Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
Pogledaj rezultate ankete: Ocijenite dosadašnji rad predsjednice
|
odličan (5)
|

|
60 |
34.68% |
vrlo dobar (4)
|

|
33 |
19.08% |
dobar (3)
|

|
7 |
4.05% |
dovoljan (2)
|

|
13 |
7.51% |
nedovoljan (1)
|

|
60 |
34.68% |
|
|
19.02.2015., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
twistdrum kaže:
|
Mogu ti reći što nisu vrijednosti modernih država, vrijednost nije traženje stranog sponzora(ne mislim na financiranje kampanje) ne bi li došao na vlast, vrijednost nije dilanje dokumentacije, vrijednost nije ulizivanje agresoru s ciljem relativizacije 90-ih, vrijednost nije borba za interese Regiona nauštrb vlastitih, vrijednost nije olajavanje vlastite zemlje. To su sve radili tzv. ljevičari, a tako se ne može nikuda. Takve stvari moderne države ne rade, kod nas se to radilo i postali smo predmet sprdnje, ljevičari su nas osramotili, naravno, ako Mesića, Račana, Josipovića i njihove suradnike smatramo ljevičarima.
Ja ih zovem tzv. ljevičarima jer njihovo ponašanje nije tipično za ljevicu. Postoje ljevičari i u drugim zemljama, ali ne rade ovakve stvari jer nisu neprijateljski raspoloženi prema vlastitoj zemlji, jer vlastitu zemlju ne smatraju slučajnom državom. Državni dužnosnici trebaju afrimativno govoriti o vlastitoj zemlji, a ne je ogovarati. Tako rade moderne države. Mi tek trebamo implementirati dobre običaje.
|
|
|
19.02.2015., 13:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Alexis kaže:
Milanović već odgovorio na Kolindin poziv na kavu. 
|
Opa, Jeliću  je napokon dalo posla 
|
|
|
19.02.2015., 13:56
|
|
4 + digitalizacija i tak.
Registracija: Dec 2005.
|
@Viktorija
Na Kokošinjcu se priča da je Jelić gay 
suntzu72: "alexis, možeš ti ovdje drukati kontra crnog 24/7, al taj će sutra preuzet sve ključne poluge vlasti. tebi na maštu prepuštam što će to onda značiti za tvoje favorite - od medija do ngo-scene. gospodarstvo je najmanji izazov s kojim će se suočiti karamarkova vlada. meni osobno, i najmanje važna zadaća. ima puno važnijih stvari."
|
|
|
19.02.2015., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jammer kaže:
Boga može svašta predstavljati, ovdje se radi da je pripadnik određene vjerske zajednice odnosno katoličke crkve vršio svoje rituale u državnom tijelu na poziv predstavnika te institucije.
Ako si tako pametan pojasni što je sekularnost ili da pitamo uvaženi ustavni sud popunjen od strane jedne političke stranke s uvaženim pravnim stručnjacima od kojih neki nemaju ni pravosudni ispit
|
Doznaj sam, siguran sam da ćeš se jako iznenaditi.
Ima li predsjednica pravo na slobodu vjeroispovijesti? Je li sloboda vjeroispovijesti vrijednost sekularne države? Priseže li hrvatski predsjednik sa "tako mi bog pomogao"? Ako zakletva nije protuustavna onda sigurno nije ni blagoslov radnog mjesta.
|
|
|
19.02.2015., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
Alexis kaže:
Kad spominješ poteze koje je već učinila, možeš li biti ljubazan pa ih napisati, da vidimo crno na bijelo, što je to ostvarila, a da ste tako željno čekali? 
|
Cipelica Ivi - prevažno za Hrvatsku, cipela bisti, povratak počasne bojne, lente i općenito dostojanstva ured predsjednika, potpora braniteljima. Barem ima hrabrosti raditi na onome što je govorila, Ivo nije imao hrabrosti za ništa - apsolutna 0.
Ali Alexis mogu ti reći da si ti najveća forumska kukavica, ovo je smiješno kako režeš postove jer nemaš hrabrosti odgovoriti na neke dijelove i to na teme koja samo započinješ. U čemu je problem? Maca popapala jezik? Nema potporice više pa ponestalo slova?  Smiri malo tu mržnju i opusti se, lijep je dan usput fino gledaj rat u kokošinjcu, odličan show.  
|
|
|
19.02.2015., 14:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
Alexis kaže:
@Viktorija
Na Kokošinjcu se priča da je Jelić gay 
|
K vragu, još loših vijesti 
|
|
|
19.02.2015., 14:03
|
|
Intravenozni žilet
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: U ofsajdu, Super Pippo dimenziji na kavici s Drogbom
|
Quote:
Kexx kaže:
Ne za "našu" Hrvatsku nego za Hrvatsku, a ona jest naša htjeli mi to ili ne.
Ne znam na koje točno vrijednosti misliš, ja mislim na univerzalne vrijednosti koje možeš vidjeti u svakoj modernoj državi, ni više ni manje, a te vrijednosti su bile sustavno gažene zadnjih 15 godina, toliko gažene da smo postali jedna od najapurdnijih tvorevina u povijesti svijeta, nigdje nema da najviši državni dužnosnici olajavaju vlastitu zemlju, i to još uz pomoć medijski eksponiranih opinion makera, to se samo kod nas dogodilo. I tako ne možemo nikuda, to nije zdravo, dok se ne obračunamo s time napretka neće biti. Ne postoji taj ekonomski program koji se može oživotvoriti dok se najviši dužnosnici ponašaju neprijateljski prema vlastitoj zemlji.
Zato nam trebaju onakvi koji se tako neće ponašati, to je preduvjet svih preduvjeta.
Tuđman i privatizacija su mit stvoren za potrebe onih koji Hrvatsku nisu željeli, to ne znači da nije bilo privatizacije, nego da je preuveličana, osim toga, veći dio privatizacije se dogodio u Račanovo vrijeme. Privatizacija je samo floskula za plašenje, pojam za potrebe dnevne politike. I time ne tvrdim da je bila super, nego da je preuvličana kao problem.
Ako nitko do sad nije pokazao plan kako do stvari o kojima govoriš onda ću ipak radije glasati za one koji su u nemanju plana barem domoljubni nego za koji su antidomoljubni.
|
Kad kazem "nasu" onda mislim na konstantno demagosko ponavljanje floskula koje su tu da bi ljudima dale za razmisljati o necemu drugom, a ne o stvarnim problemima. Zbog toga kod nas vec 70 godina nije zavrsio jedan rat, a kamoli ovaj koji nam je trenutno mnogo blizi i bolniji.
Hrvatska je realnost, ali hrvatstvo i ponos kojeg neke politicke opcije (na celu s najjacom oporbenom strankom) spominju su cista iluzija.
Samo da se razumijem, ne zelim ni na koji nacin opravdati grijehe i nedostatke administracije koja je dva puta bila na vlasti, ali ja se ovdje referiram na jednu temu bez potrebe da detaljnije analiziram SDP i njegovu vladavinu.
Lako je Sanaderovoj Vladi okrenuti leda i reci da je ona bila na tragu ovih po mnogim pitanjima sada kada su premijer i neki njegovi ministri osudeni ili na optuzenickoj klupi za slicna djela. Ali sliku Hrvatske i njen imidz je u njegovo vrijeme gradila i sadasnja predsjednica.
Ako se referiras samo na mandate Mesica i Josipovica u rusilackom smislu, a ove Sanaderove na smatras takvima onda je malo promaseno govoriti da su samo oni radili od Hrvatske ono sto ti ne bi htio da je ona. Jer dvije HDZove Vlade su zivjele uz njih i dopustile da se ta slika narusava iznutra i izvana.
Ako je privatizacija floskula mene zanima iduce:
Zasto su nam do nedavno propadala sva brodogradilista?
Zasto je vecina tvornica u Dalmaciji propala od prelaska u vlasnistvo privatiziranih?
Zasto je vecina prehrambene industrije u HR u rukama jednog covjeka koji se okoristio tom privatizacijom?
Zasto taj isti Ivica Todoric kontrolira gotovo svaki aspekt zivota vecine gradana preko Tiska, iNovina, trgovackih lanaca (Konzum, Plus Marketi, Getro, plus Merkator kojeg je pojeo)?
Zasto i kako je jedan Kutle dosao do svog bogatstva?
Kako je Luka Raic dosao do novca za kupovinu Dukata preko noci?
Zasto su propali lanci hotela po Dalmaciji?
Kako Rojs javno moze bulazniti o jamljenju i smijati nam se svima u facu bez posljedica?
I to su samo najocitiji primjeri koji kroje sudbinu ove golubice ili kifle u kojoj se nalazimo, a u svojim temeljima su nastali duboko u 90tima.
Ako je taj dio privatizacije samo floskula i prica o djedu Mrazu onda mi molim te oprosti sto ja u to vjerujem jer mi se svakodnevno dogada.
Mozemo nastaviti, ali ovo je sasvim dovoljno za pocetak.
P.S. Tvoje je apsolutno pravo imati kriterije koje imas, mene samo zanima cime su ti grijesi okajani i sto nam garantira da to nije bacanje pijeska u oci. Mene principi ne zanimaju ako iza njih stoji figa u dzepu.
|
19.02.2015., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Kexx kaže:
Mogu ti reći što nisu vrijednosti modernih država, ..
|
ovo nije odgovor na moje pitanje
a moje pitanje se odnosilo na ovaj tvoj post
Quote:
Kexx kaže:
Ne znam na koje točno vrijednosti misliš, ja mislim na univerzalne vrijednosti koje možeš vidjeti u svakoj modernoj državi
|
znači - ne možeš navesti na što ti misliš?
|
19.02.2015., 14:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
ecobarbarus kaže:
Kult ličnosti je zaostao refleks iz vremena socijalizma-komunizma. Još je zanimljivije da su od njega najviše "oboljevaju" oni koji kak ti mrze socijalizam-komunizam i sve što ih podsjeća na to. A još je zanimljivije kako se očiti podsjetnici na ta vremena (a u to spada i građenje kulta ličnosti i još niz drugih stvari) iz vlastitih redova uopće ne primjećuju, ignoriraju.
|
Kult ličnosti ne proizlazi iz odluke naroda na demokratskim izborima. Ama baš nikad.
Kult ličnosti proizlazi tek iz dugotrajnog političkog totalitarizma sa deficitom demokratskih procedura.
|
|
|
19.02.2015., 14:13
|
|
|
@beli
Dostojanstvo ti nije patilo zbog toga kaj je Sanader sa i dalje članovima HDZ-a popljačkao Hrvatsku? Ali jest zbog toga kaj ni Mesić ni Josipović nisu mećali na sebe lentu - nije ni Kolinda jer je napravljena za muškarca, btw.
Zbog takvih kao ti, Hrvatska je u glibu. Nemaš nikakve kriterije. I zato ćeš uživati u narednim danima. 
suntzu72: "alexis, možeš ti ovdje drukati kontra crnog 24/7, al taj će sutra preuzet sve ključne poluge vlasti. tebi na maštu prepuštam što će to onda značiti za tvoje favorite - od medija do ngo-scene. gospodarstvo je najmanji izazov s kojim će se suočiti karamarkova vlada. meni osobno, i najmanje važna zadaća. ima puno važnijih stvari."
|
|
|
19.02.2015., 14:14
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2007.
|
|
|
|
19.02.2015., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
twistdrum kaže:
ovo nije odgovor na moje pitanje
a moje pitanje se odnosilo na ovaj tvoj post
znači - ne možeš navesti na što ti misliš?
|
Mogu, radi se o odgovornom obavljanju dužnosti u zaštiti nacionalnih interesa jer to je univerzalna vrijednost svake moderne države-zaštita nacionalnih interesa.
Ja sam ti rekao kako se oni ne štite, ne štite se kako su oni to radli, što znači da nisu štitili nacionalne interese.
Sad ćeš ti reći da znamo li što su to nacionalni interesi i kako ih definirati.
A ja ću ti odgovoriti da nađeš nekoga na svijetu iz neke moderne države da je radio što su oni radili.
|
|
|
19.02.2015., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Quote:
Kexx kaže:
Doznaj sam, siguran sam da ćeš se jako iznenaditi.
Ima li predsjednica pravo na slobodu vjeroispovijesti? Je li sloboda vjeroispovijesti vrijednost sekularne države? Priseže li hrvatski predsjednik sa "tako mi bog pomogao"? Ako zakletva nije protuustavna onda sigurno nije ni blagoslov radnog mjesta.
|
Nema smisla s tobom raspravljati, sigurno si imao 5 iz vjeronauka, a ako si ovca onda ti treba pastir. U zakletvi se ne spominje bog niti jedne određene religije i taj pojam se može na razne načine shvatiti.
Ne branim ja nikome pa ni predsjednici da prakticira svoju vjeru, to je njezino pravo, u crkvi su mise svaki dan pa neka bude na svakoj što se mene tiče ali kad se državna institucija koristi za vjerske rituale to je očita povreda odvojenosti crkve i države.
|
|
|
19.02.2015., 14:17
|
|
rijetka vrsta
|
Quote:
josipm359 kaže:
Žurno!
|
fučkaš demokraciju !
ionako je nema 
|
|
|
19.02.2015., 14:18
|
|
|
Quote:
hr1u00 kaže:
Kult ličnosti ne proizlazi iz odluke naroda na demokratskim izborima. Ama baš nikad.
Kult ličnosti proizlazi tek iz dugotrajnog političkog totalitarizma sa deficitom demokratskih procedura.
|
Kult ličnosti znači nepostojanje kritike i objektivnih kriterija, te slavljenje i obožavanje, bez ikakve mjere. U režimima, može biti po život opasno. Mi fala Bogu nismo režim, te valjda nećemo ni postati. No, bili smo i sjećamo se kako je to izgledalo u Jugoslaviji. Osobno se jako dobro sjećam snishodljivosti i "voljenja" druga Tita, od medija do običnih ljudi.
I zato mogu jasno vidjeti natruhe toga u ponašanju obožavatelja Kolinde na ovoj temi. Ili u RL gdje se želi razapeti Elizabetu Gojan jer nije odradila prijenos kako sljedba misli da treba.
Tragično je kaj to čine mnogi mladi koji Juge vidjeli nisu. 
|
|
|
19.02.2015., 14:21
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
KRIN1 kaže:
fučkaš demokraciju !
ionako je nema 
|
Pa ima je!
Volja naroda!? 
|
|
|
19.02.2015., 14:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
Kexx kaže:
Mogu, radi se o odgovornom obavljanju dužnosti u zaštiti nacionalnih interesa jer to je univerzalna vrijednost svake moderne države-zaštita nacionalnih interesa.
Ja sam ti rekao kako se oni ne štite, ne štite se kako su oni to radli, što znači da nisu štitili nacionalne interese.
Sad ćeš ti reći da znamo li što su to nacionalni interesi i kako ih definirati.
A ja ću ti odgovoriti da nađeš nekoga na svijetu iz neke moderne države da je radio što su oni radili.
|
Dragi moj..tko je izdao nac. interese a tko ih je zastupao tema je posebna....navodeci neka imena sjetio si se nekih od prije 15godina, a one koji si preskočio su bili prije 5godina...Pitanje:...namjerno.slučajno ili treniraš od nedavno na zaboravljanju činjenica???....IMA LI VEĆE IZDAJE OD KRAĐE SVOG NARODA KOJI SU TI DALI GLAS?????
|
|
|
19.02.2015., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
Alexis kaže:
@beli
Dostojanstvo ti nije patilo zbog toga kaj je Sanader sa i dalje članovima HDZ-a popljačkao Hrvatsku? Ali jest zbog toga kaj ni Mesić ni Josipović nisu mećali na sebe lentu - nije ni Kolinda jer je napravljena za muškarca, btw.
Zbog takvih kao ti, Hrvatska je u glibu. Nemaš nikakve kriterije. I zato ćeš uživati u narednim danima. 
|
Ja Sanadera nikad nisam branio, pa nemoj u te očajničke spinove, koliko vidimo mogli bi mu se i ova dvojica uskoro pridružiti. Istina u glibu smo, ali nas tu nitko ne mora ponižavati niti prekrajati povijest u svoju korist. O kriterijima mi govori osoba koja rukama i nogama brani Josipovića i Milanovića po ovom forumu pa kako te nije sram? Eto meni se sviđa lenta, počasna bojna, puno zastava, cijenjenje DR, jbg takav sam i ne skrivam to od prvog dana, ja sam se tome nadao s dosta drugih forumaša i to sam dobio - za početak fantastično  .
A što je s onima koji brane IJ i ZM? Nerad jednoga i nerad i balkanski primitivizam? Divne kvalitete u društvu. Jel su ti dojavili oko 5 stvari koje je Ivo napravio za Hrvatsku ili ćeš opet pobjeći glavom bez obzira s tog pitanja? Podsjećam da si ti to danas spomenula.
|
|
|
19.02.2015., 14:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Alexis kaže:
Kult ličnosti znači nepostojanje kritike i objektivnih kriterija, te slavljenje i obožavanje, bez ikakve mjere. U režimima, može biti po život opasno. Mi fala Bogu nismo režim, te valjda nećemo ni postati. No, bili smo i sjećamo se kako je to izgledalo u Jugoslaviji. Osobno se jako dobro sjećam snishodljivosti i "voljenja" druga Tita, od medija do običnih ljudi.
I zato mogu jasno vidjeti natruhe toga u ponašanju obožavatelja Kolinde na ovoj temi. Ili u RL gdje se želi razapeti Elizabetu Gojan jer nije odradila prijenos kako sljedba misli da treba.
|
To što ti navodiš je posljedica postojanja kulta ličnosti.
Kult ličnosti proizlazi iz dugotrajnog političkog totalitarizma deficitarnog po demokratskim procedurama , a ne iz 24-satnog obavljanja dužnosti dobivene na demokratskim izborima.
|
|
|
19.02.2015., 14:26
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Alexis kaže:
|
Ali su zato vidjeli Mesića i Josipovića
A bogme i Milanovića.
Koliko samo Yuge/regijuna ima u njima trojici!?
A cenzure.........
E takve nije bilo ni u Yugi početkom 80-ih!
Premašili su svoje prethodnike!
Debelo!
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:28.
|
|
|
|