Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.05.2007., 16:36   #61
Ajde, nije bas tako, uplasiti ces ljude...

Cinjenica je da su izuzetno neljubazni no isto tako ce ti vise-manje sve napraviti ako si dovoljno uporan. Meni su u principu za prakticki sve udovoljili...

Uporabna je definitvno open issue, ali svi smo upoznati s problemom i kada se pouseljavamo, dejstvovati cemo pa cemo vidjeti gdje je pravi problem.

Samo bez panike.

Quote:
mali mujo 11 kaže: Pogledaj post
Ja sam inače kupila stan u zadnjoj zgradi i moram priznat da sam vrlo razočarana sa njihovom bahatošću. Ona nadrkana milostiva Pušićka laže dok zine, a kao i Marko. U predugovoru mora stajati vrijeme završetka kuće. Uporabnu dozvolu ne očekujte, jer je nemaju ni kuće koje su sagrađene. Nas vuku za nos sa tom uporabnom i otvoreno nam lažu. Od penala ne očekujte ništa jer ih i nama sad ne daju. Ako tražite bilo kakvu izmjenu ugovora pripremite se na : Uzmi ili ostavi. To su meni rekli nakon što sam više od godine dana obilazila stan kružeći oko zgrade i zamišljala se u vlastitom stanu. Naravno da sam pristala na njihove uvjete. Sretno!
vladekmeister is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2007., 15:14   #62
Hvala na svim odgovorima Tonča !

Ljudi, ako bilo tko zna nekoga da prodaje 4-sobni stan u zgradama Solin Mandić, molim vas da mi javite.

Mislim da kuću neću dočekati, tko zna kad će to biti čak i ako me pozovu.

Zato, please, rado bih 4-sobni stan !
Dana2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 00:07   #63
Molim da mi netko odgovori da li ima ugređen ovlaživač u sistemu ventilacije i kako radi.
Hvala
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 09:53   #64
ja sam saznal od kumeka da je jedan susjed dal to ugraditi i da nije baš zadovoljan. a cijena je paprena.
ja planiram složiti sad preko ljeta nekakve kutije slične onima koje se postavljaju na normalne radijatore.
viseće za prizemlje i stajaće za kat, pa sam unutra utakati vodu i tako održavati vlagu. ionako se ne troši puno vode pa nije frka dotakati jednom tjedno.
možda započnem i serijsku proizvodnju pa prodajem susjedima. bilo bi posla.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 10:53   #65
Pozdrav svima!
Imam pitanje glede održavanja kuća u vašem naselju. Čini mi se da sam negdje pročitao da postoji dvogodišnje jamstvo i na kuće i na stanove. Kome se obratiti za održavanje i popravke koji se dogode nakon toga? Čini mi se da se zbog specifičnosti gradnje nije moguće obratiti klasičnim majstorima? ili sam možda u krivu?
ostoja is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 11:34   #66
sve radove na kući su izvodili kooperanti, lokalne firme.
i nema nikakvog posebnog održavanja ni svemirskih tehnologija. kaj je to komplicirano u knauf zidovima? ili sendvič konstrukciji zidova? ili plastičnim cijevima vodovoda?
vjeruj mi, sve je normalono, osim par specifičnih sitnica. npr:
-moglo bi potrajati da se nabave dijelovi za wc kotliće. kažu u dućanu, do 7 dana
-pipe su neke čudne proizvodnje pa ću ih rađe mijenjati nego popravljati
-kvake su funkcionalne ali neznam što raditi ako se neka pokvari. makar izgledaju jednostavno i dale bi se popraviti u kućnoj radinosti
-šaltere struje sam viđao po dućanima pa nema problema za to
-isto vrijedi i za stolariju, garažna vrata, pločice, parkete.....

oluci su npr. iz eloksiranog aluminija. meni su rekli da to traje 200 godina i ja im vjerujem. fasade su od stiropora i gora je silikatna baza pa se voda cijedi po njima i netreba je ni farbati (zasad) ni održavati.
generalna garancija na sve je 2 godine a na krov od šindre je 25 godina.
rekoše mi i da se nakon 25 godina nemora skidati stara šindra već se samo stavi novi pokrov preko stare.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 11:59   #67
Zahvaljujem.
ostoja is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 14:38   #68
Ovlaživač navodno košta 1500kn, a još se može dati ugraditi centralni usisavač po cijeni 7000kn
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 19:03   #69
Quote:
Tonča kaže: Pogledaj post
Ovlaživač navodno košta 1500kn, a još se može dati ugraditi centralni usisavač po cijeni 7000kn
previše je 1500 kn za to što nudi.
6 mjeseci ga ne koristiš a onih drugih 6, po izjavama vlasnika, ne radi onako kako bi trebao. sve se to da riješiti plastičnim kutijama od po 10 kn svaka, a trebaš ih ukupno 5.

usisivač je bio 9 000 kn kad sam ja useljavao. ne hvala.
kad mu cijena padne na 2 ili 3 000, onda ću razmisliti.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 21:36   #70
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
previše je 1500 kn za to što nudi.
6 mjeseci ga ne koristiš a onih drugih 6, po izjavama vlasnika, ne radi onako kako bi trebao. sve se to da riješiti plastičnim kutijama od po 10 kn svaka, a trebaš ih ukupno 5.

usisivač je bio 9 000 kn kad sam ja useljavao. ne hvala.
kad mu cijena padne na 2 ili 3 000, onda ću razmisliti.
Neznam kolko bu sad koštal usisivač, al moram se odlučiti prije postavljanja knaufa, jer naknadno nemrem ugraditi.
Kak si ti riješil ovlaživanje prostorija?
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 22:21   #71
cijena kuće

Hej ljudi, vi koji ste potpisali predugovore, da li je cijena kuća ostala ista kao što je bila napisana na cjeniku iz onih fascikli o "Kalamirima" ? Konkretno najmanja Maja je koštala 136.900,00 €, da li je to ostalo isto ? Tko je od vas uzeo najmanju Maju ?
Dana2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 22:46   #72
Quote:
Dana2 kaže: Pogledaj post
Hej ljudi, vi koji ste potpisali predugovore, da li je cijena kuća ostala ista kao što je bila napisana na cjeniku iz onih fascikli o "Kalamirima" ? Konkretno najmanja Maja je koštala 136.900,00 €, da li je to ostalo isto ? Tko je od vas uzeo najmanju Maju ?
Cijena je ostala takva, samo moja je 143900 jer je krajnja.
U predugovoru stoji da se cijena ne mijenja.
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 22:50   #73
Quote:
Neznam kolko bu sad koštal usisivač, al moram se odlučiti prije postavljanja knaufa, jer naknadno nemrem ugraditi.
Kak si ti riješil ovlaživanje prostorija?
kod nas su postavljali instalacije u sve kuće, bez pitanja.
ja u svojoj imam sprovedene cijevi za usisavanje i svu struju, samo treba jedan dan staviti mašinu u garažu i nabaviti crijevo za usisavanje.
za ovlaživanje sam pisal par postova više. to ću tek iskemijat nešto ovog ljeta jer treba tek za zimu, kad počne sezona grijanja.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2007., 22:58   #74
Quote:
kod nas su postavljali instalacije u sve kuće, bez pitanja.
ja u svojoj imam sprovedene cijevi za usisavanje i svu struju, samo treba jedan dan staviti mašinu u garažu i nabaviti crijevo za usisavanje.
za ovlaživanje sam pisal par postova više. to ću tek iskemijat nešto ovog ljeta jer treba tek za zimu, kad počne sezona grijanja.
U kojem si nizu, prijatelj mi živi u prvim izgrađenim kućama (plavim) ali nema postavljenu instalaciju
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 09:06   #75
zna li netko da li su sve kuće prodane ili oni još zovu ljude, kada ih se zove svaki put daju nelogične odgovore. Kako sam nešto niže 200-tog broja predbilježenih, nisam sigurna da imam šanse upasti. Jesu li oni dobili lokacijsku dozvolu ako netko zna i kada se očekuje početak gradnje, a kada završetak?
Clarens is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 10:31   #76
Quote:
U kojem si nizu, prijatelj mi živi u prvim izgrađenim kućama (plavim) ali nema postavljenu instalaciju
svaki novi niz kuća ima nešto novo. nemože im se prigovoriti da nisu inovativni.
npr. kod mene nema ventilacijskih otvora na stepeništu, u oglednoj ima.
tvoj frend u plavom nizu ima kutiju s plinskim priključkom izbočenu, mi je imamo ugrađenu u zid i tako te stvari. ima toga još a ovo su samo neke sitnice.
mi smo uselili pred dvije godine pa smo iz klase "novijih".
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 11:35   #77
Quote:
svaki novi niz kuća ima nešto novo. nemože im se prigovoriti da nisu inovativni.
npr. kod mene nema ventilacijskih otvora na stepeništu, u oglednoj ima.
tvoj frend u plavom nizu ima kutiju s plinskim priključkom izbočenu, mi je imamo ugrađenu u zid i tako te stvari. ima toga još a ovo su samo neke sitnice.
mi smo uselili pred dvije godine pa smo iz klase "novijih".
Na kalamirima više neće biti balkona na katu, povečana je soba pa sad ima14,35 kvadrata i skratili su garažu na 10,94 kvadrata a izlaz je na trijem.
Kuća tip MAJA
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 12:25   #78
je. balkon je izbačen jer su na nekim kućama imali problema sa prokišnjavanjem.a to me čudi jer je stvarno dobro izolirano i sai pod balkona je debeo preko 20 cm.
iako je od toga soba veća, ja sam sretan s balkonom.
i garaža je manja a vešeraj je veći. dobivaš više iskoristivosti u garaži jer taj zid u dnu možeš napuniti policama.
ma pazi, sve su to sitnice, ništa presudno.
ja da kupujem takvu kuću, tak bi mi bilo svejedno koja je izvedba. sve su dobre.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 13:12   #79
Neznam da li se može dogovoriti sa Markom da povečaju terasu u samom startu. Ja bi terasu čitavom širinom kuće i nadstrešnicu, a u hodniku bi produžio zid na ulasku u dnevni boravak.
Tonča is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2007., 13:45   #80
sve se može, samo je pitanje cijene.
ako su manji radovi, možda je bolje da se odmah dogovoriš sa dečkima koji to rade, pa čak i za terasu.
ako neide, onda preko njih.
a nadstrešnicu ćeš morati naknadno raditi ako hoćeš običnu, ili moraš preko njih ako hoćeš da bude od istih elemenata i materijala kao što je kuća napravljena.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:18.