Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja |
|
|
24.08.2008., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
draga mares,
zelim ti brz oporavak i da ti nalaz bude dobar..... sretno, sad ne brini, pocni razmisljati kako se toga rijesavas....
|
|
|
24.08.2008., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Meni su rekli nakon tri dana doma, a dobro tu je negdje,izgleda jednostavno samo treba dočekat nalaze.
|
|
|
24.08.2008., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
Mares,želim ti brz oporavak.Ti si koliko se sjećam radila konizaciju negdje pred kraj ciklusa pa bi trebala sada i dobiti.Jesu li ti rekli da će te malo više boljeti i da ćeš imati malo jače krvarenje?Meni je prošlo dva i pol tjedna od konizacije i skroz sam dobro.Danas sam išla na kupanje al bez kupanja.Iscjedak onako minimalan može sa dnevnim uloškom.
Kako misliš nije te šivala?šta sad stoji otvorena rana?Mislim da bi ti phd ipak trebao stići malo ranije,pa tri tjedna je malo previše
|
|
|
24.08.2008., 23:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala na dobrim željama. Nadam se da će kod svih nas biti sve o.k. Summertime, nisu mi ništa rekli za bolan ciklus, a trebala bih dobiti za nekih 6-7 dana. Kupanja nema do daljnjega, a isto tako i odnosa. Nakon konizacije mogu šivanjem vratiti u prvobitno stanje, a ne moraju. Kod mene je otvorena rana koja se samo premaže nečim. Što se tiče nalaza, kažu da su još u tijeku godišnji odmori, pa će vjerojatno biti gotovi tek za 3 tjedna.
|
|
|
24.08.2008., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Pretpostavljam da u Zagrebu to ide brže, ja sam bila u Splitu. Firule su koma!!! Da vidite na šta liče wc i tuš... Osoblje je o.k.
|
|
|
25.08.2008., 00:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja sam dobila šest dana nakon konizacije,bilo je baš bolno i hormoni su mi divljali-sve mi se sastalo i pms i operacija i jače je krvarenje bilo tako da sam svako 5 minuta gledala razvoj situacije.U zg su isto bili odmori a rezultati su bili za tjedan dana gotovi.Dobro su te brzo pustili iz bolnice.
Nije mi jasno kako to bez šavova.Meni je dr rekao da tu imaju dvije uterine arterije i da se treba dobro paziti jer krvarenje ako pukne šav zna biti jako.Možda ti je elektro kauterom spalila te krvne žile.
Kada ti je kontrola?Meni je dr rekao da dođem za dva mjeseca i onda će mi uzeti papu.Ovaj phd nalaz mi je komentirao dok sam još bila u bolnici.
|
|
|
25.08.2008., 07:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Cure ja bi nakon tri dana od konizacije trebala sjest u auto i odvest se doma još 100 km.Hoću li ja to moći(smjeti)?
Vidim vama je dobro , i nije bilo u pitanju baš strogo ležanje, mogle ste kuhati i ići u trgovinu npr?
|
|
|
25.08.2008., 07:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Da mi bar ima tko reči svoja iskustva iz Rijeke 
Kao da su sve rječanke na godišnjem ili ne čitaju forum.
Ma bit će nekako, tako sam vesela što nisam sama i imam s kim o tome 
|
|
|
25.08.2008., 08:46
|
|
Desenchanted
Registracija: Jan 2008.
|
shvatila sam, ali, ne znam je li tako nesto moguce, da moj post bude prvi post - tada bih morala otvoriti novu temu. ima jako puno offtopica pa kada se sve to izbrise, mislim da ce biti ok. pod offtopic svakako smatram chatanje, odlazak teme u krivom smjeru (kad smo zastranili po pitanju alternative - to nit je tema, nit sto pomaze, znam po vlastitom iskustvu), trollanje i sl.
ali, imam jednu drugu ideju, javit cu vam jos.
evo, cekam nalaz papa testa kroz tjedan dana pa cu vam, nadam se, moci reci lijepu vijest (a mislim i da ce biti uredno). doktor je rekao da izgleda ovako odokativno super, ali cemo jos vidjeti papa test.
|
|
|
25.08.2008., 09:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Summertime, ti si stvarno rano dobila nakon konizacije. Onda nisi sigurna krvari li rana ili je sve od menstruacije. Što se tiče izlaska iz bolnice, mislila sam da je uobičajeno 5. dan nakon zahvata ići kući. Cura koja je operirana pola sata prije mene ostala je još, jer su joj se pojavili ugrušci. Tamarix, meni je i tog petog dana teško pala vožnja od 100 km do kuće. Bolilo me cijeli dan, a i jutros. Bol je kao kod bolnije menstruacije.
|
|
|
25.08.2008., 09:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisu mi spominjali nikakve žile ni spaljivanje, samo premazivanje. Dobila sam privremeno otpusno pismo, pravo ću dobiti tek kad budu gotovi nalazi, a tada mi je i kontrola. U tom privremenom otpusnom pismu piše: "Conisatio portionis sec. Sturmdorf".
|
|
|
25.08.2008., 09:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Tamarix, meni je rečeno da se doma ovaj tjedan moram još više paziti. Moram ležati, što manje se kretati i sjediti. Tek treći tjedan nakon konizacije da "počnem pomalo". Tako da muž kuha, a kćeri obavljaju ostale kućanske poslove. Ja ležim s laptopom. 
|
|
|
25.08.2008., 09:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Sad mi tek ništa nije jasno! Rekla mi je moja gin. da se poslije konizacije ne mora šivati. Dr. koja me operirala rekla mi je da nemam šavove, a sad sam googlala da vidim šta znači Sturmdorf iz otpusnog pisma i nađem ovo: "Kod klasične konizacije se na cerviks nakon otklanjanja konusa postavlja 1 cirkularni šav koji se zove Sturmdorf - Naht, čime se ponovno formira cerviks što se označava pojmom plastika cerviksa." 
|
|
|
25.08.2008., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Mares,koliko dugo ne smiješ raditi?Čini mi se da je dugo dva mjeseca koliko su meni rekli.Ja ću pokušati sljedeći tjedan na posao jer mi je ovo ubitačno,to će biti 3 tjedna od operacije.Sada mi je sve normala,sve radim po kući malo peglam kuham,ne ležim čak i normalno sjedim samo što ne dižem teško.
Tamarix,u kojoj bolnici ćeš se operirati?Mislim da ti je bolje iz bolnice ići taxijem do kolodvora pa onda busom,ako već nemaš nekoga da te odveze do Rijeke,jer će te dobro rano pustiti,a ipak je to operacija,sva budeš malaksala i nikakva,opet za volanom moraš sjediti punom težinom i oslanjati se.
Bolje ti je prije operacije da se sama depiliraš jer je ionako dovoljno ponižavajuća priča sa onim klistiranjem i čišćenjem prije operacije.uh
|
|
|
25.08.2008., 10:52
|
|
keep the faith
Registracija: Aug 2007.
|
Ja sam konizaciju radila dva dana nakon prestanka menstruacije , tako mi rekla da dodjem kad mi prodje.tako da sam bila postedjena brze menstruacije.
Zelim vam lijep oporavak, bice to dobro sve.
jedino malo ne kontam to sa otvorenom ranom.
Meni su izasli neki konci nakon mjesec dan, kad sam ih vidjela ostala sam paf  a nije mi to spominjala.
|
25.08.2008., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Kontrola mi je za 15-ak dana, pa ću tada pitati kad mogu na posao. Naravno, ako nalaz bude o.k. a hoće! I ja sam se depilirala kući, pa sam izbjegla onaj njihov brijač. A nisu me klistirali prije operacije. Ne znam zašto bi, kada je vaginalna operacija. I normalno sam jela dan prije i sve ostale dane, nikakva dijeta.
|
|
|
25.08.2008., 12:56
|
|
keep the faith
|
Quote:
mares kaže:
Kontrola mi je za 15-ak dana, pa ću tada pitati kad mogu na posao. Naravno, ako nalaz bude o.k. a hoće! I ja sam se depilirala kući, pa sam izbjegla onaj njihov brijač. A nisu me klistirali prije operacije. Ne znam zašto bi, kada je vaginalna operacija. I normalno sam jela dan prije i sve ostale dane, nikakva dijeta.
|
E koliko razlicitosti, ja sam dan pred operaciju zavrsila s ruckom i nista vise za jesti i naravno islo je klistiranje. 
|
25.08.2008., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
cure, moze li neko objasniti sta klistiranje znaci?
|
|
|
25.08.2008., 13:37
|
|
keep the faith
|
Quote:
sofi kaže:
cure, moze li neko objasniti sta klistiranje znaci?
|
To ti je praznjenje crijeva, al ne tvojom voljom 
stave ti malo cjevcicu dole i pustaju tekucinu, da ti ne pricam sta te snadje. 
|
25.08.2008., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Meni dan prije operacije nisu dali da jedem.Onda mi u podne dali neki portolak sirup za čišćenje da popijem,onda naveče klistir i pranje kose i tuširanje,a jutro prije operacije u pet sati opet klistir pa tuširanje.Kažu sestre da se dr ljuti ak nije dobro očišćeno
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:44.
|
|
|
|