Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
17.10.2017., 16:38
|
#9881
|
mala s ajvarom
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: Žuta Kuća
Postova: 9,961
|
Kad smo kod Cukeraja, zaboravila sam .
Bila prošli tjedan na Britancu, uzeli kesten tortu i čokoladni ledeni vjetar.
1)Dižu cijene. Taman kad sam bila su "usklađivali nove cijene s blagajnom".
2)Kesten torta nije imala okusa po kestenu.
3) Na Britancu daju skoro duplo veće šnite nego u Petrinjskoj
__________________
Prvo reci ne, onda pregovaraj
|
|
|
17.10.2017., 18:38
|
#9882
|
Ice and fire
Registracija: Jan 2016.
Postova: 1,070
|
U Vinceku mi je svaki kolač koji sam probala bio skoro nejestiv i prije nekih godinu dana sam odustala od isprobavanja.
Sad je netko na posao donio dvije torte iz Vinceka i bile su solidne. Jesu se popravili ili po narudžbi rade bolje nego za slastičarnu?
__________________
Fairy tales are more than true:
not because they tell us that dragons exist,
but because they tell us that dragons can be tamed.
|
|
|
17.10.2017., 19:02
|
#9883
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
Postova: 4,449
|
Ja opet ostala razočarana s Amelie. Ne znam zašto uporno idem tamo i dajem im šanse kad im je sve što sam ikad probala osrednje ili loše. Torta od limuna- prekisela i preslatka. Mille foglie- puding stavili unutra. Jedino mi je quiche (mislim od tikvice) bio ok ali šnita je smiješno mala, pojede se u dva zalogaja.
U Vinceku nisam jela kolače valjda 18 godina ali uzela sam neki dan kesten pire. Meni je fin jer nije sladak i ne stavljaju rum unutra tak da si mogu doma zašećeriti po želji i dodati kaj mi paše. Ali me napuhao jako tak da sumnjam da se radi o 100% kestenu.
__________________
I don't wanna claim that I'm special
|
|
|
18.10.2017., 21:40
|
#9884
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
Postova: 1,198
|
Times: fakat fina finaaa gibanica lješnjak tako tako, za moj ukus prejako. vidjet ćemo ostalo ali nekako mi se čini da neće biti padanja u nesvijest. za sada mi je i dalje draža petra.
A sto se tiče cijena, trenutno gotovo sve bolje slastičarne u zg imaju sulude cijene. Da li je opravdano, nisam baš sigurna ali sva sreća nisam luda za slatkim, količina mi je nebitna, pa mi tu i tamo nije problem izdvojit malo vise za kvalitetu.
Zadnje uređivanje darkilla : 18.10.2017. at 21:54.
|
|
|
19.10.2017., 20:53
|
#9885
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
Postova: 17,878
|
Bio sam u Timeu i mogu reći da je stvarno jako fino. Jeo sam kolač od pistacija i višnje, a probao sam i lješnjak čokoladu. Ovaj od pistacija i višnje je stvarno odličan, a inače nisam ljubitelj voćnih kolača. Glazura je baš čvrsta i razumijem jedan post koji kaže da je malo nepraktična dok se jede, ali ipak je fina i lijepo izgleda. Moja ocjena je 10/10
|
|
|
20.10.2017., 22:03
|
#9886
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
Postova: 15
|
Zna li netko može li se gdje u Zagrebu pronaći lava ili souffle cake?
|
|
|
20.10.2017., 22:10
|
#9887
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 34,749
|
Quote:
Noomi kaže:
Mille foglie- puding stavili unutra.
|
Samo na ovaj dio da se referiram.
Nista osobno... ali ovo nije tocno.
To je krema.
Meni vrlo uspjesan kolac zadnjih tjedana tamo. Kora bogata i razlistana. Uvijek friski u zadnje vrijeme (ok tamo tolko kolaca ode da ne stigne ne biti frisko, ali kore odusevljavaju hrskavoscu i slojevitoscu).
|
|
|
21.10.2017., 07:49
|
#9888
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
Postova: 3,368
|
Ja sam postala ovisna o sladoledu od borovnice iz amelie, jucer sam pojela 4 kugle.
|
|
|
25.10.2017., 23:47
|
#9889
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
Postova: 245
|
Jela sam neki dan u Torte i to (onaj lokal prema Črnomercu) Brownie tortu - jako fino, ali ja bih da je veća šnita. Cijene su im dosta visoke, većina torti je 22 kn.
U Vinceku sam nedavno jela Bečku kremšnitu, super mi je taj kolač, sve pohvale, cijena povoljna - samo 11 kn.
|
|
|
26.10.2017., 12:01
|
#9890
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
Postova: 17,878
|
Što mislite i Orijentu i kakva su vam iskustva s njima? Na Plavoj kamenici ih poprilično hvale...
|
|
|
26.10.2017., 12:05
|
#9891
|
Ice and fire
Registracija: Jan 2016.
Postova: 1,070
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Što mislite i Orijentu i kakva su vam iskustva s njima? Na Plavoj kamenici ih poprilično hvale...
|
Minijaturne porcije, stari i skupi kolači. Maštovitost i dobre recepte im ne mogu poreći, al iz ovih razloga više ne idem.
__________________
Fairy tales are more than true:
not because they tell us that dragons exist,
but because they tell us that dragons can be tamed.
|
|
|
26.10.2017., 12:12
|
#9892
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
Postova: 17,878
|
Quote:
Querencia kaže:
Minijaturne porcije, stari i skupi kolači. Maštovitost i dobre recepte im ne mogu poreći, al iz ovih razloga više ne idem.
|
U kojem smislu stari kolači? Recepti su stari ili kolači dugo stoje pa se osuše? Jer ako je prvo to mi je u redu, treba postojati i tradicionalna slastičarnica, uvijek ima ljudi koji nisu probali ništa od toga, a ako su kolači dobri onda recept može biti star i 100 godina (Sacherica npr.).
|
|
|
26.10.2017., 12:54
|
#9893
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
Postova: 17,157
|
ono kaj sam probala mi je odlično, uglavnom sladoledi. kolače sam tamo jela jednom ili dva puta i nisu mi djelovali staro i odstajalo. u svakom slučaju imaju fine slastice.
|
|
|
26.10.2017., 18:41
|
#9894
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
Postova: 4,449
|
Quote:
Querencia kaže:
Minijaturne porcije, stari i skupi kolači. Maštovitost i dobre recepte im ne mogu poreći, al iz ovih razloga više ne idem.
|
Ako pod "stari" misliš odstajali- slažem se. Uzela sam nedavno bućnicu i bila je jako suha i trusila se kao da je dugo stajala vani, kao da je dan ranije napravljena. Porcije su minijaturne ali takve su i u npr. Amelie, na žalost.
__________________
I don't wanna claim that I'm special
|
|
|
26.10.2017., 19:24
|
#9895
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 1,214
|
Došla na temu da vidim ima li u ZG neka slastičarnica koju sam propustila, ali vidim da se stalno vrte jedne te iste. Pa evo da napišem i svoj osvrt u zadnjih par mjeseci.
Rougemarin, Petra Jelenić - nisam fan. Nedostaju mi njene kreacije iz Maka na konac. Prvenstveno torta od maka i cafe gourmand. U Rougemarinu sam probala tart od limuna (ok), neku čokoladnu s malinom (ukusna, ali preteška) i zadnje papreni koji mi je skroz bezveze.
Torte i to - odkad su digli cijene, više mi ne vrijede tih novaca. I dosadili mi.
Time - probala na Food festivalu kremšnitu i tart od pečenih jabuka. Oboje izvrsno, ali sumnjam da ću pohoditi slastičarnicu jer mi se ambijent i koncept istog nikako ne sviđaju. Pogotovo ne za te novce.
Nitko ne spominje kolače iz Dežman Bara. Meni osobno najbolji u gradu. Nemaju uvijek iste u ponudi, ali sve što sam probala je savršeno. Kolač s kruškama, tart od šljiva, carrot cake, bread pudding s croissantom, neki kolač s palentom i narančom... Ma sve je fantastično i baš nekako s dušom. I to sve uz Cogito kavu.
A najčešće na kraju na kolače odem u Samobor u Sweet family. Dvije sestre rade divote. Kolač od maka s limunom, torta od jabuke sa slanom karamelom, najbolji carrot cake u svemiru, čokoladni kolač sa slanom karamelom i cvijetom soli, svemirski dobre kremšnite s tijestom koje se božanstveno lista, raspucanci, tart od aronije... Ma ne znam ni sama što više volim! Uvijek dođemo na kolač, a izađemo van s punom kutijom jer se nismo u stanju odlučiti za jedan. A cijene su smiješne. Kremšnita divovska za 11 kn. Ostali kolači i torte od cca 13 do max 18 kn. Zapravi, kad bolje razmislim, možda dobro da nisu bliže
I znam da ne spada u slastičarnice, ali čvor s vanilijom i ribizlom iz Korice je sve! Uz vječni njihov klasik, croissant badem.
|
|
|
26.10.2017., 21:08
|
#9896
|
Ice and fire
Registracija: Jan 2016.
Postova: 1,070
|
Quote:
dje-CAk kaže:
U kojem smislu stari kolači? Recepti su stari ili kolači dugo stoje pa se osuše? Jer ako je prvo to mi je u redu, treba postojati i tradicionalna slastičarnica, uvijek ima ljudi koji nisu probali ništa od toga, a ako su kolači dobri onda recept može biti star i 100 godina (Sacherica npr.).
|
Tri riječi dalje sam rekla da su im recepti i maštovitost super
Dugo stoje, više puta sam na to naletjela, a nedopustivo mi je da se uopće dogodi.
__________________
Fairy tales are more than true:
not because they tell us that dragons exist,
but because they tell us that dragons can be tamed.
|
|
|
26.10.2017., 21:23
|
#9897
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
Postova: 23,729
|
Quote:
Mushmula kaže:
A najčešće na kraju na kolače odem u Samobor u Sweet family. Dvije sestre rade divote. Kolač od maka s limunom, torta od jabuke sa slanom karamelom, najbolji carrot cake u svemiru, čokoladni kolač sa slanom karamelom i cvijetom soli, svemirski dobre kremšnite s tijestom koje se božanstveno lista, raspucanci, tart od aronije... Ma ne znam ni sama što više volim! Uvijek dođemo na kolač, a izađemo van s punom kutijom jer se nismo u stanju odlučiti za jedan. A cijene su smiješne. Kremšnita divovska za 11 kn. Ostali kolači i torte od cca 13 do max 18 kn. Zapravi, kad bolje razmislim, možda dobro da nisu bliže
|
Ja sam ih otkrila jer mi malac obožava cake pops pa tamo kupujemo
I dosta sam kupovala njihove lchf kolače (sad zbog šećera u trudnoći). Znači carrot cake je dobar? Škicam ga već neko vrijeme
|
|
|
26.10.2017., 21:36
|
#9898
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
Postova: 245
|
U Samoboru su mi odlični kolači u slastičarnici U prolazu, sve kaj sam probala kod njih jako je fino. Komadi veliki, cijene povoljne, uvijek im je gužva tamo. Uglavnom uzmem Xena vjetar, jako mi je fin, nešto u stilu Ledenog vjetra.
|
|
|
26.10.2017., 21:38
|
#9899
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 1,214
|
Quote:
Snow Fairy kaže:
Ja sam ih otkrila jer mi malac obožava cake pops pa tamo kupujemo
I dosta sam kupovala njihove lchf kolače (sad zbog šećera u trudnoći). Znači carrot cake je dobar? Škicam ga već neko vrijeme
|
Savršen! Divno sočan. I krema od sira i maslaca je odlična. Skromno sam se samoprozvala stručnjakom za carrot cake jer mi je to omiljeni kolač i jedem ga u svakoj prilici u kojoj naiđem na njega i do sad sam ih isprobala zbilja na puno mjesta i u puno gradova i država. Ovaj njihov bih smjestila u top 5 ikad degustiranih. Konkurirati mu može jedino njihova torta od jabuka i karamele. Dosta je nekako sličan štih i isto je savršena.
E da, i tart od rogača i jabuke im je super.
|
|
|
27.10.2017., 14:27
|
#9900
|
Slučajni prolaznik
Registracija: Nov 2009.
Postova: 34,384
|
Quote:
Noomi kaže:
Ako pod "stari" misliš odstajali- slažem se. Uzela sam nedavno bućnicu i bila je jako suha i trusila se kao da je dugo stajala vani, kao da je dan ranije napravljena. Porcije su minijaturne ali takve su i u npr. Amelie, na žalost.
|
Quote:
Querencia kaže:
Dugo stoje, više puta sam na to naletjela, a nedopustivo mi je da se uopće dogodi.
|
Pa zbog čega ne vratite natrag ono, kažete im "oprostite ali ovaj je stari i osušeni, možete mi dati neki koji je friški?"
iskrcati svoje novce i jesti nešto tako, ja bi se bunio
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:28.
|
|
|
|