Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.11.2017., 09:34   #5401
Quote:
polly kaže: Pogledaj post
Svejedno jesi li mlada ili ne bas tak mlada nemoj si sjebat iducih 10, 20 godina zivota. Samo jedan imas i proleti za cas.
Ako i pola toga sto si napisala nije istina to je nezdrava sredina za podizanje djeteta.
Zajebala, zajebala. Pa kaj onda. Ispraviti ces.
Samo se nemoj prepustit.
Koliko mogu pokopcat iz recenice ‘ako i pola toga sto si napisala nije istina...’, bome mislim da si vrlo oprezna s ljudima.
Racunam s tim da ljudi svasta izmisljaju pogotovo prek neta, al evo ja procitam nesto i tako to shvatim, ne mozgam da li netko laze, naivka...

Pisem iz svog kuta gledanja i pisem ono sto vidim i nacin na koji dozivljavam.
Postovi su moj subjektivan dojam. Da se suocim sa svekicima i da ste u poroti, uzeli bi u obzir obje strane, jer svakom je nesto normala, drugom nije.

Evo npr mene smeta sto se ocekuje od mene da najavim izlazak iz kuce jer idem do svojih. Obzirom da sheramo aute i da smo na selu, jasno mi je.
Ali ako imam osiguran prijevoz i zelim danas biti sa svojima jer je mama free, zasto bih se opravdavala nekom...tako da je dragi svekrvi rekao :’ona danas ide do svojih’
Jucer npr mi kaze svekrva : ‘mozete zajedno do tvojih, drugi sin je doma i bit ce sa pesima’

Ono, tko te sta pita, otici cu sama, ne trebam dozvolu za izlaz, ali moj dragi ocito treba.
Opet velim, ovo je primjer kako ja gledam na odredjenu situaciju
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 09:41   #5402
Quote:
jopko_bopko kaže: Pogledaj post
Molim te da se drugi put digneš iz kuhinje i prošećeš pse.
Prosecem ih, al ak je njoj svejedno?
Gospodji muski doma toce bengu prije posla jer ona ‘ne zna’, ‘neda joj se’, znaci spremna je za job i netko joj ode tocit auto i vrati se i tek onda ide radit
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 09:44   #5403
Quote:
yeli kaže: Pogledaj post
Jucer npr mi kaze svekrva : ‘mozete zajedno do tvojih, drugi sin je doma i bit ce sa pesima’
Pa dobro, tko je bio doma s tim jadnim psima prije nego što si ti došla?
Salammbo is offline  
Old 06.11.2017., 09:46   #5404
Quote:
lee anabell kaže: Pogledaj post
Yeli

Moj savjet ti je da se maknete i to što dalje.

I moje pitanje jel mozete svo troje kod tvojih?
Mozemo. Tata nas zove kod sebe da nam bude blize sve etc
Ali on je invalid i treba oko njega dosta hendlat, nije mi to problem jer sam navikla, ali dosta mi je petljanja bilo cijih staraca, idemo u najam u 1.mjesecu.
A i ne zelim da dragi hoda po jajima ko ja kod njega.
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 09:47   #5405
Quote:
Koliko mogu pokopcat iz recenice ‘ako i pola toga sto si napisala nije istina...’, bome mislim da si vrlo oprezna s ljudima.
Racunam s tim da ljudi svasta izmisljaju pogotovo prek neta, al evo ja procitam nesto i tako to shvatim, ne mozgam da li netko laze, naivka...

Pisem iz svog kuta gledanja i pisem ono sto vidim i nacin na koji dozivljavam.
Postovi su moj subjektivan dojam. Da se suocim sa svekicima i da ste u poroti, uzeli bi u obzir obje strane, jer svakom je nesto normala, drugom nije.

Evo npr mene smeta sto se ocekuje od mene da najavim izlazak iz kuce jer idem do svojih. Obzirom da sheramo aute i da smo na selu, jasno mi je.
Ali ako imam osiguran prijevoz i zelim danas biti sa svojima jer je mama free, zasto bih se opravdavala nekom...tako da je dragi svekrvi rekao :’ona danas ide do svojih’

Ono, tko te sta pita, otici cu sama, ne trebam dozvolu za izlaz, ali moj dragi ocito treba.
Opet velim, ovo je primjer kako ja gledam na odredjenu situaciju
Ne moraš se opravdavati ako muz je s muzem to uredu.

Moja sveki stalno kvoca sto smo nedjeljom kod mojih. Sto ja idem stalno.

Kad smo renovirali bili smo na katu kod njih u kući i kad smo otišli nakon dva dana kod mojih ja i sin cijeli dan bilo je uff.. ljutnja, muz radi a ja landram okolo umjesto da se njom kavu pijem. Još trudna vozim i dizem djete. Brzo je posustala jer joj je muz rekao par, ne bas ljepih riječi.

Ček to su psi koje oni čuvaju preko dana ili njihovi ili?
Old 06.11.2017., 09:51   #5406
Quote:
Mozemo. Tata nas zove kod sebe da nam bude blize sve etc
Ali on je invalid i treba oko njega dosta hendlat, nije mi to problem jer sam navikla, ali dosta mi je petljanja bilo cijih staraca, idemo u najam u 1.mjesecu.
A i ne zelim da dragi hoda po jajima ko ja kod njega.
Evo tu se vidi da su dobra osoba. Bar po meni. Svaka čast.

Dalje od jednih i drugih.
Drugačije navike, ponašanja, odgoj. Niko ne može bit tvoj roditelj drugi i niko ne može bit tuđem opušten.

I ja i muz smo mozda 2-3 puta prespavali kod mojih. Jednom jer se on zapio s mojima i nije mu se dalo vozit a ja sam spavala već. Drugi put jer je mali spavao pa da ga ne budimo jer smo došli sa svadbe u 3 ujutro. Treći put je prespavao jer smo isto kasno došli iz van.

Nasa kuća je ipak naša sloboda. I u njoj si najmirniji.
Old 06.11.2017., 09:55   #5407
Quote:
Salammbo kaže: Pogledaj post
Pa dobro, tko je bio doma s tim jadnim psima prije nego što si ti došla?
Dobro pitanje. Zanimljivo je da je moj dragi ostao bez posla kad je buraz radio.
Kad je nasao posao, buraz je dao otkaz, kao bzvz firma, on hoce nekaj sa strane radit. U to vrijeme sam ja uselila i bili su sretni jer peseki nece biti sami.
Znaci, bilo je dana kada jesu bile solo.
(Stara radi nepuno radno vrijeme, stari je u mirovini ali ima neke poslove sa strane)

Prije tog, kad smo hodali, u par puta su me zamolili ako mogu doci provjerit pse jer nikog nece biti cijeli dan odnosno da ih prosecem.

Bas smo razg dragi, sogor i ja, sto ce biti kad se on zaposli na ful time i kad (necemo ostat), i ja pocnem raditi? Decki su se isto slozili da starci pretjeruju.
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 10:04   #5408
Quote:
lee anabell kaže: Pogledaj post
Ne moraš se opravdavati ako muz je s muzem to uredu.

Moja sveki stalno kvoca sto smo nedjeljom kod mojih. Sto ja idem stalno.

Kad smo renovirali bili smo na katu kod njih u kući i kad smo otišli nakon dva dana kod mojih ja i sin cijeli dan bilo je uff.. ljutnja, muz radi a ja landram okolo umjesto da se njom kavu pijem. Još trudna vozim i dizem djete. Brzo je posustala jer joj je muz rekao par, ne bas ljepih riječi.

Ček to su psi koje oni čuvaju preko dana ili njihovi ili?
E to to! U biti moja meni nece pokazati da je ljuta nego zvesla da ne mogu trudna vozit? Sta ak me uhvate trudovi doma? Velim ja (zlocko sam):’pa moje je strah da necu imat prijevoz do bolnice jer smo daleko a nikog doma, pa me zovu da budem kod njih do poroda, ali necu, pa zvat cu hitnu u tom slucaju’

A njihova family je navikla da je kuca ‘pokrivena’ i dgv se ko kam ide, ne ide, zbog dogsitanja.
Ja na to nisam navikla i tu mozda grijesim ali neda mi se biti zatvorena u kucu pod izlikom ‘trudna si’, pa ce biti ‘imas bebu kam ces’

Jucer ‘mozete ici zajedno’

Na to pucam. Tko si mi ti da mi kazes da mogu ili ne mogu. Nek se sinu obrati da ON moze ici samnom, sto je actualy i htjela reci.
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 10:10   #5409
Jos ce zmislit da treba cuvat palmu i cvijece da ne uvene

Cekam porod, tih mjesec dana nakon da se oporavim i ‘djenja
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 10:40   #5410
Quote:
Lutkina kuca, bilo je pred prekid. Htjela sam prekinut, cak razmisljala i ab koliko got grozno zvucalo (nizozemska), njegovi su bili beskrajno empaticni, ispricavali se itd
Tad sam jos bila kod svojih i nisam htjela nikam, povuci potegni sta dalje, shvatila sam da nije decko kriv za svoje djetinjstvo. Opet razg s njegovima i rekli su da je pao razred i bio u stresu te da nisu htjeli raditi pritisak na njega.
Naknadno sam saznala da ni brat nije maturirao. Nije do ‘djece’. Obojica su radili fiz poslove i davali cijele place zbog kredita i blokade staraca.
Nakon sto sam odlucila prec preko tog, decko i ja smo isli poduzet nesto da krene u vecernju. U medjuvrem se zaposlio i to ok posao, ok placa, cim se ustabili krece u skolu.

Dva mj prije otvaranja pandorine, imala sam sudar ispred njihove kuce, susnuo me auto, nisam znala da li ce tr uspjet ili ne, onda nakon dva mjeseca saznah za laganje...kaos. Prije par mjeseci sam doselila. Tek tad su poceli radovi, a trebali su u 4.mj...da ne pricam koliko se poteglo i od mene fizikalije a radove smo financ zajedno.
I eto, tu smo gdje jesmo. Obzirom da sam ajmo rec frisko s njima, te jos pod dojmom i sumnjicava, tako se pojavim na forumu pa se izjadam.
Moji pol toga ne znaju. Zovu me da dodjem doma.stari invalid, treba moc hendlat i njega etc
Sad decko i ja planiramo u 1.mj na stan. Taman u jednu sobu.
Ako se predomisli, idem sama.

mala nemirna,
Pretjeruju sa cuvanjem svega!
A to sto su svojoj djeci napravili? Sa skolom? Sram nek ih bude, rekla sam im da su jako pogrijesili i da su bili odgovorni za svoju djecu do 18.-te i nek se zapitaju kako se decki osjecaju sad kad su odrasli i jel ih sram.
Tlak mi skoci momentalno od te lazne kvazibrige i sebicnosti i iskoristavanja pod izlikom ‘mi drzimo obitelj na okupu’.
Jebote, napravili idiote od djece, kad sa svojim pricam o nekim temama dodje mi da placem, kad vidim da se psima sere i da cvile a staru ne jebe 5 %, dodje mi da placem. Sve pod izgovorom ‘da nebi pobjegli psi’, ‘nemoj mi decu odvodit od kuce’.
Da ne pricam sta sam cula jos kad su decki bili mali kako su zivjeli, sa svojim drekom se igrali, jer su bili posrani i popisani a ovi spavaju do 11...(ozenili se s 19., pobjegli od svojih i livin la vida loca).
Isto su bili podstanari do prije 3 godine kad je deda umro i uselili u gotovo, k...nisu makli od tad ali se hvale kak su se smijali na pogrebu jer je stari bio ‘smece’.

Volim svog decka usprkos laganju, ali sam u stanju biti sama.
A starce? Ne znam sta vise reci. Dodje mi da im samarcine opalim u njihovoj kuci.
Samo na svoj supak misle, posesivci jbni
Sve ovo zvuči jaako uznemirujuće. Nemam riječi.
Pritaji se, a potom bježi otamo koliko te noge nose i po mogućnosti u jednom cugu jer će biti svega.
S dragim ili bez (mislim da nisi još vidjela svu ljepotu njegovog neodgoja).
Old 06.11.2017., 10:59   #5411
Njihovi su psi.
Imali su jednog do proslog bozica. U to vrijeme sam ja bila solo na stanu i udomila sam pesicu jednu iz azila.
Zavrsila u bolnici, na bolovanju i dragi je ponudio da im dam psa na cuvanje dok ne budem bolje.
Kad se stanje popravilo pitali su me da li bi im dala psa jer ce biti solo u stanu pol dana a njima je super jer im drugi pas ima drustvo, nisam dala pa sam dobivala po piksi da nek radije vratim psa u azil jer radim a pas nemre bit solo...
Nista, furala sam psa kad bih isla do njih da se poigraju i tak
Jednu vecer smo izasli van, vratili se kod njegovih, mog psa nema, starci placu...moja je istrcala na cestu i auto ju je udario.
Nakon tog su udomili skoro istu mjesanku i otud dva psa.

(Da objasnim zasto sam bila na stanu solo: htjela sam se ‘osamostalit’, vidjet gdje vodi veza, a i da dragi moze doci k meni kad zeli jer nije dolazio kod mojih doma zbog mog starog...stari je konzerva itd itd
Ono sto je zanimljivo da se u tih 6.mjeseci dragi pojavio kod mene na stanu pa nekih ...15-20 puta ako. Taj period veze je bio precudan, ocekivala sam da cemo zivjeti skupa, nisam forsala, ali smo se udaljili i prekinuli na njegovu inic.
Prodjem tezi period, uspijem se ‘dignut’, vratim se svojima i evo dragog natrag da dodjemo razg. Cmolji, moli, pogrijesio, sim tam, pristanem na vidjanja...i od onda su pocele ideje da zivimo zajedno, gradit cemo kod njega, njegovi hepi itd
Samo mala napomena: prije nego sam isla u najam, svekrva me nagovarala da ne idem nego da dodjem k njima zivjet...kako nisam htjela tako smo se dragi i ja udaljili i prekinuli.
yonaa is offline  
Old 06.11.2017., 14:39   #5412
Onda to djeluje kao da je on,sam ili pod njihovim nagovorom,posto poto htio da ste kod njegovih.
Nit kod tvojih,niti sami,samo taj izbir-njegovi.
Nije bome pravedno,a ni dobro..

Poslano sa mog Lenovo A1000 koristeći Tapatalk
Old 06.11.2017., 15:33   #5413
Pozdrav svima. Kao što naziv topica kaže, oh ta divna svekrva. Dakle ovako. Moja svekrva se želi uselit k nama. Pokušat ću u kratkim crtama objasniti zašto to u meni izaziva bujicu bijesa, agresije, riječi koje jedna snaha ne bi smjela koristiti. Svekrva je penzić od svojih 60 i kusur godina. Tvrdi da je cijeli život radila, a sad nema ništa, podstanar sa mizernom mirovinom. Konstantno ju nešto boli (kronični hipohondar), konstantno kuka. Sve što je i mogla postić u životu je rasprčkala jer je morala konstantno živjeti u krugu od 100 metara od svog sina jedinca. Znači svaki put kad je selio on, mjesec dana kasnije je selila i ona, ostavljala sve što je napravila iza sebe. Suprug i ja smo zajedno nešto više od 15 godina, od toga smo bili podstanari 12 godina, prošli sito i rešeto. Znači tek zadnje tri godine imamo svoj krov nad glavom. Reklo bi se, lagano nam je konačno krenulo u životu. Moram naglasit da nekretnina koju smo naslijedili nije dvorac, nije bila za živjet u njoj. Malo po malo smo ju doveli u nešto gdje se može živjeti. Odmah u startu smo svekrvu pitali da li hoće živjet s nama, bez obzira na to što imamo petero klinaca i malo mjesta, da joj skinemo najam, režije i sve što možemo s kičme, da joj nešto od te mizerne mirovine i ostane. Odbila je s izgovorom da je njoj kod nas prebučno. Ok, nema problema. To je trajalo dvije godine, s tim da je dolazila k nama za blagdane kao na par dana, pa ostajala tjednima. Jedno od klinaca je za to vrijeme spavalo na madracu na podu, da bi ona imala gdje spavati. Nema veze, prešutili, pregrmili jer smo ostatak godine imali svoj mir. Prije godinu i pola smo otvorili svoju firmu, lagano nam je krenulo u životu, sredili kuću još malo. Da bi milostiva došla sa rečenicom da bi ona preselila negdje bliže k nama jer mi nju kao trebamo. Ali da bi mi da joj malo pomognemo, plaćali najam. Sad mi je ko psu žao što to nisam odrezala u tom trenutku. Da me ne bi krivo shvatili, ona je osoba koja vidi isključivo sebe i svog sina, a mi ostali smo prikolice koje eto mora tolerirati. Prešutjela sam i plačanje najma i kupovanje špeceraja jer ona nema novaca, vozanje po doktorima, dučanima samo da bi ona mogla razgledavati i još svašta. Kukala je i plakala da bi ona auto. Dobila je auto, bez obzira što ga ne može financirati i održavati. Vratila ga je nakon mjesec dana kad nije imala za mehaničara. Nedavno smo preselili firmu u veći prostor i imalo smo praznu sobu u kući. I reko ajde ne budi prase, velim suprugu pitaj mamu jel hoće k nama (bez obzira što znam što to vuće za sobom, ogromne količine potrošenih živaca, konstantno njeno zapovjedanje klincima a sukladno tome i njihovi tantrumi na račun toga). Odgovor je bio ne, ja ne bi. Ok. Suprug i ja isplanirali da čemo tu prostoriju preurediti u dnevni boravak koji nemamo zadnjih 15 godina jer je uvijek bilo važnije da klinci imaju sobe. Da bi ona 10 dana nakon toga zvala i pitala da bi ona ipak doselila. Sad je moj odgovor bio ne. Pa je bi joj onda barem kupili auto da nas ne cima svako malo kad treba nekud ići. Opet je odgovor bio ne. Od tada, situacija u kući je napeta da se moža nožem rezat. Suprug i ja konstantno na rubu svađe. Reko mi je da nek si probam zamislit da je moja mama u pitanju pa nek vidim kak je njemu. Na kraju sam pukla i kupila milostivi auto. Opet. I sad vi meni recite ko je tu lud? Da li sam ja zla osoba jer eto ne želim pijavicu pod našim krovom? Ili je moj suprug slijep kad je njegova mama u pitanju. Dal da popustim i pijem tabletice za živce ili da ispadnem aždaja i riskiram totalni kolaps u obitelji?
Nadam se da sam dovoljno razumljivo objasnila.
Old 06.11.2017., 15:43   #5414
Samo da razjasnim.

Dakle, ne želiš pijavicu pod krovom, ali je stalno zoveš da dođe živjeti s vama
Old 06.11.2017., 15:48   #5415
A da, jer ipak je to suprugova mama, i u jednu ruku mi ju je žao. S jedne strane, ona je takva kakva je i neopisivo nizak prag tolerancije imam na njezine da tako kažem proljeve, živac mi skaće u nebesa momentalno, a s druge strane suprugova mama je i moram imati dozu respekta jer se to očekuje od mene.
Old 06.11.2017., 15:49   #5416
Godine popuštanja dovedu do toga... A sveki baš i ne zvuči stabilna osoba. Reci da može, vjerojatno će odustat i ponovo promijenit mišljenje. A ako i dođe vjerojatno će joj brzo dosadit pa će opet tražit da ide u podstanare... a pošto joj je moto da ona treba vama ja bi to iskoristila... Dajte skinite do dućana, dajte pometite pod, dajte pomognite složit ormar od djece...
Čuvaj sebe i svoje živce, ne svađaj se s mužem oko toga. Nije lako bit između žene koja te rodila i one koja ti je rodila petero djece.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
tiluriumm is offline  
Old 06.11.2017., 15:52   #5417
Quote:
Schenzy kaže: Pogledaj post
A da, jer ipak je to suprugova mama, i u jednu ruku mi ju je žao. S jedne strane, ona je takva kakva je i neopisivo nizak prag tolerancije imam na njezine da tako kažem proljeve, živac mi skaće u nebesa momentalno, a s druge strane suprugova mama je i moram imati dozu respekta jer se to očekuje od mene.
Koliko ja čitam, ne podnosiš je, ali svejedno joj TI kupuješ auto, TI zoveš da živite zajedno - kužiš što želim reći?
Nadalje, ona odbije suživot, a nakon 10 dana kad se milostiva predomisli, opet se TI predomisliš.

Dali vas dvoje donosite odluke vezano uz svekrvu ili?
Old 06.11.2017., 15:54   #5418
Stvar je u tome da ako kažem da može i ako ona nakon nekog vremena kaže da odlazi, period od dolaska do odlaska će bit pakao za sve nas ostale. A s godinama popuštanja, eh da, s tim se slažem. Nažalost.
Old 06.11.2017., 15:57   #5419
Quote:
ema1 kaže: Pogledaj post
Koliko ja čitam, ne podnosiš je, ali svejedno joj TI kupuješ auto, TI zoveš da živite zajedno - kužiš što želim reći?
Nadalje, ona odbije suživot, a nakon 10 dana kad se milostiva predomisli, opet se TI predomisliš.

Dali vas dvoje donosite odluke vezano uz svekrvu ili?
Skoro pa uvijek sam ja ta koja predloži bilo što vezano za nju iz ne znam, valjda respekta ili ko zna čega.
Supruga zove kad ju treba vozit nekud ili kad treba novaca.
Old 06.11.2017., 16:24   #5420
Pa ovaj....možda da se ugledaš u supruga onda

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:02.