Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam... |
|
|
23.05.2016., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Dobio sam žuti papirić jer nikog nije bilo doma pa sutra moram u poštu po to.
Uglavnom na njemu piše i tracking broj u obliku PP XXXXXXXXX HR. Što znači taj PP, obično je uvijek RB, bojim se da nije neka kazna pa me malo frka. Jel kazne šalju sa tim trackingom PP?
|
|
|
23.05.2016., 16:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
alcro kaže:
Dobio sam žuti papirić jer nikog nije bilo doma pa sutra moram u poštu po to.
Uglavnom na njemu piše i tracking broj u obliku PP XXXXXXXXX HR. Što znači taj PP, obično je uvijek RB, bojim se da nije neka kazna pa me malo frka. Jel kazne šalju sa tim trackingom PP?
|
small paket iz kine...
|
|
|
23.05.2016., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lega_iz_osijeka kaže:
small paket iz kine...
|
Tnx.
Jel si ziher? Jer zašto nije ostavio samo žuti papirić, i ja bi došao i tamo morao platiti 4,5 kune?
Znači imaju foru da na te smal pakete sami lijepe taj PPXXXXXHR broj? Stvarno čekam jedan small paket iz kine, koji je poslan bez trackinga pa me skroz zbunio taj broj koji završava sa HR.
|
|
|
23.05.2016., 16:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alcro kaže:
Tnx.
Jel si ziher? Jer zašto nije ostavio samo žuti papirić, i ja bi došao i tamo morao platiti 4,5 kune?
Znači imaju foru da na te smal pakete sami lijepe taj PPXXXXXHR broj? Stvarno čekam jedan small paket iz kine, koji je poslan bez trackinga pa me skroz zbunio taj broj koji završava sa HR.
|
sad ti je to po novom,small packeti u Zg budu označeni sa tim brojevima...
|
|
|
23.05.2016., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Tnx, puno hvala.  Bio sam ziher da nije iz Kine zbog HR oznake, a jedino što onda može biti je neka izmišljena kazna. 
|
|
|
23.05.2016., 17:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alcro kaže:
Tnx, puno hvala.  Bio sam ziher da nije iz Kine zbog HR oznake, a jedino što onda može biti je neka izmišljena kazna. 
|
nemaš brige 
|
|
|
28.06.2016., 22:30
|
|
sitizenka
Registracija: Jul 2014.
|
Pozdrav
Slala sam paket (veliku kuvertu ali kao paket) u UK. Pošiljka je neisporučena i vratila se u HR. Sada me čeka taj paket u Branimirovoj i piše da moram platiti ~50 kn.
Zanima me slijedeće:
-što ja to točno trebam platiti?
-što se događa sa pošiljkom ukoliko je ne preuzmem?
Hvala 
|
|
|
29.06.2016., 00:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
FatGlow kaže:
Pozdrav
Slala sam paket (veliku kuvertu ali kao paket) u UK. Pošiljka je neisporučena i vratila se u HR. Sada me čeka taj paket u Branimirovoj i piše da moram platiti ~50 kn.
Zanima me slijedeće:
-što ja to točno trebam platiti?
-što se događa sa pošiljkom ukoliko je ne preuzmem?
Hvala 
|
ovako,platila si kartu u jednom smjeru 
ako ne preuzmes,posiljka ide u neurucive i unistava se nakon nekog vremena...
|
|
|
05.09.2016., 18:03
|
|
mod
Registracija: Jul 2005.
|
Zna li netko može li se poslati pismo preko pošte da bude preporučeno i poste restastante, tj da se podiže u pošti koju odabereš. Samo slanje pošte preko poste restante iziskuje potpis osobe kod preuzimanja pa ne znam koliko je to moguće / ima smisla tražiti?
|
|
|
08.09.2016., 13:57
|
|
Photoshop majstor
Registracija: Jan 2011.
|
Jel imao netko situaciju da je poslao paket s otkupninom recimo 230kn, primatelj je toliko i platio, a pošiljatelj je natrag dobio 60kn manje, tj. 170kn?!?
U poštanskom uredu sam dobio odj**, na info telefonu ženska nije u stanju odgovoriti na pitanje...kaj još mogu napraviti?
|
|
|
22.09.2016., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Zanima me sledece. Da li ja kao strani drzavljanin (BiH) mogu podici paket post restante ili ne znam koji jos nacin u Hr ima slanja posiljke da se po nju dodje. Npr ja narucim nesto post restante iz Zg u St. Gradisku ili Okucane i dodjem pokupim to. Da li ja kao strani drzavljanin u Hr mogu to uraditi? Hvala
|
|
|
16.11.2016., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Kada bi se mogla očekivati pošta/pismo koja je iz Zagreba slana u Zagreb (dakle, unutar grada), ako je poslano u petak popodne? Nije li već trebalo stići?
(nemam nikakv broj ni ništa, pošiljatelj A treba poslati primatelju B, a ja ovisim o B, B govori da nije ništa primio još)
|
08.12.2016., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Molio bih da navedete koliko puta tjedno imate dostavu pošte. Ja sam u gradskom naselju i samo dva puta tjedno je dostava, tako da pošiljke dosta kasne, a one preporučene, ne mogu se preuzeti, dok poštar ne ostavi žuti listić. Poviše svega toga u poštanskom uredu rade nesposobne, koje često zametnu pošiljke, tako da mi je preporučena pošiljka iz susjednog grada putovala sedam radnih dana, od toga je šest dana ležela u poštanskom uredu nezaprimljena, pa je tek na moje treženje pronađena.
|
|
|
08.12.2016., 22:39
|
|
Silent and Unexpected
Registracija: Oct 2014.
|
Pozz!
Ovako, imam jedan malo opsezniji problem, dragoj sam narucivao starcica dosta u zadnje vrijeme i pocelo joj je sve manje paketa stizati, da bi na kraju sa kineskim tracking brojem vidjeli da je paket prosao carinu i dosao u postansi ured kod nje jos prije 15-16 dana a drugi paket prije 4-5 dana, da bi ona osla tamo sa isprintanim screenom iz kineskog trackinga (yuntrack, ne onaj RFxxxxxxxxxCN) da bi joj zena na salteru rekla da oni to nemogu pratiti i da oni nista ne znaju, ja shvacam da nemogu oni pratiti te kineske brojeve, ali ako je upraceno da je doslo do postanskog ureda, nije mi jasno, jel paket ispario, propao u zemlju ili sta?
Jel tko ima kakvog iskustva s tim i sta se tu moze, nekog sefa odgovornog ili nesto? Jer na njihov telefon dobit sefa sansa je ista ko dobit na lotu....
Takodjer imamo i par paketica koji imaju standardni broj za pracenje i pise im vec skoro da su prije dva tjedna u "Send item abroad", ako ih ne salju brodom trebali su vec stici, zar ne?
Hvala na pomoci :-)
|
14.12.2016., 17:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Planiram nešto prodati preko interneta pa me zanima sljedeće.
Ako prodajem artikl za npr. 100 kn, odaberem uslugu plaćanje pouzećem i onda primatelj poštaru plati tih 100 kn i to se nekako vrati do mene ali se oduzmu neki troškovi ( Pitanje Koliko iznose ti troškovi?). Da li je moguće skupa odabrati da primatelj plati i dostavu i koliko to iznosi?
|
15.12.2016., 10:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ja sam u otkupnu cijenu uvijek ukalkulirao troškove pošte (i to napomenuo kad bi netko tražio da mu pošaljem poštu, uz otkupninu). To poskupljuje (za male artikle) cijenu tog artikla za cca. 20kn (bar je tako bilo prije par godina)
|
|
|
19.12.2016., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Molim vas,
zna li netko preko koga mogu dostaviti pošiljku na neku adresu u Hrvatskoj a da se ne zna od koga je a da ja budem sigurna da će ta pošiljka stići??
Naime, željela bih jednoj obitelji poslati poklone za Božić a ne želim da znaju od koga su.
|
|
|
15.01.2017., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
Da li se može poslati paket preko 2kg preporučeno u hrvatskoj pošti ?
|
|
|
16.01.2017., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
a
bavim se prepakiravanjem iz Engleske.. ako kome sto treba javite se na [email protected]
uplate samo payPalom...moja provizija do 2 kg £5
|
|
19.01.2017., 09:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Može li mi netko reći mogu li poslati paket na nečije ime i na adresu pošte pa da ta osoba tamo dođe pokupiti paket?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:14.
|
|
|
|