Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.09.2017., 13:42   #2201
Quote:
Istiphul Amue kaže: Pogledaj post
.. jel ti se da tu informaciju jako sažeti, onako kako ti se čini logična i praktično upotrebljiva, te ju za nas koji istu nemamo opisati svojim riječima? Prepostavljam da u glavi imaš ideju što je što i kako..
Još prikupljam informacije. Ima tu ljudi koji su dulje u tome i imaju više iskustva. Moja je informacija možda malo drukčija zato jer ju tako daju izvori koje pratim. Naravno da upute za dolazak na 100% nemaju smisla bićima na našoj, početnoj razini. No to jest krajnji cilj i zanimljivo je, onima koji su zainteresirani, kako ubrzati proces. Meditacija je odgovor. Svakodnevna, uporna meditacija. Par minuta, pa pokušati dulje, jačati volju da utišamo stalno petljanje kemijskog uma i potražimo ono što je dublje u nama. Pomažu tišina, mrak, udaljenost od električnih naprava i drugih ljudskih uradaka.
Tih 100% ostaje kao krajnji cilj i vrhunski prioritet, ali trenutno imamo neposredan vrlo važan cilj, na kraju ovog velikog ljudskog ciklusa na Zemlji želimo biti na razini s koje možemo napredovati na sljedeći stupanj, zajedno sa svima koje volimo. To znači i svojom vlastitom kvalitetom, ljubavi koju imamo prema drugima, podići vibracije zemlje i pomoći u dizanju zajedničke svijesti cijelog čovječanstva. S tim u vezi treba spomenuti i koliko zajedničko djelovanje, kroz ljubav i meditaciju, ima veći učinak od pukog zbroja pojedinaca.
Još se moram puno baviti s tim da si posložim informacije kako treba. Bit će bolje za koji mjesec.
LLSkylights is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2017., 20:51   #2202
Quote:
hanna69 kaže: Pogledaj post
"Bhante Henepola Gunaratana - Mindfulness in plain english" ili prijevod iste knjige: Meditacija za početnike, Bhante Henepola Gunaratana.
Sadržaj mi se čini 99.98% u skladu s onim što sam do sada saznao i prihvatio. Svakako vrijedi pročitati. Knjiga se bavi relativno uskim dijelom teme pa treba potražiti i druge materijale.
LLSkylights is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:09.