|
|
18.03.2013., 15:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
tikii kaže:
Ja sam čula da su najbolje godine za operaciju 25-28. Dioptrija ti treba "mirovati" barem godinu dana, +/- 0,5 se može mijenjati. Ja bih na tvom mjestu probla prvo leće. Nemaš veliku dioptriju, i ako ima tendenciju rasti, bolje probati sa lećama. Naravno, ja nisam stručna osoba i ovo je moje mišljenje. Pitaj oftamologa. Traži i drugo mišljenje ako nisi sigurna.
Ja sam loše vidjela od 14 godine. Prvo sam nosila naočale, a zatim leće 11 godina. Operaciju sam napravila par dana nakon 27 rođendana  Dioptrija mi je bila stabilna zadnjih godinu i pol- dvije.
|
Zamolila bih dr. Šarića da kaže da li je ovo sa godinama operacije točno.
Hvala unaprijed!
|
|
|
18.03.2013., 17:57
|
|
Kapetanica rospija...
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
tikii kaže:
Ja sam čula da su najbolje godine za operaciju 25-28.
|
Eh...ja sam čula da godine nisu toliko bitne ako dioptrija stagnira.
Quote:
tikii kaže:
Dioptrija ti treba "mirovati" barem godinu dana, +/- 0,5 se može mijenjati.
|
E, ovo nisam znala...tako da, hvala na obavijesti!
Ja bih na tvom mjestu probala prvo leće. Nemaš veliku dioptriju, i ako ima tendenciju rasti, bolje probati sa lećama.
....
Quote:
tikii kaže:
Traži i drugo mišljenje ako nisi sigurna.
|
To mi je i namjera jer do sada nisam uopće pojma imala da "smijem" staviti leću u oko jer Jedna kod koje idem otkad znam za sebe uvijek je govorila kako leća ne dolazi u obzir. Neki dan, pak, čula sam da leća itekako dolazi u obzir, tako da ću vjerojatno otići na pregleda kod te/tih osoba.
Quote:
tikii kaže:
Dioptrija mi je bila stabilna zadnjih godinu i pol- dvije.
|
To je super. Nadam se istom, makar za par godina.
U svakom slučaju, hvala.
BTW spomenula si da mi dioptrija nije velika...ma nije, ali ono...kad nosiš naočale otkad praktičnki znaš za sebe, bude ti pun kufer.  
|
|
18.03.2013., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Duhizproslosti kaže:
Eh...ja sam čula da godine nisu toliko bitne ako dioptrija stagnira.
|
Stagnirala je i moja od 16. do 24. godine pa je opet skocila sa -2 na -5. Toliko o tome...
Sve je to individualno kod svakog pacijenta.
Svaki doktor ce ti reci da poslije 30-e godine tesko da ce ti vise skakati ali nikad se ne zna.
|
|
|
19.03.2013., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Slažem se sa DarkStarom. Sve je individualno. Ovo za godine sam čula od nekog pacijenta koji je operaciju obavio puno prije mene. Ta mi informacija nije bila presudna. Ulogu mi je igralo to što mi je dioptrija mirovala, a i ostali planovi u životu su mi se tmn posložili 
|
|
|
19.03.2013., 14:56
|
|
Sponzorski profil
Registracija: Oct 2011.
|
Quote:
Duhizproslosti kaže:
Pozdrav!
Zanima me par sitnica.
Naime, nosim naočale od 2. godine života, kao klinka bijah dalekovidna, dioptrije (zadnje se sjećam) +3,5. Kad sam krenula u srednju školu, dioptrija mi je pala na -0,5 i +0,5 (otprilike) i rečeno mi je da mogu "živjeti" bez naočala. E, sad...nakon jedno tri godine prešla sam u minus, i to -0,75 i -1,75 i takva mi je dioptrija i danas, iako ne znam zašto, imam osjećaj da se u zadnjih par mjeseci povećala. Zanima je li istina da je potrebno čekati da se dioptrija ustali kako bi se pristupilo eventualnoj operaciji? I još jedna stvar, da mi je pun kufer naočala, o tome valjda ne moram pisati, ali leće nikad nisam probala jer mi oftamologinja nikad nije preporučila. Stoga, je li bolje da najprije okusim život s lećama i eventualno još malo pričekam da mi rast dioptrije stane...?
Inače, dvadeset mi je godina, ako je bitno.
Unaprijed hvala.
|
Poštovana,
potreban je pregled sa širenjem zjenica (skijaskopija). Leće naravno možete nositi, a i kandidat ste za operaciju, ovisno o Vašim željama.
Svakako napravite korektan pregled.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
19.03.2013., 14:58
|
|
Sponzorski profil
|
Quote:
Mateićka1988 kaže:
ima li tko od vas lsucaj kao ja,evo prije manje od godinu dana sam operirala dioptriju koja je na oba oka bila -6, i sad primjetim da ne vidim na desno oko dobro kao lijevo,tj kad ga malo zategnem prstom sa strane (kao sto sam prije znala raditi,dok sam imala dioptriju) bolje vidim u daljini nest5o procitati....eto sad ludim i ne mogu vjerovat da mi je opet narasla, ne znam da li je ima garancija na korekciju u dokad
|
Poštovana,
moguće je da je kod Vas riječ o malom astigmatizmu koji se može dokorigirati. Ovisno o klinici, većina će Vam taj dodatni zahvat učiniti besplatno.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
19.03.2013., 15:00
|
|
Sponzorski profil
|
Quote:
malin kaže:
Zamolila bih dr. Šarića da kaže da li je ovo sa godinama operacije točno.
Hvala unaprijed!
|
Poštovana,
ovisno o dioptriji, kod astigmatizma i dalekovidnosti može se operirati bilo kada.
Kod kratkovidnosti zaista smo čekali "smirenje" dioptrije, ali samo da bismo isključili pacijente s "malignom" miopijom (enorman rast dioptrije s vrijednostima preko 20 dioptrija).
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
19.03.2013., 18:56
|
|
Kapetanica rospija...
Registracija: Jul 2011.
|
Zahvaljujem na odgovoru! 
|
|
19.03.2013., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad sam ja isao prvi put na LASIK 1999. godine, doktor je trazio da dioptrija bude stabilna bar 3 godine.
I bila je. (-13)
Prije 2 godine kad sam bio u Zagrebu na pregledu (druga klinika), doktor je rekao najmanje od najmanjeg:
6 mjeseci do godinu dana.
Ali u pravilu sto duze bez promjena - bolje.
|
|
|
19.03.2013., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
quartz3 kaže:
Nedavno je na kanadskoj tv. bio dokumentarac o tome. Doktori priznaju da u otprilike 20% slucajeva operacija ne uspijeva i da bi je zbog toga trebalo zabraniti. Ne samo da vid nije bolji, nego je stavilo posljedice sa kojima ce ti ljudi morati zivjeti do kraja zivota.
|
 Pa to se zna, samo ta informacija teško dođe do ljudi jer je blokirana od strane medicinskog lobija.
Zato sam osobno i odustao od laserske operacije.
Znaš li kojim slučajem ime tog dokumentarca ?
|
|
|
20.03.2013., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Da li je netko radio u Splitu lasersku operaciju? preporuke?
|
|
|
25.03.2013., 11:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Poštovani doktore,
U razdoblju od 17.8.2011.do danas dioptrija mi je s -3,0 skočila na -3,75, nosim meke leće i drugih problema nemam. Sutra idem na kontrolu kod svog liječnika. Zanima me da li smeta to što je dioptrija u manje od dvije godine skočila za 0,75? Da li mogu biti kandidat za lasersko skidanje dioptrije?
Planiram se ovih dana u vašu polikliniku naručiti na pregled da vidimo da li sam kandidat pa me zanima koliko se čeka na taj pregled?
I ako se odlučim za operaciju koliko se čeka od pregleda do operacije?
Hvala...
|
|
|
25.03.2013., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
|
To sto je skocila dioptrija nikako nije dobro jer ne znas kada ce opet skociti.
Koliko imas godina?
U praksi kod tzv "kronicne" miopije dioptrija zna divljati i do 30. godine.
|
|
|
25.03.2013., 11:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Imam 26 godina. u 8.mjesecu 2011. sam imala -3,00 (imam nalaz pred sobom), zatim jedan pregled početkom 2012. mi se povećalo na -3,25 (nema datuma na nalazu, a ne mogu se sjetiti kada je to bilo) I onda u 10.mjesecu 2012. -3,75.
|
|
|
25.03.2013., 12:09
|
|
Sponzorski profil
|
Quote:
elly_00 kaže:
Poštovani doktore,
U razdoblju od 17.8.2011.do danas dioptrija mi je s -3,0 skočila na -3,75, nosim meke leće i drugih problema nemam. Sutra idem na kontrolu kod svog liječnika. Zanima me da li smeta to što je dioptrija u manje od dvije godine skočila za 0,75? Da li mogu biti kandidat za lasersko skidanje dioptrije?
Planiram se ovih dana u vašu polikliniku naručiti na pregled da vidimo da li sam kandidat pa me zanima koliko se čeka na taj pregled?
I ako se odlučim za operaciju koliko se čeka od pregleda do operacije?
Hvala...
|
Poštovani,
porast dioptrije od 0,5 godišnje smatramo prihvatljivim. Kod Vas je porast nešto manji, dakle, po tom pitanju ste kandidat za zahvat.
Na pregled se čeka do par dana.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
25.03.2013., 12:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala doktore, još mi samo, molim vas, recite da li prije pregleda moram biti bez leća koji dan? jer dosta mi je to nezgodno, nemam naočale na sadašnju dioptriju? Kako mi se mijenjala dioptrija tako sam mijenjala samo leće, ne i naočale.
|
|
|
25.03.2013., 14:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo naručila sa na pregled u Optical Expressu, super mi je što kirurzi dolaze u Osijek i tamo sam dobila termin, to mi je bliže...odlično, baš sam happy....
|
|
|
25.03.2013., 14:20
|
|
Sponzorski profil
|
Quote:
elly_00 kaže:
Hvala doktore, još mi samo, molim vas, recite da li prije pregleda moram biti bez leća koji dan? jer dosta mi je to nezgodno, nemam naočale na sadašnju dioptriju? Kako mi se mijenjala dioptrija tako sam mijenjala samo leće, ne i naočale.
|
Poštovana,
za prvi pregled dovoljno je taj dan ne nositi mekane leće.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
27.03.2013., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Optical Express kaže:
Poštovana,
potreban je pregled sa širenjem zjenica (skijaskopija). Leće naravno možete nositi, a i kandidat ste za operaciju, ovisno o Vašim željama.
Svakako napravite korektan pregled.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
|
Poštovani dr. šarić,
Razmišljam o laserskoj operaciji te sam dogovorila termin pregleda u Optical Express-u.
Zanima me da li Vi vršite samu opraciju, jer mi je gospođa rekla da operacije rade kod dr. Grgića.
Unaprijed hvala i pozdrav
|
|
|
28.03.2013., 10:46
|
|
Sponzorski profil
|
Quote:
delka kaže:
Poštovani dr. šarić,
Razmišljam o laserskoj operaciji te sam dogovorila termin pregleda u Optical Express-u.
Zanima me da li Vi vršite samu opraciju, jer mi je gospođa rekla da operacije rade kod dr. Grgića.
Unaprijed hvala i pozdrav
|
Poštovana,
operira doktor koji pregledava. Ako želite da Vas ja operiram, naručite se na pregled kod mene.
Lijep pozdrav,
dr. Dean Šarić
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:05.
|
|
|
|