Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.08.2007., 17:58   #1
Lightbulb Brak, partnerstva i ljubav u natalnim kartama

Moj ASC je u lavu, a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
uran mi je u kvadratu s venerom (inače uran mi je u 4. kući u škorpiji, a venera u petoj kući u strijelcu).
rekla mi je jedna astrologica da to upućuje na to da sam osoba koja nije stvorena za formalnu instituciju braka, da je za mene bolje da se "papirnato" ne vezujem, i da će u meni uvijek biti borbe između želje za partnerstvom i želje za slobodom.
Takodjer mi je rekla da će muškarac mojeg života biti najvjerojatnije razveden, jer vodenjaci simboloziraju po njoj razvod ili uglavnom vezu s razvodom.
mene zanima da li je to točno, i kako se točno može po natalnoj karti iščitati kakav nama partner točno treba?
Anastasia is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 01:41   #2
Evo ovako, ja ti ne znam baš puno, i nemogu reći da li je ta astrologinja koja ti je to sve rekla bila u pravu(mada po meni to sve skupa ima logike) ali mogu ti reći ono malo što znam. Mene je najviše od svega u astrologiji zanimalo upravo to slaganje dvoje ljudi i ljubav općenito. Dakle naša sedma kuća čiji je vrh DSC pokazuju kakvim partnerima težimo i općenito brak. odnosno ASC je ono što mi jesmo a DSC je ono što nam fali, pa pošto je tebi DCS u vodenjaku a vodenjaci su nekonvencionalni i pomalo ekscentrični razumljiv mi je ovaj dio da to neće biti tipičan brak(odnosno papirnato vezivanje). Dalje treba gledati gdje ti je vladar sedme kuće, u tvom slučaju to je uran i kažeš da je on otišao u 4. u škorpiona. Ovaj dio ti ne znam baš najbolje protumačiti ali ću pokušati. Četvrta kuća predstavlja dom i obitelj pa je valjda zato ta astrologinja zaključila da će tvoj partner već imati dom i obitelj,a kako je škorpion smrt(ne nužno u smislu smrti kao kraja života, nego jednostavno kao kraja nečeg, npr. braka) moguće da je zato zaključila de će iza sebe već imati jedan brak. To bi bilo to. Mislim da je i jako bitan ovaj kvadrat venere i urana, ali ne znam kako bi ga protumačila pa nek uskoči neko stručniji i ako može neka ispravi još nekek greške ako ih ima.
A inače to kakava partner nam treba pokazuje dakle sedma kuća i njezin vladar, a osim toga u ženskom horoskopu treba gledati sunce i mars.
ćićolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 02:06   #3
I sad sam pročitala da uran vlada razvedenim ljudima.
ćićolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 06:44   #4
Quote:
Anastasia kaže: Pogledaj post
Moj ASC je u lavu, a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
uran mi je u kvadratu s venerom (inače uran mi je u 4. kući u škorpiji, a venera u petoj kući u strijelcu).


....... kako se točno može po natalnoj karti iščitati kakav nama partner točno treba?
Kako ti je to Ur u 90 s Ve ako su u dva susjedna znaka. Nešto tu nije dobro rečeno u najboljem slučaju ti mogu biti u polusekstilu ili sekstilu, matematički.

U natalu se partner gleda kroz Ve, Ma, Mo te stanje sedme kuće, odnosno njenog vladara.
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 06:50   #5
I to što je neka kuća prazna ne znači da se tamo ništa me dešava, odnosno da će i u našem životu to podrućje biti "prazno"
Treba pogledati gdje su se smjestili vladari tih kuća i kako su povezani s ostalim činbenicima u karti

Kod razmatramo vladare uputnije je uzimati tradicionalne vladare, znači za Vodenjaka Saturna ,Škorpiona Marsa i Ribe Jupitera.
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 07:00   #6
"Kada želiš pronaći povoljno razdoblje za vezu ili u bilo kojem trenutku razmotriti kvalitetu emocionalnog odnosa, uvijek će biti ključni sedma kuća, planete u njoj te vladar sedme kuće jer to je ono što govori o drugoj strani, odnosno opisuje druge osobe s kojima smo povezani ili se povezujemo. Kao dodatak, korisno je razmotriti Veneru i Mjesec u horoskopu muškarca, odnosno Mars i Sunce u horoskopu žene."

više o tome ovdje
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 10:22   #7
Quote:
Anastasia kaže: Pogledaj post
kakav nama partner točno treba?
O tome smo dosta pisali na Sinastriji pa možeš pogledati. Evo kopirati ću dva posta:

Ako je veza ljubavna, može se promatrati u nekoliko nivoa:

1. Mentalna kompatibilnost

Ovo je najmanje važna kompatibilnost, posebno na početku odnosa. Ali s vremenom postaje sve važnija, jer da bi neki odnos postao zreliji i stabilniji nužno je mentalno razumjevanje, a na površnijem nivou komunikacija i razgovor.

Kako se promatra mentalna kompatibilnost u ljubavnoj vezi?

- Gledanjem usporednih aspekata između Merkura jedne i druge osobe vidi se način, odnosno sklad/nesklad u komuniciranju, tj. kako radi um jedne i druge osobe. Ili prevedno…razumiju li osobe ono što druga misli/priča.
Ukoliko su Merkuri u dobrim odnosima postoji laka i skladna izmjena misli, ideja i riječi. To također pokazuje intelektualnu usklađenost, te koliko je osobama uopće važna verbalna razmjena mišljenja i razgovor.

- Dobar odnos između Merkura i Saturna u usporednim kartama govori o dugotrajnosti mentalnog slaganja i ulozi razuma u načinu razmišljanja i komuniciranja.

- Odnos između Merkura i Jupitera pokazuje slaganje po pitanju vjerskih, filozofskih i ideoloških poimanja okoline.

- Dobra mentalna veza kojoj riječi nisu primarne se ostvaruje ukoliko postoji dobar odnos između oba Mjeseca.

2. Emotivna kompatibilnost

Ovo je važna komponenta ljubavne veze jer ukazuje na nivo bliskosti i količinu ljubavi u vezi. Pokazuje koliko je veza zasnovana na povjerenju.

- Treba izvući vladaoce 5. i 7. polja. Nakon toga usporediti njihove odnose.

- Emotivna kompatibilnost je dobra ako vladari 1. i 7. polja zamjene mjesta.

- Venera na osi ASC-DSC.

- Da bi veza bila istinski jaka treba postojati dobar odnos Venere/Marsa sa:

a) Saturnom (osigurava dugotrajnost i stabilnost ljubavi)
b) Jupiterom ( osigurava poštovanje, slobodu i ekspanziju ljubavi kroz vrijeme).

3. Sexualna kompatibilnost

Sexualnost je najjača komponenta ljubavne veze. Osim sexualne privlačnosti koja se najviše vidi na početku veze, važnije je istinsko razumjevanje i sklad sexualnih potreba. Sexualna energije je vitalna energija života. Sve dok je ona snažna i kruži do tada je i život vitalan.

- Privlačnost postoji ukoliko postoji dobar aspekt između ženskog Marsa i muške Venere. Element u kojem se nalaze planete pokazuje i način na koji se ta privlačnost ispoljava.

- Privlačnost je također velika ukoliko postoji dobar odnos između ženskog Sunca i muškog Mjeseca. Odnos između ove dvije planete pokazuje međusobno zadovoljavanje nesvjesnih potreba.

- Privlačnost stoji i ukoliko postoji napeti odnos između Venere i Marsa (kvadrat, opozicija), ali u tom slučaju postoje problemi koji vremenom postaju sve veći. Privlačnost i strast prelazi u ljubomoru i svađe.

- Kuće koje daju informacije o sexualnom životu su 5. (kroz erotiku i dodire) i 8. kuća (kroz strast i primarne sexualne potrebe).

- Dugotrajnost i stabilnost sexualnoj komponenti daje skladan aspekt sa Saturnom i Jupiterom (slično kao i kod emotivne kompatibilnosti).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 10:23   #8
Kako gledati bračnu vezu u natalnoj karti?

1. Najprije pogledati 7. polje. Znak kojem pripada i koje planete se nalaze u tom polju. Ono je pokazatelj partnera i onog što osoba od bračne veze očekuje.

2. Nakon toga gdje se nalazi vladar 7. polja i koje aspekte prima na sebe. Aspekti s Venerom pokazuju da je motiv za bračnu vezu ljubav, s Marsom je to strast i fizička privlačnost, s Jupiterom dobrostanje, s Mjesecom osjećaji/djeca. A s Saturnom samo odgovornost i nužnost produžetka vrste .

3. Položaj Venere kao pokazatelja bračne sreće.

Ukoliko vladar 7. polja ima puno aspekata, to je jedan od pokazatelja da osoba ima više značajnih veza u životu. Vrh 7. polja pokazuje kako veza počinje.



Aspekti koji podržavaju bračnu vezu:

- Venera u dobrom aspektu sa Saturnom, a posebno u trigonu. Taj aspekt doprinosi trajnosti braka.

- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Saturnom djeluje slično, daje vjernost, a osoba bračne obaveze podržava i obavlja s lakoćom.

- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Jupiterom daje sreću, osoba prosperira od bračne veze.

- Venera u dobrom aspektu s Jupiterom daje udoban i komforan bračni život.

- U ženskoj natalnoj karti Sunce u dobrom odnosu sa Saturnom i Jupiterom.

- U muškoj karti Mjesec u dobrom odnosu sa Saturnom i Jupiterom.

- Sunce, Mjesec i Jupiter na DSC, a posebno ako su u trigonu s Marsom.


Aspekti koji ne podržavaju bračnu vezu:

- Venera u lošem aspektu s Uranom pokazuje da osoba ne voli odgovornost, puno više voli slobodu.

- Vladar 7. polja u lošem aspektu s Uranom djeluje vrlo slično. Osoba se u bračnoj vezi osjeća sputano i doživljava je kao prepreku vlastitoj slobodi i napredku.

- Venera i Mars u lošem aspektu govore o čestim svađama i prekidima.

- Venera i Pluton u lošem aspektu je poznat kao aspekt “bogomoljke”.

- Venera/Mjesec u 12. polju, jer se ljubav teško izražava javno.

- Vladar 7. polja i Venera na 29º znaka.

- Mjesec pri kraju znaka, a Sunce bez aspekata.

- Malefik u 7. polju, naročito ako je retrogradan.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 11:31   #9
Navest ću moj primjer i kako su mi tumačili i što je istina:

u 7. kući imam Neptuna koji je u opoziciji sa Suncem i Saturnom. 7. kuća je u škorpionu, kojim vlada Pluton koji je na 29 stupnju djevice u 6. kući.

Rekli su mi da ću partnera naći na poslu. Mog muža sam upoznala zahvaljujući honorarnom poslu koji sam imala, ali, ne baš na poslu... isto tako su mi rekli da ću zbog tog neptuna imati brak koji to je i nije. I to je bilo istina. Vjenčali smo se, ali smo stalno živjeli razdvojeno. Tj, malo zajedno, malo razdvojeno. Ja sam studirala u drugoj državi pa sam stalno putovala. Tako da sam imala bračna razdoblja 2 mjeseca, pa 2 mjeseca samačkog života.
I to se rasteglo na duugi period.

Sad smo zajedno, ali on jako puno radi i opet ga nema kod kuće jako puno, pa imam osjećaj da se sve to ponavlja zbog tog promjenjivog Neptuna. Ili zbog tih opozicija... ne znam više... ali stalno imam osjećaj da baš nemam normalan brak...
Nastassja is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 12:01   #10
Meni se sad sve zamutilo, moj mars je u ovnu, a njegova venera također u ovnu. Što dalje da razmotrim??
twilelightzone is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 12:07   #11
Quote:
twilelightzone kaže: Pogledaj post
Meni se sad sve zamutilo, moj mars je u ovnu, a njegova venera također u ovnu. Što dalje da razmotrim??
Ono što ti pitaš je vezano za sinastriju, tj usporedni horoskop. Imaš temu o tome.

Ako sam ja dobro shvatila, ovdje bi trebali razmatrati brak, tj. opisi mogućeg braka prema nečijoj natalnoj karti. Dakle, ne usporedba s nekim.

A ako to je tvoj partner, tada bi se trebali proučiti tvoji aspekti vezani za brak i vidjeti kako je to povezano s odnosom vas dvoje. I njegovi, naravno.
Nastassja is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2007., 18:08   #12
Evo poredbe radi ja i moj muž smo naizgled astrološki blizanci. Imamo identičan znak i podznak.
Čak na vrlo bliskim stupnjevima.
Sedme kuće nam oboma zjape prazne.
No, kužim, to nije toliko važno.

Opet, ekstremne smo razlike. I to mi ukazuje na važnost potpunog sagledavanja natalne karte.
I dok je moja venera u ribicama, njegova je u Ovnu (mi ovnovi, pa je njemu super )....sve u svemu koliko god smo u osnovim astrološkim komponentama isti, razlika se može uočiti tek u usporedbi onih ključnih planeta.
__________________
Denial is not a river in Egypt
IsadoraW is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2007., 14:22   #13
Quote:
ilina kaže: Pogledaj post
Kako ti je to Ur u 90 s Ve ako su u dva susjedna znaka. Nešto tu nije dobro rečeno u najboljem slučaju ti mogu biti u polusekstilu ili sekstilu, matematički.

U natalu se partner gleda kroz Ve, Ma, Mo te stanje sedme kuće, odnosno njenog vladara.
čekaj, da nisam nešto krivo rekla...
idem provjeriti...

dakle..
uran je u škorpiji, 4 kuća
uh, ja sam pogriješila

krivo gledam

dakle, uran nema aspekta s venerom (po tablici)
a u kvadratu je s marsom
Anastasia is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2007., 14:23   #14
a kako se vidi razvod u nečijoj natalnoj karti?
Anastasia is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2007., 16:59   #15
descedent mi pada na škorpiona, dakle vladari su mi mars i pluton, oba planeta nalaze se u 6. kući

mars na 29 stupnjeva djevice (u trigonu je s venerom i u sekstilu s mjesecom)
pluton na 26 stupnju vage u sekstilu sa suncem, merkurom i neptuneom koji su u strijelcu; u konjukciji sa satrurnom i nekoj slaboj konjukcijici s jupiterom

ali u 7. kući mi se nalazi the one and only uran, popularno zvan kao i razarač svih stega, okova i brakova

ali on čini samo dobre aspekte s mjesecom, venerom i marsom, pa ja to sebi tumačim na ovaj način:
udat ću se iz ljubavi za nekog genijalca i svi ćemo biti sretni zajedno do kraja života

i želim dalje živjeti u tom uvjerenju
__________________
a možda su u šumi..
zvonkaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2007., 20:00   #16
Quote:
zvonkaaa kaže: Pogledaj post

ali u 7. kući mi se nalazi the one and only uran, popularno zvan kao i razarač svih stega, okova i brakova

ali on čini samo dobre aspekte s mjesecom, venerom i marsom, pa ja to sebi tumačim na ovaj način:
udat ću se iz ljubavi za nekog genijalca i svi ćemo biti sretni zajedno do kraja života

moguće je... ako ne genijalca, a ono bar originalnog tipa, pomalo ekstravagantnog, ekscentričnog, tj. "drugačijeg od drugih"... i imat ćete nekonvencionalan brak. nikako ne "uštogljen".
__________________
dancing through the fire just to catch a flame
astrid is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2007., 00:09   #17
Samo bih odličnom objašnjenju fish 1968 dodao još jedan faktor koji dobro dođe kao konačna potvrda da li se partneri slažu. To bi bio kompozitni horoskop tj. kad od dva horoskopa napravimo jedan koji opisuje odnos to dvoje ljudi.
__________________
"Make up your mind. Is Death a friend? Then go joyfully to hunt with it, as I did. If it's an enemy, then fight it. But don't sag here like a wounded cow waiting for predators to finish it off. You are not prey, nor I! If we must die, let us die as wolves!”- Nighteyes
Baphomet is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2007., 00:19   #18
što znači aspekt "bogomoljke"?
woolfwalter is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2007., 08:40   #19
Quote:
Anastasia kaže: Pogledaj post
a kako se vidi razvod u nečijoj natalnoj karti?
Fish je već stavila neke elemente neodgovarajućih veza, imaš gore.

apropo toga zanimalo bi me fish od kuda su ti tekstovi (knjiga, link ?) nekako mi je to poznato ali ne mogu se sjetiti
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2007., 08:45   #20
Quote:
woolfwalter kaže: Pogledaj post
što znači aspekt "bogomoljke"?
pisac se slikovito izrazio i vjerojatno mislio na "proždiranje" partnera, na način kako rade bogomoljke poslije parenja
Taj izraz se i inače često upotrebljava kad se želi dočarati dominantna i zločesta žena u odnosu
ilina is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:25.