|
|
26.02.2015., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Opet imamo krizu s cjepivima
Evo su na podnevnom dnevniku HTV1 upravo javili o krizi s cjepivima u Hrvatskoj:
za brojne vrste cjepiva troše se zadnje zalihe.
Ministar Varga umiruje javnost - obećava interventni uvoz.
Predstavnici Imunološkog zavoda pak ističu da su njihova cjepiva bila znatno jeftinija i od redovito uvezenih, a da je interventni uvoz posebno skup.
Je li Hrvatska zaista tako bogata da na ovako glup način odbaci proizvodnju cjepiva?
Zar se zaista ne možemo oduprijeti manipulacijama korumpiranog sistema čak ni u ovako jasnom slučaju?
|
|
|
14.03.2015., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovaj forum je zbilja čudan. Tu očito mora biti nešto što se može povezati s ustaše-partizani-četnici, komunjare/rodoljubi/branitelji/protušatoraši ili barem gay/straight/Markićka, e da bi bilo zanimljivo forumašima.hr.
Prije nekih desetak dana je radio javio da je neka grupa građana, navodno uglavnom znanstvenika, osnovalo neku inicijativu za spas Imunološkog ... ne vjerujem da na Forumu nitko ne zna baš ništa o tome, ali opet nitko ništa da napiše.
Danas je pak radio javio da su počele uplate građana na nekakav "komanditni račun", izgleda da bi se osnovalo javno dioničko društvo za spas Imunološkog, i opet nitko nema baš nikakve dodatne inforfmacije ... bar o tome što je to "komanditni račun", i kakva je tu mogućnost spasa?
|
|
|
14.03.2015., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2003.
|
Evo baš večeras razmišljam o tom Imunološkom, skupljaju novac za otkup dionica, malo čitam kaj planiraju pa mi sine da vidim kaj se pametno piše o tome na forum.hr  a ono ništa
Il ne mogu naći pravu temu, ne znam
|
|
|
15.03.2015., 02:39
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
vidjeh tek večeras u dneviku HRT3
http://www.24sata.hr/politika/stizu-...-zavoda-410274
Hrvatska poštanska banka od subote prima uplate građana, a došli su liječnici, branitelji, sindikalisti te bivši i sadašnji zaposlenici zavoda.
Akciju je pokrenula skupina građana “Visia Croatica” koja novac prikuplja putem zaklade s ciljem zaštite Imunološkog od “špekulantskog kapitala i propasti”.
Pozvali su građane i poduzetnike u zemlji i dijaspori na patriotsku akciju prikupljanja novca.
Očekuju da će do 25. ožujka u 14 sati, kad istječe rok za prikupljanje obvezujućih ponuda, prikupiti 500.000 kuna, a potom i više od 100 milijuna kuna potrebnih za dokapitalizaciju i kupnju dionica Zavoda.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/poce...-zavoda-292039
Hrvatskoj poštanskoj banci u subotu je počelo primanje uplata građana za kupnju dionica Imunološkog zavoda u sklopu akcije koja ima za cilj do 25. ožujka u 14 sati, kada istječe rok za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica IMZ-a, prikupiti 500 tisuća kuna potrebnih kako bi se tu državnu tvrtku od strateškog interesa sačuvalo od privatizacije.
učinite nešto za svoje buduće generacije, preteknite zlikovce i uplatite
|
|
|
15.03.2015., 06:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
#kocar# kaže:
Strašno!!!!
Ako se cijepe cjepivom iz Srbije pravovjerni Hrvati pretvarat će se u Srbe.
Treba što prije vratiti HDZ-e na vlast, on će dokrajčiti taj Imunološki zavod i prestati uvoziti cjepivo.
Nećmo dozvoliti da nam plava hrvatska pocrveni od srpske krvi.  
|
Ček, ako se cijepim od gripe srpskim cjepivom, to znači da će biti Srbin u meni?
Bogati! Pa što mi to nitko nije rekao do sada!!
Quote:
ramiro kaže:
Što si toliko osjetljiv na Srbe? Odao si se. Mogla je biti riječ i o Bugarima, Talijanima ili Turcima, pa sigurno ne bi reagirao.
|
Znači sad još i Talijani, Bugari i Turci?
Čujem da koriste i kokošja jaja u proizvodnji cjepiva. Kuku. 
|
|
|
15.03.2015., 17:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ruka-slave kaže:
Ček, ako se cijepim od gripe srpskim cjepivom, to znači da će biti Srbin u meni?
...
... Kuku. 
|
Kakav idiotski komentar.
Vidim da ti je angažman na rusko/ukrajinsko/američkim temama potrošio sve mentalne kapacitete.
(Ali ako ti je čak i ovakva hrvatska tema nedovoljno važna da napregneš mozak više nego na rus/ukr/USA temama, vidi se koliko ti je stalo do Hrvatske.)
|
|
|
15.03.2015., 17:37
|
|
Klonovi,zaobiđite me!
Registracija: May 2007.
|
Quote:
saugaro kaže:
|
Uplatio. 
|
|
15.03.2015., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
casio kaže:
Uplatio. 
|
Bravo!
Međutim, gđa. Jagarinec, mislim "ispred sindikata", upozorava da će sve biti uzalud ako se i dalje budu uskraćivale dozvole/licence za proizvodnju.
Podsjetimo se, ključnu dozvolu je uskratila nekakva Agencija (za ljekove i vakcine, ili slično),
osnovana relativno nedavno, očito s glavnim zadatkom da sjebe Imunološki zavod
kako bi se mogao "privatizirati na hrvatski način" te ukloniti kao moguća konkurencija na tržištu EU.
Jer, "razlog" uskrate dozvole je bila "derutna zgrada", pri čemu je trošak za novu zgradu ove strateške institucije znatno manji od polovice prošlogodišnjeg troška za one famozne nove aute Vlade. Štoviše, trošak za novu zgradu IZ bi bilo manji od par godina troškova rada iste te blesave štetočinske agencije koja je zabranila proizvodnju IZ-u.
A besmisleno je da HZZO (i država generalno) gledaju na Imunološki zavod kao na čisto komercijalnu firmu, umjesto kao nešto od strateškog značaja za zdravlje nacije.
|
|
|
15.03.2015., 22:48
|
|
Cenzurirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
casio kaže:
Uplatio. 
|
Daj reci detalje. Na koji se račun uplaćuje, koji je poziv na broj, što treba navesti u opis plaćanja, koja je adresa primatelja i sl.?
Tražim te podatke na netu, ali ne nalazim ništa...
|
|
15.03.2015., 23:25
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
casio kaže:
Uplatio. 
|
Nisam ni sumnjao
....
http://dalje.com/hr-hrvatska/visia-c...-zavoda/539397
info:
Inicijatori ideje za građanski otkup Imunološkog zavoda (IMZ) su Aleksandar Soltyšik, Ivan Rude i Leo Buljat iz Visie Croatice, koji su početkom mjeseca pozvali građane i poduzetnike u zemlji i dijaspori da se uključe u patriotsku akciju prikupljanja novca za otkup dionica Imunološkog zavoda. Građane su pozvali da, prema mogućnostima, kupe udjele od 100 kuna na više, koje će Visia Croatica prikupljati putem zaklade, i tako zaštite Imunološki zavod od, kako tvrde, "špekulantskog kapitala i propasti"
|
|
|
16.03.2015., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Stvarno ne mogu nigdje naći podatke za uplatu 
|
|
|
16.03.2015., 20:30
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Aug 2006.
|
Quote:
nyla kaže:
Stvarno ne mogu nigdje naći podatke za uplatu 
|
http://www.visia-croatica.hr/
|
|
|
16.03.2015., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
somied kaže:
|
E baš ti hvala 
|
|
|
17.03.2015., 02:06
|
|
Cenzurirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
somied kaže:
|
Treba pripaziti jer je na početnoj stranici pokazana uplatnica za donacije za kampanju, a uplatnica za ulog u komanditnom društvu se pokaže tek kad se klikne na "Uplata uloga". Vjerojatno bih to bio potpuno previdio da me nije začudilo što je na uplatnici za donaciju navedena Raiffeisen banka, a znam se da su u vijestima rekli da su ljudi masovno išli uplaćivati u HPB...
|
|
17.03.2015., 08:24
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
casio kaže:
Uplatio. 
|
Kako? Ja sam danas vidio vijest i pomislio bas lijepo, uplatio bi i ja, ali niti vidim neki broj racuna niti mi je jasno sto se desi ako ne skupe lovu, da li onda vrate? Sta je s uplatama?
Aha, tu je jasno napisano:
http://www.visia-croatica.hr/files/v...ristupnica.pdf
|
|
|
17.03.2015., 08:35
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2010.
|
Meni je ovo s komanditnim drustvom zbunjujuce. Da li postoji teoretska mogucnost da ulaskom u komanditno drustvo covijek bude terecen za potencijalne dugove nastale poslovanjem drustva?
|
|
|
17.03.2015., 09:12
|
|
:o
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
valli kaže:
Je li Hrvatska zaista tako bogata da na ovako glup način odbaci proizvodnju cjepiva?
Zar se zaista ne možemo oduprijeti manipulacijama korumpiranog sistema čak ni u ovako jasnom slučaju?
|
Ovaj slučaj je jasan ko mutna lokva preko koje cijeli dan prolaze auti i kamioni.
Ne zaboravite da je i imunološki dio tog istog sistema.
Dakle idemo opet u spašavanje. Ajd...niš novog
Ono što mene ovdje iritira je nedostatak informacija. Koliko i kavih cjepiva su proizvodili, kome prodavali, koliko je to isplativo u odnosu na uvoz i slično. Točne podatke.
Sentimente i floskule o domaćem kao najboljem i najisplativijem pustiti malo na stranu.
|
|
|
17.03.2015., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Ja ću najvjerojatnije uplatit za dionice, no zanima me što je s onima koji su imunološki doveli u ovaj položaj, da li će biti i kada procesuiranja te vraćanja pokradenog novca?
|
|
|
17.03.2015., 16:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Isto jedna mama kaže:
Ja ću najvjerojatnije uplatit za dionice, no zanima me što je s onima koji su imunološki doveli u ovaj položaj, da li će biti i kada procesuiranja te vraćanja pokradenog novca?
|
ja cu uplatit - a koliko je po vama najmudrije novaca uplatit?
|
|
|
18.03.2015., 18:40
|
|
triple libra
Registracija: Dec 2002.
|
Meni to jako sumnjivo...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:51.
|
|
|
|