Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2017., 16:26   #1
Kreće li napokon realizacija projekta "Tri sestrice-Hrvatski san" u Dubrovačkom primorju?

Hoće li se ostvariti dugo očekivani projekt "Hrvatski san" vrijedan €920.000.000,00 u blizini Dubrovnika?


http://projekti.hgk.hr/projects/9716...e-hrvatski-san


http://www.croatiandream.com/


http://www.slobodnadalmacija.hr/novo...uludog-razloga

http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vije...c-tri-sestrice
__________________
„Jedini razlog zašto mnogi misle da je teško spoznati Božje postojanje i bit duše je to što svoj duh nikada ne odvajaju od osjetila i ne izdižu ga iznad tjelesnoga svijeta.“
ljuforumas is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2017., 09:31   #2
Quote:
ljuforumas kaže: Pogledaj post

Inače, ovo je područje demografski opustošeno tijekom SFRJ, možemo reći i poprilično zapušteno. Ni RH ne čini neke konkretne mjere, tako da danas u naselju Doli nema vodovoda. Nema vodovoda niti u par naselja u zaleđu. Je li stvarno uskoro kreće gradnja ako potrebna infrastruktura nije riješena.
Ovaj projekt bi revitalizirao taj dio županije, odnosno decentralizirao je. Vidimo da je ovdje u planu elitni turizam 0i da bi ovo trebala biti jedna od najvećih takozvanih eko-destinacija. Cjelokupan projekt otvara 5.000 radnih mjesta. Dakle, to bi bila gradnja u fazama, gdje nakon hotela i vila, ide gradnja marine, uređenje okoliša, gradnja golf terena, gradnja različitih sportskih, shopping i drugih sadržaja, ugostiteljskih objekata, trgovina, pa čak i industrijske zone. Projekt bi zaključila i mini zračna luka te stanovi za zaposlene. Tako da, ne da bi se Dubrovačko primorje revitaliziralo, nego bi počelo i privlačiti nove stanovnike. Zapuštena okolna sela bi procvjetala, tako da bi i u njima došlo do građevinskog booma.


Ja ovo ocjenjujem izrazito pozitivnim, jer ovo bi bila svjetska destinacija,koja se između ostalog ne oslanja na "sunce i more",već na konkretne sadržaje. Sezona definitivno produljena, ako ne i cjelogodišnja. I vrlo važno-Dubrovnik bi bio manje opterećen. Ali naravno, za ovo je potrebna prateća infrastruktura, a uskoro nadamo se i autocesta te brza cesta.(sve 3 dugo očekivano) Mišljenja sam da bi jedno trebalo pokrenuti ostale.
__________________
„Jedini razlog zašto mnogi misle da je teško spoznati Božje postojanje i bit duše je to što svoj duh nikada ne odvajaju od osjetila i ne izdižu ga iznad tjelesnoga svijeta.“
ljuforumas is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:20.