|
|
03.05.2010., 18:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
nisan ništa dosad komentirala ode na ovu temu (jer nisan stigla al tema je  ) ALI gđica Savršena me natirala. ma mislin ono stara, daj oladi. kad si ti zadnji put bila par miseci neispava jer ti dite muče zubići pa nespava ni po noći a kamoli po danu? misliš da uz bebu stigneš imat društveni život, bit stalno ulickana i svaku večer mužu raširit noge i kuvat večeru od predjela hladnog toplog, pički materini????! pa čoviće ja san danas uspila kosu oprat nakon 6 dana jer san malu ostavila kod mater, muž mi je sinoć opegla robu i sredija suđe jer mala nije 5 minuta spavala po danu a mene leđa ukočila (Bog mu da sriću i zdravlje, spasija me  ), šta misliš da će ditetu naškodit smoki, sladoled ili kinder pingvin?! jel znaš ti kako koja radost isijava iz očiju diteta kad vidi čokoladu ili razmrvi po kruva po stolu do te mire da ga ima i u kosi????!! moje dite je SRITNO DITE baš zato šta joj mater nije luđakinja opsjednuta čistočom i prije ču se ić igrati s njom i valjati po podu da je čujem kako se smije nego ić ribat podove, suđe ili neki treći kurac.
daj molin te oladi, vrati se u svoju sapunicu, stakleno zvono ili di već samo domagli odavde.
a sad; moja je pišulja nekidan probala guc pive i smistila takvu grimasu da ju je bilo preslatko vidit, danas je poila kinder pingvin i smoki a jučer je probala malo sladoleda od limuna i čokolade  za ručak je poila malo pure i brudeta i uživala ko malo prase 
|
03.05.2010., 18:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
anavi=)
ima nade da postaneš prava nemajka, sada si možda samo nesestra.
 za mamu!
|
|
|
03.05.2010., 18:50
|
|
Jeb'la vas bista
Registracija: Sep 2008.
|
|
|
|
03.05.2010., 19:36
|
|
.....
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
moja volja kaže:
Pa de si ti operi veš bez omekšivaća i obuci ajd molim te...samo jednom.
|
e ja moram samo ovo komentirati...
otkad mi se u trudnoći ogadio miris omekšivača- počela sam korisiti alk. ocat (onaj od 3 kn) i mogu reći da je veš fin i mekan kad da sam stavila omekšivač.tak da nije tak strašno živjeti bez omekšivača..
jbt- tri put sam rekla "omekšivač" u tri rečenice. evo sad i četvrti put... 
|
|
|
03.05.2010., 19:45
|
|
Registrirani korisnik
|
nikad čula za ocat! i veš ne smrdi na salatu? meni je muka od izmišljenih mirisa, ne želim da mi veš miriši kao npr. milano,ja bi da miriši na friški zrak, mada je to neizvedivo.sad sipam nekakav za bebe, ali i on ima sintetički miris. 
|
|
|
03.05.2010., 19:53
|
|
.....
|
Quote:
agibagi kaže:
nikad čula za ocat! i veš ne smrdi na salatu? meni je muka od izmišljenih mirisa, ne želim da mi veš miriši kao npr. milano,ja bi da miriši na friški zrak, mada je to neizvedivo.sad sipam nekakav za bebe, ali i on ima sintetički miris. 
|
ne, ocat se uopće ne osjeti.. on samo omekša veš. a rublje miriši na deterđent ili na neko mirisno/eterično ulje koje možeš ubaciti sa octom ( ja trenutno koristim naranču)
edit: dodatni plus u svemu je da je ocat stoput prirodniji (i jeftiniji) a usput čisti mašinu od kamenca!! 
|
|
|
03.05.2010., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
|
svašta ću naučit! hvala! probat ću, svakako je jeftinija varijanta. kolika doza? deci, 2... 
|
|
|
03.05.2010., 20:01
|
|
.....
|
Quote:
agibagi kaže:
svašta ću naučit! hvala! probat ću, svakako je jeftinija varijanta. kolika doza? deci, 2... 
|
a deci-dva, nemam određenu mjeru, odokativno stavljam-jedan dio stavim odmah sa deterđentom, a dio u posudicu za omekšivač i tamo po želji nakapam eteričnog ulja..
ali, bez brige- i ako ne staviš et. ulje i ako naliješ veću količinu octa- neće ti veš smrdit po octu-provjereno!
|
|
|
03.05.2010., 20:36
|
|
opsesivac
Registracija: Nov 2004.
|
Quote:
lanalena1 kaže:
ma kakvu salmonelu s poda? moja djeca jedu s poda jer pod ne peremo, pa im samo stavim smoki na pod ujutro pa pojedu za doručak, a mm kad dođe doma s posla nam donese big mac pa to svi skupa jedemo za ručak jer mi se ne da kuhati ručak jer volim spavati do podne! 
a za večeru opet nešto s poda! 
|
i ja bi s poda, al na mome nista ne raste  moram poraditi na gnojivu
glavno je da je tetici u potpisu ... peace... 
Zadnje uređivanje trnje : 03.05.2010. at 20:49.
|
|
|
03.05.2010., 20:36
|
|
.....
|
Quote:
alapača kaže:
to mi i frendica kaže, za ocat, al ja sam probala i veš mi uopće nije bio mekan 
|
pa, kod mene su ručnici provjereno mekaniji sa octom nego sa omekšivačem, a što se tiče ostale robe- ne vidim razliku između jednog i drugog... prema tome, onda mi draže dati 3 kn za ocat nego 18 za omekšivač..
pitanje je bih li i ja bila zadovoljna s octom da me od omekšivača nije boljela glava na poč. trudnoće pa sam bila prisiljena pronaći alternativu i neko se vrijeme držat nje (dakle, ne prebrzo odustati). onda sam s vremenom skužila da razlika nije neka, osim u parama, ekologiji, zdravlju, a ocat mi i čisti mašinu...
mislim da mu ni jedan jbn calgon nije ravan   
|
|
|
03.05.2010., 20:43
|
|
opsesivac
|
Quote:
Azriela kaže:
.....
Evo, već sam nemajka, malu od dva i pol mjeseca koja kenjka i cendra ostavim u baby gymu, s vremenom se smiri...hoću da se nauči sama igrati i ne biti neprekidno u centru pažnje. Možda sam prerano počela s tim lekcijama, ali evo, nakon 10 minuta pobune guguče tamo, smije se i igra dok ja surfam  ...a surfam jer mi je to potrebno da ne podivljam, nakon 365 podoja danju i noću, gomile ispeglanih bodića, pelena i benkica, košulja za muža, presvlačenja 30 izriganih odijelaca, kuhanja kvalitetnog obroka kako ne bih ostala bez mlijeka, brisanja prašine...bla bla...
|
a ZATO volis baby gym. mozda bi i moj volio da ga ostavim da se buni  nemajko 
|
03.05.2010., 20:48
|
|
opsesivac
|
Quote:
katarinaos kaže:
Vidim da ste imali teroristički napad na temu   ...moram reći da i ja kao nemajka ovdje pročitam stvari koje više nego ne odobravam, ali budući da je na moje iznenađenje tema zaista dobro zaživjlea i postala kutak za opuštanje neću ništa komentirati. Ova padobranka je svašta nadrobila, ali ovo sa parkom zaista ne kužim...mi sada idemo van s biciklom i onda izađemo iz nje i tulamo stazama i parkovima..padamo, dižemo se, kupimo sve živo s poda, diramo pse (mada ih se ja bojim, ali neću previše prenositi na dijete)...uglavnom stvarno uživam vani u njegovom istraživanju i druženju....kako bi ja to mogla biti vani, a da on sa godinu i koji tjedan ne dotakne pod, drugu djecu, pse...neznam  
|
pa svaka od nas ima neke stvari na koje je osjetljiva, i neke u kojima popusti. ima i nemajki koje recimo usisavaju 5 puta dnevno (definitivno nisam ta), ili peru djecju robu sa posebnim deterdjentom i peglaju (kriva  ). mislim da je poanta teme da ne osudjujemo druge ako rade drukcije od nas!
|
03.05.2010., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
 samoj sebi ako sam vas tako uspjela dirnuti u živac
Vi ste se našle tješiti tu na ovoj temi jer ste shvatile da nije lako biti mama, da kad rodiš da je normalno i da se podrazumijeva da si neispavana, da ti je dijete centar svijeta i da je SVE podređeno njemu a ne SEBI.
I da si ne možete dozvoliti davati djetetu od nekoliko mjeseci čak ni da proba sladoled, smoki i ostale gluposti a kamo li da to jedu svaki dan.
E da, nije lako biti mama ali neke od nas se bar trude.
|
|
|
03.05.2010., 21:02
|
|
ona stara
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
gottawa kaže:
Tko je spomenuo da ja imam djecu?
A vaša razina razgovora je na vrlo niskim granicama.
|
Quote:
gottawa kaže:
 samoj sebi ako sam vas tako uspjela dirnuti u živac
Vi ste se našle tješiti tu na ovoj temi jer ste shvatile da nije lako biti mama, da kad rodiš da je normalno i da se podrazumijeva da si neispavana, da ti je dijete centar svijeta i da je SVE podređeno njemu a ne SEBI.
I da si ne možete dozvoliti davati djetetu od nekoliko mjeseci čak ni da proba sladoled, smoki i ostale gluposti a kamo li da to jedu svaki dan.
E da, nije lako biti mama ali neke od nas se bar trude.
|
Onda? Jel imaš ili nemaš djecu?
|
|
|
03.05.2010., 21:20
|
|
Više nema veze ;)
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
extreme kaže:
e ja moram samo ovo komentirati...
otkad mi se u trudnoći ogadio miris omekšivača- počela sam korisiti alk. ocat (onaj od 3 kn) i mogu reći da je veš fin i mekan kad da sam stavila omekšivač.tak da nije tak strašno živjeti bez omekšivača..
jbt- tri put sam rekla "omekšivač" u tri rečenice. evo sad i četvrti put... 
|
Ovo prvi put čujem. Baš dobra fora, i ja ću probat. Kažeš bilo koje eterično ulje i ocat, a koliko octa?
a šta ova gore trkelja bezveze?  dajte ju maknite   , tek sam ispod tuša izašla i ne čitaju mi se takve bedastoće nakon tjedan dana neoprane kose jer moja princeza već tjedan dana neće i neće zaspat do 00.00 sati. Danas konačno u pola devet. ajde ženo sjaši 
jel ima tko što "pametno" za nasmijat se?   treba mi doza smijeha 
Zadnje uređivanje tockica83 : 03.05.2010. at 21:26.
|
|
|
03.05.2010., 21:32
|
|
.....
|
Quote:
tockica83 kaže:
Ovo prvi put čujem. Baš dobra fora, i ja ću probat. Kažeš bilo koje eterično ulje i ocat, a koliko octa? 
|
ocat, obični.. onaj alkoholni.. ja uzmem onaj standard ili neki njihov iz metroa- litra je negdje 3 kn..
mjesecima sam trošila samo ocat (bez et. ulja) i onda ti veš miriši na deterđent za pranje (ja trenutno koristim Nila tekući za šareno rublje koji zaista divno miriši)
tek sam nedavno počela dodavati et. ulje naranče (ono iz dm-a, nema potrebe za nekim vrhunskim uljem), ali iako volim miris naranče- ipak mi je bilo ljepše kad mi je veš mirisao na Nilu 
|
|
|
03.05.2010., 21:34
|
|
Više nema veze ;)
|
Quote:
katarinaos kaže:
|
Ma ja sve odobravam. to se zove zdravi odgoj. Kada dijete istražuje svoju okolinu i kada je roditelj dovoljno psihički zrel da mu je jasno da dijete upraljane rukice i mokre hlače nakon sanjkanja neće ubit'. Dajte ljudi tko je nas drž'o u staklenom zvonu?
Bok'te bila sam u blatu cijeli božji dan i mater nas je tek navečer sa šmrkom kupala da vidi koje je čije dijete i tako slala susjede kući, a mene u kadu na detaljni kupanac.   a vid' me danas? Mrcina od 1,56 i 50 kg.   I svi smo se othranili i postali roditelji i nitko nije umro od bakterija, virusa i šmrkavog nosa. Prema tome, ženo GOTTAWA OLADI!!
|
03.05.2010., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Off topic, ja sam prva dva mjeseca Julijina života koristila alkoholni ocat umjesto omekšivača, dodala bih par kapi eteričnog ulja lavande, ima antibakterijsko djelovanje. Nakon toga smo prešli na Chiccov omekšivač (ima ga u DM-u) i još ga koristim za njezin veš.
On topic, citirat ću meni jednu vrlo dragu osobu, ovo si obično mantram u prometu ili kad me nešto jako naživcira: "U ovoj naciji ima cca. 70% debila, nekad jednostavno MORAŠ naletiti na kojeg od njih..." 
|
03.05.2010., 21:38
|
|
Više nema veze ;)
|
Quote:
extreme kaže:
ocat, obični.. onaj alkoholni.. ja uzmem onaj standard ili neki njihov iz metroa- litra je negdje 3 kn..
mjesecima sam trošila samo ocat (bez et. ulja) i onda ti veš miriši na deterđent za pranje (ja trenutno koristim Nila tekući za šareno rublje koji zaista divno miriši)
tek sam nedavno počela dodavati et. ulje naranče (ono iz dm-a, nema potrebe za nekim vrhunskim uljem), ali iako volim miris naranče- ipak mi je bilo ljepše kad mi je veš mirisao na Nilu 
|
Baš ću probat pa objelodanit kakvo je stanje s vešom. Ma nemam frke s omenkšivačem. Nismo alergični ni niš' tak ' tome slično al vrijedi probat i uštedit'.  
|
03.05.2010., 21:46
|
|
:)
Registracija: May 2008.
|
Ma sad sam ja malo glupasta ali molim da mi se pojasni kako i kad stavite taj ocat. Jel tamo gdje se inače stavi omekšivač ili nekako u mašinu?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:59.
|
|
|
|