Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
16.05.2017., 10:53
|
|
plemenita zečurka
Registracija: May 2007.
|
Quote:
ekaliopa kaže:
 dugo ga ganjam, teško je nabavljiv, divota samo takva <3
|
Prijedlog za nešto slično? (za Ferreov In the mood for love znam i to je samo u početnim naznakama jj  )
|
|
|
16.05.2017., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
The White Rabbit kaže:
Prijedlog za nešto slično? (za Ferreov In the mood for love znam i to je samo u početnim naznakama jj  )
|
ne, ništa mu nije slično, ostaje zasad samo In the Mood u naznakama
tražim(o) dalje...
čak ga nisu ni kopirali, ili nisam naišla na takvo nešto...
|
|
|
16.05.2017., 14:40
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
16.05.2017., 15:28
|
|
hands in the clay
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
ekaliopa kaže:
tražim(o) dalje...
|
WhiteRabbit & Ekaliopa
oglas jeste star ali probajte 
|
|
|
16.05.2017., 17:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dragone kaže:
WhiteRabbit & Ekaliopa
oglas jeste star ali probajte 
|
hvala puno, dragone, prati se to, prati (oglasi na raznim stranama), i surađuje se periodički...  ne može se sve odjednom...ima zaista previše toga čemu je teško odoljeti
čisto usput, ima jedan mali "problem", naime treba biti oprezan kod "starih mirisa", jer iako nam se tako ne čini izvana, kad ih špricneš, vidiš da su izgubili dio svoje nekadašnje ljepote, neki su manje, neki više ishlapjeli, a neki se odlično drže i dandanas, dakle jedino kad ga probamo, znamo na čemu smo...bez obzira na to, svaki ulovljeni željeni primjerak ima svoju vrijednost... 
|
|
|
19.05.2017., 17:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Pozdrav drustvo,sta se radi kod vas,nije me bilo,al mi je drago sto sam opet ovde
Da se ne smorim oko neke konkretne tematike,a ne znam ni sam odakle bih krenuo,kao i do sada,postavljacu nasumice neke nostalgicne slike,pa ko se pronadje u nekoj,da mozemo posle komentarisati
Svako dobro,a sto se mene tice,u nekom narednom periodu,cesce cu postovati i stavljati slike.

|
|
|
19.05.2017., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Koliko je samo bilo ovakvih i slicnih uvoznih klavira za decu,u prelepim dezenima,notnim sveskama,jednom recju - nostalgija prvog stepena:
JUGOPLASTIKA bager/rovokopac,druga polovina `70ih,nezamenljiva stvarcica u igri u pesku:
Prelepe dzepne igracke od Biserke, (rulet i dzek pot) s`kraja `70ih,obavezni deo skolske "lektire" na velikom odmoru,uciteljice bi besnele i kaznjavale nas kada bi nas uhvatile da igramo na casu u zadnjoj klupi,a danas - ostale su samo uspomene,i po koji ovako savrseno ocuvan primerak:
Blokcici ciste hartije,za pisanje ili podsetnik,omimljeni i sastavni deo skolske torbe `80ih...Poznati likovi na koricama,od Sport Billy_ja,Strumpfvova,Sare Kay i drugih.Nostalgija prvog reda:
BOROVO je nakad bila popularna firma trikoztaze,cipela itd.
Zanimljivo je ovo sa slike,s`toga,sto vidimo pored njihove standardne kese,kojom bi ste odneli sveze kupljene cipele,i jedan veci lot kartoncica,koji su zapravo bili cenovnici za datu vrstu obuce (ovde konkretno je rec o obuci).
Znaci,ako je obuca decija,pa jos je zima aktuelna i zimski sportovi na ulici,onda bi ispod odgovarajuce cizme za decu,stajao ovaj kartoncic sa Deda mrazom,sugerisuci da je rec o zimskoj obuci zadecu; takodje i ovaj kartoncica sa pahuljama/pahuljom,zatim obuca za kisu je imalaa ispod na rafu poboden ovaj kartoncic sa kisom i tako redom.Veoma zanimljivo i apsolutno retko da je uopste i sacuvano:
I opet malo sada,da zabiberimo sa zenskim neodpakovanim carapama iz Juge,raznih dezena,velicina,za dame,domacice,mlade,poslovne zene,veliki izbor,jednog prohujalog vremena:

|
|
|
19.05.2017., 18:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Poznate su skoro svima slovenacke BIMO kocke s kraja `70ih i veliki hit `80ih,raznih oblika i dezena,spojnica i tockica,za decju mastu i slaganje raznih oblika zivotinja,kuca,prevoznih sredstava i drugog.
Evo nekoliko sastavljenih oblika,koji ce nas vratiti u detinjstvo:
I opet malo novogodisnjih cestitki za decu,koje bi smo slali rodjacima i osobama koje volimo i koje nam znace,pred Novu godinu:
Neke vrste decjih cetkica za zube (muzicke cetkice),kad ih prodrmate,imaju u samoj drsci cetkice kuglice i oppiljke metalne,tako da stvaraju umilnu melodiju:

|
|
|
19.05.2017., 18:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
yamaha1978 kaže:
|
imao treću, vjerujem da mi ju nebi nikad kupili da su znali kakav hazarder će iz mene da izađe
|
|
|
19.05.2017., 18:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
yamaha1978 kaže:
|
imao, vjerujam da bi ih kupili još bar desetak da su znali kako ću da zapustim higijenju u dvadesetima
|
|
|
19.05.2017., 18:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
yamaha1978 kaže:
Pozdrav drustvo,sta se radi kod vas,nije me bilo,al mi je drago sto sam opet ovde
:
|
ja momentalno skupljam štampu iz osamdesetih

|
|
|
19.05.2017., 18:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Popularan krem za decu,slican nezamenljivom EUROCREM_u ili kINDER LADI,`80ih je bio pravi hit,ali iskreno bio mi je odvratan,ali eto,ako ga je neka voleo jesti,jedna grupna slika case od krema,novogodisnje bojanke,nalepnice za vrata,koja bi se lepila kada biste ulazili u neki Centroprom/Supermarket,kao znak deci da radnja ima na zalihama tada popularan krem,kao i bedz,a radi se od proizvodu firme CENTROPROIZVOD: CIPIRIPI:
Ovde vidimo razne decje snale i ukosnice,ali i broseve,sa likom Walt Disney junaka,raznih leptirova itd.Zanimacija za devojcice,koaj ce imati lepsu ukosnicu ili bros na kosulji:
Ovo su,opet,cuvene kaubojske figure iz serije CAROBNA VRECICA (figure su se naime dobijale iz istoimene vrecice/kesice),koju je po nemackoj licenci,radilo Nerezisce (otok Brac),od 1972ge - 1976te,ali su se zadrzale po vrticima i skolama do prve polovine `80ih godina.Jedna prelepa nostalgija,ali ovog puta za decake.Brdo konja,indijanaca,ograda za korale,medveda,bizona,Vinetu likova i Old Seterhend_a,i kada bi se iz vrecice skupilo dosta da ste mogli citav jedan mali rat predstaviti sa Divljeg Zapada,onda ste bili frajer u drustvu.Naravno,onom izmedju 7-10 godina:
Jedna od mnogih lutaka sa tematikom bajki,od JUGOPLASTIKE iz `80ih godina:
Za decak,opet,bili su popularni sledeci modeli plasticnih autica:
Takodje za igru napolju,posluzili bi ovi uvezeni sa Tajvana,bagercici:
A u predahu igre - "pocepala" bi se koja mlecna cokolada,recimo bas ova (Pink panter) :
Dok bi retke,kuci,posle igre i rucka,a pre poslepodnevne dremke,cekale,presotale od juce (jer bili su dragi gosti) - delicije poput ove Kanditove kutije cokoladnog deserta:

Zadnje uređivanje yamaha1978 : 19.05.2017. at 18:45.
|
|
|
19.05.2017., 18:31
|
|
Registrirani korisnik
|
babunovich:
 drago mi je da te jos drzi ta memorabilija,a sto se tice stampe iz `80ih imam ti dosta stvari,zapravo - previse.
Zanosim se da jednom krenem da bunarim po njima,da skeniram reklame prehrane,sokica,ma svega,naslovnica ili cak celih casopisa,pa da postavljam na nekom domenu (ovde se podrazumeva),ali veruj mi,to iziskuje previse volje i vremena,a pored svega,nije mi do toga.A stvarno imam toga na tone.
Imam i dosta stvari iz `70ih,`60ih pa i predratnih (mislim na novinska izdanja,publikacije,nedeljnike,caasopise razne fele),ali ne mogu sve stici
Idemo dalje 
|
|
|
19.05.2017., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Decje kombinovane kocke,za ucenje slova,uklapanje oblika ili crteza,koliko ih je samo bilo `80ih - pravi hit medju malom decom:
I opet jedna poznata KANDIT cokolada za decu,jer pre igre valja smazati jednu ovakvu,pa jos ovako divno kolorisanu:
Veoma popularna igra iz 1990te,sarajevske firme:
Solarni digitron,ultra popularan u jednom periodu,krajem `80ih:
Popularne MEHANOTEHNIKA domine,prelepih boja,sa vockicama i raznim oblicima:
Erotske karte za starije,da im se nadje u dzepu,dok je pozadina u vidu lenjira sa cestitkom za srecnu Novu 1986tu:
Veoma popularan crtic iz fransize STAR WARS,koji nam je dosao na TV Sarajevo te 1988me/1989te godine - EVOKSI,cupavi medvedici,ziveo je svoju popularnost kroz razne vrste decjih igracaka (slagalice,karte za igranje,video kasete i slicno).Evo jedne slagalice s kraja `80ih:
Razni lotovi decjeg kaubojskog oruzja (pistolji,kaisevi i slicno),nezamenljiv momenat ulicnih radosti:

|
|
|
19.05.2017., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
19.05.2017., 19:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Ko se od nekadasnjih decaka ne seca danas ove igre od BISERKE:
A za devojcice,velike prelepe lutke:
Kamion,veci,od JUGOPLASTIKE:
Uvece pred crtani film,malo da se uzme iz case KINDER LADE:
A kad mi zaspemo,roditelji ce da smazu nesto od ovoga,uz neki dobar celovecernji film:
Neki put bi deka ili baka pred spavanje umeli da smaraju sa ratnom tematikom,pa bi se latili bas mozda ove slikovnice:
A mama bi na kraju dana,razmisljala pred spavanje,citajuci bas mozda ovaj casopis,da li da se upusti u avanturu koja se zove AEROBIK,tada totalno nesto novo i skaradno u konzervativnoj Jugoslaviji:

|
|
|
19.05.2017., 19:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Popoularni casopis ARKA za zdravlje,misterije i neobjasnjive pojave,na pocetku je bio polu naucni casopis,kasnije (bar po meni),klasican kic i zafrkancija:
Decja sedilica ELAN,popularna `70ih ali i `80ih:
Popularna PEZ kesa za razne sitne stvari,za skolu,kraj `80ih:
Sivaca masina za devojcice,pocetak `80ih,Jugoslavija po licneci,a radila MEHANOTEHNIKA,Izola - JAGODICA BOBICA:
Prelepa igracka za predenje,MALI RUCNI RAZBOJ,uvoz u Robne kuce:

|
|
|
19.05.2017., 19:44
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
19.05.2017., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
yamaha1978 kaže:
|
pozdrav, yamaha, pa daj se ti i češće javi
da ne komentiram pojedinačno, osim par, jedno veliko hvala za sve prekrasne memorabilije
al' čarape su legende  karte za starije, obavezni filodendron na vintage pozadini za kućni razboj, Havajka Tarita, kamioni i bageri, lutke...  kako je sve to skupa slatko, nevino i tako nostalgično...<3 čekamo nastavak...
p.s. da ne zaboravimo babunovićevu Vesnu Zmijanac 
|
|
|
23.05.2017., 00:21
|
|
Mater Tenebrarum
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
babunovich kaže:
ja momentalno skupljam štampu iz osamdesetih

|
Sjećate li se vi ovih darkera i Crne ruže?
yamaha, jako puno stvari me podsjetilo na djetinstvo, neke još od tih stvari imam, čak i ove jugoplastika bebe u originalnom pakiranju. i čestitke, a posebno mi je bila draga ova sjedalica elan.  I bimo kocke i Štrumfovi blokići. Čuvam to još 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:19.
|
|
|
|