Pogledaj rezultate ankete: ljetni album tjedna je:
|
Antena - Camino del sol (1982)
|

|
4 |
40.00% |
Fuubutsushi - Natsukashii (懐かしい) (2021)
|

|
3 |
30.00% |
Grateful Dead - American Beauty (1970)
|

|
7 |
70.00% |
Deodato - First Cuckoo (1975)
|

|
6 |
60.00% |
Cannibal Corpse - Live Cannibalism (2000)
|

|
2 |
20.00% |
Ufomammut - Fenice (2022)
|

|
1 |
10.00% |
Sublime - Sublime (1996)
|

|
3 |
30.00% |
Himiko Kikuchi - Flying Beagle (1987)
|

|
4 |
40.00% |
Fleet Foxes - Shore (2020)
|

|
4 |
40.00% |
Kuzma & Shaka Zulu - The Best of Collection (2021)
|

|
6 |
60.00% |
|
|
02.10.2021., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
baribb kaže:
Recimo, mene. 
|
Znači jedan nevažeći listić i jedan forumaš koji se nije sitia doć glasat presudili Tomi. Neće hdz ovako izgubit izbore ne boj se 
|
|
|
02.10.2021., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DarkWanderer kaže:
Vlado Čuljak
neka uđe u zapisnik da naš dragi ivica ima i brata 
|
Moran i ovo esat
Nega ima li još koja stvar od njega pa da ga predložiš za Album tjedna?
|
|
|
02.10.2021., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
DarkWanderer kaže:
dakle, moderatorica je dužna dvije teme, možda će trebati uzeti dan GO ili BO 
|
Jesi li ti meni ugradio čip u mozak? Dakle, ulogirao sam se sad da napišem ISTO, jedino što sam ja htio reći da će Vanča morati tjedan dana bolovanja uzeti da napiše uvodne postove po svojoj mjeri. 
|
|
|
02.10.2021., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Solidan mi je Tomin album, ali mi se čini da nije lik za albumski format. Doduše, mnogi nisu, jednako onako kao što mnogi pisci nisu za format romana, treba tu jako puno mentalne snage uz talent. U ovoj mi je situaciji gore što Curtis Mayfield nije pobijedio. Iako ni Roots bar meni nije na razini debija ili Superflyja.
|
|
|
02.10.2021., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Mene, recimo, ipak malo smeta lijeno kopipejstanje s Discogsa, pa se "Pjesnikova smrt" pretvori u "Pjesnikovu Smrt". A to nije isto. Čovjek koji je bilježio južnjačku melankoliju onakva kakva ona jest nije pjevao o Smrti, već o vječnoj i neizbježnoj pretvorbi materije, koju je on gledao kao proces u kojem je vidio poeziju, a možemo je zvati smrt, ali i nekako drukčije. Ovisno koliko u sebi imamo ili nemamo poezije, u obliku riječi ili u nekom drugom obliku - materiji ove ili one vrste.
I to od potpisnika ovih redaka, kojem kantautorština nije ni približno primarni interes u glazbi, i još k tomu se s poetikom i izrazom Tome Bebića teško i nikako nalazi. No, imao sam na gramofonu ploču Oya noya prije dvadesetak godina i istovremeno mi se svidjela i izrazito me odbijala. Ništa više ni manje.
|
|
|
02.10.2021., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovo ti je vrlo dobro zapažanje. Dodajem 2 u odnosu na ovo što si napisao asocijativna komentara - prvo, mislim da je kantautorski izričaj - što god on bio - psihološki najteži, jer zahtijeva popriličnu količinu smionosti odluka da se izađe pred publiku i često uz asketsku glazbu pjeva o sebi i svojim problemima, tim više što su ti ljudi nerijetko introverti po sebi. Ne znam, puno mi lakše zvuči imati backup četvorice pajdaša iz benda ili se koristiti milijardom efekata i aliasa kako bi se sakrilo sebe.
Drugo, potpisujem da je Tomina glazba zapanjujuće dijalektična u toj odbojnosti i privlačnosti. Zapravo, u nebrušenosti i prožimanju ljepote i ružnoće rekao bih da se od singer-songwritera jedino Tom Waits iz post-Heartattack And Vine faze može s njim mjeriti.
|
|
|
02.10.2021., 17:35
|
|
Levitating
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
SatanPanonski kaže:
Mislim ok, ne mora biti sve bezveze. Al gledajte, ovakve teme cesto pretvore u natjecanje tko sta zna vise obscure albuma nebi li ispao veci poznavalac muzike. Pritom, niti ne brije na te bendove. Tako da je to sve dosta ovako dosadno i besmisleno. Ono ljudi skupe milju ploca, a stave ih jednom na gramofon, oni sad kao kuze mjuzu? Daj me nemoj.....
Ja bi vise volio neka je i manje bendova i albuma al da je to nesto na sta ljudi bas briju. Tekstove, svjetonazore tih tekstova, mjuza emocija i igra instrumentima.... Ovo sve djeluje na neku pozu, preseravanje.
A to preseravanje sam rasturao sve ove lokalne nase preprodavace ploca, kad treba uci u dubinu benda nemaju pojma, pa im idem na zivce. Ah jebiga.... kaj cu im ja. Mozda dodjem na 16.10. sajam boogaloo brijem.... da im idem jos na zivce. I oni dj-i su dosadni, Thomy stalno i taj njegov Mission i Sistersi. Ok sam ja sa njim, ok je on covjek ovako, al kao dj je brate vec dosadan.... znam ga i iz jabuke jos..... i prije..
|
i tako sletiše jedan padobranac
što ti znaš što netko sluša i kakvu glazbu netko voli i kako se usuđuješ uopće govoriti o tome hoće li me neka glazba emotivno dotaknuti ili ne
hoćeš reći da svatko tko posjeduje jednu ploču da ju mora bar 100x poslušati kako bi bio vrijedan posjedovati ju?
|
|
|
02.10.2021., 17:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
baribb kaže:
Mene, recimo, ipak malo smeta lijeno kopipejstanje s Discogsa, pa se "Pjesnikova smrt" pretvori u "Pjesnikovu Smrt".
|
discogs mi je go-to za prijedloge albuma. od tamo kopiram slike (ne treba se resize raditi) i tracklistu.
osobno nisam nikad slušao albume od Tome nego stvar po stvar mi je uvijek najdraže slušati tako da mi i većina najboljih stvari uopće nije na ovom albumu.
da, slažem se za ovu kombinaciju odbojnosti i privlačnosti, to sam nekako nagovijestio i u uvodu. dakle on kao osoba je totalno odbojan na prvu, kosmat, gruba glasa, brade ogromne ali ispod te površine je divna osoba.
dalmacija je takva u suštini kad je čovjek pogleda, kad je neki zimski dan pa dere ona olujna bura što ledi kosti i ne može čovjek hodati vani ide u krajnost raja na zemlji kad je ljeto ili npr. ovo sad predjesensko doba koje obožavam.
i što sam stariji sve se više nalazim u pjesmama Tome, priča agava, tajna mora, čovjek koji se smije a da ne govorim lanternista, ča smo na ovom svitu ili za moj raj pitajte mene pa marčelina.
šteta što nije prošao, klepnuo bi 2 Tomislava i krenuo pisati recenziju albuma
p.s. izletio mi na youtube, algoritmi su mi počeli pratiti tok misli!
|
02.10.2021., 17:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne mislim na fizičku Tominu pojavu, ona mi je neprivlačna kao i kod svih muškaraca, mislim na onu glazbenu. Čak mi je njegova meni najljepša pjesma - Leute moj - nekao čudno nezgrapna.
|
|
|
02.10.2021., 17:44
|
|
.
Registracija: Jun 2009.
|
ej, ide i toma! šef moderator puky hendla nešto ozbiljno s poslom...
al smo sve listiće ponovno prebrojali, tak da, nabavljaj si tomislave.
Quote:
DarkWanderer kaže:
ča smo na ovom svitu
|
meni je ova uvik bila krasna, mada s dalmacijom niđe veze nemam.
|
|
|
02.10.2021., 17:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FassGoHard kaže:
Ne mislim na fizičku Tominu pojavu, ona mi je neprivlačna kao i kod svih muškaraca, mislim na onu glazbenu. Čak mi je njegova meni najljepša pjesma - Leute moj - nekao čudno nezgrapna.
|
ma on je išao na taj shock value dosta u svojoj glazbi iako je to malo smiješno tako nazivati. pa zna se priča da je došao s tovarom na splitski festival i da je ovaj tamo revao pa su ga ljudi gledali i nisu mogli vjerovati što se događa. a tamo sve crema del a creme glazbe a on bradati lik s tovarom.
tako da uvijek mislim da njegova pjesma nije pjesma u pravom smislu te riječi nego više izljev nekih emocija uglazbljen (zar ne bi sva glazba trebala biti takva?)
|
02.10.2021., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vanchaaa kaže:
|
potrudim se onda sutra to napisati
ča smo na ovom svitu je remek djelo pravo, skoro mi suze idu na oči kad je slušam. doduše ja sam pravi čovjek s mora, nekidan sam slušao album tjedna onaj primal scream i čistio ribu dok je svirao 
|
02.10.2021., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DarkWanderer kaže:
(...) shock value dosta u svojoj glazbi (...) (...) izljev nekih emocija uglazbljen (zar ne bi sva glazba trebala biti takva?)
|
Wandereru, iako možda nije mjesto, pa ni vrijeme, a o možebitnoj zapanjenosti s tvoje strane da ne govorim, pitanje za tebe: jesi li ikad slušao Francija Blaškovića?
|
|
|
02.10.2021., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
baribb kaže:
Wandereru, iako možda nije mjesto, pa ni vrijeme, a o možebitnoj zapanjenosti s tvoje strane da ne govorim, pitanje za tebe: jesi li ikad slušao Francija Blaškovića?
|
znam koji je to lik ali nisam ga detaljnije slušao, slobodno mi nabaci par linkova pa ću probati 
|
02.10.2021., 18:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
DarkWanderer kaže:
znam koji je to lik ali nisam ga detaljnije slušao, slobodno mi nabaci par linkova pa ću probati 
|
Izvoli, tu su skoro svi albumi. Počni kronološki, od Addio Pola, pa do cca. četrdesetog albuma. 
|
|
|
02.10.2021., 18:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
baribb kaže:
Izvoli, tu su skoro svi albumi. Počni kronološki, od Addio Pola, pa do cca. četrdesetog albuma. 
|
Istra ti materina 
|
02.10.2021., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vanchaaa kaže:
|
Oćeš reć da ste zaboravili na glasove iz dijaspore
Pa i ne moraš imat veze s Dalmacijom da bi volila tu pismu obzirom da tekst nije o stini, moru ili drači već o našoj malenkosti/beznačajnosti na ovoj planeti. A kad si se već dotakla te teme, neman ni ja veze sa Zagrebom pa me svejedno dirnu neke pisme koje su tekstom vezane isključivo za taj grad(čisto za napomenu ona jedna stvar od Pipsa definitivno ne spada u tu kategoriju).
|
|
|
03.10.2021., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
majstor s mora kaže:
Oćeš reć da ste zaboravili na glasove iz dijaspore
Pa i ne moraš imat veze s Dalmacijom da bi volila tu pismu obzirom da tekst nije o stini, moru ili drači već o našoj malenkosti/beznačajnosti na ovoj planeti. A kad si se već dotakla te teme, neman ni ja veze sa Zagrebom pa me svejedno dirnu neke pisme koje su tekstom vezane isključivo za taj grad(čisto za napomenu ona jedna stvar od Pipsa definitivno ne spada u tu kategoriju).
|
Kog ovo ne bi dirnulo? S područja Juge na temu gradova mislim da je samo Kemo došao do te razine sa svojim klasikom.
Izokola su i Mostaru ako se ne varam krasno pjevali Indexi. Ili je opet Sarajevo?
|
|
|
03.10.2021., 14:14
|
|
.
Registracija: Jun 2009.
|
majstore, slažem se! a koja od pipsa, dinamo ja volim?
Quote:
FassGoHard kaže:
|
je, ta je divna... a ova? 
|
|
|
03.10.2021., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
|
To vas ja pitam zagrepčanci moji
I Vanća naravski da sam na nju mislia kad sam spomenia Pipse  Uf kako sam samo bia ljubomoran kad je ta pisma izašla jer je bila pogođena u milimetar, a da sve bude gore mi u to isto vrime dobili 11 morskih lavova od Ive Amulića i Nosi mi se bijela boja od Jole. Nestvarno nešto koliko je to loše i odvratno. Dođe ti da se baciš s krova stadiona kad na 2 promila i 5 truba čuješ takvo nešto, a šta je najgore onaj retaj ih pušta još i dan danas
Mora sam se izjadat nemojte mi zamirit 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:09.
|
|
|
|