Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.11.2015., 21:08   #3001
valjda bu i tvoj mogao u 23 cm. ak stavim papir za pečenje to bu taman negdje 22.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2015., 21:53   #3002
Ma može i u 24.

Zakelji slikse kad sve ispečeš.
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2015., 22:13   #3003
naravno da bum zakeljila. ovaj tjedan moram napraviti 3 torte. izbor je sužen, ali još se dvoumim oko nekih. s obzirom da mi je klinac zakurio možda ne bu niš od torti ovaj tjedan.
kad već dosađujem zna li netko koju veličinu kalupa koristi gastrodiva? gledam njene monte i ricotta nutella torte.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2015., 23:43   #3004
Quote:
gargamišamel kaže: Pogledaj post
naravno da bum zakeljila. ovaj tjedan moram napraviti 3 torte. izbor je sužen, ali još se dvoumim oko nekih. s obzirom da mi je klinac zakurio možda ne bu niš od torti ovaj tjedan.
kad već dosađujem zna li netko koju veličinu kalupa koristi gastrodiva? gledam njene monte i ricotta nutella torte.
Sigurno ne radi uvijek u istom, a ovakve kolače, od ovoliko sastojaka radim u velikim kalupima, preko 28cm.
Najbolje da je pitaš na blogu ili na Fejsu od njenog restorana Arta Larga.

Da ne ispadne da niš' ne keljim ovih dana, evo biskvitne rum "kuglice" od neki dan. Ovo su kalupi za muffine da napomenem. Moj mužjak ne voli one male kuglice.

Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 00:14   #3005
je, našla sam komentare. malo su nepregledne stranice, pa dok se snađem.

pa ove kugle su tvom dragom za pod zub. u jednom zalogaju.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 11:02   #3006
Quote:
Gipsyqueen kaže: Pogledaj post
Da ne ispadne da niš' ne keljim ovih dana, evo biskvitne rum "kuglice" od neki dan. Ovo su kalupi za muffine da napomenem. Moj mužjak ne voli one male kuglice.

http://i65.tinypic.com/34nqkcx.jpg
Krasne kugle, napokon da netko radi poštene a ne komadiće za pod zub

Ja radio jučer lime pie s podlogom od heljdinog brašna, i ovaj put nisam zeznuo filu, već tijesto
Nisam ja za kolače izgleda

Zadnje uređivanje L3go : 04.11.2015. at 14:36. Reason: img
MisterNo007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 12:04   #3007
Što se desilo s tijestom, jesi li nešto mijenjao? Ja sam ga neki dan radila s nadjevom od bundeve.

Gargamišamel
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 12:22   #3008
Quote:
Što se desilo s tijestom, jesi li nešto mijenjao? Ja sam ga neki dan radila s nadjevom od bundeve.
Nisam, samo sam radio dvostruku količinu i sve prilagodio tome (da žena može raditi kekse od istog tijesta kad dođe s posla). Uglavnom - tijesto se mrvilo i raspadalo, nisam ga mogao razvaljati. Pretpostavio sam da nedostaje maslaca i dodavao ga još dva puta, nije pomoglo

Mogo bi i ja nekaj slatko s bundevom, taman mi pol misirače ostalo

Zadnje uređivanje MisterNo007 : 04.11.2015. at 13:09.
MisterNo007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 16:20   #3009
jesenska pita - dunja, kruška, jabuke, orasi, bajami, friško maslinovo ulje

bilaboja32 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 21:43   #3010
Pumpkin bread, prema ovom receptu.
samotna šetačica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2015., 23:36   #3011
Quote:
Sorry, nisam skužila. Evo recept.
Tenks, Džipso, a i Donati hvala

Quote:
bilaboja32 kaže: Pogledaj post
drago mi je da vas ima još slabih na bobiće

Ne bi nikad pokušala radit bobiće da nisam naletila na ovaj jednostavni recept

Ja radim pola ove doze, od toga ispadne zdjela kao na slici.
Bademe obavezno pržim i ako imam 50g zamjenim gorkim bademima,
ako ne dodam aromu badema za intezivniji okus.
Hvala

Na nešto me podsjećaju
Old 05.11.2015., 06:54   #3012
Štrudla od bundeve
altheasun is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2015., 20:25   #3013
Bila bih zahvalna onome koji bi tu zalijepio (odličan i provjeren ) recept za medenjake (mekani iznutra, pa preliveni čokoladom).

Mislim na ovakve - http://i.imgur.com/wi73eE2.png
čokomanijak is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2015., 21:55   #3014
đipso, evo tvoje čizike fotkane na brzinu. odlična je! čak ju je i klinac potamanio, a onda znaš da je fina.
koristila sam instant želatinu, stavila glatko brašno, bez meda je i tak...

gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2015., 23:11   #3015
Quote:
gargamišamel kaže: Pogledaj post
đipso, evo tvoje čizike fotkane na brzinu. odlična je! čak ju je i klinac potamanio, a onda znaš da je fina.
koristila sam instant želatinu, stavila glatko brašno, bez meda je i tak...
Baš mi je drago da se junioru svidjela. Ja sam imala neki med s limunom pa sam ga zato stavila, inače može i stevija, a moj brat i snajka stavljaju neko tekuće sladilo.

Ta podloga uspijeva s onim omjerima i bez brašna, a i bez maslaca. Više puta sam je tako pekla, ful je praktična i brzo gotova.
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2015., 05:13   #3016
Quote:
čokomanijak kaže: Pogledaj post
Bila bih zahvalna onome koji bi tu zalijepio (odličan i provjeren ) recept za medenjake (mekani iznutra, pa preliveni čokoladom).

Mislim na ovakve - http://i.imgur.com/wi73eE2.png
Imam ja, potrazim sutra u kompu.
Rp je daaavno tu na forumu stavio jedan forumas (Pelle? nisam sigurna...) i odlicni su. Jedino kaj u njih ide amonijak za kolace, pa smrde dok se peku, poslije ne.
Ak netko zna na koji rp mislim, slobodno me preduhitri
micek-jerry is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2015., 05:22   #3017
Quote:
micek-jerry kaže: Pogledaj post
Imam ja, potrazim sutra u kompu.
Rp je daaavno tu na forumu stavio jedan forumas (Pelle? nisam sigurna...) i odlicni su. Jedino kaj u njih ide amonijak za kolace, pa smrde dok se peku, poslije ne.
Ak netko zna na koji rp mislim, slobodno me preduhitri
Nasla: nije Pelle nego Solar:

"proštenjski medenjaci

od kad znam za sebe volim te medenjake s proštenja. baka mi ih je uvijek donosila s marije bistrice..
i uvijek sam gnjavio mamu da mi napravi takve, a ne one tvrde za zube polomiti..
nedavno sam na jednoj fešti skužio da se i doma može napraviti prave proštenjske medenjake.

i evo ih 

20 dkg meda, 25 dkg šećera, 1 dcl vode i 4 žlice otopljene (svnjske) masti se otopi na laganoj vatri.
kad se ohladi, dodati 4 žumanjka..
to je ovo:

u posudu za miješanje staviti pecilni prašak i 2 žličice (cca 20 g) amonijaka za kolače (licitarski kvasac), preliti s 2 dcl toplog mlijeka.
dobije se puno bijele pjene 
promiješati sa smjesom jaja, meda, šećera i masti. dodati 800 gr glatkog brašna i začine (kupio gotove za medenjake jer sadrže cimet, muškatni oraščić, korijander, đumbir, komorač, klinčić, piment, anis, papar i kardamon).
dobiveno mekano i ljepljivo tijesto ostaviti poklopljeno preko noći (na toplom)..
kad se ujutro uspijete mamurni probuditi, jer ste noć proveli vani, tijesto izvrnete na jako pobrašnjenu površinu i izvaljate ga na debljinu do 1 cm.
kalupima izrežite oblike i pecite ih 10 min. na 180 stupnjeva.
dosta ih razmaknite jer jako narastu.

možete staviti i bijelu ili čokoladnu glazuru (sporije se suše), ali meni su ovakvi najbolji.. mekani su i mirišljavi.

i neće se stići posušitI."
micek-jerry is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2015., 05:55   #3018
Radi tih solarovih medenjaka sam išla u Kemig. Svima se sviđaju, pekla sam ih par puta.
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2015., 15:42   #3019
Quote:

Ta podloga uspijeva s onim omjerima i bez brašna, a i bez maslaca. Više puta sam je tako pekla, ful je praktična i brzo gotova.
podloga je odlična tak da bu se našla i u nekim drugim kombinacijama. i mojoj mami se jako sviđa kolač. ona rijetko pohvali kolač, ali kužiš po njezinom tonu da je to pohvala.
i upravo sam ispekla one tvoje fine aromatične keksiće od rogača. sad ih samo treba ne pojesti do sutra.
gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2015., 16:26   #3020
đipsini fini keksići i ricotta nutella brownies torta

gargamišamel is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:39.