Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam... |
|
|
18.09.2011., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Imam pitanje-trebam poslat paket,tj.prodat pouzecem u vrijednosti 1000kn.Posto ja trebam platit postarinu od oko 55kn da bi mogli poslat i onda mi kupac vrati kod placanja otkupnine,e sad ja nisam sigurna dali ce on uopce preuzet paket i moguce je da onda bacim tih 55kn+jos moram platit vracanje paketa.
Znam da kad se salje hp expressom ne moram nista placat unaprijed vec kupac plati tu postarinu,ali da se dogodi da ne preuzme paket dali je on svejedno duzan platiti postarinu ili onda ja moram placat(i opet bacit 55kn)?
|
|
|
18.09.2011., 21:10
|
|
klade valja
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
LalaLand. kaže:
Znam da kad se salje hp expressom ne moram nista placat unaprijed vec kupac plati tu postarinu,ali da se dogodi da ne preuzme paket dali je on svejedno duzan platiti postarinu ili onda ja moram placat(i opet bacit 55kn)?
|
Ako šalješ ne preko HP EXPRESSA, dakle kao običan paket, znam da postoji opcija DRUGO SLANJE - povrat paketa. Možda to postoji i za HP E. ne znam, to trebaš pitat u pošti. Uglavnom, ne placas punu postarinu, dakle još dodatnih 55 kuna, nego oko pola (ili čak i manje).
|
|
|
19.09.2011., 20:12
|
|
someone special.
Registracija: May 2010.
|
Pod obično slanje, znači bez potvrde, misli se na slanje kao prioritetno pismo ili?
|
|
19.09.2011., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Mrs. MooMoo kaže:
Pod obično slanje, znači bez potvrde, misli se na slanje kao prioritetno pismo ili?
|
Obično slanje je slanje kao pismo. Prioritetno pismo je vrsta pošiljke koja se brže prenosi, tj. brže stiže na odredište.
|
|
|
19.09.2011., 21:43
|
|
someone special.
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Penelope69 kaže:
Obično slanje je slanje kao pismo. Prioritetno pismo je vrsta pošiljke koja se brže prenosi, tj. brže stiže na odredište.
|
Ima li ono potvrdu da je poslano ili ne?
|
|
19.09.2011., 21:56
|
|
Zvrksa
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
cinober kaže:
preporučeno-prioritetno=preporučeno-plus
diže cijenu preporuke za nekih 1,5
prošli tjedan su išle doplatne marke pa se na svaku pošiljku lijepila dodatna marka (borba protiv tbc), u humanitarne svrhe,od 1,55
koliko si točno platila?
|
ej sorry što tek sada odgovaram, zaboravila sam već da sam tu postavila pitanje 
uglavnom, sve ovo napisano ja znam...i za dodatnih 1,55 (to nisam ni uračunala u tu cifru) i za ovo što znači što, ali ja sam htjela poslati kao prioritetno pismo i pitala sam ženu da li se za to ispunjava neki poseban papirić i rekla je da ne, da zaokružim to preporučeno plus, ali na stranici od hp-a postoji izračun za prioritetno pismo i to bi iznosilo 7,70 kn za tu gramažu, a meni je ovo naplaćeno 14,20 tako da em mi je dala pogrešnu informaciju em sam bezveze dodatno platila... naravno, nije to neka velika cifra, ali kako jako puno šaljem takvi njihovi zahebi me koštaju...na sreću, nekad skužim odmah ako nemam puno pošiljaka, pa im na licu mjesta dokažem da su mi dali krivu info, ali ako ih imam puno, skužim tek doma i onda se mogu fućkat
|
|
|
20.09.2011., 08:24
|
|
:-)
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
Mrs. MooMoo kaže:
Ima li ono potvrdu da je poslano ili ne?
|
obicno nema potvrdu o slanju.
|
|
|
20.09.2011., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Zvrksa kaže:
ej sorry što tek sada odgovaram, zaboravila sam već da sam tu postavila pitanje 
uglavnom, sve ovo napisano ja znam...i za dodatnih 1,55 (to nisam ni uračunala u tu cifru) i za ovo što znači što, ali ja sam htjela poslati kao prioritetno pismo i pitala sam ženu da li se za to ispunjava neki poseban papirić i rekla je da ne, da zaokružim to preporučeno plus, ali na stranici od hp-a postoji izračun za prioritetno pismo i to bi iznosilo 7,70 kn za tu gramažu, a meni je ovo naplaćeno 14,20 tako da em mi je dala pogrešnu informaciju em sam bezveze dodatno platila... naravno, nije to neka velika cifra, ali kako jako puno šaljem takvi njihovi zahebi me koštaju...na sreću, nekad skužim odmah ako nemam puno pošiljaka, pa im na licu mjesta dokažem da su mi dali krivu info, ali ako ih imam puno, skužim tek doma i onda se mogu fućkat
|
nisi dobro izračunala. ti si gledala za prioritetno pismo, a ne za preporučeno i prioritetno.
najjeftinija prepruka ti je 9,50
a tvoja je bila između 100-250 grama 12,50+1,70=14,20
|
|
|
20.09.2011., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Hm, ja sam prošli tjedan slala i nisu mi naplatili dodatnih 1.55 kn.
Niti su mi šta rekli da se mora....
|
|
|
20.09.2011., 19:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
bond007 kaže:
Hm, ja sam prošli tjedan slala i nisu mi naplatili dodatnih 1.55 kn.
Niti su mi šta rekli da se mora....
|
to je za crveni kriz od 14.og do 21.og.
ja sam prosli tjedan slala u utorak, i onda me u cet. doceka da to treba platit. nije mi bilo jasno kako ta akcija pocinje bas u srijedu, a ne na pocetku novog tjedna.
|
20.09.2011., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Aj molim vas ako netko zna-važno je,trebam primit pouzecem laptop i sad ako se desi da me onaj tko salje zezne i posalje nesto drugo-dali mogu odmah otici u postu i zaustaviti slanje novca i kako dobiti novac natrag?
|
|
|
21.09.2011., 01:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Electra8472 kaže:
to je za crveni kriz od 14.og do 21.og.
ja sam prosli tjedan slala u utorak, i onda me u cet. doceka da to treba platit. nije mi bilo jasno kako ta akcija pocinje bas u srijedu, a ne na pocetku novog tjedna.
|
Ja sam bila u petak. 
I nisu mi ništa rekli.
Možda to samo vrijedi za pošiljke koje se šalju u Hrvatsku, jer ja sam slala za inozemstvo. Možda se za inozemstvo ne plaća taj dodatak 
|
|
|
21.09.2011., 09:13
|
|
:-)
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
bond007 kaže:
Ja sam bila u petak. 
I nisu mi ništa rekli.
Možda to samo vrijedi za pošiljke koje se šalju u Hrvatsku, jer ja sam slala za inozemstvo. Možda se za inozemstvo ne plaća taj dodatak 
|
"Kupnja doplatne marke je obvezna i naplaćuje se za sve poštanske pošiljke u unutarnjem prometu, osim novina i časopisa."
|
|
|
21.09.2011., 20:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
bond007 kaže:
Ja sam bila u petak. 
I nisu mi ništa rekli.
|
hmmm recimo to ovako...svaka pošta je dobila određenu količinu markica i znači koriste ih do isteka zaliha,znači vrlo lako je moguće da su ih u tvojoj pošti već potrošili 
|
|
|
23.09.2011., 00:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Kako je moguće da su pustili pismo(obično) u takvom stanju da sam puhnuo(ne doslovno) i ono se otvorilo,a markica se jedva drži? 
|
|
|
23.09.2011., 05:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
19hnkcv19 kaže:
Kako je moguće da su pustili pismo(obično) u takvom stanju da sam puhnuo(ne doslovno) i ono se otvorilo,a markica se jedva drži? 
|
od milijarde pisama jedno mora biti slabije zaljepljeno 
|
|
|
24.09.2011., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Ovo vjerovatno već negdje piše. ali previše stranica teksta da mogu to tražit.
Dakle, pitanje:
Da li je poštar dužan dostaviti paket na kućnu adresu?
(paket naručen pa plaćen online ili jednostavno naručen sa plaćanjem pouzećem)
Kod mene uredno ostavlja samo one žute cedulje, nikad ne dostavi (osim ako je poslano HP Ekspresom ili nekom drugom sličnom službom), iako je uvijek netko kod kuće.
A isto tako se uredno plati ležarina na pošti jer ljudi koji rade ne stignu paket ili poštu pokupit kad HP kod nas zadnje ca.2-3 godine ne radi subotom, samo utorkom rade poslije podne, a isto tako samo osobno možeš pokupit poštu, ili osobe koje imaju punomoć.
Ne znam sad dal se na sve pakete plaća ležarina, ali koliko me pamćenje služi, na cijenu paketa koji se plaća pouzećem se dodaje ležarina.
Ako su oni dužni dostavit paket na adresu, što mislim da jesu, kome se čovjek može žalit. Jer na samoj pošti galamu dič nema apsolutno nikakvog efekta. Takva pošta meni ne treba.
|
|
|
24.09.2011., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
|
sve zavisi od težine i veličine paketa...nemože poštar u rukama nositi pakete ogromnih dimenzija niti težine preko 1kg...
|
|
|
24.09.2011., 14:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
4_8_15_16_23_42 kaže:
.
Dakle, pitanje:
Da li je poštar dužan dostaviti paket na kućnu adresu?
(paket naručen pa plaćen online ili jednostavno naručen sa plaćanjem pouzećem)
Kod mene uredno ostavlja samo one žute cedulje, nikad ne dostavi (osim ako je poslano HP Ekspresom ili nekom drugom sličnom službom), iako je uvijek netko kod kuće.
|
nemaju svi poštanskiuredi dostavu paketa.
oni koji imaju dostaviti će paket na adresi.
svi poštanski uredi imaju dostavu hp ekspresa.
|
|
|
24.09.2011., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
cinober kaže:
nemaju svi poštanskiuredi dostavu paketa.
oni koji imaju dostaviti će paket na adresi.
svi poštanski uredi imaju dostavu hp ekspresa.
|
Konkretno se u ovom slučaju radi o paketu sa jednom knjigom i 3 dvd-a. Ne radi se o, ne znam, mikseru, ormaru ili kaj ja znam.
Ja sam uvijek smatrao nekako da je njihov posao isporučit pošiljku pred tvoja vrata, a ako te ne nađu kod kuće ispunit taj žuti listić i ostavit ga u kasliću.
Mislim, koja je onda uopće svrha pošte? Osim da račune isporučuju i božićne čestitke. Pisma sve manje i manje ima kako je napredovala tehnologija. I bit će ih još manje nego sada.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:54.
|
|
|
|