Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.08.2010., 14:56   #201
Kako doći iz Rijeke u Tuš centar u Kopru,a da se ne plaća vinjeta?
mmn is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 10:27   #202
Mene zanima,kad iz Buja nastavim prema Plovaniji,i dođem na onaj kružni tok,na desno piše Portorož 12 km...tj.slovenska granica,da li mi treba vinjeta ? treba mi sigurna informacija a ne da plaćam kaznu,jer nije baš mala....
i dokud se može ići tom cestom a da ne treba vinjeta?
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2010., 23:04   #203
Quote:
kiksy kaže: Pogledaj post
Mene zanima,kad iz Buja nastavim prema Plovaniji,i dođem na onaj kružni tok,na desno piše Portorož 12 km...tj.slovenska granica,da li mi treba vinjeta ? treba mi sigurna informacija a ne da plaćam kaznu,jer nije baš mala....
i dokud se može ići tom cestom a da ne treba vinjeta?
ne treba.
do Kopra
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2010., 01:16   #204
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
ne treba.
do Kopra
Thx,znači to je provjereno....? a što ima zanimljivog za pogledati,osim Portoroža? i koliko ima cca od Portoroža do Kopra i šta se preporuča pogledati,pošto je sad već "debela" jesen

sorry gledao sam na viamichelin rutu pa mi nije jasno ovo road tax 15 eura

http://www.viamichelin.com/web/Itine...routeConso=5.6

Zadnje uređivanje kiksy : 14.11.2010. at 01:22.
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2010., 09:14   #205
Iza granice,Gostiona Socerga / Kod Milana. Ne skrtari na tartufima a pashta je domaci rad.
Na i.stocnom ulazu u Koper - hangar "Vinakoper" i izlozbeno prodajni centar u prizemlju.
U cementiranom Portorozu mi se jedino svidja biciklisticka trasa Parenzane ( moze se i pjeske ) .Piran mi je lijepsi.Ako je lijepo panoramsko vrijeme od Kopra do Izole mozes preko Semedele a od Izole do Pirana mozes preko Korte.
Sto se tice prirode meni je cijeli taj kraj od Kopra do granice je fora. ( Marezige,Pomjan etc...)
kefa is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2010., 17:17   #206
Quote:
sorry gledao sam na viamichelin rutu pa mi nije jasno ovo road tax 15 eura
Dio od Kozine do Kopra je naplatna autocesta, tj. road tax je cijena tjedne vinjete.
Old 15.11.2010., 00:18   #207
Quote:
Putnik92 kaže: Pogledaj post
Dio od Kozine do Kopra je naplatna autocesta, tj. road tax je cijena tjedne vinjete.
Thx,to znači ako se želi baš u grad Koper vinjeta je pod must?
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2010., 01:15   #208
Quote:
Možeš od Kozine i po cesti 409, ali ne znam kako izbjeć koparsku obilaznicu, to je brza cesta, ali i ta je u sustavu vinjete...
Old 15.11.2010., 09:58   #209
Quote:
nije.
stare ceste ( pogotovo Kozina - Koper) su tamo gdje su bile i prije vinjetavanja.
Cesto postoje sporije zavojitije paralelne halternative za vozila nizih kategorija.

Zadnje uređivanje kefa : 15.11.2010. at 10:05.
kefa is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2010., 12:37   #210
Naravno da se do Kopra kao i do bilo kojeg drugog grada može bez plaćanja vinjete.

Viamichelin je odlična stranica ali odi i na google maps pa si tamo ubaci željenu dionicu ali dodaj među opcije da ti izbjegava autoceste i cestarine pa ćeš dobiti pravi put.
Google maps je dosta jednostavna i jasna.
Old 15.11.2010., 17:32   #211
čovjek želi putovati od Plovanije do Kopra. ne znam kak ste uspjeli samo u tu rutu ubaciti Kozinu
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2010., 23:26   #212
Zato jer je pitao i za pravac Rijeka-Kopar, ako klikneš na link vidjeti ćeš i mapu sa rutom.

Reci X, da li jako boli kad padneš s kruške?

Samo da dodam da je i meni Portorož samo hrpa hotela, a Piran gradić koji vrijedi pogledati.
Old 16.11.2010., 00:03   #213
Thx svima,prevedeno,do Kopra se sa istarske strane,tj.Buja-Plovanije,pa preko Portoroža ne može bez vinjete?
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 00:53   #214
Ja sam sinoć došao, doduše preko drugog graničnog prijelaza, i do Kopra nema potrebe za vinjetom; uvjeren sam da je tako i preko Portoroža.
Old 16.11.2010., 07:33   #215
Od Portoroža do Kopra se može bez vinjete, samo treba ići cestom uz more.
nukac is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 09:25   #216
Quote:
nukac kaže: Pogledaj post
Od Portoroža do Kopra se može bez vinjete, samo treba ići cestom uz more.
vinjeta je potrebna tek od kopra, jer tamo započinje autocesta
B1968B is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 10:13   #217
Thx,znači može
kiksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 10:22   #218
ne moze.
treba vinjeta.
za tamo.
kefa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 10:29   #219
totalno ste zakomplicirali svojim kratkim i sturim odgovorima da ni meni sad nije jasno
nasmijanonebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2010., 11:49   #220
Istina, stvara se totalna zbunjola. Jedna stvar treba biti jasna: u bilo koji grad se može ući bez vinjete, pa ne mislite valjda da su napravili prometno izolirane otoke?

I ovo da se iz Portorža ne može besplatno obalom u Kopar isto nije točno. Ako je netko u nedoumici da se onih 500m duple ceste od hotela Žusterna do odvojka za prvi nadvožnjak tretira kao autocesta pod vinjetama u krajnjem slučaju skrene kod tog hotela, presječe kroz naselje i stigne na glavnu cestu kojom se dođe do centra Kopra. Pogledati malo mape područja.

Dakle u Kopar se može besplatno iz pravca Buja, Kozine i Portoroža. Samo treba paziti na tabele koje upozoravaju na ceste pod sustavom vinjeta.

Evo i jedan relevantni link firme koja bunari po džepovima vozača - DARS. Na dnu stranice je mapa Kopra gdje su tamno crvenom bojom označeni pravci pod vinjetama. E pa ako sad nije jasno – spalite se
Tu se inače mogu naći i mape kompletnih Sl autocesta pod vinjetama. Ako oni tako kažu onda je to tako. Dajte odvojite 2 minuta i proguglajte malo, nemojte da vam ja moram čupati mape...

http://www.dars.si/Dokumenti/Toll/To...ystem_299.aspx
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:33.