Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.01.2018., 00:58   #2681
Zgabareto sto duze ovo traje to ces se manje cuditi sto je sve ljudski organizam sposoban i kakvi su sve nalazi moguci......cvarci su isto jako jako korisni u ovim situacijama...
*Aria* is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2018., 22:36   #2682
Ivanicapeca - cini mi se da si ti stavila nekoliko puta link na bazu za klinicke studije, a ja to sad ne mogu naci ni ovdje ni sama na netu Mozes molim te opet to staviti?
*Aria* is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2018., 14:28   #2683
Quote:
inekoj kaže: Pogledaj post
Moguce, jer kostana srz jos dobro funkcionira, ali prije mislim da je zbog infekta (poviseni limfociti i monociti). Kakav je CRP?
CRP je rađen jutros i samo je 5,1 (ref. je od 0 do 5). U zadnja dva tjedna nešto više kašlje, brže se umara i nesigurniji je na nogama
Ipak uspije prehodati uobićajenu turu uz višekratno stajanje da se odmori. Sutra ima još jednu dozu kemoterapije primiti od pete serije i krajem mjeseca ide na kontrolu i vjerojatno zadnju kemo.
zgabareto is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2018., 09:46   #2684
terapija

Quote:
Da, mislim na kukuruzne kokice. I ja sam se sokirala kad sam cula prvi put
Kokice?Zašto-molim objasni???Kokošje nogice??Čega ima u njima?Pretpostavljam,kuhane jeli?To služi poboljšanju krvne slike?Za slaninu-znam...provjereno,jer više frendica-koje se bore s karcinomom-baš slaninu jedu koja im pomaže?Daj,pliz pojasni ovo s time....jer sin mi ima tešku anemiju...nizak feritin 2...pa ako-pomaže,što god,da probamo...Bok!
metalka64 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2018., 16:54   #2685
Quote:
metalka64 kaže: Pogledaj post
Kokice?Zašto-molim objasni???Kokošje nogice??Čega ima u njima?Pretpostavljam,kuhane jeli?To služi poboljšanju krvne slike?Za slaninu-znam...provjereno,jer više frendica-koje se bore s karcinomom-baš slaninu jedu koja im pomaže?Daj,pliz pojasni ovo s time....jer sin mi ima tešku anemiju...nizak feritin 2...pa ako-pomaže,što god,da probamo...Bok!
Oboje sluze za dizanje leukocita - provjereno.
A za anemiju smo koristili ciklu, mrkvu, jabuku, med zajedno sa b kompleks vitaminima (b12)
inekoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2018., 16:56   #2686
Quote:
zgabareto kaže: Pogledaj post
CRP je rađen jutros i samo je 5,1 (ref. je od 0 do 5). U zadnja dva tjedna nešto više kašlje, brže se umara i nesigurniji je na nogama
Ipak uspije prehodati uobićajenu turu uz višekratno stajanje da se odmori. Sutra ima još jednu dozu kemoterapije primiti od pete serije i krajem mjeseca ide na kontrolu i vjerojatno zadnju kemo.
Vjerovatno viroza ali i moguce normalno stanje u onko pacijenata. Jel dr sta komentirala?
Ako je na kortikosteroidima, oni isto znaju dignit leukocite
inekoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2018., 02:14   #2687
Quote:
Vjerovatno viroza ali i moguce normalno stanje u onko pacijenata. Jel dr sta komentirala?
Ako je na kortikosteroidima, oni isto znaju dignit leukocite
Od lijekova koristi Atrovent (i vitamine). Više ni Emaneru ne pije. Doktorica je rekla da je CRP u redu i ništa više.
Vidjet ćemo krajem mjeseca kako će izgledati krvna slika i što će reći onkolog, a ide i neurologu zbog slabosti u nogama.
Na scintigrafiju ga još nisu zvali.
zgabareto is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.01.2018., 13:14   #2688
Quote:
*Aria* kaže: Pogledaj post
Ivanicapeca - cini mi se da si ti stavila nekoliko puta link na bazu za klinicke studije, a ja to sad ne mogu naci ni ovdje ni sama na netu Mozes molim te opet to staviti?
https://clinicaltrials.gov/

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
Old 09.01.2018., 22:46   #2689
Pozdrav.Molim-sve koji imaju ili su imali oboljelog od glioblastoma da mi se jave u vezi savjeta u poruke,bit ću svima....neizmjerno zahvalna! bok.

Zadnje uređivanje El Gato Félix : 13.01.2018. at 13:49. Reason: -Q
daki 78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2018., 10:26   #2690
Tata je imao još jednu operaciju, ponovno onu veliku, vađenje organa, kuhanje, ovaj put su odsjekli dio jetre. Dobro se oporavlja. Međutim, nakon operacije, ne može više mokriti bez katetera. Prošlo je dva mjeseca od operacije. Stoma plus kateter, to je baš zeznuto. Drugi problem je sporo zarastanje otvorene rane na nozi s koje su mu uzeli kožu da je stave na stomak. Iskustva s kateterom i neka ideja kako ubrzati zarastanje rane?
Old 16.01.2018., 21:31   #2691
Question

Dragi svi,
U potrazi sam za savjetom u vezi bolesti mog oca.

Otac mi boluje od KLL koja je pracena i bez terapije, a zbog bolova u ledjima poslan je na dodatne pretrage, te mu je na magnetskoj rezonanci dijagnosticirano da su “metastatske tvorevine posljedica KLL” - i dalje upucuju hematologu.. koji naravno kaze da promjene na kraljeznici nisu vezane uz KLL. Neurokirurg jedno misljenje, hematolog drugo. Jako tesko dolazimo do informacija, vrijeme ide. Otac lezi doma vec tjedan dana, tesko pokretan zbog bolova, lijekovi mu slabo pomazu, inace je izuzetno aktivan bio do proslog tjedna. Pulmolog mu isto veli da je s njihove strane sve ok i da su promjene vezane za KLL.

Cekaju se nalazi biopsije kostiju, sutra daje krv za tumorske markere, isla sam ga naruciti i na pet/ct i cekam da jave termin, te idem drugom neurokirurgu privatno po drugo misljenje. Otac zadnjih mjeseci ima podljeve po tijelu koji ga na momente svrbe, kroz par dana se povuku, primijetila sam da se lako poreze, ne znam je li vazno znati.

Sto bi jos bilo vazno, mozda da stavim tekst nalaze magnetske? Cudno je sto se dva odjela “svadjaju” ciji je pacijent.. vrijeme prolazi ne znam sta cu, njega boli, lezi pod lijekovima pa bude ok ali to nije rjesenje.

Ako netko ima savjet, pitanje, misljenje.. HVALA <3
Eika is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.01.2018., 23:52   #2692
Quote:
nuklea500 kaže: Pogledaj post
Tata je imao još jednu operaciju, ponovno onu veliku, vađenje organa, kuhanje, ovaj put su odsjekli dio jetre. Dobro se oporavlja. Međutim, nakon operacije, ne može više mokriti bez katetera. Prošlo je dva mjeseca od operacije. Stoma plus kateter, to je baš zeznuto. Drugi problem je sporo zarastanje otvorene rane na nozi s koje su mu uzeli kožu da je stave na stomak. Iskustva s kateterom i neka ideja kako ubrzati zarastanje rane?
Nuklea, jeli iz rane nesto jos uvijek curi ili je suha? Sto se katetera tice , mozda postoji mogucnost da su se tokom operacije ostetili zivci u blizini mokracnog mjehura za sto bi trebao duzi proces oporavka. Vazno da je promjena katetera redovita i obilno tekucinu, povremeno uroloski caj jer postoji povecan rizik od bakterijske infekcije mokracnog sustava zbog katetera.
Old 18.01.2018., 12:19   #2693
Quote:
nuklea500 kaže: Pogledaj post
Dermazin mast. Zapravo sve s ionima srebra ubrzava zarastanje.
Sto se katetera tice- je li stvar u nemogucnosti zadrzavanja mokrace ili da uopce ne ide?

Old 19.01.2018., 07:40   #2694
Pozdrav svima, na zalost evo i mene na ovoj temi...
Tata je operirao rak debelog crijeva i nedavno je otpusten iz bolnice. U otpusnom pismu ne pise nista vezano uz biopsiju, a nismo dobili ni nalaz. Receno nam je usmeno da su rubovi i limfni cvorovi cisti tj. da nije metastazirao. Niti jedan nalaz napravljen prije operacije ne upucuje na metastaze. Trenutno se ceka da se sastane konzilij na kojem ce biti i onkolozi da odluce da li je potrebna kemoterapija ili ne. Da li je moguce da zato nismo jos dobili nalaze biopsije, ne znam u kojem trenutku ih daju pacijentu?

Tati se dosta toga zakompliciralo nakon operacije, trebalo je vise od mjesec dana da izadje iz bolnice i ukupno je 3 puta operiran. Doktori su jako sturi na informacijama, dosta toga smo saznali tek iz otpusnog pisma jer nam na "informacijama" (stojis na hodniku i hvatas doktora za rukav ako ga vidis) nisu nista govorili. Ima li netko ovdje da mi prevede otpusno pismo, dosta je strucnih termina koje ne razumijemo a i ne shvacamo njihov medjusoban utjecaj?
Maria Flores is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2018., 15:53   #2695
Quote:
Maria Flores kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima, na zalost evo i mene na ovoj temi...
Tata je operirao rak debelog crijeva i nedavno je otpusten iz bolnice. U otpusnom pismu ne pise nista vezano uz biopsiju, a nismo dobili ni nalaz. Receno nam je usmeno da su rubovi i limfni cvorovi cisti tj. da nije metastazirao. Niti jedan nalaz napravljen prije operacije ne upucuje na metastaze. Trenutno se ceka da se sastane konzilij na kojem ce biti i onkolozi da odluce da li je potrebna kemoterapija ili ne. Da li je moguce da zato nismo jos dobili nalaze biopsije, ne znam u kojem trenutku ih daju pacijentu?

Tati se dosta toga zakompliciralo nakon operacije, trebalo je vise od mjesec dana da izadje iz bolnice i ukupno je 3 puta operiran. Doktori su jako sturi na informacijama, dosta toga smo saznali tek iz otpusnog pisma jer nam na "informacijama" (stojis na hodniku i hvatas doktora za rukav ako ga vidis) nisu nista govorili. Ima li netko ovdje da mi prevede otpusno pismo, dosta je strucnih termina koje ne razumijemo a i ne shvacamo njihov medjusoban utjecaj?
Phd nalaz se ceka cca desetak dana od zahvata a trebao je biti implementiran u otpusnom pismu ukoliko ga niste dobili. U svakom slucaju imate svako zakonsko pravo na njega i mozete ga potrazivati od bolnice.
Stavite otpusno pismo, ima i dr. na temu svracaju a i mi laici mozemo ponesto reci.

Old 19.01.2018., 17:29   #2696
Hvala puno na odgovoru. Doktor nam je rekao na hodniku da je biopsija uredna ali nismo dobili nikakav papir niti vidim u otpusnom pismu da je navedena. Mozda ju dobijemo nakon konzilija slijedeci tjeda kada odlucuju o daljnjem tijeku lijecenja. Ne znamo ni u kojem je stadiju bio karcinom....
Stavljam linkove na otpusno pismo jer ce inace tekst biti previse sitan
1. Stranica
2. stranica
Otpusna dijagnoza je takodjer c18.7 zlocudna tvorevina...
Maria Flores is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2018., 18:55   #2697
Što nije jasno?
dryang is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2018., 19:03   #2698
Pola toga
Doktori su bas izrazito sturi na informacijama, recimo tek smo iz otpusnog pisma saznali da su mu izvadili i slijepo crijevo i da je nakon zadnje operacije bio kriticno. U principu dosta ovih strucnih izraza ne znamo a google ne pomaze. Takodjer nam nije jasna medjusobna uzrocno poslijedicna veza svih ovih problema koje je imao kao ni njegovo trenutno opce stanje. U bolnicu je usao s jako dobrim prognozama, doktori su procijenili da ce se vjerojatno sve rijesiti laparoskopski i za 5-6 dana je doma. Iz bolnice je izasao u kolicima koliko je onemocao od svega. Nitko nam nije objasnio zasto laparoskopija nije uspjela niti zasto su se desile sve ove komplikacije nakon operacije
Maria Flores is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2018., 19:33   #2699
Zaboravila sam reci da su nam rekli da mu je stoma privremena a za par mjeseci ce mu pokusati opet spojiti crijeva medjutim nigdje to nismo procitali iz ovog otpusnog pisma. Sad ne znamo da li su odustali od toga ili to nije ni trebalo pisati u otpusnom pismu. Ovih dana cak razmisljam da cemo "konacno" otpusno pismo dobiti kada prodje taj konzilij na kojem se odlucuje o kemoterapiji
Maria Flores is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2018., 20:31   #2700
Quote:
Maria Flores kaže: Pogledaj post
Hvala puno na odgovoru. Doktor nam je rekao na hodniku da je biopsija uredna ali nismo dobili nikakav papir niti vidim u otpusnom pismu da je navedena. Mozda ju dobijemo nakon konzilija slijedeci tjeda kada odlucuju o daljnjem tijeku lijecenja. Ne znamo ni u kojem je stadiju bio karcinom....
Stavljam linkove na otpusno pismo jer ce inace tekst biti previse sitan
1. Stranica
2. stranica
Otpusna dijagnoza je takodjer c18.7 zlocudna tvorevina...
Po meni PHD jos nije gotov.
Jeste bili na kontroli 12.1.? Nije se bas nista c dr.moglo porazgovarati oko toga?
Biopsija nikako nije uredna ako pise maligna dijagnoza. To je totalno bedast odgovor.
Treba znati tip maligne dijagnoze, stupanj maligniteta i stadij a to sve pise u PHD nalazu.
Trazite ga od lijecnika i inzistirajte na tome. Predlazem traziti konzultacije, taman se ulogoriti pred vratima i traziti decidirane odgovore.

Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:02.