Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2017., 21:22   #1701
Quote:
kuhinja kaže: Pogledaj post
Pa je povuka avijone , pa je vratia avijone. A gradjanski rat u Siriji je gotov samo u njegovoj i glavi Flumena.Neznam kako na to gledaju ona dva rusa , sta ce vjerovatno zagnojit u ISILovim rukama. Avanturisticki pogled?

Al eto, mozda dobije nobelovu za mir jer je uspia zavrsit gradjanski rat u predvidjenom roku.
Povuci ce i ove avione sto je vratio, sta se bunis. Povlacice na svakih 6 mjeseci u narednih 50 godina kao sto je i najavio.
Onda dva rusa nemaju nista sa sirijskim gradjanskm ratom. Taj je ret gotov, sad se vodi rat protiv terorista. Sto se tice te dvojice kozaka mozemo pricati o ruskom gradjanskom ratu - kozaci vs. kavkaski islamisti.

A nobelovu nagradu nece doboti dok ne odustane od okupacije Litvanije i Estonije. Gdje ces dati nobelovu nagradu covjeku koji uz granicu dovuce 100.000 do zuba naoruzanih vojnika, a onda americkim vojnicima blokira mobilne telefone.
tihobl is offline  
Old 06.10.2017., 22:02   #1702
Quote:
tihobl kaže: Pogledaj post
Povuci ce i ove avione sto je vratio, sta se bunis. Povlacice na svakih 6 mjeseci u narednih 50 godina kao sto je i najavio.
Onda dva rusa nemaju nista sa sirijskim gradjanskm ratom. Taj je ret gotov, sad se vodi rat protiv terorista. Sto se tice te dvojice kozaka mozemo pricati o ruskom gradjanskom ratu - kozaci vs. kavkaski islamisti.

A nobelovu nagradu nece doboti dok ne odustane od okupacije Litvanije i Estonije. Gdje ces dati nobelovu nagradu covjeku koji uz granicu dovuce 100.000 do zuba naoruzanih vojnika, a onda americkim vojnicima blokira mobilne telefone.
osim toga, više je Turskih državljana poginulo za Rojavu nego Iranskih za Siriju, garantirano

o kinezima nema potrebe nikome ništa objašnjavati, htjeli bi kopneni put svile, ali preko tuđe kičme...

tako da ne vidim baš nikakav smisao da car šalje ruse da masovno ginu za Iransko-Kineske interese

dok Kina+Iran masovno kupuju zapadne putničke avione... zapadno oružje... zapadnu opremu... zapadne automobile... sklapaju nove i nove ugovore... sa EU+US,

jbg htjeli bi bit državnici a nesposobni su donjet zakon i zabranit npr. prodaju zapadnih automobila... kosilica... vešmašina... perilica... hladnjaka... alata... mobitela... mislim ono jebeno je to kad južnokorejska... japanska... vozila... bijela tehnika... laptopi... ništa ne valjaju... pa nemaš s čime zamjeniti US+EU sranja

i nesposoban si kupovat proizvode od država koje ti ne nabijaju sankcije... ne prijete... ti, ne kradu tvoju imovinu... :klap::klap:

dok im EU+USrani, istovremeno nabijaju sankcije... pljene imovinu... blokiraju pare... u bankama..., prijete... otimaju investicije... zabranjuju im kupnju luka... zabranjuju im kupnju naftnih kompanija... nabijaju im dodatne carine... zabranjuju im prodaju na svojem tržištu... blokiraju njihove projekte u MMF-u... donjeli su zakon da je svaki zapadni član MMF-a pod prijetnjom zatvora, obavezan blokirati sve kineske+iranske+venecuelanske+kubanske projekte...

ono, koliko moraš biti retardiran za tako nešto

.

Zadnje uređivanje mrimproper : 06.10.2017. at 22:15.
mrimproper is offline  
Old 06.10.2017., 23:01   #1703
5. listopada javnosti se obratio glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konashenkov, kazavši, kako je uspjeh sirijske vojske uz potporu ruskih zračnih snaga i brzo oslobađanje od ISIL-ovih snaga doline rijeke Eufrat (regija Deir ez-Zour, op. GN.) u suprotnosti s planovima američkih partnera. Najvažniji dio izjave ruskog generala prenosimo u cijelosti jer sadrži niz dramatičnih elemenata, ovog puta potpuno otvoreno iznesenih ruskoj i međunarodnoj javnosti, uključno i oštro upozorenje američkoj strani:

„…Najbolji primjer tome bilo je nastojanje terorista za izvođenje vremenski i prostorno iskoordiniranog napada krajem prošlog tjedna u pozadini sirijske vojske. U noći na 28. rujna, oko 300 ISIL-ovih boraca se iz zone naselja Rukban u desetak specijalnih vozila izvan postojećih cesta uputilo prema gradu Al-Qariaten u regiji Homs. Najveća postrojba terorista pritom je zaobišla sve skrivene točke sirijske vojske… Imali su u rukama potpuno točne koordinate, koje je moguće dobiti jedino posredstvom zračnog izviđanja i razrađenih informacija od strane stručnjaka, potom predane borcima (ISIL-a) za provedbu diverzantsko-terorističkih akcija. Do zore, ta teroristička postrojba željela je osvojiti dominantne uzvisine oko Al-Qariatena. Istodobno, taj isti dan, ISIL je izvršio niz koordiniranih napada na druge točke sirijske vojske razmještene uz stratešku prometnicu Palmira – Deir ez-Zour, preko koje ide opskrba grupacije sirijske vojske u dolini Eufrata i kojom se dostavlja humanitarna pomoć. Nabrojene napade terorista objedinjuje samo jedno – svi su oni izvedeni iz 50-kilometarske zone naselja Et-Tanf na sirijsko-jordanskoj granici. Onom zonom, u kojoj se nalazi „američka vojna misija“ i u kojoj, bukvalno, Amerikanci nisu dopuštali niti pušćanu paljbu od strane sirijske vojske prema teroristima. Sirijska vojska morala je uložiti znatne napore kako bi neutralizirala mobilne grupe ISIL-ovaca na trasi Palmira – Deir ez-Zour i oslobodila naselja zauzeta od strane terorista.“

General Konashenkov je s tim u svezi kazao slijedeće: „Ukoliko američka strana takve operacije smatra nepredvidljivim „slučajnostima“, ruske zračne snage u Siriji spremne su otpočeti uništenje svih sličnih „slučajnosti“ u zonama u kojima se one nalaze.“

http://geopolitika.news/vijesti/ostr...ise-nece-biti/
mrimproper is offline  
Old 06.10.2017., 23:31   #1704
ISIL i jeste u jednom velikom kotlicu, vec dugo, dugo vremena. U Hawiji su ih potukli brze od vetra, sto dovoljno govori kako se ISIL rasirio - tamo gde nije bilo skoro nikakvog otpora.
Jos sa bombardovanjem oni nisu nikakav problem. Nisu ni zeleni, videlo se to u Aleppu. Ostali su samo zuti i oni ce morati da se povuku (milom ili silom) sa 50% teritorije koju sada kontrolisu u Siriji. Mogli su oni komotno da vladaju i svojim delom rojave i da ponude Rusima da ih stite avijacijom od crnih i da cekaju da crveni odrade svoj posao, ne oni su glumili borce za demokratiju.

Ti isti borci su se pravili blesavi kada je trebalo ici na Tabqu zajedno, kada je trebalo oslobadjati Deir er Zor, tada nije bilo patetike i "odavde su se smisljali napadi na nase kuce, sada ce to biti nase".

Ovi Arapi u zutoj SDF koaliciji ce morati da biraju, manjina u kurdskoj drzavi (americkom protektoratu) ili vracanje Assadu. Videcemo sta ce izabrati.
orangejuice is offline  
Old 06.10.2017., 23:44   #1705
Rusi se brutalno sramote jer su aviončići ostali godinu dana previše(a vjerojatno će ostat i duže(i neka ostanu 1000 godina šta se mene tiče) jer je Sirija od sad protektorat Rusije). S druge strane Ameri od 2011. govore "Assad must go" pa eto, nekako ne ide baš. Brutalno sramoćenje možda?
UjakCreepy is offline  
Old 07.10.2017., 12:07   #1706
Ovi piši da je Al Mayadin u potpunosti u rukama SAA
https://twitter.com/CivilWarMap/stat...10899409395713

Ovi pak pišu da im se vođa preselio u AbuKamal
https://twitter.com/TheArabSource/st...67424161509377

Iznenađujuće je da pišu o živom vođi kao neospornoj činjenici. Vjerujem iz potrebe da mit (manipulciju) predstave kao stvarnu činjenicu čime podižu moral (posluh) svojim podanicima koji bi tako motivirani i bezpogovorno izvršavali naredbe svog vođe (manipulatora)
Meni osobno ovo daje naslutiti, da je vođa ISILA oduvijek bio samo fikcija, kojeg se beskonačno puno puta ubija, al u stvari fikciju se niti ne može likvidirati. Da, ISIL jest ideologija i živjet će onoliko koliko njegovi ideolozi (financijeri) žive i djeluju mada ne nužno u prostoru događanja (ratnih djelovanja)
roumpell is offline  
Old 07.10.2017., 12:26   #1707
Dakle, granica uz Eufrat je 70ak km. Granica ravno je 10ak km manje.
Izgleda da će preduhitrit Iračane

ps. Hawija gotova?
https://isis.liveuamap.com/en/2017/7...mplete-control
__________________
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour
Wikiceha is offline  
Old 07.10.2017., 12:27   #1708
Quote:
tihobl kaže: Pogledaj post
Deset komada u jednom danu. Izgleda da se gazda naljutio cim ne cicijasi kao obicno.
Mislim da je Putin bio šire ruke iz osobnih razloga. Kažu eto, da mu je danas rođendan ... bizarno ako je to razlog
roumpell is offline  
Old 07.10.2017., 12:50   #1709
Quote:
roumpell kaže: Pogledaj post
Ovi piši da je Al Mayadin u potpunosti u rukama SAA
https://twitter.com/CivilWarMap/stat...10899409395713
Ne još.....
https://pbs.twimg.com/card_img/91634...g&name=600x314
Quote:
https://twitter.com/TheArabSource/st...12748208615424
Al-Masdar News‏Verified account @TheArabSource
BREAKING: Elite Syrian Army troops capture 50 percent of #ISIS capital city https://www.almasdarnews.com/article...-capital-city/ … #DeirEzzor #SAA #Syria

Leith Abou Fadel‏Verified account @leithfadel 8h8 hours ago
Sadly, all claims that Mayadeen has been liberated are false. A significant advance no doubt. But haven't seen any confirmation.

https://twitter.com/watanisy/status/916603684573925376
watanisy‏ @watanisy
tigers captured mayadin airport
Navodno je većina ISILOvaca zbrisala, dio na jug prema Abu Kamalu, dio na sjever na kurdski teritorij pa onda na presvlačenje u Al Bab. 15 frakcija FSA na sj.Alepa nudi 800 boraca koje bi Turska poslala na Idlib/HTS. Navodno Turci pritišću HTS na granici na sjeveru Idliba.

https://twitter.com/CivilWarMap/stat...91389448986624
Quote:
https://twitter.com/CivilWarMap/stat...91389448986624
Syrian Civil War Map‏ @CivilWarMap 15h15 hours ago
Reports that the Turkish Army is trying to enter Idlib governorate and clashing with HTS near Kafr usin
Map: http://SyrianCivilWarMap.com
Osobno mislim da Erdogan ima dogovor sa Putinom/Asadom da vrši pritisak na HTS na granicama s Hatayom kako bi ih onemogućili da ozbiljno napadnu SAA u Idlibu/sj. Hami. Bez obzira na sve karte "zragničenja" koje su kolale, nekkaomi j eteško povjkerotvati da i Asad dopustio Turcima veći komad Siirje no što imaju na sjsveru Alepa. A za to je nužno da Idlib oslobodi SAA. Čak bih se usudio reći da će Rusi pri tome reducirati svoju akvinost na minimum, ali i raznih iranskih, iračkih milicija i Hezbolaha, kako bi pobjeda u Idlibu bila isključivo zasluga SAA i njena finalna provjera sposobnosti vojevanja bez tuđe pomoći. PR efekt samo takav.

Qaraityan: SAA je u potpunosti opkolila grad i obližnja uporišta ISILa u planinama južno.

Quote:
https://www.almasdarnews.com/article...ing-quraytayn/
Video footage of the Syrian Army encircling Quraytayn
By Leith Fadel - 07/10/2017

BEIRUT, LEBANON (6:30 A.M.) – The Syrian Arab Army (SAA) regained the initiative in the southeastern countryside of Homs this after losing the key city of Quraytayn during a surprise attack by the so-called Islamic State (ISIS).

Since launching their counter-offensive in southeast Homs, the Syrian Arab Army has managed to liberate several sites around Quraytayn, including the imperative Al-Hazm area that overlooks the ancient Assyrian city.

Video footage of the Syrian Army recovering their lost areas in the Quraytayn countryside was released by Hezbollah’s official media wing on Friday:
Ist.Homs/Hama: cijeli džep 1800km2 oslobođen. Ostaje josš jedna manji dio uz cestu Salamija-Ithriya gdje ima zaostalih ISILOvaca koji se pokušavaju prebaciti u Idlib.
Quote:
https://twitter.com/leithfadel/statu...67440132628482
Leith Abou Fadel‏Verified account
@leithfadelBreaking: Syrian military command announces that the SAA's operation in east Homs is finished. Over 1800 square km liberated.
11:19 AM - 6 Oct 2017
Ovo znači da će biti oslobođeno još par tisuća boraca SAA za druge zadatke, vjerojatno ist.Gutu i Beit Jin.
Ist.Guta: otkad je otvorena fornta u Beit Jinu, sve je stalo u Jobaru i Ain termi.
Quote:
https://twitter.com/leithfadel/statu...23766996697088
Leith Abou Fadel‏Verified account @leithfadel

Battle for east Damascus has basically stalled. SAA reached important areas, but they were unable to take these zones in 'Ayn Tarma & Jobar

Leith Abou Fadel‏Verified account @leithfadel 20h20 hours ago
Replying to @leithfadel
All is not lost, but the SAA needs more personnel in these areas and they need the air force to bomb Faylaq Al-Rahman supply lines.

Ali Hamdan ����‏‏ @AliHa_97 20h20 hours ago
They need to stop smuggling from SAA areas and, i cant imagine they have this amount of ammunition and supplies
Just starve them

Leith Abou Fadel‏Verified account @leithfadel 20h20 hours ago
Problem is corruption bro. Remember when Zahran Alloush managed to attend a conference in Turkey while he was besieged in the East Ghouta?
Suknah: iako je SAA oslobodila cestu Palmira-Arak-Suknah-Shula-Deir ez Zor, grad Suknah je još po opsadom ISILa. Kao i prije, problem su planine na sj.zapadu grada.
https://pbs.twimg.com/media/DLX1vobWkAEpDhC.jpg
Quote:
https://twitter.com/CivilWarMap/stat...08300490887168
Syrian Civil War Map‏
@CivilWarMap
Islamic State fully controls Jabal Dahik and Jabal Tuntur. Sukhnah is fully besieged by IS fighters now

The'Nimr'Tiger ����‏
@Souria4Syrians
More The'Nimr'Tiger ���� Retweeted Shababeek
No, SAA reopened the Palmyra-Sukhnah road. Sukhnah-Deir Ezzor road still closed
https://pbs.twimg.com/media/DLXJvXXXcAUcdlP.jpg

Zadnje uređivanje ruka-slave : 07.10.2017. at 13:09.
ruka-slave is offline  
Old 07.10.2017., 13:14   #1710
Kuriozitet: sahranili vojnika SAA u Latakiji, sutradan se roditeljima javio iz Deir ez Zora.
Quote:
https://twitter.com/ahmadalissa/stat...55975970775040
Ahmad Al-Issa‏ @ahmadalissa
Four days after his funeral in #Lattakia countryside, the sodlier Naem Hamdan phones his parents from DeirEzzor: I am alive.
#FromSyria
Mayadin: friško stanje
https://southfront.org/wp-content/up...-21.jpg?x11600
https://pbs.twimg.com/media/DLhns5kUIAEEX6x.jpg:large
Quote:
https://twitter.com/A7_Mirza/status/916596600495050753
Islamic World News‏ @A7_Mirza
Al-#Mayadin interactive map updated !
Here : https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...860522464&z=13
Al Tanf/jordanska granica SAA stigla do karaule 205, 55km od baze Al Tanf i cca 45 km od logora Rukban, sa > 70.000 izbjeglica.
http://iswnews.com/media/2017/10/Tanaf-5oc1713meh96.jpg
Quote:
https://twitter.com/A7_Mirza/status/916333676924895232
Islamic World News‏ @A7_Mirza
Military situation near #Tanf area
#SAA & allies reached to ~55km from Tanf border crossing
HD:http://iswnews.com/media/2017/10/Tanaf-5oc1713meh96.jpg
Palmira-Deir ez Zor: friško stanje.
http://iswnews.com/media/2017/10/Eas...17-15meh96.jpg
Quote:
https://twitter.com/A7_Mirza/status/916621783083732997
Islamic World News‏ @A7_Mirza
Military Situation in Central and Eastern #Syria
till October 7, 2017
#SAA reached to strategic town of #Mayadin
HD:http://iswnews.com/media/2017/10/Eas...17-15meh96.jpg
Sj.Hama: friško stanje. HTS opkolio Abu Dali, crnoburzijanski centar razmjene između zelenih i SAA koji je do sada zbog toga bio pošteđen napada sviju strana.
https://pbs.twimg.com/media/DLfB4LaXkAEaapc.jpg
Quote:
https://twitter.com/Suriyakmaps/stat...14222862553088
@Suriyak‏ @Suriyakmaps
#Idlib #HTS launched a new offensive & captured El Mshayrfa & Um Turaykiyah besieging Abu Dalih village; #SAA recaptured Um Turaykiyah
Hawija: tajni ISILov zatvor? Čini se da mučnim otkrićima nije kraj.
Quote:
https://twitter.com/TomtheBasedCat/s...91367773720576
TØM CΛT‏ @TomtheBasedCat
An ISIS militant who was in Pesh custody confessed to a PMU commander about a prison with 2000 detainees

story is developing at this moment
Džep Beti Jin: SAA pokušava presjeći koridor za snabdijevanje grada Beit Jina.
https://pbs.twimg.com/media/DKWoLxAXcAIbBBG.jpg
Quote:
https://twitter.com/Syria_Hezb_Iran/...15908214308865
24 Resistance Axis‏ @Syria_Hezb_Iran
#BREAKING: #SAA captures Lisan Sakhr mountain, establishing fire-control over Bayt Tayma/Kafr Hor - Mazra'at #BeitJinn supply-line.
3:47 AM - 7 Oct 2017
Mali džep zaostalih raspršenih ISILovaca u ist.Homsu, kod Šeik Hilala, tik ispod ceste Salamija/Ithriya:
https://pbs.twimg.com/media/DLU2he9WkAE3g24.jpg
Quote:
https://twitter.com/SyriaGeneral/sta...98062634438657
/sg/ SOURIA GENERAL‏ @SyriaGeneral
Replying to @EmmanuelGMay @watanisy
ISIS still has presence south of al Sheikh Hilal & south of Ithriya as shown in the picture

Red: HTS/FSA
Black: ISIS
Green dots: SAA
Opet Tigrovima ukrcali tribalce. U sredini je AL Turki, jedna od tri plemnska zapovjednika koji su bili uhapšeni od strane SAA nakon one slavne bježanije kod Maadana. Suheil ima facu kao da je progutao živu žabu.
https://pbs.twimg.com/media/DLU3D9EWkAEZN9z.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DLU3FA0XUAYk4RU.jpg
Quote:
/sg/ SOURIA GENERAL‏ @SyriaGeneral
Tribal Forces have now fully joined the ranks of the Tiger Forces to be commanded by the one and only "Suheil al Hassan" aka "The Tiger"
Shema evakuacije 100k civila iz Mayadina. Izlaznica je 125USD čak i za djecu.
https://pbs.twimg.com/media/DLeYBHTXUAE4o7u.jpg
Quote:
https://twitter.com/vvanwilgenburg/s...68680325279744
Wladimir‏ @vvanwilgenburg
Huge displacement of Deir ar-Zour people: most of them leaving bc of increasing air strikes & ISIS military service (map: Reach).
Raka: Kurdi dovršavaju centar grada. Ostao je nenačet samo kvart Andalus.
https://pbs.twimg.com/media/DLeZfGEWkAAJ5eV.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DLeZfGDXUAAAMan.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DLhpEvYX0AAREvp.jpg
Quote:
[https://twitter.com/SyriacMFS/status/916369817661313026
SyriacMilitaryMFS‏ @SyriacMFS
As for 6 October, latest and remarkable progress of #SDF forces in #Raqqa city against ISIS with support of @coalition @CENTCOM #Syria.
FSA i Turci ipak ulaze u Idlib preko Bab al Hawe?
Quote:
https://twitter.com/ryanmofarrell/st...85596881170434
Ryan O'Farrell‏ @ryanmofarrel
800 FSA (15 groups, 25-75 fighters each) from N Aleppo join 5000 TSK to cross at Bab al Hawa, Atmeh, Salqin & Harem
Quote:
https://twitter.com/NorthernStork/st...51084645195776
Stork‏ @NorthernStork
Idlib has 3 major border crossings, Bab al-Hawa with Turkey, al-Ghazawiyah with YPG-held Afrin north and Abu Dali with regime areas south >>
https://pbs.twimg.com/media/DLctbVzWsAAXa0u.jpg
Uočite da je HTS neki dan odsjekao Abu Dali. Budući su već prije uzeli prijelaze u Tursku i Afrin, time je HTS u potpunosti odsjekao cijeli Idlib od snabdijevanja, tj preuzeo je monopol.

Zadnje uređivanje ruka-slave : 07.10.2017. at 13:51.
ruka-slave is offline  
Old 07.10.2017., 17:30   #1711
Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post
Kuriozitet: sahranili vojnika SAA u Latakiji, sutradan se roditeljima javio iz Deir ez Zora.
"It's just a prank bro!"
UjakCreepy is offline  
Old 07.10.2017., 19:08   #1712
Kakve su to vojne akcije Turske po Idlibu?
__________________
Yakety Sax or “Benny Hill Theme”:
https://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg
ferda is offline  
Old 07.10.2017., 20:01   #1713
Sirijska nogometna reprezentcija odigrala 1:1 sa Australijom, u doigravanju za SP, kao domaćin u Maleziji, još slijedi uzvrat u Sydneyu
https://twitter.com/Chaouali1970/sta...27573168193537
https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrik...---491555.html
roumpell is offline  
Old 07.10.2017., 21:08   #1714
Ruski granicari kod Kurska pricekali veselu ekipu bradonja koji se vracali doma, pobili njih nekoliko uz jednog svog stradalog.

Djecica se vracala doma na Kavkaz. (link u temi o Ukrajini)
AndrejX is offline  
Old 07.10.2017., 21:21   #1715
Quote:
AndrejX kaže: Pogledaj post
Ruski granicari kod Kurska pricekali veselu ekipu bradonja koji se vracali doma, pobili njih nekoliko uz jednog svog stradalog.

Djecica se vracala doma na Kavkaz. (link u temi o Ukrajini)
Kakve veze imaju vesela ekipa mrtvih bradonja, Kursk i Kavkaz sa Ukrainom?? Valjda bi link trebao biti na temi o Rusiji.
žerac76 is offline  
Old 07.10.2017., 21:52   #1716
Ratni sukob u Siriji IX (prije postanja obavezno pročitati uvodni post)

Prikladan link i je tamo. Stakorima dosadilo ratovati za pravu stvar pa se iz Sirije vracaju kuci.
AndrejX is offline  
Old 07.10.2017., 22:37   #1717
Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post
Osobno mislim da Erdogan ima dogovor sa Putinom/Asadom da vrši pritisak na HTS na granicama s Hatayom kako bi ih onemogućili da ozbiljno napadnu SAA u Idlibu/sj. Hami. Bez obzira na sve karte "zragničenja" koje su kolale, nekkaomi j eteško povjkerotvati da i Asad dopustio Turcima veći komad Siirje no što imaju na sjsveru Alepa. A za to je nužno da Idlib oslobodi SAA. Čak bih se usudio reći da će Rusi pri tome reducirati svoju akvinost na minimum, ali i raznih iranskih, iračkih milicija i Hezbolaha, kako bi pobjeda u Idlibu bila isključivo zasluga SAA i njena finalna provjera sposobnosti vojevanja bez tuđe pomoći. PR efekt samo takav.
Ja osobno mislim da na ovom forumu vlada ideja da Erdi pusi Putku. samo neznam zasto ljubitelji Putkovog imaju takvo misljenje.Valjda im nije ruska karina nekakav totem kojem se klanjaju.

Naime o cemu se radi. Dosli rusi u siriju , turci im srusili avijon.Ljubitelji Putkovog na sva zvona povikase "sad ce turci-kurci popusit2 : A sta se u stvari dogodilo.....Usli Turski tenkovi u Siriju i okupirali dobar dio toga.

Ljubitelji Putkovog opet povikase "al gazda je dozvolia" pa je to valjda u recu.


Turci potpisali za s400. Opet ljubitelji Putinovog, tu vide nekakvu pobjedu rusa.Al samo zato sta su neuki pa neznaju o kakvoj je trakavici rjec. Moje je osobno misljenje da je gazda Putin dobro nauljia guzu da proda sistem Erdiju.
I to je sigurno ucinia , ili je spustia cijenu do granice boli.Nije mu bilo trece.

I sad ce opet Putkoljubci govorit , kako Turci ulaze u Idlib uz ruski blagoslov.Dajte se prestanite brutalno sramotit, jer vise je nego ocito da su u ovom ratu Rusi Turske kujice
kuhinja is offline  
Old 07.10.2017., 22:51   #1718
Kaj je ovo, netko sfušao zemljopis
http://syria.liveuamap.com/en/2017/7...ectives-of-the
__________________
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour
Wikiceha is offline  
Old 07.10.2017., 23:55   #1719
Quote:
UjakCreepy kaže: Pogledaj post
Rusi se brutalno sramote jer su aviončići ostali godinu dana previše(a vjerojatno će ostat i duže(i neka ostanu 1000 godina šta se mene tiče) jer je Sirija od sad protektorat Rusije). S druge strane Ameri od 2011. govore "Assad must go" pa eto, nekako ne ide baš. Brutalno sramoćenje možda?

Ne razumijem odakli ti to godinu dana previse?
Rusi su rekli da dolaze da se bore protiv terorista i iznajmili su baze na 50 godina.
Jedino se sramote brojem aviona i helikptera. Koliko ono NATO ima u Avganistanu?

Quote:
roumpell kaže: Pogledaj post
Mislim da je Putin bio šire ruke iz osobnih razloga. Kažu eto, da mu je danas rođendan ... bizarno ako je to razlog
Kao cestitiku iz Sirije dobio je spisak poginulih tadzika, njih 40 medju kojima su mnogi Al Sisani.


Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post

Ist.Homs/Hama: cijeli džep 1800km2 oslobođen. Ostaje josš jedna manji dio uz cestu Salamija-Ithriya gdje ima zaostalih ISILOvaca koji se pokušavaju prebaciti u Idlib.

Ovo znači da će biti oslobođeno još par tisuća boraca SAA za druge zadatke, vjerojatno ist.Gutu i Beit Jin.
Ne bas odmah.
Procjena je da ih ima jos oko 500. Ako odmah povuku snage zacas bi se ponovo zacrnio fin komad teritorije.

Quote:
ruka-slave kaže: Pogledaj post

Al Tanf/jordanska granica SAA stigla do karaule 205, 55km od baze Al Tanf i cca 45 km od logora Rukban, sa > 70.000 izbjeglica.
http://iswnews.com/media/2017/10/Tanaf-5oc1713meh96.jpg
Ovde ce biti najcupavije. Rusi su rekli da vise nece tolerisati ubacivanja terorista odatle i da nece sjedjeti skrstenih ruku ako neko napadne sirijske vojnike.
Ameri su rekli da ce braniti svoje vojnike i svoje saveznike na terenu.
Sirijske snage se priblizavaju magicnom broju od 50 km. Svako napredovanje iza tog broja je rizicno. Ili ce se neko obrukati ili ce pocet sukob gdje ce prve zrtve biti izbjeglice i to u ogromnom broju, sto ce dovesti do eksalacije sukoba u Siriji.
tihobl is offline  
Old 08.10.2017., 02:27   #1720
Za one koji su me cesto pitali za izvore evo jedan primjer:
https://hr.rbth.com/science/79462-si...borio-2-rakete

U tekstu je najzanimljivije da su rekli da su oborili projektile islamske drzave. To znaci da su panciri kod DeZ.
Panciri su u Siriju dovezeni da obezbjedjuju S-300 i S-400 (tako su izjavili). Prilikom oslobadjanja Alepa bila je vijest od 12 kom S-300 oko grada kako turcima ili nekom drugom nebi nesto palo na pamet. Kasnije nisu nigdje pominjani, a sad je izasla poluvijest da su podsistemi iz njihove pratnje blizu polozaja isilovaca. Zakljucak izvedite sami, ne moraju novinari sve napisati.
tihobl is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:30.