|
|
04.05.2007., 16:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Ajde, nije bas tako, uplasiti ces ljude...
Cinjenica je da su izuzetno neljubazni no isto tako ce ti vise-manje sve napraviti ako si dovoljno uporan. Meni su u principu za prakticki sve udovoljili...
Uporabna je definitvno open issue, ali svi smo upoznati s problemom i kada se pouseljavamo, dejstvovati cemo pa cemo vidjeti gdje je pravi problem.
Samo bez panike.
Quote:
mali mujo 11 kaže:
Ja sam inače kupila stan u zadnjoj zgradi i moram priznat da sam vrlo razočarana sa njihovom bahatošću. Ona nadrkana milostiva Pušićka laže dok zine, a kao i Marko. U predugovoru mora stajati vrijeme završetka kuće. Uporabnu dozvolu ne očekujte, jer je nemaju ni kuće koje su sagrađene. Nas vuku za nos sa tom uporabnom i otvoreno nam lažu. Od penala ne očekujte ništa jer ih i nama sad ne daju. Ako tražite bilo kakvu izmjenu ugovora pripremite se na : Uzmi ili ostavi. To su meni rekli nakon što sam više od godine dana obilazila stan kružeći oko zgrade i zamišljala se u vlastitom stanu. Naravno da sam pristala na njihove uvjete. Sretno!
|
|
|
|
05.05.2007., 15:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Hvala na svim odgovorima Tonča !
Ljudi, ako bilo tko zna nekoga da prodaje 4-sobni stan u zgradama Solin Mandić, molim vas da mi javite.
Mislim da kuću neću dočekati, tko zna kad će to biti čak i ako me pozovu.
Zato, please, rado bih 4-sobni stan !
|
|
|
09.05.2007., 00:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Molim da mi netko odgovori da li ima ugređen ovlaživač u sistemu ventilacije i kako radi.
Hvala
|
|
|
09.05.2007., 09:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
ja sam saznal od kumeka da je jedan susjed dal to ugraditi i da nije baš zadovoljan. a cijena je paprena.
ja planiram složiti sad preko ljeta nekakve kutije slične onima koje se postavljaju na normalne radijatore.
viseće za prizemlje i stajaće za kat, pa sam unutra utakati vodu i tako održavati vlagu. ionako se ne troši puno vode pa nije frka dotakati jednom tjedno.
možda započnem i serijsku proizvodnju pa prodajem susjedima. bilo bi posla.
|
|
|
09.05.2007., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Pozdrav svima!
Imam pitanje glede održavanja kuća u vašem naselju. Čini mi se da sam negdje pročitao da postoji dvogodišnje jamstvo i na kuće i na stanove. Kome se obratiti za održavanje i popravke koji se dogode nakon toga? Čini mi se da se zbog specifičnosti gradnje nije moguće obratiti klasičnim majstorima? ili sam možda u krivu?
|
|
|
09.05.2007., 11:34
|
|
Registrirani korisnik
|
sve radove na kući su izvodili kooperanti, lokalne firme.
i nema nikakvog posebnog održavanja ni svemirskih tehnologija. kaj je to komplicirano u knauf zidovima? ili sendvič konstrukciji zidova? ili plastičnim cijevima vodovoda?
vjeruj mi, sve je normalono, osim par specifičnih sitnica. npr:
-moglo bi potrajati da se nabave dijelovi za wc kotliće. kažu u dućanu, do 7 dana
-pipe su neke čudne proizvodnje pa ću ih rađe mijenjati nego popravljati
-kvake su funkcionalne ali neznam što raditi ako se neka pokvari. makar izgledaju jednostavno i dale bi se popraviti u kućnoj radinosti
-šaltere struje sam viđao po dućanima pa nema problema za to
-isto vrijedi i za stolariju, garažna vrata, pločice, parkete.....
oluci su npr. iz eloksiranog aluminija. meni su rekli da to traje 200 godina i ja im vjerujem. fasade su od stiropora i gora je silikatna baza pa se voda cijedi po njima i netreba je ni farbati (zasad) ni održavati.
generalna garancija na sve je 2 godine a na krov od šindre je 25 godina.
rekoše mi i da se nakon 25 godina nemora skidati stara šindra već se samo stavi novi pokrov preko stare.
|
|
|
09.05.2007., 11:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Zahvaljujem.
|
|
|
09.05.2007., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovlaživač navodno košta 1500kn, a još se može dati ugraditi centralni usisavač po cijeni 7000kn
|
|
|
09.05.2007., 19:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tonča kaže:
Ovlaživač navodno košta 1500kn, a još se može dati ugraditi centralni usisavač po cijeni 7000kn
|
previše je 1500 kn za to što nudi.
6 mjeseci ga ne koristiš a onih drugih 6, po izjavama vlasnika, ne radi onako kako bi trebao. sve se to da riješiti plastičnim kutijama od po 10 kn svaka, a trebaš ih ukupno 5.
usisivač je bio 9 000 kn kad sam ja useljavao. ne hvala.
kad mu cijena padne na 2 ili 3 000, onda ću razmisliti.
|
|
|
09.05.2007., 21:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
previše je 1500 kn za to što nudi.
6 mjeseci ga ne koristiš a onih drugih 6, po izjavama vlasnika, ne radi onako kako bi trebao. sve se to da riješiti plastičnim kutijama od po 10 kn svaka, a trebaš ih ukupno 5.
usisivač je bio 9 000 kn kad sam ja useljavao. ne hvala.
kad mu cijena padne na 2 ili 3 000, onda ću razmisliti.
|
Neznam kolko bu sad koštal usisivač, al moram se odlučiti prije postavljanja knaufa, jer naknadno nemrem ugraditi.
Kak si ti riješil ovlaživanje prostorija?
|
|
|
09.05.2007., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
|
cijena kuće
Hej ljudi, vi koji ste potpisali predugovore, da li je cijena kuća ostala ista kao što je bila napisana na cjeniku iz onih fascikli o "Kalamirima" ? Konkretno najmanja Maja je koštala 136.900,00 €, da li je to ostalo isto ? Tko je od vas uzeo najmanju Maju ?
|
|
|
09.05.2007., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dana2 kaže:
Hej ljudi, vi koji ste potpisali predugovore, da li je cijena kuća ostala ista kao što je bila napisana na cjeniku iz onih fascikli o "Kalamirima" ? Konkretno najmanja Maja je koštala 136.900,00 €, da li je to ostalo isto ? Tko je od vas uzeo najmanju Maju ?
|
Cijena je ostala takva, samo moja je 143900 jer je krajnja.
U predugovoru stoji da se cijena ne mijenja.
|
|
|
09.05.2007., 22:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tonča kaže:
Neznam kolko bu sad koštal usisivač, al moram se odlučiti prije postavljanja knaufa, jer naknadno nemrem ugraditi.
Kak si ti riješil ovlaživanje prostorija?
|
kod nas su postavljali instalacije u sve kuće, bez pitanja.
ja u svojoj imam sprovedene cijevi za usisavanje i svu struju, samo treba jedan dan staviti mašinu u garažu i nabaviti crijevo za usisavanje.
za ovlaživanje sam pisal par postova više. to ću tek iskemijat nešto ovog ljeta jer treba tek za zimu, kad počne sezona grijanja.
|
|
|
09.05.2007., 22:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
kod nas su postavljali instalacije u sve kuće, bez pitanja.
ja u svojoj imam sprovedene cijevi za usisavanje i svu struju, samo treba jedan dan staviti mašinu u garažu i nabaviti crijevo za usisavanje.
za ovlaživanje sam pisal par postova više. to ću tek iskemijat nešto ovog ljeta jer treba tek za zimu, kad počne sezona grijanja.
|
U kojem si nizu, prijatelj mi živi u prvim izgrađenim kućama (plavim) ali nema postavljenu instalaciju
|
|
|
10.05.2007., 09:06
|
|
Registrirani korisnik
|
zna li netko da li su sve kuće prodane ili oni još zovu ljude, kada ih se zove svaki put daju nelogične odgovore. Kako sam nešto niže 200-tog broja predbilježenih, nisam sigurna da imam šanse upasti. Jesu li oni dobili lokacijsku dozvolu ako netko zna i kada se očekuje početak gradnje, a kada završetak?
|
|
|
10.05.2007., 10:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tonča kaže:
U kojem si nizu, prijatelj mi živi u prvim izgrađenim kućama (plavim) ali nema postavljenu instalaciju
|
svaki novi niz kuća ima nešto novo. nemože im se prigovoriti da nisu inovativni.
npr. kod mene nema ventilacijskih otvora na stepeništu, u oglednoj ima.
tvoj frend u plavom nizu ima kutiju s plinskim priključkom izbočenu, mi je imamo ugrađenu u zid i tako te stvari. ima toga još a ovo su samo neke sitnice.
mi smo uselili pred dvije godine pa smo iz klase "novijih".
|
|
|
10.05.2007., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
svaki novi niz kuća ima nešto novo. nemože im se prigovoriti da nisu inovativni.
npr. kod mene nema ventilacijskih otvora na stepeništu, u oglednoj ima.
tvoj frend u plavom nizu ima kutiju s plinskim priključkom izbočenu, mi je imamo ugrađenu u zid i tako te stvari. ima toga još a ovo su samo neke sitnice.
mi smo uselili pred dvije godine pa smo iz klase "novijih".
|
Na kalamirima više neće biti balkona na katu, povečana je soba pa sad ima14,35 kvadrata i skratili su garažu na 10,94 kvadrata a izlaz je na trijem.
Kuća tip MAJA
|
|
|
10.05.2007., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
je. balkon je izbačen jer su na nekim kućama imali problema sa prokišnjavanjem.a to me čudi jer je stvarno dobro izolirano i sai pod balkona je debeo preko 20 cm.
iako je od toga soba veća, ja sam sretan s balkonom.
i garaža je manja a vešeraj je veći. dobivaš više iskoristivosti u garaži jer taj zid u dnu možeš napuniti policama.
ma pazi, sve su to sitnice, ništa presudno.
ja da kupujem takvu kuću, tak bi mi bilo svejedno koja je izvedba. sve su dobre.
|
|
|
10.05.2007., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Neznam da li se može dogovoriti sa Markom da povečaju terasu u samom startu. Ja bi terasu čitavom širinom kuće i nadstrešnicu, a u hodniku bi produžio zid na ulasku u dnevni boravak.
|
|
|
10.05.2007., 13:45
|
|
Registrirani korisnik
|
sve se može, samo je pitanje cijene.
ako su manji radovi, možda je bolje da se odmah dogovoriš sa dečkima koji to rade, pa čak i za terasu.
ako neide, onda preko njih.
a nadstrešnicu ćeš morati naknadno raditi ako hoćeš običnu, ili moraš preko njih ako hoćeš da bude od istih elemenata i materijala kao što je kuća napravljena.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:18.
|
|
|
|