Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve iseljenike.
Podforum: Emigracija

 
 
Tematski alati Opcije prikaza
Prev Prethodni post   Sljedeći post Next
Old 16.11.2003., 13:23   #1
u koju s3e zemlju iseliti?

U koju se zemlju iseliti?
U razloge sada nećemo ulaziti. Imam ih i za izvoz. Recimo samo da su financijski razlozi osnovni, ali ne i jedini. U dogledno vrijeme (max 2 godine) planiram se iseliti iz lijepe naše vanka, ali imam par nedoumica o mjestu odlaska. Imam 22 god i apsolvent sam računarstva i ne zadovoljavam se životom prosječnog informatičara u RH ako vam to može što pomoći. Spreman sam na težak rad i učenje, ali ako se to i odgovarajuće financijski cijeni. U obzir dolaze samo legalna useljenja. Na listi pogodnih i meni najdražih su:
1. Australija (Sydney)-zbog familije
2. Kanada-zbog bliskih prijatelja
3. Norveška- zbog novca
4. Češka -zbog olakotnih okolnosti

U vrhu liste nepoželjnih je Njemačka. Amerika ima svoje adute, ali i mane. (molim komentare i prijedloge)

Da sada kazem nesto o sebi i svojim zeljama tako da znate što očekujem i što mi predložiti:
Iako su financije (zaposlenje, posao, stanovanje) na prvom mjestu, ni ostali faktori mi nisu nevažni. Primjerice multikulturalnost, tolerancija i općeljudska kultura te zadovoljstvo lokalnog stanovništva životom opčenito su mi također jako bitni. Prednost imaju veliki gradovi pa predložite i neke konkretne primjere sa manama i prednostima. Iako se ovo može nazvati trkom za novcem nikako ne želim da to bude jedini kriterij. Naglasak stavljam na kvalitetu života u najširem smislu.
Govorim engleski skoro pa tečno, njemački natucam (učio sam ga četiri godine, ali nisam se dovoljno trudio), a ne bojim se učiti i novi jezik. Ako imate i kakve linkove ili brojeve telefona (npr. veleposlanstva) na kojima mogu saznati više o nekim od prijedloga bio bih vam zahvalan kad bi mi ih poslali.
Osobito očekujem komentare i prijedloge Hrvata iz inozemstva koji već žive u nekim od tih gradova. Već sam živio par mjeseci u Budimpešti pa recite i neke komentare na taj grad (jezik je najveći problem jer je Madjarski jezik zaista težak).
Naravno da su bliže zemlje u prednosti, ali nije nikakav uvjet.

Sa velikim zanimanjem očekujem vaše odgovore.
Hvala
__________________
eXtreme
coool is offline  
Odgovori s citatom
 


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:04.