Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja i problemi, pravna pomoć, javne rasprave o budućim zakonima. Živjela pravna država!
Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo , Radno, socijalno i obiteljsko pravo , Nekretnine

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.11.2017., 20:55   #1
Angry Otvaranje kafića - susjed ne dozvoljava mjerenje buke

Poštovanje,

U prizemlju stambene zgrade se otvara cafe bar, a iznad njega su dva stana.

S obzirom da za ispunjavanje minimalnih tehničkih uvjeta treba donijeti atest o buci, nas dva susjeda smo se dogovorili da mu nećemo dozvoliti mjerenje buke.
1) Zanima me može li nas vlasnik kafića tužiti i dobiti tu tužbu?

2) Može li se nekako zaobići mjerenje buke u našim stanovima i bez toga otvoriti kafić?

Razlog ovakvog našeg ponašanja jest što vlasnik kafića nikako ne želi razgovarati sa nama susjedima. Sada, dok kafić još nije službeno otvoren, on radi privatne zabave i buka je nepodnošljiva. Razlog je i što na prvom mjerenju buke (koji smo dozvolili) nije zadovoljio granične vrijednosti i onda je pozvao drugu firmu da mjeri buku (to nismo dozvolili).

Također je provukao ventilacijske cijevi točno ispod mog prozora (30cm) i nije izvukao dimnjak na vrh zgrade (kao susjedni kafić). Kontaktirao sam sanitarnu inspekciju u svezi mogućeg ulaska smrada iz ventilacije u moj stan i oni su me uputili na ministarstvo zaštite okoliša. Ovi su me pak uputili na ministarstvo rada... i tako u krug. - vjerojatno je toga svjestan i vlasnik kafića pa zato i nije izvukao dimnjak na vrh zgrade.

3) Kome mogu prijaviti problem sa ispušnim plinovima iz kafića koji će ulaziti u moj stan?

4)Imate li još neki savjet?

Zahvaljujem!
Damson is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2017., 00:26   #2
Nažalost samo velika upornost. Pisani upiti (rokovi odgovora su od 15 do 30 dana obično i obično ništa ne odgovore na pitanje.
Smatram kako je sanitarna isključivo odgovorna za Vaš slučaj

Može se "odokativno" procijeniti kolika je atenuacija ili razina buke u Vašem stanu. Stručnjaci u tom poslu mogu biti vrlo precizni temeljem mjerenja na dostupnim prostorima mada je akustika specifična. No da bi pobili njih morate imati mjerenje u svom stanu.

Ne može dobiti parnicu jer je Vaše pravo da ne dozvolite mjerenje u Vašem stanu.
__________________
+ Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away." - sedam sekretara skoja -

saugaro is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:56   #3
kolega, vidim ima već 2 tjedna da ste postavili pitanje, ukoliko niste našli riješenje ja ću vam ispričati moju priču s kafićem.
vrlo slična situacija, bagra pušta glasnu glazbu, zgrada je starija bez izolacije ikakve, goli beton, krši radno vrijeme, trešti sve u 16...policiju nazivano sto puta - nikad ništa od njih, dođu , ustanove da je buka, kažu smanji, odu ovaj opet glasno. I to glasno do te mjere da ja na 2 katu čujem koja pjesma točno svira. Jedan dan puko mi film skroz i sjetim se sanitarne - došli mu mjeriti buku i zatvore budalu na 8 dana i nalože mu da izvoli izolirat buku, tj napraviti zvučnu izolaciju u kafiću. On je ima neke gipserske radove, nešto je trkelja onuda kao, i naplate mu kaznu još. Nije prošlo dugo, evo opet pomalo feštice pizdarije...okupljanja do kasno i vika ljudima ispod balkona u kasne sate....aj zdravo, opet ja sanitarnu, opet mu utvrde nepravilnosti, opet mu naplate kaznu, opet mu zatvore kafić i uzmu mu liniju tj zabrane da ima kako oni kažu elektroakustični uređaj, podnesu upravni postupak što ti ja znam. Njemu linija opet svira nakon par dana (eto koliko ga boli kurac za zakon), doduše tiho ali svira, iako je ne smije imati. Zaključak svega - isprebijati ko vola i slati svako malo inspekcije od sanitarne do porezne , turističke ako krši radno vrijeme, prijavljivat policiji konstntno itd....pa kome prije dosadi.

p.s. ovo za dimnjak ako nemaš di prijavit daj ga u provjereno il neke novine razvlači budalu maksimalno di god stigneš.

p.s.s. reka sam sebi ako se ikad budem selija, prvo što gledam da zgrada nema poslovne prostore niti ikakvu mogućnost otvaranja kafića u bližoj okolici od par sto metara
__________________
..mala sidi mi na jaja pa ćeš vidit šta je Himalaja..
Mike Bro is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:48.