|
|
24.02.2018., 20:43
|
#1481
|
E pluribus unum...
Registracija: Dec 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 8,589
|
krem juha od brokule s malo salakisa unutra , domaće njoke sa igomatovom teletinom na saft + zelena salata s malo maslinovog i aceta + još malo salakisa, za desert krostata od sira :naručkukodbake:
|
|
|
24.02.2018., 20:53
|
#1482
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
Postova: 5,980
|
|
|
|
24.02.2018., 23:33
|
#1483
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,217
|
podgrijala šnicle od jučer i kuhane artičoke
|
|
|
25.02.2018., 00:12
|
#1484
|
AFŽ
Registracija: Oct 2003.
Postova: 1,758
|
Quote:
Donata kaže:
|
kako se ovo pravi, zvuci zanimljivo
|
|
|
25.02.2018., 00:28
|
#1485
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,217
|
istrgaš na manje komade, zarežeš u stručku, poslažeš u zdjelu u kojoj ćeš kuhati, posoliš, dodaš jedan do dva režnja češnjaka prerezan na pola (tako lakše kasnije eliminiraš), komadić ljute papričice ako voliš ili papra, ako je veći komad karfiola jedna čaša bijelog vina (oko dec i pol) i sve podliješ s dobrim maslinovim uljem. Zdjelu poklopiš, a između poklopca i lonca stavi jedan škarnicl ili komad papira za pečenje tako da se ne gubi para, pristavi kuhati na laganu vatru. Povremeno protresi zdjelu i nakon 20 minuta bi trebalo biti gotovo, ako je karfiol mlad dobro je provjeriti i ranije da ne bude raskuhan.
|
|
|
25.02.2018., 00:48
|
#1486
|
AFŽ
Registracija: Oct 2003.
Postova: 1,758
|
hvala
|
|
|
25.02.2018., 00:52
|
#1487
|
AFŽ
Registracija: Oct 2003.
Postova: 1,758
|
Quote:
darling kaže:
hvala
|
znaci nema vode, samo ulje i vino? da l karfol treba da ogrezne u tecnosti? kako to izgleda na kraju, hoce vino ispariti? cim se vadi? izivni sto postavljam glupa pitanja, moram da znam cemu tezim na kraju
a bila sam u pravu, zanimljiv je recept, pravicu ove nedelje. hvala jos jednom.
|
|
|
25.02.2018., 09:33
|
#1488
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,217
|
tako je samo ulje i vino, količinski izgleda malo tekućine ako si navikla kuhati karfiol u vodi kako se to obično radi, ali pošto se kuha na vrlo laganoj vatri i sa dodatnim papirom ispod poklopca, ovo ti je nešto između kuhanja na pari i dinstanja. Vino se reducira, ali ne ispari u potpunosti, dok ispari miris alkohola, zaista ne treba više od 1-1,5 dl vina jer karfiol ne treba plivati u vinu. Da se karfiol ne razmrvi, treba povvremeno samo protresti zdjelu i paziti da se ne raskuha jer je ovo fino samo ako cvjetići ostanu u komadu, a ne da ispadne pire - što manje komade režeš to ti je manje vremena potrebno za kuhanje. Kako ti je ovo prvi put s ovakvim načinom kuhanja, najbolje je da sve tako pripremljeno dovedeš do temperature kuhanja otklopljeno i nakon toga poklopiš kako sam rekla i značajno smanjiš vatru.
|
|
|
25.02.2018., 11:16
|
#1489
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
Postova: 5,980
|
penne sa dinstanim kupusom, gljivama, pršutom i hrpom pecorina
|
|
|
25.02.2018., 14:03
|
#1490
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
Postova: 33,799
|
|
|
|
25.02.2018., 14:28
|
#1491
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
Lokacija: Zagreb
Postova: 10,801
|
Varivo s piletinom, graskom i noklicama.
Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk
__________________
U mojim venama davni sever samuje i ja ponekad ne znam šta mu je, što luduje, od sreće tugu tka moja prosta duša slovenska.
|
|
|
25.02.2018., 14:54
|
#1492
|
E pluribus unum...
Registracija: Dec 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 8,589
|
1 tanka šnita kruha s himalajskom soli (ostalo od doručka), malo dimljenog lososa, malo naribanog parmezana...
bit će jabučno-orašasti proteinski muffin za desert popodne... još sam sita od današnjeg tzv. vikend-doručka pa ne mogu baš sad nešto konkretnije
sutra će biti schupfnudeln, ostatak dimljenog lososa (cca 100g) i hrpa parmezana
|
|
|
25.02.2018., 16:10
|
#1493
|
Scarce half made up.
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: N1
Postova: 5,866
|
Krem juha od mrkve i (malo) poriluka, salata od cikle i dimljenog svježeg sira sa z'aatarom i bučinim uljem
|
|
|
25.02.2018., 16:13
|
#1494
|
Felis Emeritus
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Cicely, Alaska
Postova: 31,841
|
Salatu od leće, salatu od raznog svježeg povrća i kobasice.
__________________
Ne budi supak, nosi masku (u zatvorenom i u guzvi). Dezinficiraj ruke. I ne pizdekaj. (c) Lady Guga
|
|
|
25.02.2018., 16:22
|
#1495
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
Postova: 3,114
|
Pecena piletina - batak sa zabatkom. Mislim da bu sa salatom.
|
|
|
25.02.2018., 17:43
|
#1496
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
Postova: 12,217
|
krem juha od sušenih vrganja s kockicama prepečenog kruha, orade s krumpirima, začinjene salsom od cherry rajčica, peršina i stabljike celera pečene al cartoccio, salata zelena kristalka s rotkvicama i ribanom mrkvom, sladoled i kava, pila se Josićeva superior graševina iz 2016.
|
|
|
26.02.2018., 06:15
|
#1497
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
Postova: 24,665
|
jučer palamida iz pećnice (maslinovo/limun) uz špinat na maslinovom, masline punjene bademima i sir
__________________
Carpe diem
|
|
|
26.02.2018., 17:42
|
#1498
|
.
Registracija: Oct 2005.
Postova: 16,576
|
rižu s kokosom, leću, kiseli kupus, rotkvice, dressing od grčkog jogurta, ljutu pastu od paprike i jaje
zaključak je da su popularne 'bliss bowls' ipak više koncept za nekog drugog
__________________
And I'm waiting all the day, love
For my dear, dear Irish boy...
|
|
|
26.02.2018., 17:52
|
#1499
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
Postova: 3,114
|
Juha od zelenih mahuna malo pa piletina s krumpirom.
|
|
|
26.02.2018., 20:46
|
#1500
|
Scarce half made up.
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: N1
Postova: 5,866
|
Piletinu s povrćem i ljutom etiopijskom mješavinom začina iz Harisse, grčki jogurt
Za desert kolega donio (i još i ugrijao u mikrovalnoj ) jedan mini Milka brownie
|
|
|
|
|
Tematski alati |
|
Opcije prikaza |
Linearni mod
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:59.
|
|
|
|