|
|
23.09.2015., 17:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
set96 kaže:
|
Sve je to divno, ali čekaj cijenu.
Vozim Fiata, auto me super služi, Alfa mi je super s nekim modelima, ali to nema baš puno veze, ako lupe cijenu koja je nerealna.
Sve je super, Giulia je većini ljudi ok, dobra, dizajn im se sviđa, sad kad vidimo cijenu, imat ćemo o čemu raspravljati. Na kraju krajeva, vidit ćemo prodaju.
Na kraju krajeva, od tih ljudi što su glasali da im je super auto, tko će kupiti Giuliu? Od toga se na kraju živi, a ne od klikanja na anketu.
|
|
|
23.09.2015., 17:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Odavno tvrdim da ce cijena biti na razini premium konkurencije +\- 5%. Ne vidim potrebu za nekom famom oko toga.
|
|
|
24.09.2015., 10:50
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2008.
|
Evo kombinacija svih motora i mjenjača za Egeu:
1.6 benzinac očito sa Aisinovim HD automatikom, a za 1.6 dizel opcionalni FPT C635 DCT.
|
|
|
24.09.2015., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Giulia će koštati na razini konkurencije, ma koliko to tebe izjedalo. A moja pretpostavka je da će se jako dobro prodavati.
A to što si banan na drugim temema dovoljno govori...........Ili su svi budale , sektaši, jajani koji su se urotili protiv tebe?
|
|
|
24.09.2015., 11:00
|
|
Forum je moj život
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
danijel983 kaže:
Realno takvi ko ti, nikad nece razmotrit nista drugo nego njemacki auto. I to je to. Ja bi, s druge radije kupio alfu, a jedan od razloga bi bio i sto ih je manje na cestama. I nabijem ja audijev kontinuitet kad su im svi modeli isti. Ne vole svi njemacku tehniku. Moras to shvatit. Ja se vise divim Ghibliju nego bilo kojem mercu ili bmw. Da ne spominjem audi.
|
Oni koji imaju novac za novo vozilo te klase, kupuju ta tri njemačka sranja + lexus ako su u americi.
To rade zato što su konzervativne debele guzice i važan im je u 90% slučajeva novac i status. Znači, što više statusa za što povoljniju ratu leasinga. Alfa to, na žalost, ne može ponuditi. Nije jedina, u takvoj situaciji su svi koji nisu ova trojica. Realno su ta trojica možda 10-15% bolji od ostalih, a koštaju 30-50% više. I to im prolazi. Da se netko probije u tom cjenovnom rangu, mora dati nešto posebno. Tu sledge ima pravo - ako nudiš jednako dobar auto za isti novac, teško ćeš se probiti. Ja bih vjerojatno da uzimam takva kola otišao pogledat trošak i garantiram ti da bi mi alfa ispala skuplja preko firme.
Dakle, čovjek je u pravu. Nemreš to gledat iz perspektive prosječnog Hrvata koji vozi 14 godina stari Passat TDI i mašta o 4 godine starom, nego nekakvog managementa koji su redom drukčije iskrivljenog sustava vrijednosti - dakle spremni spizdit ogromne pare na status, a istovremeno cjepidlačit oko rate leasinga od 50 eura.
|
|
|
28.09.2015., 09:55
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
|
|
|
28.09.2015., 10:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2006.
|
Obzirom je to antireklama za ego mnogih, jer Papa se vozi u "skromnim, sirotinjskim autima običnih, malih ljudi", pitanje je da li je to dobra reklama... koliko vidim, ekipa se zanima prvenstveno za TAJ automobil sa fotografije - samo zato jer je u njemu bio Papa... jedino možeš reći "ako je bio dobar Papi, onda je dobar i meni", no znamo da je i Papina vožnja u tome svojevrsni njegov "marketing"... čovjek koji može imati sve što hoće i upravlja najvećim bogatstvima na svijetu, iskreno ne znam što "glumi" u jednom Focusu, Fiatu... hoće li budući američki predsjednik odraditi kampanju u nekakvom sličnom autu da nekome poruči kako je i on "skroman", jer velika većina Amera je daleko od bogatstva??
|
|
|
28.09.2015., 11:10
|
|
U samoizolaciji
|
Kaže neki tip na nekom forumu u Italiji da Aegea sa 1.4 16v kod njih starta na 12k ojra. Imajte na umu da njih nema ovih CO2 trošarina i davanja. Ako je istina i ako je to službena talijanska cijena to je ekstra, pa čak da je to bez PDV-a to je ekstra. Je li kod njih Punto SLUŽBENO oko 13k ojra. Taj Punto ionako koliko znam staje sa proizvodnjom do kraja ove godine. U neku ruku će hatchback i njega mijenjat. Pitanje samo koliko dođe proizvodnja ovog auta naspram Punta.
|
|
|
28.09.2015., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Bara kaže:
Kaže neki tip na nekom forumu u Italiji da Aegea sa 1.4 16v kod njih starta na 12k ojra. Imajte na umu da njih nema ovih CO2 trošarina i davanja. Ako je istina i ako je to službena talijanska cijena to je ekstra, pa čak da je to bez PDV-a to je ekstra. Je li kod njih Punto SLUŽBENO oko 13k ojra. Taj Punto ionako koliko znam staje sa proizvodnjom do kraja ove godine. U neku ruku će hatchback i njega mijenjat. Pitanje samo koliko dođe proizvodnja ovog auta naspram Punta.
|
E sad će THOR - "kakav auto takva cijena"
|
|
|
28.09.2015., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Papa ne glumi skromnost, ovo je jedini papa do sada kojem skidam kapu!
U Brazilu je vozio R4, u Vatikanu s Focusom jer je to vozilo bilo u garaži. Za razliku od naših biskupa koji su na Pasatu i Phaetonu!
Na Kubi u Peugeotu, time ne pokazuje sklonost nekoj marki već vozilima koja ne pucaju od prepotencije. Američki predsjedsjednik već po sigurnosnim kriterijama države neće nikada moći sjest u nešto što nije debelo blindirano i pod budnim nadzorom secret service! Ipak je papa u papamobil bio vožen opet u jednom FCA vozilu ( Jeep) koji nije bio stakleni kavez kao ML i oni prije njega....samo lučni vjetrobran ispred....
Ipak je Fiat prodao u kolovozu 3300 vozila što je uspjeh jer od Fiat 124 spidera nije prodal ništa u SAD!
Sviđalo se to nekome ili ne, ameri polako se orijentiraju na europske veličine auta, motora i niže potrošnje goriva. O trajnosti da ne govorimo....
Konačno 500L nije loš auto, i ne vidim razloga zašto bi odustao od svoje iskrene skromnosti?
U ovo kratko vrijeme pokrenuo je toliko u učmaloj katoličkoj crkvi novoga, više okrenutog suvremenom životu nego itko prije njega. I dao po repu hrvatskim biskupima!
I da slažem se da je marketinški jako pomogao Fiatu da se pročuje među tradicionalno neobrazovanim i tupim amerima!
Gesendet von meinem iPad Air WiFi + 4G LTE mit Tapatalk HD
|
28.09.2015., 11:19
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Actros1841 kaže:
Konačno 500L nije loš auto, i ne vidim razloga zašto bi odustao od svoje iskrene skromnosti?
|
Zasrali su neke stvari u SAD-u sa njim. Recimo sjedala koja biće nisu dovoljno velika za debele Amere(koliko sam čuo sada su drugačija), pa su stavili DCT kojem su stavili da imitira creep pa se grijao, na kraju su prebacili na 6-stupanjski Aisin HD automatik pa naravno sada više troši.
Ne znam jesam stavio ovu sliku iz unutrašnjosti Aegee:

|
|
|
28.09.2015., 17:25
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Bara kaže:
|
Čekaj, zar neće Aegea bez repa zamijeniti Bravo...?
|
28.09.2015., 17:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Ekran navigacije izgleda bizarno malen. Jebate pa današnji iPhone 6 + ima veći ekran.
|
|
|
28.09.2015., 17:56
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
Registracija: May 2009.
|
Quote:
DrVelečasni kaže:
Ekran navigacije izgleda bizarno malen. Jebate pa današnji iPhone 6 + ima veći ekran.
|
5 inča...? Nije to ni tako loše...
|
28.09.2015., 18:56
|
|
U samoizolaciji
|
|
|
|
28.09.2015., 19:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Kao što rekoh na novim modelima.. Tuga i jad je ovaj 124 Spider.. Bogu hvala da Alfa nije na temeljima MX-5 kak bi to tek gadno izgledao..
|
|
|
28.09.2015., 19:09
|
|
U samoizolaciji
|
Meni sprida baca na stari QP, zada aktualni Ghibli, a unutrašnjost mi je dobra jer mi je i na Mazdi dobra.
|
|
|
28.09.2015., 19:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
DrVelečasni kaže:
Kao što rekoh na novim modelima.. Tuga i jad je ovaj 124 Spider.. Bogu hvala da Alfa nije na temeljima MX-5 kak bi to tek gadno izgledao..
|
Ljepota je u ocima promatraca...no slazem se da podsjeca na mazdu
|
|
|
28.09.2015., 19:15
|
|
Archosaurus
Registracija: Apr 2008.
|
Ne izgleda lose, ali vuce vise na neuspjelo kopiranje europskog dizajna od strane azijske kompanije nego na nesto sto bi doslo iz Europe, pogotovo Italije.
Malo sam razocaran sto nisu nista promijenili unutra,
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
|
|
|
28.09.2015., 19:46
|
|
U samoizolaciji
|
Will new Wranglers be longer?
Quote:
An extension of the Wrangler’s length, to fit an eight-speed automatic, has been all but confirmed by spy shots of a disguised new “JL” on the road.
Former Jeep/Truck engineer Bob Sheaves had predicted the company might try to shorten the driveline, to keep the two-door Wrangler roughly at its current length, but also wrote that they may lengthen the vehicle somewhat to fit in the long rear wheel drive transmission, transfer case, and engine while meeting crash standards.
As Mr. Sheaves wrote in 2014, “The problem in the short-wheelbase Wrangler is the assembled length of the drivetrain, and suspension travel not allowing a propshaft to fit.” While the short-wheelbase (two-door) Wrangler is no longer as popular as the long-wheelbase (four-door) Unlimited, it is still an important model and is more off-road-ready than the Unlimited. Making the Wrangler two-door longer would challenge engineers tasked with making the “JL” at least as capable as the prior version.
Mr. Sheaves suggested that they could, since they have the rights to the transfer case, change its length rather than altering the transmission itself. While Jeep may still do that, they may also lengthen the Wrangler’s body.
Keeping the five-speed is a “no go,” since it limits economy and acceleration alike, and is made under license from Mercedes. Truck transmissions won’t fit.
Expected engines remain the 3.6 liter V6 in the US, as well as a VM diesel offshore; the diesel is possible in the US as well, since it appears to have been designed to meet North American emissions standards without cheats. Eventually a four cylinder turbocharged engine seems likely for base models.
|
http://news.allpar.com/index.php/201...e-longer-30120
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:12.
|
|
|
|