Filozofija Misaone teme lišene dogme |
|
|
11.04.2019., 00:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2019.
|
Quote:
addx kaže:
"Rojna inteligencija" ("RI") je kolektivno ponasanje decentraliziranih, samoorganiziranih sustava, prirodnih ili umjetnih. Koncept se koristi u radu na umjetnoj inteligenciji...
"RI" sustave tipicno cine populacije jednostavnih agenata (! neki su se vec bunili na ovaj pojam) ili "boida"* koji vrše lokalnu interakciju medjusobno i sa svojom okolinom. Inspiracija cesto dolazi iz prirode, posebice bioloski sustavi. Agenti slijede vrlo jednostavna pravila, te iako ne postoji centralizirana struktura za kontrolu koja diktira kako se pojedini agenti trebaju ponasati, lokalne, i do odredjene razine slucajne, interakcije izmedju takvih agenata dovode do emergencije "inteligentnog" globalnog ponasanja, koje nije poznato pojedinim agentima. Primjeri inteligencije roja u prirodnim sustavima ukljucuju kolonije mrava, jata ptica*, krda zivotinja, rasta bakterija, jata riba i inteligencija mikroba.
|
Uključujem se malo kasno u temu sa mojim komentarom. Pretpostavljam da će on da bude malo drugačiji od ostalih, mada nisam pročitao ostale komentare.
Naime. to što treba podrazumijevati pod pojmom "rojna inteligencija" ili "nevidljiva ruka uma", koji se odnosi na pojavu kada mnoštvo subjekata iste vrste u svakom trenutku vremena isto zna, misli i radi, kao na primjer u slučajevima mrava, ptica, pčela, riba ili ćelija unutar tijela biljaka životinja i ljudi, čak i elementarnih čestica unutar atoma, ili atoma unutar samo jednog kamena ili nebeskog tijela ili nebeskih tijela unutar galaksije itd - to se uvijek postiže uz pomoć posebnih živih i svjesnih elektromagnetnih polja, tzv. "aura" ili "duša", koje obuhvataju, prožimaju i informatički (telepatski) povezuju određeno mnoštvo subjekata u jedinstvenu, smislenu živuću cjelinu i biće. Na koji način to elektromagnetno svjesno polje vrši ulogu KOLEKTINE SVIJESTI, tj.UMA, odnosno, JASTVA svih subjeata unutar sebe, koje upravlja i brine o svim subjektima unutar sebe, smatrajući ih svojim tijelom, jer subjekte osjeća kao svoje tijelo, s obzirom da je informatički (telepetski) povezano sa njima.
Sve ovo podrazumijeva da sve što postoji ima svoju i dušu i tijelo, a ne samo čovjek, koji su jedno sa drugim i spojivi i jedno od drugog odvojivi.
Nema tu ničeg misterioznaog, ni neprirodnog. Takvu mogućnost uzajamnog informatičkog povezivanja koriste i ljudi na Zemlji uz pomoć svojih elektonskih informatičkih sistema, koristeći tom prilikom elektromagnetno, živo i svjesno polje planete Zemlje za prenos svojih informacija, bez čega efikasne organizacije života i rada cijelog ljudskog društva, kakva je danas, ne bi moglo da bude.
Uz napomenu da postoji i Kolektivna svijest svih ljudi svijeta, takođe u vidu jednog širokog, svjesnog elektromagnetnog polja, ali ona još uvijek nije sjedinjena sa ljudima, zbog slabe razvijenosti ljudskog društva. Konkretno, zbog principa podjele svijeta po politikama, nacijama, vjerama i klasama i zgog, konkurencije među njima, mržnje i borbe svakoga sa svakim, po kojem ljudi još uvijek žive, stradaju i na razne načine pate. Niti će da se sjedini sa ljudima sve dok god se svi ljudi svijeta ne ujedine, uspostave trajni mir i ne ne naprave jedinstveni pravedni svjetski društveni i ekonomski poredak. I kad se to desi, tada nam više neće trebati ovi sadašnji informatički sistemi i tehnologije, jer će preko te naše Kolektivne svijesti svi ljudi svijeta da budu informatički (telepatski) povezani u jedinstvenu živuću cjelinu i biće, slično kao što ljudska duša, kao jedno posebno svjesno elektromagnetno polje, "aura", povezuje sve ćelije i organe ljudskog tijela u živuću smislenu cjelinu i biće. Ljudski mozgovi su već građeni za takvu vrstu informatičkog (telepatskog) povezivanja. To su oni dijelovi ljudskih mozgova koji su još uvijek van upotrebe, za koje znanstvenici još uvijek ne znaju čemu služe. Ne znaju da su ti dijelovi ljudskih mozgova namijenjeni da zamijene naše sadašnje TV i radio prijemnike, internet i mobilne telefone. I da bi se to ostvarilo, čeka se još samo, kao što rekoh, da se cijeli svijet ujedini, uspostavi trajni mir i napravi jedninstveni svjetski ravnopravni društveni i ekonomski poredak.
I uz napomenu da porijeklo ovih informacija u vezi informatičkog povezivanja mnoštva subjekata iste vrste unutar Svemira, uz pomoć posebniih svjesnih elektromagnetnih polja, dolazi od jednog "svjetlosnog bića" sa kojim sam mnogo puta kontaktirao prilikom mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tijela". Koje sam ostvarivao najmanje 2-3 puta mjesečno, uz pomoć tog mog "astralog učitelja", "svjetlosnog bića", tokom punih 15 godina - od 1980-1995 godine - kada su moji "izlasci iz tijela (za koje neko ovdje u ovoj temi reče da se radi o "šizofreniji"), prestali. Prestali su, kako mi je "svjetlosno biće objasnilo, zato jer je moje "školovanje" završeno. Krajnji rezultat tog mog "školovanja" je knjiga koju sam objavio pod naslovom "ZAKON POSTOJANJA" u kojoj sm dao odgovore na tri osnovna egzistencijalna pitanja: ŠTA POSTOJI, KAKO i ZAŠTO?
Inače, za sve što je u knjizi rečeno, u svakodnevnom iskustvu i znanosti već postoje dokazi. A što se "svjetlosnih bića tiče, postoji mnogo video snimaka "svjetlosnih biča" na internetu i mogu se pogledati. Kao, na primjer ovaj snimak "svjetlosnog bića" koje najpribližnije izgleda "svjetlosnom biću" sa kojim sam je povremeno kontaktirao tokom punih 15 godina.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=q9pyNALKGL0
|
|
|
11.04.2019., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Uzmimo pojednostavljen primjer:
Cijelina Minobacac, sa posadom 2 covjeka, jeli svijesna?
Posjeduje li sustav minobacac s posadom od 2 covjeka svijest? I ako posjeduje na koji nacin minobacac upravlja posadom.?
|
|
|
11.04.2019., 11:40
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
detoxhr kaže:
KOLEKTIVNA SVIJEST. sto je to?
Vise odgovara pojam Kolektivno nesvijesno za objasnjenje rojne inteligencije.
|
Sve sam objasnio u gornjem postu, ali nisi shvatio. Mogu to da objasnim i na drugi način. Krenuću od toga da samo Svijest postoji i njenih sedam sposobnosti, od kojih su dvije fizičke, a pet psihičkih. Psihičke su opažanje, osjećanje (dobra i zla), pamćenje, mišljenje i razumijevanje. A dvije su fizičke. To su naprezanje i kretanje. Što podrazumijeva da Svijest, kada se napregne i pokrene tada se manifestuje kao energija, odnosno, materija. I tada je opažamo kao svjetlost, odnosno, kao elektricitet, tj. kao elektromagnetno polje koje vibrira. Što znači da je cijeli materijalni Univerzum sagrađen od svijetlećih elektromagnetnih polja, velikih i malih, koja vibriraju na različitim talasnim dužinama. Manja polja vibriraju brže i imaju veću gustiju, a veća vibriraju sporije i imaju manju gustinu. To omogućuje manjim svjesnim poljima sa bržom vibracijom i većom gustinom, da se smještaju unutar većih svjesnih polja sa sporijom vibracijom i manjom gustinom. Kao na primjer elementarne čestice kao gušća polja sa bržom vibracijom, unutar elektromagnetnog polja atoma kao većeg i rjeđeg svjesnog polja sa sporijom vibracijom. Ovo veće svjesno polje atoma, dakle, obuhvata i prožima sve lementarne čestice u sebi i informatički, telepatski ih sve povezuje. Na koji način ono igra ulogu kolektivne svijesti svih elementarnih čestica i čini atom živim i svesnim bićem koje ima svoje jedinstveno JASTVO i ono je "duša" atoma, a elementarne čestice u atomu su tijelo atoma. Dakle, u atomu je sve živo i svjesno i elementarne čestice i ono elektromagnetno polje koje obuhvata i u sebi sadrži i nosi sve elementarne čestice.
Na isti način je i cijeli Univerzum građen. Tako, na prinjer, svako nebesko tijelo je građeno od atoma kao manjih svjesnih elektromagnetnih polja sa bržom vibracijom i većom gustinom, koji se nalaze unuatar jednog još većeg živog i svjesnog elektromagnetnog polja, na primjer, elektromagnetnopg plja planete Zemlje, sa sporijom vibracijom i manjom gustinom. Ono obuhvata i prožima sve atome planete Zemlje i informatički ih povezuje kao "roj" u jedinstvenu živuću cjelinu i biće i vrši ulogu njihove kolektivne svijesti. Što znači da je i planeta Zemlja živo i svjesno biće koje ima svoju i dušu i tijelo.
Isto tako su građeni i jednoćelijski organizmi. Ćelija je jedno posebno živo i svjesno elektromagnetno polje, koje igra ulogu kolektivne svijesti atgoma i molekula unutar sebe, a atomi i molekuli unutar ćelije igraju ulogui tijela ćelije.
Isto tako su građena i tijela biljaka, životinja i ljudi. Sva ona su sagrađena od ćelija kao manjih elektromagnetnih polja sa bržom vibracijom i većom gustinom, koja se nalaze unutar većih elektromagnetnih živih i svjesnih polja biljaka, životinja i ljudi, koja imaju sporiju vibraciju i manju gustinu od ćelija unutar sebe. I ta polja igraju ulogu kolektivne svijesti ćelija u sebi, a ćelije ulogu njihovih tijela. Tako na primjer, iako su sve ćelije unutar ljudskog tijela žive i svjesne ipak one nisu prava čovjekova svijest. Čovjekova prava svijest je posebno živo i svjesno elektromagnetno polje koje obavija i prožima sve ćelije i organe tijela, pomoću koje rade čovjekova čula, mozak i nervni sistem. Pa tako, na primjer, kada čovjek misli, to ne misli čovjekov mozak, već ta čovjekova svijest u vidu elektromagnetog polja pomoću kojeg mozak radi, koji služi kao skladište informacija koje je čovjekova svijest prikupila uz pomoć tijela i čula i pohranila ih u mozgu. Slično kao što to radi električna struja unutar našeg kompjutera, bez koje kompjuter ne može da radi, kada se pomoću te iste struje i skladište informacije u hard drajvu kompjuteta i vade iz hard drajva i rasprostiru na monitoru kompjutera da budu vidljive. Što podrazumjeva da su i naši kompjuteri i ljudska tijela i njihovi mozgovi, napravljeni po istoj mogućnosti i principu. Što takođe podrazumjeva da i kompjuter, isto kao i čovjek, ima svoju i dušu i tijelo. Koji se mogu i spojiti jedno s drugim i odvojiti jedno od drugog, i nastaviti da postoje i žive jedno bez drugog - i struja bez kompjutera ili u kompjuteru, kao i čovjekova svjesna duša u vidu posebnog elektromagnetnog polja unutar ljudskog tijela ili odvojena od tijela.
Tako da onaj krajnji zaključak će uvije da glasi da niti i jedno mnoštvo subjekata iste vrste, bilo da je riječ o elementarnim česticama, atomima, ćelijama , nebeskim tijelima, pčelama, mravima jatima riba ili ptica, ne može djelovati sinhronizovano kao organizovana cjelina i biće, bez pomoći kolektivne svijesti, kao posebnog živućeg i svjesnog polja koje će da obavija i prožima i informatički (telepatski) povezuje neko mnoštvo u jedinstvenu cjelinu i vrši ulogu KOLEKTIVNE SVIJESTI tog mnošta i njime upravlja.
Evo pogledaj ovu sliku na kojoj je simbolično prikazan ljudski organizam kao hijerarhija manjih elektromagnetnih živih i svjesnih polja koja egzistitraju jedna unutar drugih. Najsitnije bijele tačkice na slici simbolizuju elementarne čestice, koje se nalaze unutar elektromagnetnih polja atoma obojenih na slici plavom bojom. Koji se nalaze unutar elektromagnetnih polja ćelija obojenih smeđom bojom. I na kraju imamo da se ćelije ljudskog organizma nalaze unutar elektromagnetnog svjesnog polja čovjeka, obojenog svjetloplavom bojom. To polje je pravi i istinski čovjek, a ne njegovo tijelo. Ono je nosilac čovjekovog JASTVA. Ono je nestvorivo i neuništivo, kao i sva druga velika i mala elektromagnetna polja u tijelu i ono preživljava smrt i raspad tijela i kasnije može da se rodi i u nekom drugom tijelu.
https://forum.krstarica.com/attachme...0&d=1547004713
Još jednom da ponovim da raspolažem dostav velikim, višegodišnjim ličnim iskustvom svojevoljnog i potpuno svjesnog odvajanja mog JASTVA od tijela i ponovionog spajanja sa njim. Kojom prilikom je moj fizički tjelesni oblik koji ja vidim kad izađem iz tijela isti kao i kad sam u tijelu. Ili barem onakav kakvim svako od nas vidi sebe kad spava i sebe sanja.
|
|
|
11.04.2019., 11:43
|
|
Registrirani korisnik
|
^ u medjuvremenu sam se predomislio i editirao post, ako mozes ukratko odgovorit:
Quote:
detoxhr kaže:
Posjeduje li sustav minobacac s posadom od 2 covjeka svijest? I ako posjeduje na koji nacin minobacac upravlja posadom.?
|
|
|
|
11.04.2019., 12:42
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
detoxhr kaže:
|
Ovdje imaš dva živa i svjesna čovjeka koja zajedno i organizovano rukuju minobacačom. Da bi to bilo moguće, nužno je da ta dva čovjeka budu međusobno informatički povezani, da mogu međusobno da se sporazumijevaju dok rukuju minobacačem. Ta dva čovjeka nemaju nikakvu svoju zajedničku, tj. kolektivnu svijest koja ih informatički (telepatski) povezuje. Dakle, ta dva čovjeka se ne sporazumijevaju među sobom telepatski, već riječima koje prenosi vazduh, koje oni čuju.
A kada jedno mnoštvo istih subjekata ima svoju kolektivnu svijest koja ih informatički povezuje u sebi, to mnoštvo međusobno komunicira isključivo TELEPATSKI i tu uvijek komande dolaze iz jednog centra, mozga, koji radi uz pomoć kolektivne svijesti i gdje mnoštvom kao cjelinom upravlja kolektiva svijest, a ne mozak. Ona je ta koja pomoću mozga upravlja mnoštvom kao cjelinom, koristeći tom prirlokom čula i mozak. U primjeru košnice pčela gdje pčele imaju svoju kolektivnu svijest, rojem pčela upravlja kolekivna svijest preko matice koja vrši ulogu mozga roja pčela. KIao na primjer kada su svi naši mobilni telefoni povezani preko jednog servera koji pomoću električne energije uzete iz elektromagnetnog polja nZemlje, koje istovremeno preko tog istog elektromagnetnog polja vrši prenos informacija između mobilnih telefona. Isto je i sa mravima u mravinjaku koji imaju svoju maticu i svoju kolektivnu svijest. Kao i sa ćelijama i organima u ljudskom tijelu koji imaju i svoj mozak i svoju kolektivnu svijest.
Ljudi u ljudskom društvu još uvijek nemaju svoju kolektivnu svijest i još uvijek nisu međusobno informatički povezani telepatski. I to će jednoga dana da se desi, kad se svi ljudi čovječanstva ujedine, uspostave trajni mir i naprave jedinstveni svjetski pravedni društven i i ekonomski poredak. A do tada oni razvijaju jedan drugačiji svoj zajednički informatički sistem pomoću kojega se međusobno informatički povezuju, ujedinjuju i podižu organizaciju svoga života i rada na sve viši i viši nivo. Taj informatički sistem čine naši elektronski uređaji, radio, televizija, telefon i internet, koji su napravljeni od materije tijela planete Zemlje i koriste elektromagnetno polje planete Zemlje pomoću kojega i rade i vrše prenos informacija.
|
|
|
11.04.2019., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Po mojem shvacanju telepatije, treba postojati neki zajednicka sprega (kao kod kvantne sprege) da bi se ostvarila telepatska razmjena informacija, jedino na taj nacin informacija se nazovimo to tako telepatski prenosi (meni poznati). zasto mislis da to vec i ne postoji? Ljudi unaprijed ostvare/ dogovore spregu i kasnije su telepatski povezani.
Zasto sam uzeo primjer s minobacacem? Pa idemo vidjeti koji su minimalni preduvijeti da se ostvari Kolektivna svijest, cijeli mravinjak, je pre komplicirani primjer. Mislis li da kad bi posada minobacaca telepatski komunicirala, da bi se pojavila Kolektivna svijest?
Sto ako posada ne komunicira medjusobno nego je to jedan uvijezbani mehanizam , koji ne zahtijeva medjusobnu verbalnu komunikaciju?
|
|
|
11.04.2019., 19:31
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
detoxhr kaže:
Mislis li da kad bi posada minobacaca telepatski komunicirala, da bi se pojavila Kolektivna svijest?
|
Bez kolektivne Svijesti nije moguć telepatski prenos informacija, zato što svijesti dvojice minobacača ne rade na istoj talasnoj dužini. Naime, iz iskustva načina na koji rade naši informatički sistemi, znamo, na primjer, da naš TV prijemnik ili radio aparat, ne može uhvatiti signal TV ili radio odašiljača, sve dok naš TV ili radio aparat ne podesimo na talasnu dužinu TV ili radio odašiljača. U slučaju kada, na primjer, čovjekova svijest, u svojstvu kolektivne svijesti, telepatski povezuje sve ćelije i organe svoga tijela, tada svijesti svih ćelija i organa u tijelu rade na istoj talasnoj dužini na kojoj radi i čovjekova svijest. Dakle, u tom slučaju cijelo tojelo se ponaša i djeluje kao jedna nedjeljiva svijest, da bi informacije mogle munjevitom brzinom prenose kroz cijelo tijelo. Kad, na primjer, komarac ugrize samo jednu ćeliju ljudskog tijela i ona jaukne od bola, istog trenutka je cijelo tijelo svjesno da je komarac ugrzao tu jednu ćeliju i cijelo tijelo odmah reaguje da tu jednu ćeliju odbrani i otjera komarca.
Prilikom jednog od mojih izlazaka iz tijela moj nebeski duhovni učitelj, "svjetlosno biće", mi je praktično pokazalo kako se telepatski vrši prenos informacija. Pokazalo mi je tako što je u jednom trenutku meni palo na pamet da će se Slovenija i Hrvatska odcijepiti od Jugoslavije. Ta misao je u meni bila toliko jaka da sam ja bio potpuno siguran da će to da se desi. A onda u jednom momentu me ta moja sigurnost začudila, pa sam se u mislima upitao, kako ja mogu da budem toliko siguran da će to da se desi, kad se to još uvijek nije desilo, i nema izgleda ni da će da se desi? I istog mometa kad sam to pomislio, čuo sam glas iza leđa koji mi je rekao: "Pa ja ti to govorim". I kada sam se okrenuo da vidim ko mi to govori, iza mojih lleđa se pojavlo "svjetlosno biće", moj duhovni učitelj i stalo ispred mene.
Iz ovog primjera, može se zaključiti da mi telepatski primamo tuđe misli i postajemo ih svjesni na isti način kao i svojih vlastitih misli, zato jer kod telepatije su dvije svijesti spojene u jednu svijest, po načinu podešavanja dviju različitih i odvojenih svijesti na istu talasnu dužinu. A sve uz pomoć posebne svijesti koja takođe radi na istoj talasnoj dužini, koja prenosi informaciju od jedne do druge svijesti koje se nalaze unutar nje. Kasnije je bilo još telepatskog primanja informacija između mene i mog "duhovnog učitelja" i u vrijeme kada sam se nalazio u budnom stanju i u tijelu, i zauzet obavljanjem svakodnevnih aktivnosti. Bile su to takođe informacije o događajima koji se još uvijek nisu desili, za koje nikako nisam mogao da znam da će da se dese, a za koje sam u tom trenutku bio veoma siguran da će da se dese i koji su se kasnije zaista i desili. Nekada čak i poslije dvije godine su se desili, od trenutka kada sam telepatski primio informaciju da će da se dese.
Slično se dešava i drugim duhovno naprednijim pojedincima, prorcima na primjer, a često i drugim ljudima kad predosjete neki događaj i mi tu pojavu, zovemo imenom "intuicija". To se takođe dešava i životinjama. Kao na primjer kad predosjete zemljotres, pa počnu da se sklanjaju da ne nastradaju. Što znači da i njih neko, ko unapred vidi i zna da će zemljotres da se desi, telepatski obavještava o tome.
Inače telepatija je univerzalni oblik komunikacije između svih stvari i pojava gdje se radi o nekim mnoštvima subjekata, koji djeluju sinhronizovano kao jedinstvene cjeline, kao rojevi ili kao bića. I uvijek uz pomoć kolektivne svijesti koja ih informatički povezuje. To će u budućnosti moći i ljudi, ali prije toga to treba da zasluže. Treba da se usklade sa principima i zakonima prirode, tj, zakonima jedinstva, mira, reda, uzajamne ljubavi, pravednosti i uzajamnog pomaganja svakoga sa svakim. A ne kao do sada, po principu podjele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim.
Quote:
detoxhr kaže:
Sto ako posada ne komunicira medjusobno nego je to jedan uvijezbani mehanizam , koji ne zahtijeva medjusobnu verbalnu komunikaciju?
|
Svejedno, posada ne može postati uvježbani mehanizam bez prethodne međusobne komunikacije. Dakle, i prilikom uvježbavanja, potrebna je komunikacija.
|
|
|
11.04.2019., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Drugacije telepatija nije ni moguca, ili nije nikad dokazana, bez unaprijed ostvarene sprege, telepatije nema, Inace bi vec netko pokupio mil. dolara od Jamesa Randya.
Ljudi su tvrdili da mogu telepatski "komunicirati" medjutim kad bi se u eksperimentima sprega prekinula nasumicnom varijablom, telepatija nije bila ostvarena.
Recimo ti hoces telepatski doznati kada npr osoba krece na put, ako se kod druge osobe uvede nasumicna varijabla kada da krene na put npr. bacanjem kockice, to jednostavno nece biti moguce. Nepostoji nacin da ti doznas tu nasumicnu varijablu bilo kakvom telepatijom.
Ako ti mislis da si dobio telepatsku informaciju kada ce se Slo i Hrv odcijepit iz Juge, jedno objasnjenje bi moglo biti da je postojala sprega s dogadajima u tadasnjoj jugi.
|
|
|
11.04.2019., 20:44
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
detoxhr kaže:
Ako ti mislis da si dobio telepatsku informaciju kada ce se Slo i Hrv odcijepit iz Juge, jedno objasnjenje bi moglo biti da je postojala sprega s dogadajima u tadasnjoj jugi.
|
Ja sam prvo telepatski primio poruku da će se slovenija i hrvatska modcijepiti od Jugoslavije, a tek poslije toga mi se javio izvor koji mi je tu poruku telepatski poslao, koji je isto tako telepatski prije toga uhvatio moju misao u vidu pitanja koje sam sam sebi postavio: "Kako ja mogu da budem toliko siguran da će se Slovenija i Hrvatska modcijepiti od Jugoslavije, kad se to još uvijek nije desilo i nema izgleda da će da se desi"? Da bih odmak nakon što sam to pomislio, ćuo glas i za sebe koji mi je na to moje pomišljeno pitanje odgovorio: "Pa ja ti to govorim" i zatim izašao iza mojih leđa i stao ispred mene da mogu da vidim tu "osobu" koja je nekoliko trenutaka ranije telepatski komunicuirala sa mnom. KOja je svu tu predstavu telepatskog prenošenja informacija izvela samo zato da me pouči o načinu i mogućnosti telepatskog prenošenja informacija.
Ovdje nije bitno kako je to duhovno "svjetlosno buiće" unaprijed znalo da će Slovenija i Hrvarska da se odcijepe od Jugoslavije? Možda je ono samo planiralo i radilo na tome da se to desi, jer je bilo sposobno da to telepatski sugerira akterima, tj. političkim moćnicima koji su tada u Jugoslaviji radili na tome da se to desi. Ili je jednostavno od nnjih telepatski hvatalo njihove misli i pratilo njihovu aktivnost u vezi toga i procijenilo da će ti politički moćnici da budu u stanju to i da urade.
Primio sam ja još nekoliko sličnih telepatskih poruke od "svjetlosnog bića" o još čudnijim događajima koji će da se dese i koji su se nakon dužeg vremena zaista i desili. Da bih u trenutku ostvarenja tih događaja bio još više iznenađen saznavši od moje supruge da je i ona takođe unaprijed znala da će to da se desi, ali nije htjela nikome da govori. Rekavši mi da je to predosjetila u istom trenutku i na istom mjestu, prije pune dvije godine, kada smo ona i ja bili na jednom izletu i vraćali se automobilom kući, kada smo prošli automobilom pored jedne osobe koja je kasnije bila glavni učesnik nevjerovatnog događaja koji smo moja supruga i ja tada predosjetili da će da se desi.
A inače, moje otkriće "Zakona postojanja" koje sam kasnije objavio i sva objašnjenja u vezi tajne postojanja materije, života i prirode, primljena su telepatski. Ja čak ni sada nisam siguran dok ove postove pišem, da li to pišem ja, vadeći misli iz moje glave ili te misli dolaze od mog duhovnog učitelja, "svjetlosnog bića" i smo kroz moju glavu i moje ruke dok ih tipkam na tipkovnici, prolaze. Pa ti sada i ne komuniciraš sa mnom, već s "bogom", a ja u toj vašoj komunikaciji igram ulogu samo posrednika.
|
|
|
11.04.2019., 21:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ZEVS kaže:
A inače, moje otkriće "Zakona postojanja" koje sam kasnije objavio i sva objašnjenja u vezi tajne postojanja materije, života i prirode, primljena su telepatski. Ja čak ni sada nisam siguran dok ove postove pišem, da li to pišem ja, vadeći misli iz moje glave ili te misli dolaze od mog duhovnog učitelja, "svjetlosnog bića" i smo kroz moju glavu i moje ruke dok ih tipkam na tipkovnici, prolaze. Pa ti sada i ne komuniciraš sa mnom, već s "bogom", a ja u toj vašoj komunikaciji igram ulogu samo posrednika.
|
Kad bi to bilo istina :
Pitao bi entiteta (ili s kime vec pricam) kojom svrhom je objavio "Zakon postojanja"? Dali da utjece na tijek dogadaja, ili ljudsku rasu ili sto vec? Na koji nacin bi ta objava imala da utjece na ljudski rod? To bi ga pitao.
|
|
|
12.04.2019., 02:57
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
detoxhr kaže:
Kad bi to bilo istina :
Pitao bi entiteta (ili s kime vec pricam) kojom svrhom je objavio "Zakon postojanja"? Dali da utjece na tijek dogadaja, ili ljudsku rasu ili sto vec? Na koji nacin bi ta objava imala da utjece na ljudski rod? To bi ga pitao.
|
Pa, pitao sam to i dobio sam slijedeći odgovor.
Kada je rieč o čovječanstvu kao biću koje se još uvijek razvija u majčinoj utrobi i koje se još nije rodilo, da bih to objasnio, poslužiću se analogijom jajeta kokoške u kojem postoji živa i svjesna tvar bjelanjka i žumanjka koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i postoji DNK, tj. postoje geni koji u sebi nose informaciju o tome šta ta tvar u jajetu treba da radi da bi na kraju poprimila izgled pileta i kokoške.
E sad, analogno tome, svi ljudi čovječanstva su još uvijek isto ono što i tvar u jajetu u kojem se uz pomoć DNK gena razvija pile, a "svjetlosna bića" su DNK, tj. geni čovječanstva kao bića, koji ZNAJU kako čovječanstvo kao biće treba da izgleda i koji po malo, "na kašičicu", doziraju čovječanstvo tim znanjime, a čovječanstvo se po malo po tom znanju razvija. Kao posljedicu doziranja tog znanja imali smo prvo Mojsija sa njegovih deset zapovjesti. Poslije je došao Isus sa svojom zapovijesti: "Ljubi bližnjega kao samoga sebe." Jedan od onih koji je primao znanje o tome kako čovječanstvo treba da ise razvija i kako na kraju treba da izgleda bio je i Buda. Muhameda baš i ne bih svrstao među ove jer njegova uloga nije bila da ljudima objasni šta treba da rade da bi čovječanstvo izgledalo kako treba, već kako ne treba. Zato jer je Muhamed počeo sa tzv. "svetim ratom - džihadom", što je suprotno od onoga što su zagovarali Mojsije, Buda i Isus. Ali i to Muhamedovo je bilo od koristi, jer kad ljudi rade kako ne treba, oni tada doživljavaju Zlo, pa onda uz pomoć iskustva Zla uče o tome šta treba da rade da bi im bilo Dobro. Ista uloga je bila i Hitlerova. Sve je to u skladu sa onom narodnom izrekom koja kaže, "ako ne znaš kako valja, ti radi kako ne valja, pa ćeš znati kako valja".
Sve ovo naprijed što sam rekao bila su upustva "svjetlosnih bića" o tome kako ljudi čovječanstva treba da se razvijaju na duhovnom planu, tj na planu svojih društvenih i ekononomskih odnosa u vezi rada i podjele rezultata rada, što se odražavalo kroz svjetske društvene i ekonoimske poretke koji su preko robovlasništva, feudalizma, kapitalizma i komunizma bili sve pravednioji i pravedniji, da bi na kraju bio uspostavljen potpuno jedinstveni i pravedni svjetski društveni i ekonomski poredak, da bi ljude tada mogla da se inkarnira njihova Kolektivna svijest i sve ih informatički, poveže u jedinstvenu živuću cjelinu, organizam i biće, poput ljudskog tijela.
Naravno, osim znanja o tome kako ljudi treba da se pravedno odnose jedni prema drugima, "svjetlosna bića" su po malo doturala znaje ljudima i o tome da mogu uporedo da se razvijaju i na materijalnom, tehnološkom i ekonomskom planu. Tu kao najbolji primjer primaoca takve vrste znanja imamo Nikolu Teslu.
Što se tiče ZAKONA POSTOJANJA koji sam ja primio od "svjetlosnih bića" i objavio, to znanje bi trebalo da posluži za onaj finalni dio razvoja čovječanstva, tj. za uspostavljanje jedinstvenog svjetskog ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka. "Zakon postojanja" je čak najavljen i u Ivanovom Otkrivenju u Bibliji, pod naslovom "Vječito evanđelje", koje treba da posluži za formiranje pokreta svjetskih razmjera, u Ivanovom Otkrivenju nazvanog imenom "Narod u čistim bijelim haljinama". A u proročanstvu srpskog proroka Mitra Tarabića, pod naslovom "Novi narod". To će, po Mitru Tarabiću, da budu ljudi, "koji će biti vrijedni i pošteni i koji će voliti jedni druge kao da svi braća rođena". Po Mitru Tarabiću, taj pokret treba da krene sa naših balkanskih prostora i da se raširi na cijeli sviet. A po Ivanu u Otkrivenju, to će da budu ljudi od svih naroda, plemena i jezika koji će biti pripremljeni da se sjedine sa Kolektivnom sviješću čovječanstva, U Otkrivenju nazvanu imenom "Jagnje". O tome, malo opširnje sam ponešto rekao na mom videu na Youtube, pod naslovom "ZAKON POSTOJANJA I NOVI NAROD".
|
|
|
12.04.2019., 07:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Naslov teme 'Nevidljiva ruka uma' podsjeća me na jednu Zenonovu ilustraciju koja je sačuvana kod Cicerona u Akademskim pitanjima: "Kada bi pokazao dlan on bi rekao: to je neposredno gledanje; kada bi svoje prste malo savio, onda je to, po njemu, pristajanje [percepcija se proglašava za moju]; kada ih je sasvim stisnuo i tako napravio zatvorenu šaku, onda je to po njemu poimanje; kada bi zatim primaknuo i lijevu šaku, pa bi njome desnu šaku čvrsto i snažno stegao, onda bi rekao: to je znanje."
|
|
|
12.04.2019., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Jednostavko kaže:
Naslov teme 'Nevidljiva ruka uma' podsjeća me na jednu Zenonovu ilustraciju koja je sačuvana kod Cicerona u Akademskim pitanjima: "Kada bi pokazao dlan on bi rekao: to je neposredno gledanje; kada bi svoje prste malo savio, onda je to, po njemu, pristajanje [percepcija se proglašava za moju]; kada ih je sasvim stisnuo i tako napravio zatvorenu šaku, onda je to po njemu poimanje; kada bi zatim primaknuo i lijevu šaku, pa bi njome desnu šaku čvrsto i snažno stegao, onda bi rekao: to je znanje."
|
Kao da fali jos nesto? Ono sto bi bilo da ga lupi sakom.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:36.
|
|
|
|