|
|
02.08.2008., 00:56
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Ne znam, nažalost. Iako sam s njom proveo mjesec dana svaki dan, nije bilo lako izvući smislene informacije iz nje. No, nikad neću zaboraviti prvu probu u Zagrebu, to je zaista bila demonstracija moći apsolutnog sluha. Tada je odsvirala i Sinhro, bolje nego što je na albumu. Nažalost, kasnijih dana se često gubila, uključujući i koncert u KSETu. No, tih dana kad je bila pri sebi, to je zaista bilo za film snimiti, nevjerojatan talent i apsolutni sluh. Kao iz filma "Amadeus", silazeći po stepenicama, pamtila je cijelu stvar koju je band svirao u prostoriji, i iako je nikad prije nije čula, ponovila ju je iz prve, čak i poboljšala.
Sigurno najtalentiranij glazbenik kojeg sam upoznao, a upoznao sam ih zaista dosta, uključujući i dosta svjetskih imena. No, to što je Magi pokazivala u nekim trenucima, zaista nikad prije i poslije nisam vidio.
|
02.08.2008., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Pozdrav...
Imao sam tu 'sreću' da idem na par koncerata EKV-a... I zaista,ne samo Magi,cela grupa je bolje zvučala uživo neko na pločama tada, danas diskovi.To kako je Milan pevao... TEško je opisati, jer će zvučati kao preterivanje,to je trebalo čuti.
A Magi je priča za sebe. Da, takav muzičar se, bar ovde, još nije rodio! Žika, bez njega 'Krug' ne bi zvučao tako kako zvuči.........................
Nisam nostalgičan ni za čim u životu,ali baš ni za čim, ali EKV uživo...
Jeb... devedesete su mnogo toga odnele i u muzici.
Usput, grupa 'Negative', naravno da ne poredim!!! ali nisu loši, pogotovo uživo, Ivana dobro peva, dobar glas, jak, solidno sviraju...
Eto , malo ,pozdrav od mene.
|
|
|
02.08.2008., 17:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Pozdrav i tebi, garisha...
|
|
|
02.08.2008., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
zaboravih upitat. ima li tko link za download snimke koncerta Kao u snu 1991? ima na megauploadu ali ne radi Part2
|
02.08.2008., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
banderas kaže:
Ne znam, nažalost. Iako sam s njom proveo mjesec dana svaki dan, nije bilo lako izvući smislene informacije iz nje. No, nikad neću zaboraviti prvu probu u Zagrebu, to je zaista bila demonstracija moći apsolutnog sluha. Tada je odsvirala i Sinhro, bolje nego što je na albumu. Nažalost, kasnijih dana se često gubila, uključujući i koncert u KSETu. No, tih dana kad je bila pri sebi, to je zaista bilo za film snimiti, nevjerojatan talent i apsolutni sluh. Kao iz filma "Amadeus", silazeći po stepenicama, pamtila je cijelu stvar koju je band svirao u prostoriji, i iako je nikad prije nije čula, ponovila ju je iz prve, čak i poboljšala.
Sigurno najtalentiranij glazbenik kojeg sam upoznao, a upoznao sam ih zaista dosta, uključujući i dosta svjetskih imena. No, to što je Magi pokazivala u nekim trenucima, zaista nikad prije i poslije nisam vidio.
|
 ta je žena pravo nadahnuće.
ne sjećam se kad me zanji put nešto tako nahahnula da se umirim i razmišljam o nečemu slobodno bez neke svakodnevne groznice, a evo kad razmišljam o njoj u kontekstu ovoga što si napisao i u kontekstu njene poezije i muzike u ekv-u baš se tako umirim i osjećam nadahnuto.
Zadnje uređivanje zelena sara : 02.08.2008. at 22:10.
Reason: lapsus calami
|
|
|
03.08.2008., 19:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
grill13 kaže:
Wicked, diskovi stigli  , puno ti hvala. Nadam se da će biti prilike za revanš.
Dakle, trenutno od video materijala imam i nudim ako kome treba:
Brucošijada, Beograd, 17.12.1988.
Ebu-Uer, Novi Sad, 16.09.1989.
Dom omladine, Beograd, 1989
R'n'r zauvek, Beograd, 30.04.1994.
Studio M, Novi Sad
Budva 1994.
Intervjui: Magi (Glavan); Milan - TV Poster; Milan - Ženske priče.
A neku dobru dušu zamoljavam:
MILAN & MAGI - Ti si sav moj bol (acoustic live Paradiso diskoteka)
Live SPC Vojvodina Novi Sad 03.12.1993.
Pozdrav svima.
|
Vidi ti ovog Wickeda,trebali bi ga predloziti za Nobelovu nagradu   !!!
|
|
|
03.08.2008., 21:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MatildaKampl kaže:
|
Bravo Matilda!
Oćemo još 
|
|
|
04.08.2008., 00:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
MatildaKampl kaže:
|
jel to video? (koji meni treba, imam part1 ali part2 ne) 
|
04.08.2008., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wicked Messenger kaže:
|

vi se raspištoljili sa koncetima, zakon!!
|
|
|
04.08.2008., 10:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Wittgensteinov žarač kaže:
jel to video? (koji meni treba, imam part1 ali part2 ne) 
|
Ne, audio je.
|
|
|
04.08.2008., 17:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
EKV - Unplugged (Priština 1994)
01 - Kao da je bilo nekad
02 - Anestezija
03 - Ljudi iz gradova
04 - Oči moje meda
05 - Sarajevo
06 - Krug
07 - Budi sam
08 - Ti si sav moj bol
http://rapidshare.com/files/13478762..._1994.rar.html
|
|
|
05.08.2008., 13:46
|
|
Pacijent
|
odlična grupa  
|
|
|
05.08.2008., 17:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
EKV - Live & Demo
01 - Iznad grada (live)
02 - Srce (live)
03 - Par godina za nas (live)
04 - Nisam mislio na to (live)
05 - Ona i on i on i ja (live)
06 - Sinhro (live)
07 - Odgovor (demo)
08 - Siguran (demo)
09 - Glad (demo)
10 - Glad (acoustic)
11 - Glad (alt. ver. 1)
12 - Glad (alt. ver. 2)
13 - Karavan (live)
14 - Idemo (live)
15 - Hej mama (demo)
16 - Bežimo u mrak (demo)
17 - Just Let Me Play Some Modern R'n'R Music (demo)
18 - Neko nas posmatra (demo)
19 - Istina mašina (demo)
20 - Anestezija (demo)
21 - Jadransko more (live)
22 - Zajedno (live)
http://rapidshare.com/files/13502519...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/13503312...part2.rar.html
|
|
|
05.08.2008., 19:54
|
|
lady with helmet
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Isobel kaže:
Banderas da li je ona ikada pricala o cemu su ove pjesme? Mislim ne kao neki stih po stih opis sta je sta. Vise nekako koje su je ideje insipirisale za pojedine pjesme. Recimo jako me interesuje Sihnro ili 7 Dana, ako znas 
|
Quote:
banderas kaže:
Ne znam, nažalost. Iako sam s njom proveo mjesec dana svaki dan, nije bilo lako izvući smislene informacije iz nje.
|
prvo hvala nekome ko je ovde napisao da postoji knjiga "vrati unatrag", eto shame on me, ja to nisam znala.
juce sam je kupila, naravno da nisam je jos procitala.
ali u knjizi postoje delovi gde margita prica aleksandru ilicu sta znace tekstovi.
puno toga znam o njima, odavno nije ni tajna ni mit hiv, aids, hepatitis, to da je narkomanija bila sastavni deo njihovih zivota.
ponosna sam vlasnica original kazete iz onog vremena "par godina za nas" i cd-a dum dum iz takodje onog vremena, kada nisam ni imala na cemu da ga slusam. ostale sam nabavila kasnije.
mene je priznajem, iznenadilo kada sam citala sta znace tekstovi.
velika vecina govori - bukvalno - o plakanju za heroinom.
bukvalno govore o heroinu.
nema tu nikakve romantike o nekoj drugoj osobi /jesam, naivno sam sve ove godine verovala da su oci boje meda - predivne oci, da je modro i zeleno - zamisljanje neke osobe u tim bojama.... djizs /
pa cak i album dum-dum otvoreno simbolizuje heroin. pistolj n acelu - pistolj ima zlatni metak = zlatni sut zna se sta je.
sinhro?
promenicu svet do kraja pesme, igracu pijani ples u ritmu vetra.... = stanje neposredno pre uzimanja heroina i ono sto ce se desiti posle toga.
zamolicu sunce da otopi ljubav = sveca ispod kasike koja topi heroin
izmedju sveta daleko od nas = nacin na koji narkoman vidi svet oko sebe pod dejstvom droge i kada ono prestane.
7 dana?
7 dana je vreme potrebno da se osoba telesno zavisna od heroina ocisti. za narkomana je to vecnost.
prvi deo pesme opisuje halucinaciju koja se provlaci kroz san coveka, zatim citav ritual pripremanja za uzimanje droge, pucanje u znoju - cin ubrizgavanja.
drugi deo pesme - nastavak krize kad ponestane droge,. secanje na vreme kada je drogirana i drogu zeli da sacuva, a heroin dozivljava kao brata ili sestru.
refren = koliko je revnodusna prema svetu oko nje i koliko je bez droge u organizmu beskorisna

|
05.08.2008., 21:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
reko bih da je milan od sarla pisao o razno raznim soc temama, o svojem zivotu i tako. u ekv-u isto, samo manje razumljivije(bice zbog droge) a na albumu "dum dum" me nijedna pjesma ne asocira na drogu osim "glad". "soba" asocira na komunu
na drogu me vise asociraju pjesme koje je magi napisala, jedno 3-4 pjesame
ne asocira me "krug" govori na ono sta je banderas napisao kako sprica ide u krug, nit me ikako moze asocirat na ista povezano s drogom
P.S.
premda vjerojatno ima u vise pjesama asocijacije na drogu, a mozda i skoro sve ipak 
dosta za danas
Zadnje uređivanje dida : 05.08.2008. at 22:04.
|
|
|
05.08.2008., 22:04
|
|
lady with helmet
Registracija: Jun 2007.
|
krug?
jbga
citat: "krug je napisao milan. svakodnevno drogiranje je zacarani krug iz koga nema izlaza. umor, strast i dosada najbolje us slike mladih ljudi koje je droga unistila"
a i ona ljubav... ljubav = heroin.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:41.
|
|
|
|