|
|
27.12.2017., 15:33
|
#1721
|
in medias res
Registracija: Jan 2006.
Lokacija: Na osami, blizu mora.
Postova: 4,012
|
Kotleti po regularnoj cijeni janjetine, 80 kn / kilo. U Žumberčanki. Zvao sam naručit 2 dana prije.
__________________
Tipo primitivo
|
|
|
28.12.2017., 13:54
|
#1723
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
Lokacija: Osijek
Postova: 3,053
|
Quote:
_MK_ kaže:
|
Dugačak tekst za čitanje
Zaključak je?
|
|
|
28.12.2017., 15:03
|
#1724
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,250
|
Quote:
Tunjica kaže:
Dugačak tekst za čitanje
Zaključak je?
|
grilati meso uz pomoć digitalnog termometra i ne ostavljati meso da se odmara nakon pečenja
|
|
|
28.12.2017., 17:44
|
#1725
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
Lokacija: SWE
Postova: 4,361
|
Da li je itko kupovao u sjedistu Zumbercanke u Trebovcu?
Prekasno sam se sjetila danas, zvala ih u 14:40 h, tel. me stalno izbacivao ??
Htjela bih kupiti komad odojka u subotu ujutro. A ne znam kak oni funkcioniraju-treba se naruciti i koliko ranije?
|
|
|
29.12.2017., 01:53
|
#1726
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
Postova: 267
|
ako ikog zanima, u lidlu ovaj tjedan imaju teleci osso bucco iz nizozemske rezan na komade od 200g i vakumiran
|
|
|
29.12.2017., 11:57
|
#1727
|
In Love
Registracija: Dec 2006.
Lokacija: Somewhere over the rainbow
Postova: 22,468
|
Gdje u zadnji tren, danas ili sutra, kupiti gusku ili vecu patku....zagreb
__________________
Success is getting what you want. Happiness is wanting what you get.
|
|
|
29.12.2017., 13:22
|
#1728
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jun 2009.
Lokacija: Amerika u malom
Postova: 6,227
|
Quote:
Allexis kaže:
Gdje u zadnji tren, danas ili sutra, kupiti gusku ili vecu patku....zagreb
|
Pogledaj kod Blagusa. Ima ga na placevima.
__________________
Easily distracted by shiny objects.
|
|
|
29.12.2017., 14:23
|
#1729
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: Sisak
Postova: 442
|
Quote:
coffeebreak kaže:
Pogledaj kod Blagusa. Ima ga na placevima.
|
Danas sam cuo reklamu u Kauflandu Sisak. Nazovi njihovu sluzbu za korisnike.
Na trznici kod Blagusa imas redovito.
Poslano sa mog SM-G903F koristeći Tapatalk
|
|
|
29.12.2017., 17:34
|
#1730
|
In Love
Registracija: Dec 2006.
Lokacija: Somewhere over the rainbow
Postova: 22,468
|
Hvala....nasla u veronici
__________________
Success is getting what you want. Happiness is wanting what you get.
|
|
|
02.01.2018., 20:53
|
#1731
|
Sneguljac-patuljak nudist
Registracija: Mar 2004.
Lokacija: shire
Postova: 18,287
|
Nedavno pokupih u Lidla Crnog Anguzija (chuck) porijeklo Južna Amerika-čini mi se da je bio argentinsku. Navodno odležan par tjedana. 260g cca. 35kn
Ovaj put imadoh sreće, bogami Crni Angus je jako fin, vidi se da je govedo paslo na pampasima, intezivan fin okus goveda!
Nije bilo previše veznog tkiva i gumastih dijelova.
Neki dan naletih u istom lancu trgovina od slovenskih mesnica nekakav ramstek na "argentinski" slovenska porijekla. Oko 600g cca. 67kn
U vakumiranoj vrećici u marinadi su 2 otkoštena komada.
Ispali su poprilično žilavi. Okus ništa posebno, puno blaži od Crnog Anguzija.
Upotrijebio sam novu tehniku omekšavanja. "Tenderizirao" sam ih bockajući ih sa vilicom na drvenoj dasci u nedostatku ovoga i posuo sa soli za omekšavanja mesa od Kotany-a.
Nije pomoglo puno, ali eto zabavih se snečim.
|
|
|
03.01.2018., 10:31
|
#1732
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: U birtiji
Postova: 21,202
|
Quote:
grogo bolger kaže:
Nedavno pokupih u Lidla Crnog Anguzija (chuck) porijeklo Južna Amerika-čini mi se da je bio argentinsku. Navodno odležan par tjedana. 260g cca. 35kn
Ovaj put imadoh sreće, bogami Crni Angus je jako fin, vidi se da je govedo paslo na pampasima, intezivan fin okus goveda!
Nije bilo previše veznog tkiva i gumastih dijelova.
Neki dan naletih u istom lancu trgovina od slovenskih mesnica nekakav ramstek na "argentinski" slovenska porijekla. Oko 600g cca. 67kn
U vakumiranoj vrećici u marinadi su 2 otkoštena komada.
Ispali su poprilično žilavi. Okus ništa posebno, puno blaži od Crnog Anguzija.
Upotrijebio sam novu tehniku omekšavanja. "Tenderizirao" sam ih bockajući ih sa vilicom na drvenoj dasci u nedostatku ovoga i posuo sa soli za omekšavanja mesa od Kotany-a.
Nije pomoglo puno, ali eto zabavih se snečim.
|
Prevelika cijena za chuck i još su bili junački masni barem ovi koje sam ja vidio.
__________________
“Religion was invented when the first con man met the first fool.” Mark Twain
|
|
|
03.01.2018., 18:19
|
#1733
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
Postova: 1,125
|
Quote:
grogo bolger kaže:
Nedavno pokupih u Lidla Crnog Anguzija (chuck) porijeklo Južna Amerika-čini mi se da je bio argentinsku. Navodno odležan par tjedana. 260g cca. 35kn
Ovaj put imadoh sreće, bogami Crni Angus je jako fin, vidi se da je govedo paslo na pampasima, intezivan fin okus goveda!
Nije bilo previše veznog tkiva i gumastih dijelova.
Neki dan naletih u istom lancu trgovina od slovenskih mesnica nekakav ramstek na "argentinski" slovenska porijekla. Oko 600g cca. 67kn
U vakumiranoj vrećici u marinadi su 2 otkoštena komada.
Ispali su poprilično žilavi. Okus ništa posebno, puno blaži od Crnog Anguzija.
Upotrijebio sam novu tehniku omekšavanja. "Tenderizirao" sam ih bockajući ih sa vilicom na drvenoj dasci u nedostatku ovoga i posuo sa soli za omekšavanja mesa od Kotany-a.
Nije pomoglo puno, ali eto zabavih se snečim.
|
Kažeš nije bilo previše veznog tkiva? Kakvo onda meso oni inače prodaju? Ne očišćeno od tetiva i srebrene opne? Ne kužim...
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
|
|
|
03.01.2018., 20:53
|
#1734
|
Sneguljac-patuljak nudist
Registracija: Mar 2004.
Lokacija: shire
Postova: 18,287
|
Quote:
kumek kaže:
Prevelika cijena za chuck i još su bili junački masni barem ovi koje sam ja vidio.
|
Budući da koketiram sa LCHF prehranom, mast je poželjna. Izvrpao sve stejkove pa sam našao nekog manjeg masnog. Ali i ta mast je od Anguzija i fina
Quote:
balzag kaže:
Kažeš nije bilo previše veznog tkiva? Kakvo onda meso oni inače prodaju? Ne očišćeno od tetiva i srebrene opne? Ne kužim...
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
|
Slovenski je bio ramstek, a anguzje bio vrat/chuck baci oko to ti je ova pozicija:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
dakle zubi moraju dosta radit
|
|
|
04.01.2018., 15:35
|
#1735
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
Postova: 4,626
|
Ovih blagdanskih dana sam derao po teletini iz igomata (but i lažni biftek), odlično, prezadovoljan. Nisam do sad kod njih teletinu uzimao. Uz to uzeo i neki kod njih premium svinjski lungić. Izvrstan je bio
Ovaj Angus iz Lidla me nije impresionirao. Otišao sam tamo s namjerom da ga kupim, ali sam se predomislio na kraju.
|
|
|
04.01.2018., 15:41
|
#1736
|
delirium of disorder
Registracija: May 2008.
Postova: 12,022
|
Quote:
MisterNo007 kaže:
Ovih blagdanskih dana sam derao po teletini iz igomata (but i lažni biftek), odlično, prezadovoljan. Nisam do sad kod njih teletinu uzimao. Uz to uzeo i neki kod njih premium svinjski lungić. Izvrstan je bio
|
je, mame za bebe uzimaju teletinu u igomatu, pa je valjda dobra i za nas stare
|
|
|
04.01.2018., 15:49
|
#1737
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
Postova: 4,626
|
Quote:
gmit kaže:
je, mame za bebe uzimaju teletinu u igomatu, pa je valjda dobra i za nas stare
|
Vidio ovdje i nekih negativnih mišljenja oko igomata i njihove robe. No, ja već godinama kupujem kod njih i ne pamtim da sam kupio nešto što mi nije bilo barem dobro. Može bit da variraju od poslovnice do poslovnice. Imaju svoju robu + od Medvena i čini mi se Kudelića.
Zadnji ubod su češnjovke. Odlične. Stavio ih u sarmu i kad sam ih probao, drugi dan sam otišao po još. Skoro da ne bih domaće radio pored ovih.
|
|
|
04.01.2018., 18:19
|
#1738
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
Postova: 1,125
|
Quote:
grogo bolger kaže:
Budući da koketiram sa LCHF prehranom, mast je poželjna. Izvrpao sve stejkove pa sam našao nekog manjeg masnog. Ali i ta mast je od Anguzija i fina
Slovenski je bio ramstek, a anguzje bio vrat/chuck baci oko to ti je ova pozicija:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
dakle zubi moraju dosta radit
|
Zato što zubi moraju žvakati, čak i ameri melju prednjak, mogao si i ti.
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
|
|
|
05.01.2018., 12:34
|
#1739
|
delirium of disorder
Registracija: May 2008.
Postova: 12,022
|
Quote:
MisterNo007 kaže:
Zadnji ubod su češnjovke. Odlične. Stavio ih u sarmu i kad sam ih probao, drugi dan sam otišao po još. Skoro da ne bih domaće radio pored ovih.
|
ja upravo probao njihove pecenice, svinjske, te telece. fine su, al su mi grasine bolje jer su dimljene
ono sto me posebno razveselilo su krvavice koje su danas bile vrlo dobre, sto se ne bi moglo reci za one koje sam kupio pred koji tjedan. tak da tko zna kakve ce sutra imati
|
|
|
05.01.2018., 13:47
|
#1740
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
Postova: 244
|
To sam i ja opazio. Sve drugo mi je super ali krvavice im variraju od izvrsnih do katastrofalnih.
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:17.
|
|
|
|