Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.09.2017., 23:16   #1
Komune-pomoć pri zapošljavanju

Ako sam napisao u krivu temu, izvinjavam se, jer ne znam više kome bih se obratio i molim vas da mi kažete u koju temu onda da to objavim. Tražim pomoć od osoba koje su prebivale određene vrijeme u komunama i liječile se tamo.
Pozdrav ja sam "ovisnik o tabletama" tj bio sam prije više ovisan, a sad me ne privlače toliko puno na 15 minuta me uhvati kriza te me prijeđe . Uglavnom zbog predoziranja sa tabletama sam završio u vrapču(zbog pokušaja samoubojstva), popovači(na liječenju od ovisnosti) i tamo mi je bila napisane dijagnoze : a) ostali mješani anksiozni poremečaji, b) neorganska nesanica, c)ovisnost o drogama i štetnim supstancama (tj znači te tablete) i sad mi to ostaje na kartonu te se ne mogu zaposliti zbog toga jer dr.opće prakse čita nalaz od psihića pa tek onda piše odluku,a zbog toga što tamo piše da sam ovisnik, ja sa ne mogu zaposliti, u Popovači su mi nešto govorili da će mi napisati potvrdu da nisam ovisnik, ali su me na kraju prevarili i nisu mi ništa napisali već su rekli da mi to niti jedan psihijatar neće napisati. Nakon toga pokušao sam nazvati druge bolnice te se čak se dobrovoljno prijaviti da me proučavaju da vide da nisam više ovisnik, ali oni su rekli da nema veze jer psihijatar neće napisati potvrdu bez obzira, nakon toga razmišljao sam o komunama te sam zvao različite ponajviše u Splitu(jer su tamo bolji uvjeti nego u komunama u Zagrebu), te mi je u jednoj bilo rečeno da njihov psihijatar hoće napisati potvrdu, a u drugoj kao što su i doktori rekli da mi to nitko neće htjeti napisati, već da oni daju preporuku za posao i da sam se lječio od njih znači po malo bi me skidali s tableta koje sada konzumiram koje su naravno u mojoj terapiji, ali ja sumnjam da ću se samo tako moći maknuti od svih tih ljekova pa me strah čak i da se maknem da ako i napišu da sam se lječio kod njih da mi to doktorica opće prakse neće priznati i zbog toga neću moći na posao, bi li mi uvažili tu preporuku ako bih se uspio skinuti sa svoje terapije, znači li to išta doktorici opće prakse?. Pa me sad ukratko zanima je li itko od vas koje je bio u komuni i lječio se tamo dobio potvrdu/list da se lječio tamo a da vam je to doktorica opće prakse to uvažila te ste mogli na posao jer ne bih volio bezveze provesti pitaj boga koliko mjeseci u komuni da mi na kraju doktorica ne prizna to s obzirom da ona traži i gleda psihijatrisku potvrdu koju sam čak i uvjeren neću dobiti tamo pa sad ne znam što da radim ako ima ikoga ovdje da je bio u komuni i kroz to prošao uspješno sa doktoricom molim vas da mi što prije otpišete! Unaprijed hvala!
__________________
A friend in need is a friend indeed.
zecic is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2017., 09:07   #2
Zašto tebi treba odluka doktorice opće prakse? Zašto bez nje ne možeš radit? Pa ne zna doktorica kod kojeg si se ti poslodavca prijavio, a i da zna, nekako sumnjam da nema pametnijeg posla nego ga zvati i govoriti da ne zaposli tebe.

Ako ti treba neka liječnička potvrda o psihičkoj/fizičkoj sposobnosti za obavljanje određenog posla, zašto ne ideš negdje privatno, nek ti obave pretrage i testove i napišu ti potvrdu na temelju toga. Ne spominješ im da si bio ovisan o tabletama.

Ako ideš u komunu, samo ćeš izgubiti vrijeme i još se dublje zakopati sa tim stigmatizacijama i dijagnozama. (naravno, ako ti zaista treba komuna, onda je izbor otići u nju da se skineš, sve ostalo je trenutno manje važno)

Ne, u komunama većinom ni ne rade psihijatri, nego bivši ovisnici i oni ne pišu nikakve potvrde za doktorice. Ljudi idu u komune da riješe svoj problem ovisnosti, a ne zbog nekih "papira".

Ti se činiš dosta "muljav" iskreno jer prvo pišeš da nisi više ovisan, a onda poslije napišeš da uzimaš razne tablete i teško da ćeš ih se ostaviti, nije jasno ni kakav ti je to posao na kojem se ne možeš zaposliti bez svoje doktorice (ne vjerujem da ciljaš na rad u dječjem vrtiću i sl.). Po stilu pisanja djeluješ kao heroinski ovisnik na održavanju. Možda ne bi bilo loše da odeš u komunu i odvikneš se od svih tableta, pa ćeš poslije, bistrije glave, lakše odlučiti gdje i kako se zaposliti.
Alienica is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2017., 12:48   #3
da nađeš posao za koji se ne traži potvrda o radnoj sposobnosti?
ladybug24 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:14.