nasha fish je preporucila ove knjige.
eto, ja sam krenula od prve knjige(Marion March i Joan McEvers – Astrologiija) i sad samo dok nadjem vremena planiram dalje
Ja imam sve 4 od Marion March i Joan McEvers i meni su ODLIČNE! Ali svejedno bih još neke druge htijela pogledati.
____kachunchice preporučam ti da prvi dio druge knjige(Matematičke metode i tehnike tumačenja - Marion March i Joan McEvers) jednostavno preskočiš jer je stvarno nepotrebno da se sa time mučiš kao ja. Radi se uglavnom o preračunavanju vremena po vremenskim zonama u Americi a to ti je živa zapetljancija. Ja ti savjetujem da ne gubiš vrijeme s time. To je inače potrebno za crtanje horoskopa. Jednostavno odeš na http://astro.com i kompjuter ti nacrta horoskop bez ikakvog računanja.
Trebala bi mi još jedna pomoć ako netko zna...
Tražim knjigu u kojoj je na jednostavan način opisan postupak crtanja horoskopa natalnog i progresivnog.
Ne znam smiju li se ostavljati linkovi na uploadane knjige, no probaj i sama, osim vec preporucenog (The only way to learn astrology), potraziti sljedece:
Stephen Arroyo - Chart Interpretation Handbook
Arroyo inace odlican, psiholog i astrolog, osobno me odusevio, pa ako ti se svidi njegov pristup, ima on jos knjiga.
Donna Cunningham - An Astrological guide to self-awareness
Isto meni osobno na vrlo zanimljiv nacin pise i objasnjava sve sto je potrebno pocetniku.
Tracy Marks - The art of chart interpretation
I tu imas sve sto ti treba da krenes.
A mozes probati naci Bil Tierney - All around the Zodiac
Od spominjanih ce ti od velike koristi biti i Astroloski rijecnik od Zdenke Andrijic
Mozes i Dupora (imaju ga antikvarijati, bez brige) iako me osobno Dupor ne fascinira previse, pogotovo ne kao stivo za pocetnika.
Ovo su uglavnom knjige koje obradjuju osnovne pojmove i osnovnu simboliku konkretnih astroloskih "nepoznanica".
Nakon toga, preporucljivo je potraziti knjige Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton (takodjer se nadje u antikvarijatima), pa od Arroya - Astrologija, karma i transformacija i meni predobro otkrice: Igor Ognjenovic - 360 Pandorinih kutija (simboli za stupnjeve Zodijaka).
Ne znam smiju li se ostavljati linkovi na uploadane knjige, no probaj i sama, osim vec preporucenog (The only way to learn astrology), potraziti sljedece:
Stephen Arroyo - Chart Interpretation Handbook
Arroyo inace odlican, psiholog i astrolog, osobno me odusevio, pa ako ti se svidi njegov pristup, ima on jos knjiga.
Donna Cunningham - An Astrological guide to self-awareness
Isto meni osobno na vrlo zanimljiv nacin pise i objasnjava sve sto je potrebno pocetniku.
Dupor je obavezan , a ja se dosta služim i jednim profesionalnim astrološkim časopisom koji izlazi kod nas a ima ga i na internetu www.astrologus.co.yu
Raspitujem se za prijateljicu: Ima li se za kupiti u Zg knjige od Marion March i Joan McEvers?
Teško ćeš ih naći. Najviše šansi ima u Tkalči i to se ne zna kada i samo poneka. Jedini sistem je da ostaviš svoje podatke u par antikvarijata, a oni ti jave kada dobiju. Ali to može trajati i godinu dana.
P.S. U 10-tom će biti Interliber, tamo ih zna biti.
Raspitujem se za prijateljicu: Ima li se za kupiti u Zg knjige od Marion March i Joan McEvers?
Pa mogu se naći vrlo lako, često se u novoj arci mogu naći pojedini dijelovi; trenutno u antikvarijatu Jesenski i Turk (Vukotićeva, zgrada Novinarskog doma) imaš prva četiri dijela u kompletu za 200 kuna. Bio ja prekjučer. Podrum, gornja polica lijevo
Šest dijelova. Izgleda da se neki ovdje nisu odavno apdejtali.
A jes' neki, sada ispada k’o da nemam blage pojme.
Shalim se i ja, mislila sam na domaći prijevod. Nisam nikada vidjela da su prevedene ostale.
Inače na temu:
Iz tog izdanja tkz. "izdanja Donjeg Milanovca" prevedeno....ima dobra knjiga Roberta De Luce - Metode predikcije, a simpa je i knjigica (makar je o boleščinama) od jedne prave Dr. Djevice.....Margaret Millard-Astromedicina.
Dupor je obavezan , a ja se dosta služim i jednim profesionalnim astrološkim časopisom koji izlazi kod nas a ima ga i na internetu www.astrologus.co.yu
I ja kupujem taj casopis,mada su meni Imsiragiceve knjige najbolje,tako sam barem krenula kao pocetnik, sve je lepo objasnjeno.
I ja kupujem taj casopis,mada su meni Imsiragiceve knjige najbolje,tako sam barem krenula kao pocetnik, sve je lepo objasnjeno.
Meni je ipak Dupor neprevazidjen; nacin na koji on pise, iznosi cinjenice je tako originalan i u njemu nema traga suhoparnosti.....Ja vec dugo trazim njegovu skriptu Sfinga Govori....zna li neko gdje to mogu nabaviti?
(ovo sam pitala nekih 10ak puta do sada, al' hajd da pitam opet....)