Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2017., 15:50   #4321
U mojoj obitelji ima nekretnina,bome smo im pustili ih sve,ne treba nam nista,samo dusevnoga mira..
Nek se lome cije je sto,tko je sta stekao,zasluzio..
Ko da ce sve ponjeti na onaj svjet eto tako se te starije generacije ponasaju..
Lily,ja bih na tvom mjestu fino radije s muzem&djetetom u miru na neko trece mjesto i fino sami se odmorite,niko nikome ne smeta i točka..
Old 14.03.2017., 15:51   #4322
lily, ne daj se!Imas gdje otici na more,kod svojih ili na neko deseto mjesto i mir Bozji.Zbog cega se ti sekiras?Sve sto ona radi je dobro unaprijed isplanirano,sigurna sam.I mislim da bi se ta tri dana pretvorila u pet,pa u sedam..itd.....Ne slazete se?Pa sta?Makni joj se sa puta i zivi svoj zivot.
Old 14.03.2017., 15:52   #4323
Neka si ti nama

Ali ovdje se spominje situacija da će djed pokloniti viksu unuku, nema svekra u igri...
Old 14.03.2017., 15:53   #4324
Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Kaj si ti zabrijala ? Da si važnija nego vlasnik nekretnine u koju se želiš na čak 3 tjedna ugurati sa fol izgovorom da je krajem 8 u Dalmaciji već zima brrr.
Očito vas se sama žena bez muža uželjela pa bi možda par dana od 20 bila sa vama.
Kaj se ne uvališ svojima kada tebi paše kada bi se svi tebi prilagodili. Zakaj njih ne natjeraš da promijene planove boravka u viksi ?
Pošto su tvoje želje najvažnije i ah pa ne buš ti u sedmom na more.
Normalno da baka želi vidjeti svoju curicu i pohvaliti se kako ima divnu unučicu.
Što tebi to oduzima? A za ljetovanj isto ne kužim. Odi u sedmom kada nikoga nema. Zakaj morate baš ti i muž u elitnom vremenu? Kaj ste važniji od svekrve i roditelja ? Zato kaj imate klinca i mlađi ste ? Hahaha... paz' molim te razloga.
Nisi ti važnija od svekrve.

Super ! Kui ili izgradi svoju pa određuj kome kako hožeš.
Do tada nemaš kaj u tuđim nekretninama upravljati kada će tko na godišnji i tko je važniji za najbolji termin.
Zakaj ti mama neće ustupiti ta tri tjedna sa mužem i djetetom baš u 8 mjesecu ?
Kaj te voli dovoljno ili je presebična da ode sa tatom negdje baš u to vrijeme ili prilagodi svoj godišnji ? Ne kužimo. Zakaj misliš da su tvoji planovi važniji od planova vlasnika vikse ?
maltene cijeli 6. sad u viksi svojih roditelja, hvala bogu da sam na porodiljnom pa mogu tako dugo biti sa bebom na moru. i također nitko u tom periodu nije u toj viksi. htjela sam jednom u 5 godina otici solo s muzem kod njegovih. ne mislim da su vazniji planovi vlasnika, zato smo mi njih prvi pitali kad oni misle ici na godisnji i mi smo se njima pokusali prilagoditi uz svoju razumnu zelju da hocemo biti sami. bez mrznje, samo ne zelim jer zelim svoj mir i provest godisnji u obiteljskom okruzenju bez svađa i pizdarija.
sad nek netko napise slobodno da sam mjesec dana na moru i sta se uopce zalim, trebam se pokorit svekrvi i njenim zeljama kad sam vec u njenom vlasnistvu!
Old 14.03.2017., 15:56   #4325
Quote:
lordy kaže: Pogledaj post
lily, ne daj se!Imas gdje otici na more,kod svojih ili na neko deseto mjesto i mir Bozji.Zbog cega se ti sekiras?Sve sto ona radi je dobro unaprijed isplanirano,sigurna sam.I mislim da bi se ta tri dana pretvorila u pet,pa u sedam..itd.....Ne slazete se?Pa sta?Makni joj se sa puta i zivi svoj zivot.
pa da, ja vec vidim scenarij gdje bi ona ostala duze i tih 3 dana bi se pretvorilo u tjedan. mijenjamo planove i idemo negdje drugdje na more u 8. mj. bolje reagirati unaprijed, nego imati upropasten "godisnji odmor"
Old 14.03.2017., 15:56   #4326
Quote:
lily_rose kaže: Pogledaj post
maltene cijeli 6. sad u viksi svojih roditelja, hvala bogu da sam na porodiljnom pa mogu tako dugo biti sa bebom na moru. i također nitko u tom periodu nije u toj viksi. htjela sam jednom u 5 godina otici solo s muzem kod njegovih. ne mislim da su vazniji planovi vlasnika, zato smo mi njih prvi pitali kad oni misle ici na godisnji i mi smo se njima pokusali prilagoditi uz svoju razumnu zelju da hocemo biti sami. bez mrznje, samo ne zelim jer zelim svoj mir i provest godisnji u obiteljskom okruzenju bez svađa i pizdarija.
sad nek netko napise slobodno da sam mjesec dana na moru i sta se uopce zalim, trebam se pokorit svekrvi i njenim zeljama kad sam vec u njenom vlasnistvu!
Ne moraš se pokoriti, ali ako nejde, onda nejde. Zaboravi na njih ako se ne možete dogovoriti. Imaš kamo ići i uživaj

Uopće je bezveze da se trošiš na nešto na što ne možeš utjecati.
sama45 is offline  
Old 14.03.2017., 15:57   #4327
Quote:
Upravo suprotno, svi ti govorimo da se nikome ne trebaš pokoravati
Old 14.03.2017., 15:58   #4328
Quote:
Čak nisi ni u tome kad se već svi pozivaju kao glavni argument na to vlasništvo (što mi je smiješno ), ako je to od svekra ili čak njegovog oca. Niti će zakonski biti čak i ako dođe do nasljedstva na tvog svekra .

Opusti se i odi gdje ti je lijepo i duhom ugodno i mirno, makar dalje od plaže!
stupidisam is offline  
Old 14.03.2017., 15:59   #4329
Quote:
stupidisam kaže: Pogledaj post

Sigurno vas je ovo "zanimalo", ali morala sam

Kad se poziva na "vlasništvo", a ljudi zapravo pojma nemaju i misle da je sve što ljudi imaju u braku automastki suvlasništvo.
Quote:
ema1 kaže: Pogledaj post
Neka si ti nama

Ali ovdje se spominje situacija da će djed pokloniti viksu unuku, nema svekra u igri...
Sad ni ja vise nis ne kuzim

I da, sto je svekrom od lili? Gdje je on u svemu tome. Malo se sad bojim za njega.

Btw, pravno, ako djed ostavlja unuku, a preskace sina, placa li se onda porez?
Old 14.03.2017., 16:02   #4330
Quote:
Da. To ili šetaj dalje, iznajmi hotel, odi u kamp, iznajmi apartman ako baš inzistiraš to vrijeme. Nemaš love ? Onda ostani doma.

Svekar i svekrva su u braku i to je njihovo a ne samo njegovo vlasništvo... jer čitam kaj insinuiraš.
Plaćate vi to njima to ljetovanje ? Plaćaš svojima ? Ne ? Onda nemaš kaj se ljutiti i kome uvjetovati.
Mislim da je za ovaj slučaj ipak prikladnija ova tema za tebe :

Kako odbiti parazite koji samo žele besplatno ljetovati?

Ne odgovara li ti besplatno ljetovanje u tuđoj viksi, u sedmom mjesecu ili krajem osmog kada je minus 10 na moru... budi fer pa prepusti nekome tko ne može na more ni u 5, ni u 4, ni u sedmom ni ikada jer nema čak dvije vikendice roditelja između kojih se može razmaženo prešetavati i tražiti prajm tajm za sebe.
Evo mnoge trgovkinje u Konzumu to ne mogu a ni oni sa burze.

pozitivax is offline  
Old 14.03.2017., 16:03   #4331
Navodno, djed je rekao dati viksu unuku, jer svekrva ima dugova, pa da ne proda nekretninu.
Ako sam dobro pohvatala....

Za porez nemam pojma, stupi ajd' nam rasvjetli
Old 14.03.2017., 16:04   #4332
Quote:
Onako jedan mali pravno osvrt kao profi deformacija a nevezan za temu, kuca koju je svekar naslijedio od svojih roditelja ne ulazi u bracnu stecevinu. Bracna stecevina je ono sto je steceno za vrijeme braka, znaci ne ono sto je steceno prije braka. Ali i nasljedstvo koje je steceno od roditelja, cak ako je do nasljeđivanja doslo za vrijeme samog braka ne ulazi u bracnu stecevinu vec predstavlja vlastitu imovinu. Znaci sveki bi bila suvlasnica toga kada i njihov sin, samo u situaciji da svekar umre, a potpuna vlasnica samo u slucaju da se sin odrekne svog dijela nasljedstva na ostavinskoj raspravi u korist svoje majke, a sto je na dobroj volji djeteta, inace se prema zakonu nasljedjuje u jednakim djelovima.

A za dugove u braku je malo kompliciranije, ovisi za što su se uzimali krediti tj. za što ih je sveki dizala, ako su dugovi nastali zbog vlastitih potreba za njih svaki bračni drug odgovara vlastitom imovinom i polovicom bračne stečevine. A viksa u ovom slučaju nije bračna stečevina. Sve pod uvjetom ako je tako kako lily kaze.

Sigurno vas je ovo "zanimalo", ali morala sam

Kad se poziva na "vlasništvo", a ljudi zapravo pojma nemaju i misle da je sve što ljudi imaju u braku automastki suvlasništvo.
Ma jasno je to meni, ali da mog muža neka snajka ili zet nipodaštavaju jer viksa u kojoj jesmo je došla po mojim roditeljima, napiknula bi ih na cipeli van i složila ugovor o bračnoj stečevini na način da poslije mene, ak odapnem prva, to bude njegovo.

I sad ti reci da ne treba pravno sve uredit dok su ljudi još živi.
Old 14.03.2017., 16:04   #4333
Quote:
Nausikaja kaže: Pogledaj post
Sad ni ja vise nis ne kuzim

I da, sto je svekrom od lili? Gdje je on u svemu tome. Malo se sad bojim za njega.

Btw, pravno, ako djed ostavlja unuku, a preskace sina, placa li se onda porez?
Ja sam samo htjela rec situaciju ako slucajno dodje do redovnog nasljeđivanja bez da djed oporucno ostavi sinu, pa da to naslijedi svekar od Lili, da to ni tad nece biti zakonski od svekrve sve dok je svekar ziv. Cak i tada ce dijeliti sa sinom nasljedstvo ukoliko se sin ne odrekne.

Ako djed preskoci sina oporucno i prenese na lilicinog muža, ili cak na njihovo dijete ne placa se porez na nasljedstvo:

bračni drug, izvanbračni drug, formalni i neformalni životni partneri, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem oslobođeni su od plaćanja poreza
stupidisam is offline  
Old 14.03.2017., 16:05   #4334
Kužim i ja to "neprimjetno" pretvaranje tri dana u dva tjedna, ali ne kužim zašto toliko kompliciraš situaciju koja se riješi u doslovno jednom telefonskom pozivu, bez da uopće spominješ strah od lošeg godišnjeg. Svekrvo, mi se predomislili. Amen. Ćao. Kapak. Ne paše nam. Čao bok živio.
Na stranu i imovina i nasljedstvo i "uzimanje godišnjeg snahi u inat", ali jesam li samo ja pročitala rečenicu koja kaže da se svekrva izvlači na bolest i operaciju koju će imati? Može to biti i vađenje krajnika il uklanjanje madeža, nebitno... sigurno je lijepo biti ti kada bi i svekrvine bolesti planirala.
Old 14.03.2017., 16:07   #4335
Pozitivax,ajde se saberi i prestani palamuditi a da i ne procitas sta je napisano.Vlasnik je djed od Lillyinog muza i unuk ce nasljediti viksu.Svekrva je u nemilosti svog svekra.Jasno?
Old 14.03.2017., 16:08   #4336
Quote:
Ja sam samo htjela rec situaciju ako slucajno dodje do redovnog nasljeđivanja bez da djed oporucno ostavi sinu, pa da to naslijedi svekar od Lili, da to ni tad nece biti zakonski od svekrve sve dok je svekar ziv. Cak i tada ce dijeliti sa sinom nasljedstvo ukoliko se sin ne odrekne.

Ako djed preskoci sina oporucno i prenese na lilicinog muža, ili cak na njihovo dijete ne placa se porez na nasljedstvo:

bračni drug, izvanbračni drug, formalni i neformalni životni partneri, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem oslobođeni su od plaćanja poreza
Sve jasno! Kuzim sad, thanks.
Old 14.03.2017., 16:11   #4337
Quote:
Nausikaja kaže: Pogledaj post
Sve jasno! Kuzim sad, thanks.
Krivo sam se malo izrazila, to ti je zapravo porez na promet nekretnina, na to se misli. Vrijedi isti pravilo ionako.
stupidisam is offline  
Old 14.03.2017., 16:12   #4338
Quote:
lordy kaže: Pogledaj post
Pozitivax,ajde se saberi i prestani palamuditi a da i ne procitas sta je napisano.Vlasnik je djed od Lillyinog muza i unuk ce nasljediti viksu.Svekrva je u nemilosti svog svekra.Jasno?
I ocito da sve to skup nema blage veze tko ima pravu moc gazdarenja tom kucom
Old 14.03.2017., 16:12   #4339
Kod preskakanja, onaj preskočeni može tražiti nužni dio, osim u slučaju dosmrtnog uzdržavanja
Old 14.03.2017., 16:16   #4340
Quote:
harpy kaže: Pogledaj post
Ovo s pokazivanjem djece, pobogu žene, koji vam je vrag? Kaj će beba imat problema u razvoju ako je baka bude "pokazivala" frendicama umjesto da doma s njom vježba kognitivne i motoričke vještine
Nisam ja to tako ni mislila, da će dijete imati probleme u razvoju od posjećivanja susjeda. Međutim, po mom iskustvu "pokazivanje" djece može biti samo vrh sante, samo jedan signal koji upućuje na generalni stav prema djetetu kao objektu kojim se služiš kako tebi paše i koji ne doživljavaš kao osobu s vlastitim emocionalnim potrebama koje se uvažavaju jednako kao i tvoje.

Nikako ne tvrdim da je to uvijek tako, niti sam sigurna da je to u ovom slučaju tako. Možda je, možda nije. S obzirom da ja likove iz ove priče ne poznajem osobno i da ne znam koji je ton glasa kojim je "pokazivanje" izgovoreno, prvo mi pada na pamet osobno iskustvo, stečeno u odnosu s osobom kod koje je pokazivanje djeteta (mene) sa sobom donosilo cijeli set ponašanja koja nisu nimalo bezazlena i jako su štetna za razvoj djeteta. Jasno da to nije uvijek tako, da nisu svi isti, da sam ja subjektivna, da mnogi ljudi djecu "pokazuju" s ponosom i ljubavlju i da to sve može biti simpatično. Ali ja pišem svoje mišljenje i navodim zašto je takvo kakvo je. Ne tvrdim da sam ja sad tu neki autoritet za međuljudske odnose. Dapače, ovakve teme me i zanimaju baš zato jer još učim, na žalost
Loonie. is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:11.