Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve iseljenike.
Podforum: Emigracija

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.10.2016., 12:05   #2001
Quote:
Sprudelmeister kaže: Pogledaj post

Ali taj hit svi znamo vec po slici

Btw, kad vidis mrsavu plavusu u njemackoj prvo ti treba past na pamet pitanje dal je cista njemica ili ima ruske ili poljske korijene. Mrsave njemice su rijetkost.

Evo ti dva videa:

https://youtu.be/cRyZpLGE_9c

https://youtu.be/e-LKnxivGxI

Ok, ni jedna nije njemica, al jedna je tu negdje, vidis po figuri koja
Naravno, navedena gđica je Mađarica /AFAIK/

Uglavnom, moj mali je komentirao da je ko Sevka, osim kaj joj je pjesma itekako solidna...
lumani is offline  
Old 28.10.2016., 12:23   #2002
Može li se naći najam stana od 50tak kvadrata u Munchenu za oko 700,800 eura mjesečno ili? Da ne bude predaleko od firme koja se nalazi blizu Augustiner Schützengartena, ne znam kako su cijene u tom dijelu Munchena.. ako može netko tko poznaje Munchen odgovorit, hvala
mindview is offline  
Old 28.10.2016., 14:27   #2003
Quote:
mindview kaže: Pogledaj post
Može li se naći najam stana od 50tak kvadrata u Munchenu za oko 700,800 eura mjesečno ili? Da ne bude predaleko od firme koja se nalazi blizu Augustiner Schützengartena, ne znam kako su cijene u tom dijelu Munchena.. ako može netko tko poznaje Munchen odgovorit, hvala
Teško će vam troje netko dati stan od 50m2.
Old 28.10.2016., 23:25   #2004
Quote:
MrsGahan kaže: Pogledaj post
Teško će vam troje netko dati stan od 50m2.
Kćer je tek napunila godinu dana.
mindview is offline  
Old 29.10.2016., 00:44   #2005
Quote:
http://www.stuttgarter-zeitung.de/me...original.media
Old 29.10.2016., 11:23   #2006
Pitanje za one koji su vec jako dugo ovdje u Njemackoj.
Dali imate jos uvijek prebivaliste doma ili na njemackoj adresi?
Pitam zato, jer je moja osobna kartica prosla rok i moram si novu napraviti, moje prebivaliste je bilo do sada doma.
Brat se raspitao doma, sad moram opet prebivaliste prijaviti /zbog nove osobne karte/ ali mi taj brat, gdje sam bila prijavljena/nasa rodna kuca/ zivi u Americi, tako da mi nemoze to potpisati, sta treba.
Sada se mislim kod drugog brata prijaviti.
Ali tamo su mu rekli da se mogu i na stranoj adresi prijaviti /dali je to uopce oduvijek tako ili tek kad smo u EU?/.

Sad se nemogu odluciti sta da napravim, strana adresa ili i dalje prebivaliste doma!
Kako je onda ako se netko doma hoce nesto kupiti /napr.stan/, nesto naslijediti, kad umres, pokopati se? dali sve to mogu sa stranim prebivalistem?
Hvala unaprijed za odgovor
Romana14 is offline  
Old 29.10.2016., 12:00   #2007
Quote:
Kćer je tek napunila godinu dana.
Znam, pisala si na drugoj temi. Ali računaj da stanodavac pogotovo u Münchenu može birati. I da će dosta sigurno birati samca prija vas, ako mu može biti.
Old 29.10.2016., 12:02   #2008
@romana14 iman od kada se sjećam prebivalište doli, a rođena sam i uvijek življela u njemačkoj.
Old 29.10.2016., 12:57   #2009
Quote:
Romana14 kaže: Pogledaj post
Pitanje za one koji su vec jako dugo ovdje u Njemackoj.
Pitam zato, jer je moja osobna kartica prosla rok i moram si novu napraviti, moje prebivaliste je bilo do sada doma.
Brat se raspitao doma, sad moram opet prebivaliste prijaviti /zbog nove osobne karte/ ali mi taj brat, gdje sam bila prijavljena/nasa rodna kuca/ zivi u Americi, tako da mi nemoze to potpisati, sta treba.
Sada se mislim kod drugog brata prijaviti.
Ali tamo su mu rekli da se mogu i na stranoj adresi prijaviti /dali je to uopce oduvijek tako ili tek kad smo u EU?/.

Sad se nemogu odluciti sta da napravim, strana adresa ili i dalje prebivaliste doma!
Kako je onda ako se netko doma hoce nesto kupiti /napr.stan/, nesto naslijediti, kad umres, pokopati se? dali sve to mogu sa stranim prebivalistem?
Hvala unaprijed za odgovor
Nemam, odjavio se prije nekoliko godina i prijavio na adresu u D.
Kazna u HR je 500 HRK.
mio8 is offline  
Old 29.10.2016., 14:09   #2010
@MrsGahan, @mio8
hvala na odgovorima, ali za zadnje pitanje jel to znate nesto?

@mio8 a gdje imate onda boraviste prijavljeno, dali moram to onda negdje prijaviti?
i znaci ako imam tu osobnu sa stranom adresom, mogu svugdje u Europi ici onda bez Putovnice?
Ili bi to mogla isto sa domacom boravisnom adresom?
Romana14 is offline  
Old 29.10.2016., 14:17   #2011
Osobnu Sa stranom adresom su tek uveli par mjeseci nakon uvodenja tok zakona. Dio razloga uvođenja te "privremen" odjave je po meni motivirana sa tim da se otežava"dijasporu" glasanje. A drugo je valjda vezano uz neke možda planirane poreze itd. Pokopati možeš se 100% jer poznajem osobe koje su imali već prija u putovnici samo njemačku adresu i pokopane su u hr.
Old 29.10.2016., 14:27   #2012
Puno ti hvala na odgovoru, u ponedeljak idem doma, pa se zato sada moram odluciti sta da napravim, neodlucna sam sta da napravim.....
to je bila jos jedna mala vezica sa domovinom ta domaca adresa.....
Romana14 is offline  
Old 29.10.2016., 14:41   #2013
a jos jedno pitanje mi palo na pamet,
dali se mogu u Njemackoj sa tom osobnom sa nasom adresom onda identifizirati, /ne da stalno moju putovnicu nosim u taski/ ne da pitaju, pa kak tvi u zivite, ste angemeldet a imate stranu adresu!
Romana14 is offline  
Old 29.10.2016., 15:48   #2014
Osobna je važeći i u eu priznati dokument. Inače za sigurnost napraviš kopiju meldebestatigung i staviš u džep ili sliku imaš na mobilnom. Ali oni za 2 minute znaju dali si prijavljena na navedenoj adresi ili ne.
Old 29.10.2016., 20:59   #2015
Quote:
a jos jedno pitanje mi palo na pamet,
dali se mogu u Njemackoj sa tom osobnom sa nasom adresom onda identifizirati, /ne da stalno moju putovnicu nosim u taski/ ne da pitaju, pa kak tvi u zivite, ste angemeldet a imate stranu adresu!
u 5 god otkako sam vani,putovnicu nisam nijednom poneo sa sobom
sta bi trebao to u dzepu nosat gdje god idem
Mortiis is offline  
Old 29.10.2016., 22:38   #2016
Pa ja ju nosim zbog kontrolle, ako me polizija kontrolira, moram nekak dokazati tko sam....ne vjerujem da je onda dovoljno pokazati bilo kakve druge kartice /bankovne, krankenkassenkarte i.t.d./ ....ili nosite sa sobom osobnu karticu?
Romana14 is offline  
Old 29.10.2016., 23:22   #2017
Dovoljna je HR osobna.
noldo is online now  
Old 30.10.2016., 07:00   #2018
Quote:
Meni nece izdati novu osobnu jer nemam boraviste prijavljeno u HR. To onda znaci da si nemogu produziti vozacku koja mi je istekla jer nemam osobnu. Neznam jer boraviste i prebivaliste zakonski jedno te isto ali to je jedan minus u toj prici.

Sto se tice identifikacije, ako nebudes imala osobnu,fotokopiras si prvu stranicu pasosa i stavis si to u novcanik. Nepada mi na pamet nositi stalno pasos sa sobom-jednom ga izgubio u inozemstvu i to mi je sasvim dosta
Old 30.10.2016., 09:26   #2019
@ving tsun ako imaš viška vremena i novaca možeš tužiti hrvatsku pred eu sudom. To sa osobnim bi trebalo biti protiv eu zakona koji kažu da neovisno o tome gdje kao eu građanin u eu boraviš moraš imati slična prava kao svi drugi eu građani.
Old 30.10.2016., 12:38   #2020
Quote:
@MrsGahan, @mio8
hvala na odgovorima, ali za zadnje pitanje jel to znate nesto?

@mio8 a gdje imate onda boraviste prijavljeno, dali moram to onda negdje prijaviti?
i znaci ako imam tu osobnu sa stranom adresom, mogu svugdje u Europi ici onda bez Putovnice?
Ili bi to mogla isto sa domacom boravisnom adresom?

Posto vecinu vremena u godini provodim u Njemackoj i interesi su mi ovdje, prebivaliste mi je u Njemackoj.
Koliko je meni poznato, prebivaliste i boraviste nisu jedno te isto, ako se nista u hrvatskom zakonu u vezi toga nije promijenilo....a prema stranici policije nije.
Citiram policiju:
Prebivalište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj na kojoj se osoba trajno nastanila radi ostvarivanja svojih prava i obveza vezanih uz životne interese, kao što su obiteljski, profesionalni, ekonomski, socijalni, kulturni i drugi interesi.
Boravište je mjesto i adresa u Republici Hrvatskoj gdje osoba privremeno boravi, ali se na toj adresi nije trajno nastanila. Boravište se prijavljuje ako će trajati dulje od tri mjeseca.

Ako sam dobro razumio zivite u Njemackoj vise od 183 dana godisnje i zivotni interes Vam je ovdje u Njemackoj, tada Vam je prebivaliste adresa u Njemackoj a sve ostalo moze biti samo boraviste.

U medjuvremenu je moguce da nakon (privremene) odjave u HR upisuju u novu osobnu adresu u inozemstvu. Ja osobnu vise nemam, jer imam putovnicu. Prilikom odjave mi je sluzbenica u Policiji ponudila da se privremeno odjavim, ali meni se to cinilo nepotrebnim.

Da, svugdje u Evropi (zemlje clanice EZ i jos mozda i Svicarska i Norveske) mozete putovati novijom vazecom HR osobnom. Putovnica je nepotrebna.
mio8 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:05.