdu, pa sam ih, kao ratne zarobljenike, zatočila između korica svoje tekice. Ipak, dvije su mi bile posebno intrigantne «tajna neptunskog plavetnila» i «uzdah rumen od lutanja». Kako odoljeti izazovu kontura kojima se moj um kroz tok misli tako nestašno i maštovito poigrava?

Sila neviđenih mjesta ipak me danima neodoljivo privlačila, dok mi u jednom trenu nije palo na pamet kako postoji jedno mjesto na kojem nisam bila još ni u mašti. Nisam bila na Neptunu… ma daj zamisli! Kao da je Neptun nešto do čega možeš doći mostom ili tunelom ispod mora. Neptun me opet proganjao danima, dok ga nisam potražila po Wikici, a kad tamo divnog li čuda, čudesno plavi div! Čitajući o Neptunu naišla sam na dio gdje piše kako u njegovoj atmosferi postoji nešto malo metana koji upija crveno svjetlo i na taj način daje Neptunu karakterističnu plavu boju.

Mora da se ovako osjećao Columbo kada je otkrio (već otkrivenu) Ameriku.

Tajna neptunskog plavetnila leži u zalutalom crvenom uzdahu, zadržanom okovima metana.
__________________
LST CTRL
Floverka is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2010., 01:22   #26
Meni se čini kao da mi je Neptun već neko vrijeme ubijen. Ne znam koliko je presudan njegov natalni položaj, ili položaj ostalih elemenata moje natalne, ali mislim da bi presudan mogao bit njegov trigon s Venerom (vladaricom), najegzaktnij aspekt u mojoj karti.
Dok čitam postove od s.c. prepoznajem sebe od nekada. Uvijek sam imala neku tajnu ljubav, uvijek imala neke elaborirane bajkovite priče kojima bi se uspavljivala, a i uvijek mi kreativnosti nije falilo. A budući je neka idealna ljubavna priča rukovodila moju budućnost, i smisao mog života nije bio upitan.
I zatim su došli zajedničkim snagama jahači apokalipse... Saturn je sjeo na Veneru (i pošteno se zavrtio), a Pluton je preuzeo peglanje natalnog Neptuna. Nije jedno razočaranje u ljubavi bilo dosta, nego 3 u istoj godini... sve ubijene do srži. Istovremeno su se poklopile i neke progresije (So iz vage prošlo u scorp, iz 6. kuće prešlo u 7. kuću) i ja sam postala sasvim nova osoba. Kruta, povrijeđena, realna. prestala pisati dnevnik, prestala maštat i krenula u akciju. Nakon nekog perioda bolovanja, pronašla sam ljubav svog života, ali on nema nikakve veze s Neptunom. Život mi je višestruko kvalitetniji, i istovremeno mnogo prazniji jer nema više onog skrovitog žarišta životne inspiracije u meni. zapravo se kao prava vaga dvoumim što je bolje: da li ovo neispirirano, ali konkretno življenje... ili ... ono staro duboko inspiriano sanjarenje koje nije življenje. Pitam se da li će se to jednog dana promjeniti... Moram priznati da sam u cijelom tom procesu transformacije bila prisiljena priznati sama sebi da me ta potraga za savršenstvom čini jako nesretnom... inspiracija se hrani ljudskom nesrećom i stvara samo prividan oblik sreće.
crvena zvijer is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2010., 02:16   #27
crvena zvijeri,ali zar ne mislis da je oboje življenje samo srazličitim gledištem,težištem,maybe i naočalama...
saturn se pošteno zavrtio na veneri,ha?saturn je popapao neptuna,ali ne vječno...ili možda...progresije su tu kao što i pišeš odplesale zadnju notu.

meni je tako drago da postoji ova tema jer ja bez neptuna ne znam kako bi živjela i sutra ću se raspisati o njemu.
uz njega sve je tako lijepo(s obzirom da živim svog neptuna -koliko i da li mi uopće nije važno),sve ima zvuk,boju,dubinu,bezgraničnu...
meni je tako zao da nema SUSPIRIUMA vise.učestalo primjećujem da coek zna i da se vecina protivi il komeša,al čoek zna
s obzirom na svog neptuna osjetim što hoće reći,tj.pošto mi je neptun integriran u svakodnevno poimanje-znam što u biti želi reći.vratite ga...
nego,S.C.,fantastično si napisala za neptuna i glazbu.svakodnevno uživam u glazbi,pjevam(često i plačem od emocija dok pjevam ),a sve povezano s umjetnošću sam naslijedila od tate-svirao,slikao,čagao ko blesav...upravo mi neptun radi 120 sa suncem.ohohobožavam plesati i to mi je terapija.odlebdim.odem.tim više što mi je i dispozitor venere neptun u 5.polju.svi su uvijek bili zaljepljeni pogledima za mene dok plešem,a ja bi to primjetila tek kasnije,kad bi izašla iz svog neptunskog transa i naravno-neugoda.jer većina to ne bi shvatila kao umjetnost,naravno
daj reci is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2010., 03:03   #28
Quote:
florine kaže: Pogledaj post
Moje misli su rijetko kod kuće. Neprestano lutaju, šuljaju se, njuškaju, istražuju, izmišljaju, zamišljaju. Zato ja nikada nisam sigurna koji je danas dan i koje sam godine rođena. Da li je to uopće važno?
Prije par dana trčkarala sam po skorenoj površini slanog jezera u Argentini, jahala na plećima nekog čudnog vijetnamskog goveda i tepala riži za bolji rast, promatrala buđenje gejzira na Islandu, virila u ptičja gnjezda sa ruba norveškog fjorda, popikavala se preko arheološkog blaga u Machu Picchu, noćila u igluu, izgubila se u močvarama Ognjene zemlje, vrebala na čudovište iz Loch Nessua, igrala se lovača s Mongolima u tundri, ispraćala plimu i dočekivala oseku na Frizijskim otocima… kad mi kroz glavu prozuji par kozmičkih sličica:
tajna neptunskog plavetnila
rekvijem za umiruće zvijezde
uzdah rumen od lutanja
eklipsa neizgovorene misli
nijema maglica okrznuta besmislom
grotlo pulsirajuće tišine
kako se tu osjeća neptuuuuun very nice.
"eklipsa neizgovorene misli"
daj reci is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2016., 09:10   #29
Quote:
Floverka kaže: Pogledaj post
Moje misli su rijetko kod kuće. Neprestano lutaju, šuljaju se, njuškaju, istražuju, izmišljaju, zamišljaju. Zato ja nikada nisam sigurna koji je danas dan i koje sam godine rođena. Da li je to uopće važno?
Konkretniji primer nisi mogla dati, na osnovu koga od sad pocinjem da pridajem znacaj u svom natalu i sinastrijama
Prosto obozavam kad me ljudi upitaju za godine, ja im naravno po kliseu odvratim pitanjem:A sta mislis? i onda tako oni ne mogu da pogode, a sto je nacrnje ni ja i onda krene racunica svaki put, koja mi hvala bogu ide ko od sale i nekako dodjem do resenja posebnom formulom: trenutna godina - godina rodjenja i tako ljudi eto mene gledaju u cudu, koja je ovo jedno vreme sam odlucila sebi da olaksam pa sam samo govorila dvadeset, al kako su godine prolazile shvatila sam da to ne pije vodu...moram i dalje da naprezem svoje vijuge..
Firewarky is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2017., 18:06   #30
Neptunove vibracije u životu Vatslava Nijinskog


Vatslav Nijinsky je slavni ruski baletan -neptun,venera i kod njega možemo posebnu istaknutost ove dvije planete osobito Ne.Pokušaću navesti neke od značajnih karakteristika kroz koje se posebno ističe neptunova vibracija u njegovom životu i njegovoj natalnoj karti (nažalost oznake B) https://www.astro.com/astro-databank/Nijinsky,_Vaslav :

a)Sa wikija: Bio je slavan (vladar pete neptun) zbog svoje virtuoznosti (Ne), visokih skokova (Ne) i sposobnosti da se uživi u likove( NE)b)Sa wikija: Mogao je pleše na vrhovima prstiju (Ne,Ve), što je bila rijetkost među baletanima. Dakle ovo opet ističe te dvije ženske planete kod njega.

c)Tri osobne planete (sunce-talenat,motivi ,merkur- čula,intelekt i mjesec-tijelo,unutarnja potreba,instinkt) se nalaze u neptunovom znaku Ribe...u kome i venera prirodno egzaltira..

d) četvrta osobna planeta-mars- fizički pokreti,energija se najvjerojatnije nalazi u dvanaestoj (neptunovoj) kući i nalazi se točno na 29 ribljem stupnju a pritom je mars retrogradan (retrogradnost je neptunove prirode) dakle to svakako opisuje tu potrebu za ribljom ''ekstazom,virtuoznošću'' koju izražava kroz njegove fizičke pokrete....pritom ne treba zanemariti da je vladar marsa venera što svakako ukazuje da se ova muška osoba bavi umjetnošću pokreta tj plesom...tj baletom

e) venera (indikator baleta,plesa) je dispozitor neptuna (drugog indikatora baleta) ,te ga direktno aspektuje a ona također neptuna vodi direktno u njegovu egzaltaciju jer se nalazi u vodoliji...Dakle ovo podebljava neptuna...kao vladara njegovog sunčevog i mjesečevog znaka


f) njegova karta ima oznaku B...ali je ovo vrlo moguće točno jer vladar njegovog podznaka je u konjukciji sa neptunom ,on i sam kaže da je za balet živio i to je bila njegova jedina opsesija i strast (Ne/Pl).


g) venera u vodoliji je dispozitor i neptuna i urana te ih direktno aspektira...dakle ovo je pokazatelj svakako njegovog egzibicionizma (Ne) kojim je pomjerao granice ove umjetnosti,rušio predrasude (uran u vagi,venera u vodoliji) da bi što bolje dočarao balet kao takav i njime isticao svoju univerzalnost (imao je i feminizirane uloge i muške uloge)...


h) sa wikija: Prekretnica u karijeri Nižinskog je nastupila kada sa sreo sa producentom Sergejom Djagiljevom koji je promovisao rusku umetnost u inostranstvu.[1], a najviše u Parizu. Sa njime je godinama bio u poslovno-emotivno-ljubavnoj vezi..... kasnije se on oženio mađarskom groficom Romulom Pulski
Dakle ovdje također možemo vidjeti njegove biseksulane sklonosti (tri osobne planete u dualnom znaku ribe) koje svakako podebljava aspekt venere (ljubavni partneri) u vodoliji kao dispozitora neptuna (dualnost) i urana (biseksualnost),...ovo također ukazuje na točnost njegovog ascedenta jer mu je je polje seksualnost (8.polje) u dualnom znaku blizanci...i)Sa wikija: U Severnoj Americi je nastupao 1916. U ovo vreme je počeo da pokazuje simptome šizofrenije(NE). Doživeo je slom živaca 1919, čime se njegova karijera okončala. Sa ženom se preselio u Švajcarsku gde se neuspješno liječio. Ostatak života je proveo u azilima i bolnicama za mentalne bolesnike(NE)
Ovdje opet vidimo ulogu Neptuna ali kao osnovnog indikatora za psihička oboljenja i mentalne bolnice što se kod njega nažalost i dogodilo....Inače venera je dispozitor neptuna (psiha) a vrlo moguće i vladar dvanaeste kuće (bolnice) što ukazuje na psihijatrijske bonice...a kako imamo stelij osobnih planeta (uključujući mjesec i merkur!) u četvrtoj kući u ribama što također daje indikaciju za duševno oboljenje koje je on svakako imao... na šta ukazuju i ovi djelomično loši aspekti koje ovaj stelij (sunce i merkur,mjesec..ova dva zadnja su indikatori uma) gradi prema neptunu... Neptun je također u konjukciji sa plutonom a saturn mu je na 29 ribljem stupnju retrogradan u izgonu i ima dispoziciju u ribama....što svakako simbolizira teže i nepovratne gubitke i nesreću koju mu je neptun usput ''prikačio''...

j) ovo je njegova pomalo bizarna statua nadgrobnog spomenika koja (bar mene?!) vrlo podsjeća na utvaru (NE/PL )...inače plutonov(grob) vladar je vrlo moguće vladar osme kuće (grob) i on njega dispozicijom vodi u četvrtu kuću (opet grob)...koja je u ribama...dakle ovo sve ukazuje da se na njegovom grobu nalazi neka avetna (PL,NE) statua (vladar saturna-statue u ribama u četvrtoj)...


k) inače negdje sam pisao o vezi neptuna i vegetarijanizma...jer je neptun viša oktava venere (hranjenje)...dakle radi se nekoj vrsti ''pročišćenog,empatički orjentiranog'' hranjenja...vidimo dakle kod vatslava neptuna i u ovom svijetlu :

''I do not like eating meat because I have seen lambs and pigs killed. I saw and felt their pain. They felt the approaching death. I could not bear it.''

Zadnje uređivanje senad90 : 29.08.2017. at 18:58.
senad90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2017., 15:53   #31
baš šteta da se slike ne vide.
__________________
short circuit
rubylee is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2017., 16:36   #32
Quote:
rubylee kaže: Pogledaj post
baš šteta da se slike ne vide.
Pa ovo su izgleda slike koje se ne smiju neovlašteno kačiti po drugim sajtovima,pokušao sam ali ne ide , ali evo koga interesira može i ovako:

dakle ,transcedetalnost pokreta:

http://3.bp.blogspot.com/-hxmiEiU1ln...0/Nijinsky.jpg

https://c1.staticflickr.com/4/3351/3...3114a473da.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...pcGOBalwypECTg

njegov egzibicionizam i dualnost:

http://s019.radikal.ru/i630/1610/ea/2c2a94749acb.jpg

https://images.superstyle.ru/2017/03/2/2578.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...0b69f424b9.jpg

on i njegova supruga:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...April_1916.jpg

njegov partner i suradnik:
https://thegenealogyofstyle.files.wo...0&h=200&crop=1

njegova bizarna statua na grobu :

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...metery-art.jpg

https://previews.123rf.com/images/st...tock-Photo.jpg
senad90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2017., 16:45   #33
Quote:
senad90 kaže: Pogledaj post
Pa ovo su izgleda slike koje se ne smiju neovlašteno kačiti po drugim sajtovima,pokušao sam ali ne ide , ali evo koga interesira može i ovako:

dakle ,transcedetalnost pokreta:

http://3.bp.blogspot.com/-hxmiEiU1ln...0/Nijinsky.jpg

https://c1.staticflickr.com/4/3351/3...3114a473da.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...pcGOBalwypECTg

njegov egzibicionizam i dualnost:


http://s019.radikal.ru/i630/1610/ea/2c2a94749acb.jpg

https://images.superstyle.ru/2017/03/2/2578.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...0b69f424b9.jpg

on i njegova supruga:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...April_1916.jpg

njegov partner i suradnik:
https://thegenealogyofstyle.files.wo...0&h=200&crop=1

njegova bizarna statua na grobu :

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...metery-art.jpg

https://previews.123rf.com/images/st...tock-Photo.jpg

ekzibicionizam ? šta nisu to slike sa scene?

Statua predstavlja njegovu veliku rolu u vlastitoj koreografiji, Petruška.
nan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2017., 17:38   #34
Napisati ću ovdje obavijest kao odgovor, tako da ljudi vide jer je korisna svima:

Quote:
senad90 kaže: Pogledaj post
Pa ovo su izgleda slike koje se ne smiju neovlašteno kačiti po drugim sajtovima,pokušao sam ali ne ide
Nije u tome stvar, već u photobucketu. Photobucket je naime ove godine početkom ljeta uveo plaćanje na svoj servis slika, pa za vidljivost slika traži iznos od 400 dolara. Bila sam užasno tužna kada sam to vidjela jer su nam mnogi topici s slikama ostali opustošeni. Na pdf-u fotografije je isto pokolj.

Dakle, nemojte više koristiti taj servis jer vam slika uploadana kod njih neće biti vidljiva.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2017., 17:43   #35
Quote:
nan kaže: Pogledaj post
ekzibicionizam ? šta nisu to slike sa scene?

Statua predstavlja njegovu veliku rolu u vlastitoj koreografiji, Petruška.
Pa i mislim (u kontekstu ovih slika ) na egzibincionizam na sceni...njemu je svakako neptun vladar pete (scena) a sunce (scena) mu je u ribama...moraš voditi računa i na period u kom je on živio....on je bio jedan od primjera koje su umjetnost baleta u to vrijeme ''podigli'' na veći nivo...osobito kad su muški baletani u pitanju...a zato je potrbna određena doza egzibicije(NE) ali i revolucionarnosti (neptunov dispozitor venera je u vodoliji)...nadam se da sada razumiješ o čemu govorim....danas je balet logično još pomaknutiji.....ali govorimo o tom periodu njegovog razvoja...i umjetnicima koji su tada živjeli...

A što se statue tiče pa nije moja poenta da kažem šta ta statua predstavlja u konkretnom smislu...već u onom siboličkom smislu koje se krije u pozadini a to je svakako simbolika te statue (Pl/NE) koja svakako savršeno odgovara njegovoj konjukciji podznaka i vladara sunčevog i mjesečevog znaka....dakle nije slučajno to što je njegova velika rola Petruška baš to što jeste...a svakako se i u konkretnom smislu radi opet o nečem bajkovitom (Neptun): Govori o tradicionalnoj ruskoj lutki, Petruški, koja je napravljena od slame i nosi vreću piljevine, čije tijelo oživi i ima mogućnost voljeti, time podsjećajući na Pinokija.

Zadnje uređivanje senad90 : 30.08.2017. at 18:00.
senad90 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:59.