Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Državna matura

Državna matura Matura-tortura

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.05.2012., 01:36   #5221
Quote:
Markeca kaže: Pogledaj post
ako je to istina, a nemam razloga sumnjati da jest, to pobija sve prigovore i oko toga koje je godine bilo teže ili lakše, u istom ste položaju svi...
Ne pobija, bitan je prosjek, a ne ekstrem.
Neo The Anomaly is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 09:33   #5222
Quote:
Siki 6 kaže: Pogledaj post
malo da se nasmijete

Old 29.05.2012., 09:48   #5223
Quote:
ako je to istina, a nemam razloga sumnjati da jest, to pobija sve prigovore i oko toga koje je godine bilo teže ili lakše, u istom ste položaju svi...
Istina, ali opet ovisi od toga koji je bio max prošle godine..
Eh, sad kad bi se netko od onih koji su tu dolazili vikat na nas kak niš ne znamo pojavio i rekao nam koji je bio najveći postignuti broj bodova na njihovoj maturi. Nedoumice bi se iskristalizirale
prozac93 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 10:31   #5224
Prema ovome što vidim za B razinu iznad 55 bodova je napisalo samo 5% ljudi? Jel to moguće?
Onajovaj is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 11:32   #5225
Quote:
prozac93 kaže: Pogledaj post
Istina, ali opet ovisi od toga koji je bio max prošle godine..
Eh, sad kad bi se netko od onih koji su tu dolazili vikat na nas kak niš ne znamo pojavio i rekao nam koji je bio najveći postignuti broj bodova na njihovoj maturi. Nedoumice bi se iskristalizirale

ako je tako kao što sam napisala i kao što piše na ovoj stranici http://www.pripreme-pomak.hr/fakulte...ura/formula-eh
(a nema razloga zašto bi davali krive informacije na stranici),onda nije važno koliki je najveći rezultat bio prošle godine jer je "izjednačen" s ovogodišnjim..znači, ako je prošli npr.bio 79 dijeli se 79 i množi sa 100%, a ovogodišnji je 77 dijeli se sa 77 i množi sa 100%..znači i prošlogodišnji i ovogodišnji rezultat bi imao jednak postotak(ne računam sad s esejom jer rezultati još nisu poznati).
Koliko sam ja shvatila po ovoj stranici da se za fax isto računa s postotcima ostvarenim na maturi tako su te osobe onda opet izjednačene što se tiče prijave na fax jer u tom slučaju obje imaju 100%,znači dobivaju maximalan broj bodova.
aurora-ophelia is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 11:47   #5226
Quote:
aurora-ophelia kaže: Pogledaj post
ako je tako kao što sam napisala i kao što piše na ovoj stranici http://www.pripreme-pomak.hr/fakulte...ura/formula-eh
(a nema razloga zašto bi davali krive informacije na stranici),onda nije važno koliki je najveći rezultat bio prošle godine jer je "izjednačen" s ovogodišnjim..znači, ako je prošli npr.bio 79 dijeli se 79 i množi sa 100%, a ovogodišnji je 77 dijeli se sa 77 i množi sa 100%..znači i prošlogodišnji i ovogodišnji rezultat bi imao jednak postotak(ne računam sad s esejom jer rezultati još nisu poznati).
Koliko sam ja shvatila po ovoj stranici da se za fax isto računa s postotcima ostvarenim na maturi tako su te osobe onda opet izjednačene što se tiče prijave na fax jer u tom slučaju obje imaju 100%,znači dobivaju maximalan broj bodova.
upravo tako. a malo je vjerojatno da se i se i ostali postoci bitno razlikuju.

išao sam malo usporediti distraktore - očito je da je prošle godine bilo lakših pitanja, jer ima više onih na koja je većina odgovorila točno, nego ove godine, ali isto tako ima i više pitanja na koja je većina odgovorila netočno, nego ove godine, tako da bih rekao, naravno, iz svog amaterskog kuta gledišta, da su rezultati, ustvari, podjednaki...

dobro bi nam sad došao jedan charles eppes da nam da točnu usporedbu
Old 29.05.2012., 11:55   #5227
Quote:
upravo tako. a malo je vjerojatno da se i se i ostali postoci bitno razlikuju.

išao sam malo usporediti distraktore - očito je da je prošle godine bilo lakših pitanja, jer ima više onih na koja je većina odgovorila točno, nego ove godine, ali isto tako ima i više pitanja na koja je većina odgovorila netočno, nego ove godine, tako da bih rekao, naravno, iz svog amaterskog kuta gledišta, da su rezultati, ustvari, podjednaki...

dobro bi nam sad došao jedan charles eppes da nam da točnu usporedbu
da
vjerujem da je to sve složeno tako s namjerom da izbjegnu opću pobunu, a i čini mi se najviše fer računati s obzirom na najveći ostvareni rezultat, tim više što sad očito misle svake godine dati teži ispit.
aurora-ophelia is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 14:36   #5228
...ali ekipicaa... Mislim da nije isto dijeliš li npr. 67 sa 77 ili s 8o... Sigurno je bilo 80 boodva, a ako je najbolji riješio sa 77, e pa onda se valjda tri pitanja ne računaju, miču...što već...nije mi to baš najjasnije ?? Ili oni povećavaju postotak riješenosti jer nitko nije imao 80..? Što se mene tiče predivno..
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 22:36   #5229
Može li mi netko molim vas odgovoriti koliko je posto trebalo za koju ocjenu prošle godine iz mature iz hrvatskog, čisto iz znatiželje. Hvala unaprijed
Zabarinjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2012., 23:07   #5230
Quote:
Zabarinjo kaže: Pogledaj post
Može li mi netko molim vas odgovoriti koliko je posto trebalo za koju ocjenu prošle godine iz mature iz hrvatskog, čisto iz znatiželje. Hvala unaprijed
i mene zanima
willow74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 15:04   #5231
Može li molim netko tko ima iskustva s Gazzarijem reći isplati li se kupovati knjigu? Hvala unaprijed!
Petar19990 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 15:12   #5232
Jel se onda automatski pada ako jedan dio padneš, ili se ipak sve zbraja ?
Old 30.05.2012., 16:00   #5233
Quote:
Donnie17 kaže: Pogledaj post
Jel se onda automatski pada ako jedan dio padneš, ili se ipak sve zbraja ?
sve se zbraja. pisao sam im mail u vezi toga.
-kampanel- is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 17:57   #5234
Quote:
27% je bio minimum za dvojku. dalje ne znam.
Old 30.05.2012., 18:28   #5235
Quote:
Quote:
willow74 kaže: Pogledaj post
i mene zanima
Viša razina, nižu nemam
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 23:24   #5236
Quote:
-kampanel- kaže: Pogledaj post
sve se zbraja. pisao sam im mail u vezi toga.
a ako ne dodem pisati esej uopce,a 1.dio napisem za oko 50-60 posto?(i to kasnije kad se podjeli sa 2 ispada 25-30 posto kolko ce vjerojatno bit dovoljno za prolaz iz hrvatskog..)..da li se i to ne racuna ko pad?vec samo ukupni postotak iz oba?
Tina-05 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 23:40   #5237
Quote:
Tina-05 kaže: Pogledaj post
a ako ne dodem pisati esej uopce,a 1.dio napisem za oko 50-60 posto?(i to kasnije kad se podjeli sa 2 ispada 25-30 posto kolko ce vjerojatno bit dovoljno za prolaz iz hrvatskog..)..da li se i to ne racuna ko pad?vec samo ukupni postotak iz oba?
To ti ne bi znao odgovoriti, ali pretpostavljam da u tom slucaju padas jer je prije pisanja eseja bila obavijest da oni koji nisu pristupili prvom dijelu ispita nemaju pravo pristupiti ni drugom.
-kampanel- is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2012., 00:01   #5238
Quote:

Vazno je pristupiti na oba dijela,ali ne moraš oba polozit za proc,samo moraš zadovoljit postotak ''prolaznosti''
Old 31.05.2012., 00:34   #5239
Quote:
BetweenWorlds kaže: Pogledaj post
Vazno je pristupiti na oba dijela,ali ne moraš oba polozit za proc,samo moraš zadovoljit postotak ''prolaznosti''
a znas li ako padnem sad taj hrvatski na ovom ljetnom roku,mogu li u ovom roku pristupiti za rangiranje za zeljeni fakultet ili moram sada na jesenski?
proslogodisnja sam maturantica
Tina-05 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2012., 00:42   #5240
Quote:
a znas li ako padnem sad taj hrvatski na ovom ljetnom roku,mogu li u ovom roku pristupiti za rangiranje za zeljeni fakultet ili moram sada na jesenski?
proslogodisnja sam maturantica

A trebaš imat sve polozeno na ljetnom za rangiranje u ovom roku,mislim da potpuno isti postupak imaš i na jesen,tako sam to shvatila ...ako na to
mislis
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:06.