Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora

Dijaspora Za sve iseljenike.
Podforum: Emigracija

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.06.2017., 20:10   #2961
U Njemačkoj na autoputu je benzin uvijek 10-20centi skuplji nego pokraj ili u gradu u Austriji je to čak 30-50 centi.
Old 03.06.2017., 20:29   #2962
Zato pametni u Austriji siđu sa autoceste pa prođu poprilicno jeftinije.
Old 03.06.2017., 20:54   #2963
Quote:
MaliZeleni10 kaže: Pogledaj post
Pa kao i pametni drugi koji prolaze.
Ja uvijek punim gorivo kod seiersberg/Graz tamo kod onog Shopping centra. Kod jeta. A treba za ove koji novo dolaze i napomenuti da se cijene na pumpnima i Njemačkoj mijenjaju 2-4 puta dnevno. Ujutro i noći je skuplje ponekad i 8-12 centi nego posljepodne/navečer. Kod 40 litara ipak 3-5€.
Old 03.06.2017., 23:04   #2964
Dokazano je da je u Njemackoj gorivo najjeftinije cetvrtkom navecer, ne znam zasto i ne zanima me, ali rijetko idem na pumpu u neko drugo vrijeme.
Old 03.06.2017., 23:51   #2965
Quote:
MrsGahan kaže: Pogledaj post
Koji omjer 3:1? Objasni to?
recimo da je placa 1500 DHL(tam idem) ,litra mlijeka je 0.99 centi,to dode 1704 L mlijeka, kod nas se place srednje 3300 to dode mlijeka po cijeni 5 kn =660 -
I tak sam usporedivao razne artikle,cokoladice,meso 2.90 pakiranje 1 kg i svasta nesto.. uglavnom kad cu platit stan 200 e i hranu 200 e(cura ide sa mnom a majka joj je vec gore tak da dijelimo troskove) i mob i sta ja znam ostane mi min 800 e..a tu kad dobijem 3300 kn platim max tv mob svoj,rezije i i onda disem na skrge..
Njezina majka otisla gore prije 3 mj,radila je tu kod nas preko crvenog kriza kao njegovateljica i po potrebi dostavljac hrane,sad gore u poliklinici cuva neku zenu ,radi u smjenama naravno...super joj je..placa 1900 netto,preporodila se..
Konttogan09 is offline  
Old 03.06.2017., 23:59   #2966
razlika u gradu i na autobahnu zna biti i do 50 centi..
trenutno danas kod mene super95 na OMV 1.02€...samo 500m dalje isto na OMV Tankstelle,super95 1.09€...jbg tamo valjda više prometa ili šta već,pa i veća cijena
treba dobro i poznavat benzinske po gradu i u koje vrijeme tocit (ako se bas zeli ustedit na gorivu)..isto kako je gore napisano za njemačku,i vamo se cijene mjenjaju par puta dnevno i treba znat koji dan tocit naravno..

Quote:
cesto,vrlo cesto na benzinskama koje su vrlo blizu autobahna bude dosta skuplje gorivo nego u gradovima
Mortiis is offline  
Old 04.06.2017., 01:04   #2967
ako trazite posao a vec znate solidno njemacki i imate vozacku B kat... fahrerkonzept prima i skoluje vozace kamiona, trebate samo imat dozvolu za auto, solidan njemacki i 4 mjeseca vremena. poslije ta 4 mjeseca pocinjete radit za njih, pocetna placa sa svim dodacima je cca 2000-2200€ netto..

trenutno primaju u Göttingen, Bottrop(nrw), Reichelsheim(Hessen), Hannover, Stuhr, Bad Hersfeld, Dietzenbach , Bremen, Marsberg, Duisburg, Dortmund, Bochum, Fulda , Düsseldorf, Bonn ......

vise informacija na http://www.fahrerkonzept.eu/starter/

takodjer KVB trazi vozace autobusa i S-bahna u kölnu, oni placaju sve troskove oko dozvola, skola traje oko 3-4 mjeseca, njemacki malo vise od osnova, moguce je testove polagati na hrvatskom(100% provjereno, rodjak radio ovo).. pocetna satnica kad podjete s poslom 13.5€ + svi dodaci za rad nocu, vikendom, prekovremeno.....

https://jobs.kvb-koeln.de/prj/shw/a5...ellort=1&xid=2
https://jobs.kvb-koeln.de/prj/shw/08...ellort=1&xid=2

fali im ovih vozaca puno, negdje sam citao da ih u iduce 3 godine 30% ode u penziju, tako da primaju sve
Old 04.06.2017., 11:38   #2968
Quote:
Mortiis kaže: Pogledaj post

cesto,vrlo cesto na benzinskama koje su vrlo blizu autobahna bude dosta skuplje gorivo nego u gradovima
U spometum seiersberg/Graz imaš jednu Shell koja je bliže autoputu i koja je uvijek 10-20 centi skuplja od možda 300-500 metara udaljene JET.
Old 04.06.2017., 16:21   #2969
Quote:
Konttogan09 kaže: Pogledaj post
recimo da je placa 1500 DHL(tam idem) ,litra mlijeka je 0.99 centi,to dode 1704 L mlijeka, kod nas se place srednje 3300 to dode mlijeka po cijeni 5 kn =660 -
I tak sam usporedivao razne artikle,cokoladice,meso 2.90 pakiranje 1 kg i svasta nesto.. uglavnom kad cu platit stan 200 e i hranu 200 e(cura ide sa mnom a majka joj je vec gore tak da dijelimo troskove) i mob i sta ja znam ostane mi min 800 e..a tu kad dobijem 3300 kn platim max tv mob svoj,rezije i i onda disem na skrge..
Njezina majka otisla gore prije 3 mj,radila je tu kod nas preko crvenog kriza kao njegovateljica i po potrebi dostavljac hrane,sad gore u poliklinici cuva neku zenu ,radi u smjenama naravno...super joj je..placa 1900 netto,preporodila se..
Ok, al to nemas potrebe tako racunati, jer nemas potrebe za 600 ili 1700 litara mlijeka, vec fiksni mjesecni trosak prehrane.

Potrosis i u Hrvatskoj i u Njemackoj oko 200€ na hranu, u Hrvatskoj ti nakon ostalih troskova ne ostane nista, a u Njemackoj 800€ na tu placu.

I to je jedino vazno.

Da je hrana duplo skuplja u Njemackoj, opet bi ti ostalo 600€, ili da je hrana duplo jeftinija u Hrvatskoj i dalje bi krpao kraj s krajem.

Sretno u Njemackoj, i brzo uci jezik pa lovi vecu placu s vremenom
Old 04.06.2017., 16:21   #2970
Kupovina nekretnine u Njemačkoj za hrvatskog državljanina

Ima li zapreka ili nekih ograničenja za kupovinu nekretnine za hrvatske državljane u Njemačkoj? Koliki je porez na promet nekretnina u Njemačkoj?

Molio bih da netko iz Njemačke da odgovor na ovo pitanje.
lider30 is offline  
Old 04.06.2017., 16:24   #2971
Quote:
Aurigo kaže: Pogledaj post
Ok, al to nemas potrebe tako racunati, jer nemas potrebe za 600 ili 1700 litara mlijeka, vec fiksni mjesecni trosak prehrane.

Potrosis i u Hrvatskoj i u Njemackoj oko 200€ na hranu, u Hrvatskoj ti nakon ostalih troskova ne ostane nista, a u Njemackoj 800€ na tu placu.

I to je jedino vazno.

Da je hrana duplo skuplja u Njemackoj, opet bi ti ostalo 600€, ili da je hrana duplo jeftinija u Hrvatskoj i dalje bi krpao kraj s krajem.

Sretno u Njemackoj, i brzo uci jezik pa lovi vecu placu s vremenom

hvaala na lijepim zeljama...
ucio sam njem u skoli i faksu,znam nessto,trenutno rjesavam testove na netu i ucim ga jos..na b1 sam nivuo trenutno..
Konttogan09 is offline  
Old 04.06.2017., 16:33   #2972
Kako naučite / ispratite te promjene cijena goriva?
Jel bi tipa to za četvrtak vrijedilo za cijelu Njemačku ili za određen grad / benzinsku postaju?
Old 04.06.2017., 17:00   #2973
A niš, kad se svaki dan voziš pored benzinske, onda skužiš da nije velikim slovima 1.139 nego je velikim slovima 1.129.

Nakon nekoliko tjedana skužiš da se cijena mijenja za 1 cent ili dva centa ovisno kad prođeš pored benzinske.

No imaš i one benzinske koje su na "zajebanom " mjestu napravljene, e tamo je cijena 1.098, i tamo je repina jer švabi toče samo di je njjeftinije.

Onda se i ti napališ natočiš i dođeš doma izračunaš da si na 50 l goriva ušparao 1,55 €. ( Ja potrošim za cijeli mjesec 60 € za diesel)
Sav ponosan od uštede odeš u dućan i vidiš tam onog ispred tebe na benziskoj pumpi kako kupuje NAME proizvode jer su kao bolji, a ti kupiš NO NAME proizvode jer su u stvari isti drek kao i ovi.
Dokazano na MARKET CHECK emisijama koje idu utorkom na dojče fernsehen SWR
Old 04.06.2017., 17:33   #2974
Imas stranice kao clever- tanken.de ili Benzinpreis-aktuell.de ili ADAC.de a ima i aplikacije. Ja cisto malo pazim od kada mi bude tank na 1/3 i punim gorivo kada mi se čini jeftino, trenutno na 1,33 ili nije za super
Old 04.06.2017., 17:49   #2975
Quote:
Night Creature kaže: Pogledaj post
Kako naučite / ispratite te promjene cijena goriva?
Jel bi tipa to za četvrtak vrijedilo za cijelu Njemačku ili za određen grad / benzinsku postaju?
Da, to za cetvrtak vrijedi za cijelu Njemacku, provjereno.

U Njemackoj su benzinske pumpe obavezne javit svaku promjenu cijene, ovdje imas sve cijene, izaberes vrstu goriva koje te zanima, upises svoj postanski broj i na kojoj udaljenosti od tebe da ti izbaci cijene:

www.clever-tanken.de

Za Austriju nisam siguran da li moraju javljat cijene, ali isto postoji stranica gdje mozes provjerit aktuelne cijene goriva, evo je:

https://www.oeamtc.at/spritapp/Simpl...ion=showSimple

Zadnje uređivanje MaliZeleni10 : 04.06.2017. at 19:09.
MaliZeleni10 is offline  
Old 04.06.2017., 17:58   #2976
Quote:
lider30 kaže: Pogledaj post
Ima li zapreka ili nekih ograničenja za kupovinu nekretnine za hrvatske državljane u Njemačkoj? Koliki je porez na promet nekretnina u Njemačkoj?

Molio bih da netko iz Njemačke da odgovor na ovo pitanje.
Nema ogranicenja, porez je 6%, troskovi notara su 3-4%, koliko ja znam, sveukupni troskovi su oko 12-13% ako kupujes rabljenu nekretninu, ako kupujes novogradnju onda ne placas tih 6% niti notara.

Zadnje uređivanje MaliZeleni10 : 04.06.2017. at 19:10.
MaliZeleni10 is offline  
Old 04.06.2017., 21:36   #2977
Quote:
aree kaže: Pogledaj post
Pa nije isto uslikati oglas i proslijediti zainteresiranima, kao i dovući nekog potpuno nepoznatog iz Hrvatske i pronaći mu posao, pa i jamčiti kod šefa na svom poslu. Bilo je ljudi u toj grupi koji su to radili besplatno, nisu svi naplaćivali, ali zato nema nijedan a da se nije opekao. Prije ili kasnije netko te zajebe i onda ti ispadneš budala i sramotiš se na poslu. Ja na takav način nikad ne bih pomagala nepoznatima, a poznatima bih eventualno ako procijenim da se radi o ozbiljnoj, odgovornoj i vrijednoj osobi.
Svatko je stvoren za neki posao, a za mnoge nije, ovakve procjene su jadne i sve govori o nama kao narodu. Ako je vama pomoć dovući nekog na bauštelu uzmite sebi taj posao.Jasno svatko od vas gore bi se potrudio za par tisuća eura i ne bi pitao za sramotu u to sam uvjeren.
Gustavo is offline  
Old 04.06.2017., 21:57   #2978
Quote:
Nema ogranicenja, porez je 6%, troskovi notara su 3-4%, koliko ja znam, sveukupni troskovi su oko 12-13% ako kupujes rabljenu nekretninu, ako kupujes novogradnju onda ne placas tih 6% niti notara.
Porez je različit po pokrajinama. Od 3,5 do 6,5%.

Porez se placa na zemljište ako je na njemu gradnja ili novogradnja placa se i na nju. Ako kupiš odvojeno (znaci zemljište bez zgrade i ta se tek tada gradi) ne placas porez za kupnju zemljišta na gradnju, ali financijska meduvremeno kontrolira da li ima povezanost između prodavača zemlje i gradevinara jer je puno ljudi tako stedilo porez. Ne naplacivaju "jos" kazne tako da valja ipak pokušati.
Old 04.06.2017., 22:03   #2979
Quote:
Notar toliko? Za stan od 100 k Eura, notar uzme blizu 4 k Eura. Uknjižba u Grundbuch onda isto 1% do 2% pretpostavljam?
lider30 is offline  
Old 04.06.2017., 23:19   #2980
https://www.immobilienscout24.de/bau...ilienkauf.html

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:19.