Natrag   Forum.hr > Razno > Mali oglasi

Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2015., 20:26   #3081
Imam pitanje u vezi jedne situacije. U Jurišićevoj smo slali jedan paket (oko 6kg) za Švedsku, HP ekspressom avion. E sad, paket su vratili natrag jer su provjerili sadržaj (u HR, 10003) i rekli da je medicinski alkohol 70% 100ml bočica "opasna roba". Ja nisam nigdje našao ikakav pravilnik o stvarima koje smiju ili ne ići u paket, a i rečeno nam je na pošti da nema nekih ograničenja (u normalnim okvirima, med.alk. je kućna upotreba...). Da li uopće ima igdje tih informacija?? Da ne velim, da se u avion na aerodromu kao putnik smije nositi taj alkohol...

Drugo važnije pitanje, da li mogu dobiti povrat novca jer paket uopće nije poslan? A platil sam 350kn što nije malo...

Štoviše trebao bi dobit novce jer HR pošta nigdje nije naznačila (prije slanja ičega) o tome koje i kakve i na koji način smijemo/ne smijemo slati stvari.
Alucard Nosferato is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2015., 15:41   #3082
Može li netko od ukućana umjesto mene podignuti paketić na pošti? Radno vrijeme pošte je od pon do pet dok ja nisam u mjestu prebivališta, već sam kod kuće samo vikendom
Teradex is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2015., 16:51   #3083
Quote:
Teradex kaže: Pogledaj post
Može li netko od ukućana umjesto mene podignuti paketić na pošti? Radno vrijeme pošte je od pon do pet dok ja nisam u mjestu prebivališta, već sam kod kuće samo vikendom
Može ako ima punomoć
Penelope69 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2015., 15:29   #3084
pozdrav, da li netko zna putuje li lijepom nasom posta i preko vikenda? (tocnije paket mi je poslan u cetvrtak, ima li sanse da ga dobijem u ponedjeljak?)
Laterus is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2015., 14:36   #3085
šaljem jedan poveći predmet težine nekih 3 kg.
Dimenzije su nekih 50-30-40.
Uglavnom nezgrapnog je oblika.
Nigdje ne mogu naći paket, vrijednost je 40kn tako da se ne isplati kupovati paket niti koristiti HP ekspress.
Jel ja mogu predmet umotati? hoće li ga pošta takvog primiti?
Z_interactive is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2015., 18:32   #3086
Quote:
Penelope69 kaže: Pogledaj post
Može ako ima punomoć
zanima me kako se dobije ta punomoć?
Old 14.12.2015., 17:12   #3087
Brzo pitanje!

nači kada naručim nešto sa random web shopa izvana, i to stigne, a nema nikoga doma, gdje paket ide? Kod nas u poštu ili? Ovo pitam opcenito za sve vrste shippinga ovih raznih free.

E da, i ako ima dodatnih troškova, tipa carina pedevei i to, to isto onda placam postaru na ruke, ili ako me nema tamo u pošti, ili?

Hvala
tomo86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2015., 20:38   #3088
Ako nema nikoga, dobijaš žutu cedulju i paket se vraća u poštu dostave (ili najbližu poštu ako nije ista).
Ako ima dodatnih troškova carina ili PDV, prvo obično dobiješ poziv za dostavu dokaza o vrijednosti pošiljke, a nekih tjedan dana nakon toga dobijaš proizvod i sve plaćaš poštaru na ruke. Na žalost, ako ti ide PDV na paket ili carinjenje, onda te i pošta odere nekih 25Kn za dostavu paketa.
Isto tako, postoji kategorije koja se zove "small packet" što neki ebay prodavači znaju poslati, onda ti poštar naplati 4.5Kn za dostavu takvog paketa (iako može biti od 10grama a pismo od 2kg donese besplatno). Tu ti je jedina opcija da nek vrati u poštu pa preuzmeš tamo besplatno, ako ti se isplati za tih 4.5Kn.
dawg is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2015., 21:27   #3089
Quote:
dawg kaže: Pogledaj post
Isto tako, postoji kategorije koja se zove "small packet" što neki ebay prodavači znaju poslati, onda ti poštar naplati 4.5Kn za dostavu takvog paketa (iako može biti od 10grama a pismo od 2kg donese besplatno). .
znači postoji mogućnost da prodavač pošalje paket, ali da on ne dođe kao ''small packet'', tj. da mi poštar donese doma, ali da ne plaćam 4.5kn?
sehic is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.12.2015., 22:34   #3090
Da, ako pošalje kao pismo, poštar donosi besplatno na adresu.
Pismo može biti do 2kg.
Doduše, ja sam jednom ili dva puta platio small packet. Zanimljivo je da sam dobio dvije pošiljke isti dan, jedna je bila folija za mobitel a drugo stvar od 1kg, i za foliju sam platio pošto je gore bila naljepnica small packet.
dawg is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2016., 18:05   #3091
Poslala sam paket u subotu za Poljsku i u ponedjeljak je stigao u Zagreb. Međutim u pondjeljak popodne je vraćen u poštu iz koje sam poslala i sad stoji tu već 2 dana i stoji opis otprema pošiljke. Zna li netko o čemu se radi?
Dorée is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2016., 18:08   #3092
Ako želim prodati tenisice na njuškalu, kako da pošaljem poštom kupcu? odnesem paket u poštu, a poštarinu plati kupac ako smo se tako dogovorili? nisam nikad ništa slao pa ne znam

Tenise mogu poslati kao paket, ili da pouzećem pošaljem ? hmm
Old 19.01.2016., 21:02   #3093
Pozdrav, htjeo bi slati 2 gramofonske ploče iz Hrvatske u Australiju. Imam vlastito pakiranje za pošiljku, sve zajedno između 0.2 - 0.5kg

Ono što me buni, pod koju klasu spada to slanje? Paket, pismo, prioritetna pošiljka? Pitam radi online izračuna okvirne cijene slanja...

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima...
Strepite is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2016., 16:12   #3094
Ako šaljem paket nekome u Split jel ja dobijem kutiju na pošti ili moram sam zapakirat sve doma i tek onda njima odnjet?
TeenHunter is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2016., 18:13   #3095
Prije 2 dana sam poslao preporuceno i još nije stiglo, piše mi na pracenju kao i na početku da sam predao pošiljku. Jel to normalno?
Volim_glazbu is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2016., 21:01   #3096
Zna li netko da li praćenje pošiljke za inozemstvo vrijedi samo dok pošiljka ne iziđe iz RH ili je mogu pratiti preko interneta i kad je u inozemstvu? Zadnja obavijest na trackingu mi je Zagreb prije dva dana, a pošiljka je poslana u ponedjeljak. Hvala.
Mala Imocanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2016., 19:34   #3097
Kako promijeniti poštanski ured za dostavu?

Do sada su mi paketi dolazili u poštu na Kenedijevom, a prije toga u Branimirovu. A sad su mi "uvalili" neki poštanski ured u kvartu u kojem je popodne nemoguće stati sa autom (pa ni u prekršaju). Danas sam 45 minuta vozio okolo da bi na kraju jedva našao mjesto i to bliže pošti na Kenedijevom nego ovoj novoj.

Ima li neki mehanizam kojim se može fiksirati u koji poštanski ured će se ostavljati pošiljke?
ztardik is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2016., 14:36   #3098
koliko košta ako sam nešto slala s otkupninom da kupac plati pouzećem a on to na kraju nije podignuo nego se meni vrati?
FIGICA is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2016., 10:45   #3099
Ukoliko nekome šaljem HP express s otkupninom i s opcijom da poštarinu plati on prilikom preuzimanja (dakle, da ja ništa ne plaćam tijekom slanja) - a ukoliko ju on ne preuzme, što se događa*
-teressa is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2016., 01:27   #3100
Trebam poslati pismo u SAD, može li mi netko reći jeli mogu samo donijeti pismo u poštu pa da mi oni tamo sve skupa naplate i naprave ( pri tom mislim na markicu i sve što bi trebalo ići )
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:40.