Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.10.2015., 00:47   #181
Quote:
flumen-day kaže: Pogledaj post
Vrijeme jako brzo prolazi, što je vrlo uočljivo evo na ovoj temi, a koja svakako zavrjeđuje pozornost. Usprkos tome, niti jedan upis nije stavljen preko dvije godine!!!

No, da li se od tada, pa do danas bilo što promijenilo što se statusa naroda Rohinga tiče? Nije, ništa se nije promijenilo, čak su im i tzv. potvrde o privremenim državljanstvima oduzete, a oni se u očaju otiskuju na more, nerijetko pogibaju, a oni koji se dokopaju kopna neke od država jugoistočne Azije, doživljavaju ponižavanje i nastavak nesretne sudbine započete u vlastitoj domovini, Mjanmaru odnosno u mjanmarskoj saveznoj državi Rakhine.

Tijekom nedavnog razdoblja, istraživački tim Al Jazeere u suradnji sa savjetodavno - istraživačkom skupinom Fortify Rights (registrirana u SAD-a i Švicarskoj, a sa bazom djelovanja u jugoistočnoj Aziji i sa ciljem sveobuhvatnog djelovanja po pitanju ljudskih prava), prikupio je brojne dokazne materijale vezane uz život naroda Rohinga i njihovog tretmana, od pojedinačnog, pa sve do općenitog, od strane mjanmarskih vlasti. Naravno, da su sami ocjenjivali dokaze do kojih su došli, isti i nebi imali neku specifičnu težinu, no oni su ih ustupili renomiranoj Školi za pravo Sveučiliša Yale iz SAD-a (Yale University Law School). Naime, pravnički tim sa navedene Škole, točnije ogranka zvanog Lowenstein Clinic, specijaliziranog za tematiku ljudskih prava i pravnih aspekata s tim u svezi, donio je, praktično jedino moguće mišljenje, a to je da je u Mjanmaru na djelu genocid nad tim malim narodom:

http://america.aljazeera.com/article...-rohingya.html

U tekstu članka koji je svakako zadobio svoju težinu mišljenjem koje su donijeli članovi Sveučilišta Yale sa reputacijom, ukazuje se na pravu istinu vezanu uz sukobe koji su se odvijali tijekom 2012. godine na području savezne države Rakhine, tj. da je iza navodnih nereda u kojem su Rohinge, gle čuda, izvukle "deblji kraj", aktivno sudjelovali državni službenici, a da su potporu pogromima provedenim od strane budističkih fundamentalista, pružile sve raspoložive državne strukture.

Isto tako, profesor Penny Green sa Sveučilišta u Londonu izrijekom je naveo kako je tadašnja retorika tadašnjeg i aktualnog mjanmarskog predsjednika Thein Seina (miljenika SAD-a - Obama mu dva putovao u Mjanmar, a Sein jednom u Washington), nedvojbeni govor mržnje s ciljem segregacije, marginalizacije, te smanjenja broja muslimana u Mjanmaru... Jasno, prvi na udaru su se našli pripadnici naroda Rohinga, no nisu ostali pošteđeni niti većinski Bamari islamske vjeroispovijedi...

Genocidna agenda i pripadajući joj genocidni proces na ovaj su način definirani od strane svjetskih autoriteta, iako, ruku na srce, svi smo mi bili itekako svjesni svih ovih okolnosti i prije nego što su na svjetlo dana izašli stručni ljudi sa svojim mišljenjima i istraživački novinari + snažna i kredibilna organizacija za zaštitu ljudskih prava (Fortify Rights). Uostalom, nije UN uzalud definirao Rohinge kao jednu, možda i najugroženiju skupinu ljudskih bića na ovoj planeti!

Još nešto na kraju, a što ukazuje na određene elemente koji i dozvoljavaju ovakvo ponašanje mjanmarskih vlastodržaca. Naime, pored već spomenutog tihog podržavanja službenog Washingtona mjanmarskoj hunti, tu je, a tko drugi nego službeni Tel Aviv koji s Mjanmarom gaji vrlo intenzivne i skoro nikada ničim ugrožene odnose još od 1948. godine.

http://www.irrawaddy.org/commentary/...ry-muscle.html

Kada se ovo dvoje sažme u jednu rezultantu i kada se zna da su Rohinge muslimani i kada se zna da o Rohingama zapadni mediji ne samo da šute, već i ušutkuju one koji bi pisali, jasno je tko je temeljni podržavatelj ovog genocida... Dva entiteta, oba ogrezla u genocidne i akte krađe zemlje i dobara (o životima nećemo), podučavaju trećeg, Mjnamar, kako se riješiti problema (muslimana), a sve s ciljem stvaranja od istog, svojevrsnog uporišta za svoja djelovanja u tom dijelu svijeta. Ne zaboravimo da Mjanmar jest kopneni most između Indije i Kine i onaj tko ga kontrolira, kontrolira jugoistočnu Aziju. Uostalom, u sve ovo ćemo se nesumnjivo osvjedočiti, posebno ukoliko na vlast dođe miljenica Zapada bez pokrića - Aung San Suu Kyi...
Citam ove radosne vijesti i mislim si steta sto Europa nema tako dobru politiku.
__________________
Tako je govorio Stranger.
A stranger is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 16.11.2015., 15:47   #182
Poslije izbora proslog tjedna nema vise niti jednog muslimana u Mjanmarskom parlamentu!

iako predstavljaju zvanicno 4% populacije, a nezvanicno jos dosta vise. Aktuelni predstavnici manjine su svi izgubili svoje stolice, novi nisu prosli u svojim okruzjima, neki su bili i zabranjeni, jer kao njihovi roditelji nisu bili rodjeni u mjanmaru, odnosno to ne mogu dokazat.

Cak je i nobelova dobitnica Aung San Suu Kyi preporucila muslimanima u svojoj stranki National League for Democracy (NLD) (inace velikoj pobjednici izbora - dobili preko 80%) nek se ne kandidiraju. Pa je tako od 6.074 sveukupno odobrenih kandidata na izborima bilo samo njih 28 muslimana, odnosno 0,5% i kako vec receno, svi su popusili.

the guardian - Myanmar’s Muslims win no seats in new parliament
lutnik is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2017., 19:38   #183
Druga strana priče koja je ovih dana aktualna. Nisu Rohingye nevinašca.

U 19. stoljeću su britanski kolonizatori relativno rijetko naseljeno, ali vrlo plodno područje pokrajine Rakhine, naseljivali farmerima iz istočnog Bengala (današnji Bangladeš). Iako su imali snažnu podršku kolonizatora, budističko stanovništvo s tog područje doživljavalo ih je kao uljeze i neprijatelje. Međusobno neprijateljstvo se zaoštravalo, Britanci su Rohingye naoružavali i stvarali vojne postrojbe u kojima su bili isključivo vojnici koji su bili pripadnici tog naroda. Neprijateljstvo je bilo na vrhuncu tijekom Drugoga svjetskog rata, u kojem su postrojbe Rohingya ratovale protiv Japana, a za Britance i njihove saveznike. No 1942. godine te su se postrojbe u Rakhineu sukobile s budistima koji su bili na japanskoj strani. Pobijeno je oko 50 000 budista, srušene su ili spaljene pagode i samostani. Kada je Burma dobivala neovisnost 1948. godine, mudžahedini iz redova Rohingya započeli su pobunu čiji je cilj bio priključiti Rakhine Istočnom Pakistanu. Sukobi između muslimana i budista potrajali su gotovo do kraja 60-ih godina prošloga stoljeća.
Dubrovčanin is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2017., 08:20   #184
Druga strana price postoji iza svakog pokolja i genocida u svijetu. Plasiraju je mrzitelji zrtava i zastitnici zlocinaca nebi li se prosjecan covjek lakse pomirio sa cinjenicom da goloruk narod spaljuju samo zato sto su pripadnici drugog naroda i vjere.
MrMagic is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:34.