Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic |
|
|
02.10.2020., 15:41
|
|
🐕
Registracija: May 2020.
|
Quote:
WomCat kaže:
Nema vatrice bez malo zraka
|
Mudro dijte moje, veoma mudro. Mianče, dođi da rasplamsaš vatricu.
|
|
|
02.10.2020., 15:42
|
|
🐕
|
Praštajte Bundevice malo se Otac zaneo van okvira topika.
|
|
|
09.10.2020., 11:22
|
|
Kino snova
Registracija: Oct 2017.
|
Sanjala sam da sam sa firmom na teambuldingu negdje na moru, i kako smo završili pakiram se u hotelskoj sobi za ići doma, al nikako spakirati sve, stalno imam osjećaj da bum nekaj zaboravila
nakon toga prebacujem se na plažu, promatram valove koji su fkt veliki i burni, zapljuskuju obalu. Primjećujem nekakvu drvenu, slatku barkicu koju valovi bacaju amo-tamo, i čini mi se da će je razbiti od hridi, al ona svaki put uspije izbjeću takvu sudbinu. U jednom trenutku veliki val je potapa i vidim da je dotakla dno(unatoč uzburkanom moru voda je bistra i vidim dno) i tužno pomislim kako je potonula no ona se opet vraća na površinu.
U tom trenutku iz nje na obalu iskače zgodan, mladi dečec i veli da ga pratim da će me odvesti nazad do hotela.
I to je otprilike to
|
09.10.2020., 12:24
|
|
griješi
Registracija: Aug 2017.
|
Quote:
Louise Hay kaže:
Sanjala sam da sam sa firmom na teambuldingu negdje na moru, i kako smo završili pakiram se u hotelskoj sobi za ići doma, al nikako spakirati sve, stalno imam osjećaj da bum nekaj zaboravila
nakon toga prebacujem se na plažu, promatram valove koji su fkt veliki i burni, zapljuskuju obalu. Primjećujem nekakvu drvenu, slatku barkicu koju valovi bacaju amo-tamo, i čini mi se da će je razbiti od hridi, al ona svaki put uspije izbjeću takvu sudbinu. U jednom trenutku veliki val je potapa i vidim da je dotakla dno(unatoč uzburkanom moru voda je bistra i vidim dno) i tužno pomislim kako je potonula no ona se opet vraća na površinu.
U tom trenutku iz nje na obalu iskače zgodan, mladi dečec i veli da ga pratim da će me odvesti nazad do hotela.
I to je otprilike to
|
opa jel to čekamo dječaka ? ili se ti tome nadaš? Bogat san, ono što sam ti već rekla, trudnički slikovit, a iste su i brige, bude dobro sve
|
09.10.2020., 12:47
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Ja ne znam šta se ima više patiti kre surogat majka.
|
12.10.2020., 10:42
|
|
Kino snova
|
Quote:
WomCat kaže:
opa jel to čekamo dječaka ? ili se ti tome nadaš? Bogat san, ono što sam ti već rekla, trudnički slikovit, a iste su i brige, bude dobro sve
|
thx dragićka
Quote:
WarKO kaže:
Ja ne znam šta se ima više patiti kre surogat majka.
|
kaaaj?
|
14.10.2020., 20:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2020.
|
Quote:
Louise Hay kaže:
I to je otprilike to
|
Draga Lujza, nećeš vjerovati što se dogodilo
Pročitala sam ovaj tvoj san jednom na poslu i, naravno, kako ne mogu s posla analizirati snove, rekoh, kasnije ću. I, naravno, Merkur u Strijelcu, 100 stvari na pameti, kasnije zaboravim
Anyhow...evo malo jeftine psihologije. Besplatne, dapače.
More (ocean) je univerzalni simbol života, jer život je izronio iz mora. I dijete, prije nego "izroni u život" doslovno pliva u vodi. More kao simbol je početak i kraj i sadrži kompletno kolektivno nesvjesno (u astrologiji to područje pokriva inače 12. kuća koju dosta spominjemo, čini se, planeta Neptun i znak Ribe). Tako da more simbolizira i podsvijest i dezintegraciju pojedinačne svijesti i sigurnost i snove i tok života, sve skupa zajedno.
Ti si sad, vjerojatno zbog stanja u kojem jesi, ali kako neki dan saznah i radi svog Mjeseca u Ribama, snažnije uvučena u to kolektivno nesvjesno i vidljivo je da su ti snovi izraženiji. To je meni osobno super, ja često imam takve faze.
Uglavnom, natrag na san.
To uzburkano more i veliki valovi simboliziraju generalno neki strah od života. Što i ne čudi, s obzirom na situaciju u kojoj se trenutačno nalazimo globalno, a ti imaš maleno dijete koje bi trebalo doći ovdje... Dakle, situacija ti djeluje dramatično i plaši te (pretpostavljam, jer ne pišeš kako se osjećaš u snu, a to je najbitnije).
Barkica je simbol tvoje sposobnosti da "ploviš" kroz život i vidimo iz tih slika kako te obuzima strah da će te život "potopiti". Ali, evo zgodnog mladića da te spasi To je valjda tvoj dragi, onakav kakav je bio na samom početku, kad te pridobio da ga zavoliš. Kako god, eto, u tu osobu imaš potpuno povjerenje i znaš da će ipak biti sve ok ako se držiš njega. On je tvoj vodič i oslonac.
Putovanje na teambuilding ili, bolje rečeno, povratak u normalni život, na neki način simbolizira povratak u rutinu i obaveze nakon nešto lagodnijeg i opuštenijeg života. Povezujem to s tvojom trudnoćom jer je ono što ubrzo slijedi upravo to - više obaveza, manje bezbrižnosti.
Bojiš se da ćeš nešto zaboraviti = doslovno to. Bojiš se da nisi sve pripremila za novu situaciju u nastajanju, da nećeš napraviti sve kako treba, da nisi dovoljno spremna... Sasvim normalne i uobičajene stvari kod trudnica
|
|
|
14.10.2020., 21:22
|
|
Kino snova
|
volim psihologiju, pogotovo kad je besplatna
thx bundevice na tumačenju, kajeje smisleno je i dobro pogođeno
|
14.10.2020., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Nnč
|
|
|
14.10.2020., 22:36
|
|
CS
Registracija: Nov 2006.
|
Sad znam da bundevica nema real life
|
|
|
14.10.2020., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Ili se nadaš
|
|
|
14.10.2020., 22:46
|
|
CS
|
Nadam se upravo suprotno
|
|
|
14.10.2020., 22:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala Hildi darling, ima mene na sve strane
|
|
|
14.10.2020., 23:12
|
|
CS
|
Treba bit rastezljiv i pokrit sve strane
|
|
|
31.10.2020., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Imala sam plavu kosu (plavu kao blues ).
Kupila novi Mini Cooper, pukla mu guma.
Uspješno ju zamijenila
More
|
|
|
31.10.2020., 11:09
|
|
🐕
|
Moj slućaj je zabrinjavajuć. Naime, usnio sam da bežim - ne znam od koga i razlog - uleteo sam u zatvorenu mračnu prostoroju bez izlaza (kako sam onda ušao). Tražeći zračak svetlosti, probudio sam se u stojećem položaju na francuzu, preznojan, zbunjen, dezorjentisan. Nakon minut, dva sam shvatio da je to bio san. Znam da ljudi sanjaju u ležećem položaju pa se pitam šta je nagnalo čestitog Oca da nesvesno ustane?!
|
|
|
31.10.2020., 15:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
OtacMakarije kaže:
Moj slućaj je zabrinjavajuć. Naime, usnio sam da bežim - ne znam od koga i razlog - uleteo sam u zatvorenu mračnu prostoroju bez izlaza (kako sam onda ušao). Tražeći zračak svetlosti, probudio sam se u stojećem položaju na francuzu, preznojan, zbunjen, dezorjentisan. Nakon minut, dva sam shvatio da je to bio san. Znam da ljudi sanjaju u ležećem položaju pa se pitam šta je nagnalo čestitog Oca da nesvesno ustane?!
|
Oče, Vi pokušavate pobjeći od nečega od čega Vam nema bježanja. Jasno je da Vas to plaši i da se ne osjećate spremnim suočiti s time. Da li su to neki budući ili prošli događaji, osjećaji, strahovi....to Vi znate. Budući da ste zaglavili u mračnoj prostoriji bez izlaza, jasno je da ćete se suočiti morati. Nema Vam izlaza, sami kažete
Teško je, mračno je, ne vidite ništa (nije Vam jasna situacija) pa bi trebalo za početak upaliti neku lampu. Mrak simbolizira neznanje, nedostatak svijesti...
Imate li nekoga u životu tko bi mogao biti ta lampa ili Vam je dodati?
|
|
|
01.11.2020., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Ono sto najcesce sanjam je stan u kom sam odrasla. Inace, nisam bila u njemu xy godina.
Uglavnom je ista prica.
Kako planiram sredjivanje istog, sta cu da promenim, kupim,....itd.
Onda ljudi koji svracaju, sve je nekako ugodno.
Kao i samo budjenje nakon tog sna.
|
|
|
01.11.2020., 19:11
|
|
griješi
Registracija: Aug 2017.
|
Quote:
OtacMakarije kaže:
|
Da je čestiti otac IT rekla bih, ušao u beskonačnu if petlju...
Mislim da se zatvoren prostor i sve u snu odnosi na neku neugodu ali koju ste već doživjeli. Sama fizička reakcija pokazuje da se ne možete pomiriti s tim što niste mogli ili niste uspjeli izbjeći ili reagirati kako treba u određenoj situaciji.
Fizičke reakcije nisu ništa neobično, posebno ako su ljudi temperamentniji. Recimo, kad krene moja faza sa noćnim moricama , nitko ne voli biti u istoj kući sa mnom .
Bellaj ti sanjaš utočište. Pravo je pitanje da uporedis trenutke kad to sanjaš, pa ćeš znati i zašto.
|
01.11.2020., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
WomCat kaže:
Da je čestiti otac IT rekla bih, ušao u beskonačnu if petlju...
Mislim da se zatvoren prostor i sve u snu odnosi na neku neugodu ali koju ste već doživjeli. Sama fizička reakcija pokazuje da se ne možete pomiriti s tim što niste mogli ili niste uspjeli izbjeći ili reagirati kako treba u određenoj situaciji.
Fizičke reakcije nisu ništa neobično, posebno ako su ljudi temperamentniji. Recimo, kad krene moja faza sa noćnim moricama , nitko ne voli biti u istoj kući sa mnom .
Bellaj ti sanjaš utočište. Pravo je pitanje da uporedis trenutke kad to sanjaš, pa ćeš znati i zašto.
|
Mislim da je u pitanju bezbriznost koja me veze za taj period.
I sad kad sam odrasla, to mi nedostaje.
Tome cu dodati i cinjenicu da inace volim radove u stanu.
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:54.
|
|
|
|