Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic |
|
|
06.06.2023., 23:07
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Guns of Brixton kaže:
Stav je, kratko i jasno: Slava Ukrajini!
(osim sto Klodovik vjerovatno ima neka pitanja oko toga ali on uvijek ima "pitanja" jer trolusa pa nitko ne zna sto stvarno misli).
PS
Klodovice, poznat mi taj avatar. Jako poznat. Zlo jedno.
|
Opet neke insinuacije na moj račun
Inače kufam umak od purećeg mesa za sutrošnji ručak
|
06.06.2023., 23:31
|
|
Firmware update completed
Registracija: May 2009.
|
Quote:
antilles kaže:
pročitam od početka i šta da napišem ?
vulgarnost mi se ne da niti čitat a kamoli li komentirat.
u medjuvremenu sam morala skidat jedno gnijezdo lastavica iznad ulaznih vrata.
prvo leglo otišlo.
nastala tišina.
izguglala: 2 legla u sezoni.
udarila metlom prije nego se izlegne novi naraštaj, gnijezdo palo: 2 jaja.
roditelji stigli u panici, viču.
još me muče ta 2 jaja.
kad god sam u emotivnoj krizi, nazovem hrčka da se izjadam.
hrčak: nije te bilo briga kad si abortirala, a sad mi plačeš zbog 2 jaja lastavice.
e, bemtiživot.
dalje nemam puno vremena, sezona krenula.
|
Zao mi je zbog jaja...ali sto si ocekivala od njega nakon one mystery meat vecere za prijatelje... ?
Inace, uredjivala malo vrt kod svojih i nasla jeza. Odjurila u pet centar i kupila mu malu kucicu za glodavce i macju hranu. Proveo je u toj nastambi jedan dan, unio i nesto lisca, mislia ok, prihvatio je. Sve sam mu ogradila, kucica je ispod lovora, u sjeni i bilo je sve okolo zatrpano liscem i travom: https://ibb.co/1f9tn3t
Dva jutra tanjuric s hranom prazan...super.
Ali onda sam jedno jutro zatekla crnog macka u vrtu kako jede macju hranu za jeza. A jez nestao, sve prekopala. Bila mu dala i ime, Mitar. ( ). (Nikad ne naucim i sad Mitra nema a da mu nisam dala ime, ne bi bilo obicnog jeza).
Nadalje, taj crni macak nije jedan- ispalo da se radk o dvije vrlo slicne macke koje dolaze naizmjenice (a ja se cudila koliko moze pojest ).
Uglavnom, ovaj put ne dajem imena, samo hranu mogu dobit. I to povremeno (nisu lutalice po izgledu), ne zelim ih navikavat, necu tu bit stalno.
Ja kod svojih za ljeto, u mene isto turisti. Ludnica je a ja sam sva usporena, cudo jedno.
Drago mi je si dosla i dodji opet. Pobrinula san se da vulgarnosti vise ne bude.
|
07.06.2023., 00:00
|
|
|
Quote:
Sylar kaže:
Zato se ja nisam zajebavao s tim jel nešto nije il je x verzija nego sam fino uzeo RTX 3090, I9 9900KS i monitor acer 32' 4k IPS. Nikad nisam štedio na tom hobiju.
Btw, oćeš kupit moj Acer XB321HK? Jedino ti ne bi odgovaralo što je 60Hz i podržava G-sync.
|
Au, graficka! Ali jbt cijena, cijena! A procesor ce imat bottleneck (pogledaj kalkulator) i on ti je u buducnosti za nadogradit.
Menj je trenutno filozofija da gledam kako izvuc najvise za iste pare za ovaj trenutak i po tome sam ok odabrala ali i tzv future proofing je ok.
Za ekran od 32 inca - meni prevelik a i mislim da rx 6700 xt ide do 1440p, 4k ne mogu ni sanjat I da, ni g- sync mi ne igra kad sam vec odabrala.
Ovo za 60Hz, pa jedino to san i inala do sad i nije mi smetalo ali povremeno igram i to starije igrice (Skyrim) i tako to, sve single player i nikakve pucacine pa mi je ok. A potrudila sma se slozit da mi ide Elden ring, mozda bi probala Red Dead Redemption 2 ali nje fantasy pa mi njje toliko naoet.
Za ono sto me zanima, bit ce ovo ok.
(U biti sam 144Hz odlucila jer svi inzistiraju na tome da je ogromna razlika, ne samo za gejming nego sve ostalo. Ne vjerujem bas da se osjeti van igrica i to specificnih ali ok, vidit cu).
|
07.06.2023., 00:21
|
|
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
|
Lijepo. (Sad sam se sjetila da sam gladna).
|
07.06.2023., 00:36
|
|
Buster
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
Guns of Brixton kaže:
Au, graficka! :to p: Ali jbt cijena, cijena! A procesor ce imat bottleneck (pogledaj kalkulator) i on ti je u buducnosti za nadogradit.
Menj je trenutno filozofija da gledam kako izvuc najvise za iste pare za ovaj trenutak i po tome sam ok odabrala ali i tzv future proofing je ok.
Za ekran od 32 inca - meni prevelik a i mislim da rx 6700 xt ide do 1440p, 4k ne mogu ni sanjat : D I da, ni g- sync mi ne igra kad sam vec odabrala.
Ovo za 60Hz, pa jedino to san i inala do sad i nije mi smetalo ali povremeno igram i to starije igrice (Skyrim) i tako to, sve single player i nikakve pucacine pa mi je ok. A potrudila sma se slozit da mi ide Elden ring, mozda bi probala Red Dead Redemption 2 ali nje fantasy pa mi njje toliko naoet.
Za ono sto me zanima, bit ce ovo ok.
(U biti sam 144Hz odlucila jer svi inzistiraju na tome da je ogromna razlika, ne samo za gejming nego sve ostalo. Ne vjerujem bas da se osjeti van igrica i to specificnih ali ok, vidit cu).
|
Procesor je star već 3 god ali bio je zvijer onda i definitivno će još držat.. Mislim da bi ladno držao i ovu novu RTX 4090. Ja uvijek gledam da bude po zadnjoj modi, barem što se grafe tiče. Vjerojatno imam fobije kada sam kao klinjo dobio prvi komp na kojemu mi je sve štekalo i tako sam se morao mučiti godinama s tim sranjem, dok se moj susjed fino kurčio sa Pentium trojkom. Sada uvijek sve mora raditi glatko, barem na 4K 60hz iako, moram priznati, čak i ova moja RTX3090 zna zaštucati na novijim naslovima pogotovo ak je u pitanju ray tracing. Moja luda glava čak planira o prelasku na 4090 što je stvarno ludost.
Ti na 2K rezoluciji s tom grafom nećeš skoro pa nikada postići 144 FPS-a na novim naslovima i ULTRA postavkama ali definitivno ćeš se približiti tom broju na starijim igricama. Inače toliki refresh rate obično ima najviše smisla u pucačinama što kažeš da ne igraš.
Skyrim sam doktorirao, kao i sve The Elder Scroolse i Falloute. A tek kako sam ga izmodirao... izgledao je ko TES 6. Još uvijek ga imam spremljenog na jednom hardu. Velik je oko 80GB. Al vidio sam da sad moderi rade čuda sa ovom zadnjom "Anniversary" verzijom.
RDR2 definitivno probaj. Šta ima veze šta nije fantasy. Ta igra je remekdjelo svoje vrste.
|
07.06.2023., 01:15
|
|
|
Quote:
Sylar kaže:
Procesor je star već 3 god ali bio je zvijer onda i definitivno će još držat.. Mislim da bi ladno držao i ovu novu RTX 4090. Ja uvijek gledam da bude po zadnjoj modi, barem što se grafe tiče. Vjerojatno imam fobije kada sam kao klinjo dobio prvi komp na kojemu mi je sve štekalo i tako sam se morao mučiti godinama s tim sranjem, dok se moj susjed fino kurčio sa Pentium trojkom. Sada uvijek sve mora raditi glatko, barem na 4K 60hz iako, moram priznati, čak i ova moja RTX3090 zna zaštucati na novijim naslovima pogotovo ak je u pitanju ray tracing. Moja luda glava čak planira o prelasku na 4090 što je stvarno ludost.
|
Pogledaj cijenu i onda cijenu ostalih komponenti koje ces isto trebat dignut na tu razinu da uopce ima smisla takvu karticu uzimat a da ne stoji neiskoristena. Nisam provjeravala vijesti iz te stratosfere ali jesam sad cijenu...ne znam, imala sam i ja Celerona jednom a u susida PentiJum (!) ali ne bih ipak tako daleko isla na drugu stranu. Ali ako ti nije strasan udar na djep, go for it, svatko zna za sebe koliko moze za to odvojit.
Quote:
Ti na 2K rezoluciji s tom grafom nećeš skoro pa nikada postići 144 FPS-a na novim naslovima i ULTRA postavkama ali definitivno ćeš se približiti tom broju na starijim igricama. Inače toliki refresh rate obično ima najviše smisla u pucačinama što kažeš da ne igraš.
|
Pa da, evo Elden ring je cak zakljucan na 60 fps i ovo ce mi bit overkill za to, (neki se bune i traze kako maknit ogranicenje ali o tom potom).
Quote:
Skyrim sam doktorirao, kao i sve The Elder Scroolse i Falloute. A tek kako sam ga izmodirao... izgledao je ko TES 6. Još uvijek ga imam spremljenog na jednom hardu. Velik je oko 80GB. Al vidio sam da sad moderi rade čuda sa ovom zadnjom "Anniversary" verzijom.
RDR2 definitivno probaj. Šta ima veze šta nije fantasy. Ta igra je remekdjelo svoje vrste.
|
Znam, i ja sam izmodala svoj, ulickan je kao da je bar pet godina novija igrica, svjetla, teksture, mod za weather i svasta jos, ni ne sjecam se svega....i bas je super osvjezen. Btw, kazu da Elder Scrolls 6 izlazi tek 2026. (prvi trailer izasao 2018!). Ali zato Starfield izlazi na jesen. Kazu - Skyrim u svemiru, pa ce cekanje bit lakse.
(Da, cula sam za RDR2 samo pohvale, vidila gameplay, prekrasna je i def. cu probat).
|
07.06.2023., 07:02
|
|
Čmrlj batler
|
Guns evo prijedlog za monitor a i za dobar budget pc mada malo prekasno jer si ga već kupila
|
07.06.2023., 07:51
|
|
עם ישראל חי
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Atticus Finch kaže:
Ja prijavljujem Netflixove najnovije umotvorine - Wellmania i Diplomat.
S druge strane, HBO je (bar zasada) malo razocarao s White House Plumbers. Vidjela prvu epizodu sinoc, i ok je ali ispod ocekivanja u svakom slucaju.
|
Odustao sam od serija ( mogao bi opet pocet ) jer su tako nekako bez veze u zadnje vrijeme. Ne drze mi paznju ili me iritiraju ili oboje.
Quote:
antilles kaže:
pročitam od početka i šta da napišem ?
vulgarnost mi se ne da niti čitat a kamoli li komentirat.
u medjuvremenu sam morala skidat jedno gnijezdo lastavica iznad ulaznih vrata.
prvo leglo otišlo.
nastala tišina.
izguglala: 2 legla u sezoni.
udarila metlom prije nego se izlegne novi naraštaj, gnijezdo palo: 2 jaja.
roditelji stigli u panici, viču.
još me muče ta 2 jaja.
kad god sam u emotivnoj krizi, nazovem hrčka da se izjadam.
hrčak: nije te bilo briga kad si abortirala, a sad mi plačeš zbog 2 jaja lastavice.
e, bemtiživot.
dalje nemam puno vremena, sezona krenula.
|
Antilles
Ne znam moze li se njima gnijezdo premjestiti? Zajebano je kad se tako gnijezde na nezgodnom mjestu jer pticama se gnjezdo ne unistava, osobito ne lastavicama. Moja baka bi poludila... lastavice kuci donose srecu.
Inace... kako ti uvijek prvo nazoves Hrcka iako ste rastavljeni.
I on je " hod za zivot" ekipa?
Quote:
Klodovik2 kaže:
|
Sam sam doma i nista ne kuham. Hranim se vocem i zrnovljem, te se nadam skorom prelasku na fotosintezu.
UMak sa njokama nisam jeo jako dugo. Domacim njokama. Jedu mi se i mamini strudli od sljiva i kuhani strukli.
|
|
|
07.06.2023., 08:32
|
|
We do not sow
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
bubi mir kaže:
Herojima slava!
|
Prvi tjedan rata, noć, u Zagrebu padala neka kišica, centar, prazna ulica, s druge strane neki pijanac i vikne "Slava Ukrajini!" Mi, naravno, odgovorimo "Herojima slava!" A on se onako malo zamisli i doda "I slava svim poštenim Rusima!"
To bi otprilike bilo to. Inače atmosfera dosta Kiklopovska, taman je pao i dron. A i završit će otprilike kao u Kiklopu, nažalost.
Quote:
Atticus Finch kaže:
Ja prijavljujem Netflixove najnovije umotvorine - Wellmania i Diplomat.
S druge strane, HBO je (bar zasada) malo razocarao s White House Plumbers. Vidjela prvu epizodu sinoc, i ok je ali ispod ocekivanja u svakom slucaju.
|
Diplomat očito moram zbog fenomenakne Kerry Russell, kao što i Perryja Masona moram zbog Matthewa Rhysa. Fale mi njihove KGB njuške.
Ali najprije bi trebalo Barryja, a još najanajprije moram treću sezonu The Great.
Nepotrebno naglasiti da zapravo nemam vremena nizašto.
|
|
07.06.2023., 09:59
|
|
Čmrlj batler
|
Sad sam povratio sebi usta al dobroj sve. Bolje sam
I koje mina branu? Izgleda da je voda odnjela ruse
|
07.06.2023., 10:40
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Sad sam povratio sebi usta al dobroj sve. Bolje sam
I koje mina branu? Izgleda da je voda odnjela ruse
|
Onaj tko se time hvalio, pa onda naglo zasutio i krenuo opovrgavat i tko je izdao dekret da se taj slucaj ne istrazuje narednih nekoliko godina.
Zlocinci cine zlocine.
Ako ti i dalje nije jasno, slobodno pitas rukoslava on ce ti sve objasniti, a mozes i veleposlanstvo Rusije nazvat , pa pitat. Na isto dode.
A cisto da povratis do kraja kad te vec krenulo:
Slava ruskim partizanima!
|
|
|
07.06.2023., 10:52
|
|
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Guns evo prijedlog za monitor a i za dobar budget pc mada malo prekasno jer si ga već kupila
|
Quote:
bubi mir kaže:
Odustao sam od serija ( mogao bi opet pocet ) jer su tako nekako bez veze u zadnje vrijeme. Ne drze mi paznju ili me iritiraju ili oboje.
Antilles
Ne znam moze li se njima gnijezdo premjestiti? Zajebano je kad se tako gnijezde na nezgodnom mjestu jer pticama se gnjezdo ne unistava, osobito ne lastavicama. Moja baka bi poludila... lastavice kuci donose srecu.
Inace... kako ti uvijek prvo nazoves Hrcka iako ste rastavljeni.
I on je " hod za zivot" ekipa?
Sam sam doma i nista ne kuham. Hranim se vocem i zrnovljem, te se nadam skorom prelasku na fotosintezu.
UMak sa njokama nisam jeo jako dugo. Domacim njokama. Jedu mi se i mamini strudli od sljiva i kuhani strukli.
|
Hrcka zamisljam vise kao ekscentricnog i pomalo perverznog (vecera!) Francuza.
PS
Idi napunit baterije ako mozes, tjedan dva na mamine strukle i kao novi si.
Quote:
Klodovik2 kaže:
Sad sam povratio sebi usta
|
Ono sinoc ti je bio prvi put da kuhas umak?
Ps
+1 sto ti je bubi rekao.
|
07.06.2023., 16:10
|
|
Čmrlj batler
|
Imam predstavništvo Rusije u Niš na brzom biranju al šute.
NYT je piso da su ostećenja nastala 1. ili 2. na mostu porex brane. Potopili svoju stranu Dnjepra i moguće ostavili Krim brez vode. Nedljeti nakon što su si minali plinovode opet si pucaju u noge.
Evo im nedna glazbena
Kuvam ja često i neloše da se pohvalim. Ono sam se priždero i nalio pive sinòć. Zato sam se zbljucnio kad sam podrignuo. Vi mislili zbog šipova krinđa?
Nisam nisam
|
07.06.2023., 16:30
|
|
עם ישראל חי
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Imam predstavništvo Rusije u Niš na brzom biranju al šute.
NYT je piso da su ostećenja nastala 1. ili 2. na mostu porex brane. Potopili svoju stranu Dnjepra i moguće ostavili Krim brez vode. Nedljeti nakon što su si minali plinovode opet si pucaju u noge.
Evo im nedna glazbena
Kuvam ja često i neloše da se pohvalim. Ono sam se priždero i nalio pive sinòć. Zato sam se zbljucnio kad sam podrignuo. Vi mislili zbog šipova krinđa?
Nisam nisam
|
Bolje onda pricaj o kuhanju.
Quote:
Guns of Brixton kaže:
Hrcka zamisljam vise kao ekscentricnog i pomalo perverznog (vecera!) Francuza.
PS
Idi napunit baterije ako mozes, tjedan dva na mamine strukle i kao novi si.
|
Mislim da su oni bili super par.
Mislio sam da to nikada necu reci, ali sad mi vec fali Hrvatska.
|
|
|
07.06.2023., 17:55
|
|
Čmrlj batler
|
Zaposli se misec dana odek i garantiram da će ti je bit i viška.
Jel stanje u nemačka bolje po pitanju afordabl hausinga neg u irska?
|
07.06.2023., 17:56
|
|
|
Quote:
bubi mir kaže:
Bolje onda pricaj o kuhanju.
Mislim da su oni bili super par.
Mislio sam da to nikada necu reci, ali sad mi vec fali Hrvatska.
|
Mislim da jos to jesu na neki nacin ali ne znam znaju li.
Ps
Srecom, nema potrebe za nostalgijom kad je sve blizu, nisi na Novom Zelandu. Dva tjedna, taman da te sve pocne iritirat a opet vrati energiju. (Trik je otic taman prije nego je pocne uzimat natrag ).
|
07.06.2023., 17:57
|
|
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Ono sam se priždero i nalio pive sinòć. Zato sam se zbljucnio kad sam podrignuo
|
Ovo je strasno, kao u starom Rimu. Treba drzat nivo Klodovice, cak i kad te nitko ne vidi, radi sebe.
|
07.06.2023., 18:05
|
|
Čmrlj batler
|
Pa i držim nivo
Doduše nizak
Nego nu na šta naletih. Nije provokasija da napomenem
Quote:
Respektabilni mediji, uključujući Washington Post i Financial Times, objavili su pomalo nevjerojatnu informaciju: Sjedinjene Države znale su da ukrajinska vojska priprema diverziju na plinovodu Sjeverni tok mjesecima prije misterioznih podvodnih eksplozija za koje su zapadni državnici, analitičari i mediji pretežito optuživali Rusiju.
|
Zamisli koja je bila vjerojatnost da ga rusi sami minaju prije neg su ukrajinci stigli to učinit. Malo mi ža ukrajinskih organizatora jer su sigurno uložili mnogo truda i vrenena da osmisle nimalo lak plan a kad ono digoše ga ovi tačno ispred nosa
|
07.06.2023., 20:31
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2017.
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Pa i držim nivo
Doduše nizak
Nego nu na šta naletih. Nije provokasija da napomenem
Zamisli koja je bila vjerojatnost da ga rusi sami minaju prije neg su ukrajinci stigli to učinit. Malo mi ža ukrajinskih organizatora jer su sigurno uložili mnogo truda i vrenena da osmisle nimalo lak plan a kad ono digoše ga ovi tačno ispred nosa
|
Rusi su ga digli u zrak. Prolaz plina kroz cijevi do tada već je bio obustavljen, a Nijemci su našli zamjenu i napravili stratešku odluku da više neće energetski ovisiti o Rusiji. Kada je plinovod postao infrastrukturno beskoristan, Rusi su ga iskoristili za hibridno ratovanje. Raznijeli su ga, okrivili Amere, pa Engleze, pa Ukrajince, sve sa ciljem stvaranja razdora i konfuzije među Zapadnim saveznicima. Sa sabotažom su također pokazali i spremnost za eskalaciju.
Isto su uradili Gruziji 2006. godine.
Ali to nije problem ovdje, problem je što si tako glupo smeće i ološ da pored vojne agresije, uništenja gradova, masovnih zločina i deportacija, svakodnevnog raketiranja te nakon ekološke i ljudske katastrofe koju su Rusi upravo počinili sa uništenjem brane - ti pričaš o cijevi koja je probušena prije godinu dana.
ps. zaista se nadam da će te neka opaka bolest sporo pokosit. Bez milosti.
|
|
|
07.06.2023., 21:12
|
|
|
Nije bitno, te cijevi se nakon eksplozije vise nece vratiti u funkciju. Tko god da ih je raznio, slava mu. Pa makar to bili i Rusi.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:56.
|
|
|
|