|
|
27.10.2016., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Sprudelmeister kaže:
Ali taj hit svi znamo vec po slici
Btw, kad vidis mrsavu plavusu u njemackoj prvo ti treba past na pamet pitanje dal je cista njemica ili ima ruske ili poljske korijene. Mrsave njemice su rijetkost.
Evo ti dva videa:
https://youtu.be/cRyZpLGE_9c
https://youtu.be/e-LKnxivGxI
Ok, ni jedna nije njemica, al jedna je tu negdje, vidis po figuri koja 
|
Naravno, navedena gđica je Mađarica /AFAIK/
Uglavnom, moj mali je komentirao da je ko Sevka, osim kaj joj je pjesma itekako solidna...
|
|
|
28.10.2016., 12:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Može li se naći najam stana od 50tak kvadrata u Munchenu za oko 700,800 eura mjesečno ili? Da ne bude predaleko od firme koja se nalazi blizu Augustiner Schützengartena, ne znam kako su cijene u tom dijelu Munchena.. ako može netko tko poznaje Munchen odgovorit, hvala
|
|
|
28.10.2016., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
mindview kaže:
Može li se naći najam stana od 50tak kvadrata u Munchenu za oko 700,800 eura mjesečno ili? Da ne bude predaleko od firme koja se nalazi blizu Augustiner Schützengartena, ne znam kako su cijene u tom dijelu Munchena.. ako može netko tko poznaje Munchen odgovorit, hvala
|
Teško će vam troje netko dati stan od 50m2.
|
28.10.2016., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Teško će vam troje netko dati stan od 50m2.
|
Kćer je tek napunila godinu dana.
|
|
|
29.10.2016., 00:44
|
|
Munjolovac
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
mindview kaže:
|
http://www.stuttgarter-zeitung.de/me...original.media
|
29.10.2016., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Pitanje za one koji su vec jako dugo ovdje u Njemackoj.
Dali imate jos uvijek prebivaliste doma ili na njemackoj adresi?
Pitam zato, jer je moja osobna kartica prosla rok i moram si novu napraviti, moje prebivaliste je bilo do sada doma.
Brat se raspitao doma, sad moram opet prebivaliste prijaviti /zbog nove osobne karte/ ali mi taj brat, gdje sam bila prijavljena/nasa rodna kuca/ zivi u Americi, tako da mi nemoze to potpisati, sta treba.
Sada se mislim kod drugog brata prijaviti.
Ali tamo su mu rekli da se mogu i na stranoj adresi prijaviti /dali je to uopce oduvijek tako ili tek kad smo u EU?/.
Sad se nemogu odluciti sta da napravim, strana adresa ili i dalje prebivaliste doma!
Kako je onda ako se netko doma hoce nesto kupiti /napr.stan/, nesto naslijediti, kad umres, pokopati se? dali sve to mogu sa stranim prebivalistem?
Hvala unaprijed za odgovor
|
|
|
29.10.2016., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mindview kaže:
Kćer je tek napunila godinu dana.
|
Znam, pisala si na drugoj temi. Ali računaj da stanodavac pogotovo u Münchenu može birati. I da će dosta sigurno birati samca prija vas, ako mu može biti.
|
29.10.2016., 12:02
|
|
Registrirani korisnik
|
@romana14 iman od kada se sjećam prebivalište doli, a rođena sam i uvijek življela u njemačkoj.
|
29.10.2016., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Romana14 kaže:
Pitanje za one koji su vec jako dugo ovdje u Njemackoj.
Pitam zato, jer je moja osobna kartica prosla rok i moram si novu napraviti, moje prebivaliste je bilo do sada doma.
Brat se raspitao doma, sad moram opet prebivaliste prijaviti /zbog nove osobne karte/ ali mi taj brat, gdje sam bila prijavljena/nasa rodna kuca/ zivi u Americi, tako da mi nemoze to potpisati, sta treba.
Sada se mislim kod drugog brata prijaviti.
Ali tamo su mu rekli da se mogu i na stranoj adresi prijaviti /dali je to uopce oduvijek tako ili tek kad smo u EU?/.
Sad se nemogu odluciti sta da napravim, strana adresa ili i dalje prebivaliste doma!
Kako je onda ako se netko doma hoce nesto kupiti /napr.stan/, nesto naslijediti, kad umres, pokopati se? dali sve to mogu sa stranim prebivalistem?
Hvala unaprijed za odgovor
|
Nemam, odjavio se prije nekoliko godina i prijavio na adresu u D.
Kazna u HR je 500 HRK.
|
|
|
29.10.2016., 14:09
|
|
Registrirani korisnik
|
@MrsGahan, @mio8
hvala na odgovorima, ali za zadnje pitanje jel to znate nesto?
@mio8 a gdje imate onda boraviste prijavljeno, dali moram to onda negdje prijaviti?
i znaci ako imam tu osobnu sa stranom adresom, mogu svugdje u Europi ici onda bez Putovnice?
Ili bi to mogla isto sa domacom boravisnom adresom?
|
|
|
29.10.2016., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Osobnu Sa stranom adresom su tek uveli par mjeseci nakon uvodenja tok zakona. Dio razloga uvođenja te "privremen" odjave je po meni motivirana sa tim da se otežava"dijasporu" glasanje. A drugo je valjda vezano uz neke možda planirane poreze itd. Pokopati možeš se 100% jer poznajem osobe koje su imali već prija u putovnici samo njemačku adresu i pokopane su u hr.
|
29.10.2016., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Puno ti hvala na odgovoru, u ponedeljak idem doma, pa se zato sada moram odluciti sta da napravim, neodlucna sam sta da napravim.....
to je bila jos jedna mala vezica sa domovinom ta domaca adresa.....
|
|
|
29.10.2016., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
|
a jos jedno pitanje mi palo na pamet,
dali se mogu u Njemackoj sa tom osobnom sa nasom adresom onda identifizirati, /ne da stalno moju putovnicu nosim u taski/ ne da pitaju, pa kak tvi u zivite, ste angemeldet a imate stranu adresu!
|
|
|
29.10.2016., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Osobna je važeći i u eu priznati dokument. Inače za sigurnost napraviš kopiju meldebestatigung i staviš u džep ili sliku imaš na mobilnom. Ali oni za 2 minute znaju dali si prijavljena na navedenoj adresi ili ne.
|
29.10.2016., 20:59
|
|
Trollhammaren
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Romana14 kaže:
a jos jedno pitanje mi palo na pamet,
dali se mogu u Njemackoj sa tom osobnom sa nasom adresom onda identifizirati, /ne da stalno moju putovnicu nosim u taski/ ne da pitaju, pa kak tvi u zivite, ste angemeldet a imate stranu adresu!
|
u 5 god otkako sam vani,putovnicu nisam nijednom poneo sa sobom
sta bi trebao to u dzepu nosat gdje god idem 
|
|
|
29.10.2016., 22:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa ja ju nosim zbog kontrolle, ako me polizija kontrolira, moram nekak dokazati tko sam....ne vjerujem da je onda dovoljno pokazati bilo kakve druge kartice /bankovne, krankenkassenkarte i.t.d./ ....ili nosite sa sobom osobnu karticu?
|
|
|
29.10.2016., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Dovoljna je HR osobna.
|
|
|
30.10.2016., 07:00
|
|
Witcher
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Romana14 kaže:
|
Meni nece izdati novu osobnu jer nemam boraviste prijavljeno u HR. To onda znaci da si nemogu produziti vozacku koja mi je istekla jer nemam osobnu. Neznam jer boraviste i prebivaliste zakonski jedno te isto ali to je jedan minus u toj prici.
Sto se tice identifikacije, ako nebudes imala osobnu,fotokopiras si prvu stranicu pasosa i stavis si to u novcanik. Nepada mi na pamet nositi stalno pasos sa sobom-jednom ga izgubio u inozemstvu i to mi je sasvim dosta 
|
30.10.2016., 09:26
|
|
Registrirani korisnik
|
@ving tsun ako imaš viška vremena i novaca možeš tužiti hrvatsku pred eu sudom. To sa osobnim bi trebalo biti protiv eu zakona koji kažu da neovisno o tome gdje kao eu građanin u eu boraviš moraš imati slična prava kao svi drugi eu građani.
|
30.10.2016., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Romana14 kaže:
@MrsGahan, @mio8
hvala na odgovorima, ali za zadnje pitanje jel to znate nesto?
@mio8 a gdje imate onda boraviste prijavljeno, dali moram to onda negdje prijaviti?
i znaci ako imam tu osobnu sa stranom adresom, mogu svugdje u Europi ici onda bez Putovnice?
Ili bi to mogla isto sa domacom boravisnom adresom?
|
Posto vecinu vremena u godini provodim u Njemackoj i interesi su mi ovdje, prebivaliste mi je u Njemackoj.
Koliko je meni poznato, prebivaliste i boraviste nisu jedno te isto, ako se nista u hrvatskom zakonu u vezi toga nije promijenilo....a prema stranici policije nije.
Citiram policiju:
Prebivalište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj na kojoj se osoba trajno nastanila radi ostvarivanja svojih prava i obveza vezanih uz životne interese, kao što su obiteljski, profesionalni, ekonomski, socijalni, kulturni i drugi interesi.
Boravište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj gdje osoba privremeno boravi, ali se na toj adresi nije trajno nastanila. Boravište se prijavljuje ako će trajati dulje od tri mjeseca.
Ako sam dobro razumio zivite u Njemackoj vise od 183 dana godisnje i zivotni interes Vam je ovdje u Njemackoj, tada Vam je prebivaliste adresa u Njemackoj a sve ostalo moze biti samo boraviste.
U medjuvremenu je moguce da nakon (privremene) odjave u HR upisuju u novu osobnu adresu u inozemstvu. Ja osobnu vise nemam, jer imam putovnicu. Prilikom odjave mi je sluzbenica u Policiji ponudila da se privremeno odjavim, ali meni se to cinilo nepotrebnim.
Da, svugdje u Evropi (zemlje clanice EZ i jos mozda i Svicarska i Norveske) mozete putovati novijom vazecom HR osobnom. Putovnica je nepotrebna.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:05.
|
|
|
|