Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.01.2018., 15:22   #8281
Quote:
Medico kaže: Pogledaj post
Postovani

Iz ponude medico madraca sam Vam pokusao pronaci madrac s memory pjenom za cijenu koju ste spomenuli.

Mozda bi Vam i Elastic odgovarao. U biti mozete i tako, i imate 100 dana za test.. mozete u tih 100 dana i triput zamjeniti madrac i jos uvijek dobiti povrat novca na kraju ako Vas ni jedan je zadovolji.

Ako su fiksne letvice, u tom slucaju ne bih preporucio madrac od pjene za koje je bolje da bude na fleksibilnim letvicama.

Nadam se da sam Vam uspio pomoci s odgovorom.

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk

Mogu li ostvariti popust od 10% na Elastic madrac? Naručio bih onda madrac i to odmah, nekako bih prvo njega htio isprobati odnosno vjerujem da će mi i odgovarati.
Docrain is offline  
Old 07.01.2018., 16:42   #8282
Quote:
Docrain kaže: Pogledaj post
Mogu li ostvariti popust od 10% na Elastic madrac? Naručio bih onda madrac i to odmah, nekako bih prvo njega htio isprobati odnosno vjerujem da će mi i odgovarati.
Na Elastic moze 5%..

Old 07.01.2018., 17:08   #8283
Quote:
going_east kaže: Pogledaj post
sto vise istrazujem cini mi se da je prica o zonama tek marketinski trik da bi se opravdala skuplja cijena i prosirila ponuda. i da je ova cijela industrija vjerodostojna kao recimo
industrija tableta za mrsavljenje.

ne nalazim nikakve relevantne studije koje bi poduprle teze da je 5 zona bolje od 3, 7 od 5 i slicno.

znanost nije dokazala koji madrac je idealan. nije se usaglasila niti oko toga kakav je madrac bolji, meksi ili tvrdji, a o zonama je suvisno i pricati.
Mislim da ste pristojno procijenili situaciju u industriji

Old 07.01.2018., 19:22   #8284
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Ukoliko postoji povrat kao npr. kod Dormeo madraca, to je u pravilu već ukalkulirano u cijenu, jer nitko normalan neće napraviti kalkulaciju tako može proizvod spuštati na 50% a da opstane i zaradi.
istina, debelo precjenjuju svoje proizvode, iako imam dojam da stalno rotiraju razno razne popuste s kojima se cijena dovedu u neke razumnije okvire.

tu bi ubrojio i Vitapur koji mi se cini konceptom slican kao Dormeo, no, s obzirom da sam imao priliku komunicirati sa oba ducana rekao bih da su nesto transparentniji.

Vitapurovi latex madraci su u regularnoj cijeni debelo napuhani, no stalno vrte odredjene akcije i u momentu kada sam razmatrao kupnju njihova cijena je bila najkonkurentija na trzistu.

smatram da velika inicijalna cijena proizvoda kod ovih ducana nije zbog mogucnosti povrata, vec zbog marketinskog pristupa te puno jaceg marketinskog budzeta ali i veceg prodajnog tima te prodajne podrske (sto nosi za sobom svoj trosak).

komunicirao sam sa oba ducana, neke sitnice sam i kupio kod vitapura, iznenadilo me koliko su responzivni (iznenadio me jednom prilikom odgovor na email koji sam dobio za Bozic, a na Stefanje su me dodatno zvali da provjere jeli me zanima jos nesto).

Quote:
Meni moram priznati nije u životu palo na pamet da idem vraćati kupljeni proizvod zato što nisam zadovoljan. Teoretski to bi onda trebalo preslikati na sve što kupujemo. Zašto onda ne i povrat kupljenog automobila, kauća ili stana.
ne pada ni meni na pamet da mijenjam majicu ili carape plave boje jer sam shvatio da bi zelena isla bolje uz traperice ili crni televizor za bijeli jer taj bolje pase uz regal.

no ljudi madrace kupuju da bi osigurali kvalitetan san. ne kupuje se spuzva ili opruge. kupuje se madrac od cega vec jer vjeruju da ce im osigurati kvalitetan i miran san.

prodajni prospekti, reklame i informacije madraca isticu odredjene stvari poput 'vrhunske ergonomije', 'osiguran nesmetan i kvaliteta san', 'madrac koji odgovara ljudima koji spavaju tako i tako', 'madrac koji je namijenjen osobama koji imaju odredjene tegobe', 'madrac za osobe koje pate od bolova u ledjima' a da ne spominjemo i one smjelije marketinske slogane poput 'spavat cete kao na oblaku'.

ako madrac koji dobiju ispadne losiji od starog ili, nedaj boze, neupotrebljiv, razumljivo je da ce biti nezadovoljni i htjeti zamjenu.

Quote:
Ne znam zašto se danas misli da je povrat kupljenog proizvoda normalna stvar? Meni to kao kupcu paše, ali proizvođačima i prodavačima to u finalu samo znači višu cijenu ili manju kvalitetu, a onda je upitno i koliko mi to paše?
ljudi su i za Zappos govorili da su ludi sto daju 365 dana brzi i besplatni povrat. vremena se mijenjaju.
going_east is offline  
Old 07.01.2018., 20:36   #8285
Quote:
Mislim da ste pristojno procijenili situaciju u industriji

haha, zao mi je cuti
going_east is offline  
Old 07.01.2018., 21:04   #8286
Quote:
going_east kaže: Pogledaj post
haha, zao mi je cuti
Realno, sreca u nesreci je da 90% ljudi mjenjaju madrac dok stvarno postane problematican i uzrokuje bolove u ledjima i slicno...
Oni, kao kupci madraca, u pravilu uvijek kupe bolji madrac (novi madrac, osim ako nije stvarno smece neko, ima bolji support od starog isluzenog 15godisnjeg madraca)...

Problem je u onih 10% koji kupuju madrac ne zbog isluzenosti, nego kod preseljenja, novi namjestaj pa i madrac, promjena stana i slicno.. Oni najcesce zavrse s madracom koji im ne odgovara, jer stari madrac im je bio dobar ili odlican, ali su bili prisiljeni proci na drugi...

Standarda nema... kao bivsi voditelj veleprodaje madraca (radio madrace za Harvey, Lesninu, i sve vece salone) mogu reci da je jedini standard da svi traze sto jeftinije... ne treba biti bolji, napravi madrac isti ili malo losiji ali neka bude 5% jeftiniji... i tako u krug...

Srednja klasa madraca u salonima ne postoji. To su, cast iznimkama, sve jeftini madraci samo obuceni u lijepse navlake...

Kolo vode veliki proizvodjaci jezgri (proizvodjaci spuzve i proizvodjaci zice).. kako koji ulazu u marketing milijune i milijarde, tako se mijenjaju trendovi svakih nekoliko godina...
Kao i u svakoj industriji...

Uglavnom, zato dolaze mladi proizvodjaci, koji doduse ne mogu mjenjati trendove, ali mogu omoguciti relativno pristojan san vecem dijelu stanovnika Lijepe Nase, sto zbog uvjeta prodaje, sto zbog povoljnijih cijena... o kvaliteti ne bih jer to tako i tako ovisi o proizvodjacima sirovina...

Old 09.01.2018., 09:08   #8287
Quote:
Postovana

Da li ste se obratili trgovini povodom problema s drugim madracem?

Nisam i sumnjam da hoću jer mi je muka od njih i od madraca. Jedino ako bi defekt postao preočit.
blue_note is offline  
Old 11.01.2018., 16:28   #8288
Pozdrav!

Znam da je malo off topic ali evo sad kad sam rijesio madrac trebam i jastuk

Imam problema s disanjem nocu i spavam na boku pa eto ako moze neka preporuka..

Budzet manji od 350 kuna

Hvala!
Docrain is offline  
Old 11.01.2018., 16:48   #8289
Po zavrsetku opremanja jos jednog hotela , Alpennest Leutasch, nakon dugog vremena opet navratih.
problemi manje vise isti, drustvo isto, kolega Afoj i vidim sponzoriranog kolegu iz madraca Medico.
Savjeti kao i do sada, stranice kolwege iz Medica simpa i cijene ok ali bi ja stavio i podatke o pjenama osim HR i Pu bilo bi simpa imati i info o tvrdoci upotrebljenih pjena, i posto je kolega iz branse vjerovatno i sam zna koliko to forumasima koji su ovdje znaci da znaju sve sitnice od cega se sastoji madrac.
Na zalost pored svih sitnica i informacija jos uvijek je najteze odabrati onaj pravi
Svima Sretna 2018 sa zeljom..Naspavajte se tako dobro da ujutro ne pozelite izaci iz kreveta, HEHE
madraci is offline  
Old 12.01.2018., 08:53   #8290
Pozdrav svima,

molim mišljenje o madracu sa linka..

https://www.harveynorman.hr/odjeli/n...80.123017.html

s obzirom na navedno sniženje da li je riječ o dobroj kupovini...

Mislim da je riječ o SERTA madracu, pretpostavljam Turska?
tom00 is offline  
Old 12.01.2018., 14:44   #8291
Necete pogrijesiti s kupnjom ako Vam madrac odgovara. Pretpostavljam da ste ga isprobali.
Ako se ne varam, izlazi im iz ponude taj model.

Old 13.01.2018., 12:51   #8292
Pozdrav,
Nisam baš siguran kaj odabrati od madraca...
Madrac od pjene ili kombinacija pijene i opruga (to bi bile on džepićaste jezgre). Kaj bu dugotrajnije, a da ne košta ko suho zlato...
Gledam od lateksa madrace...kakvi su oni, osim kaj su skupi?

Kakva su iskustva Lunasan-om?
bibos1w is offline  
Old 13.01.2018., 12:59   #8293
Quote:
bibos1w kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Nisam baš siguran kaj odabrati od madraca...
Madrac od pjene ili kombinacija pijene i opruga (to bi bile on džepićaste jezgre). Kaj bu dugotrajnije, a da ne košta ko suho zlato...
Gledam od lateksa madrace...kakvi su oni, osim kaj su skupi?

Kakva su iskustva Lunasan-om?
Za kolegu Mladena iz Lunasana mogu reci samo pohvale. Covjek se stvarno trudi i lijepu je firmu napravio. Necete pogrijesiti ako se odlucite kupiti kod njega madrac.
Sto se tice dugotrajnosti, ja sam misljenja da zicani (djepicasta opruga) traju duze od pjena. Kolege mozda misle drugacije.

Ali mislim da postavljate krivo pitanje. Bitno pitanje jest koliko dugo ce madrac imati dobru potporu tijelu i odmarati umjesto umarati tijelo kroz noc.

Old 13.01.2018., 13:24   #8294
Problem je da moramo zamijenit madrac od pijene koji je star 10 godina...
I naravno sad smo na 100 muka što kupiti...
Znači madrac u kombinaciji sa oprugama bi pružao dulju potporu? I samo na potvrdim..džepićasti nisu dvostrani madraci? Jer kad smo kupili ovaj od pjene, dobili smo uputu da ga okrećemo svakih cca 1-2 mjeseca.
bibos1w is offline  
Old 13.01.2018., 13:45   #8295
Quote:
bibos1w kaže: Pogledaj post
Problem je da moramo zamijenit madrac od pijene koji je star 10 godina...
I naravno sad smo na 100 muka što kupiti...
Znači madrac u kombinaciji sa oprugama bi pružao dulju potporu? I samo na potvrdim..džepićasti nisu dvostrani madraci? Jer kad smo kupili ovaj od pjene, dobili smo uputu da ga okrećemo svakih cca 1-2 mjeseca.
Ovisi o sastavu.
Postoje dvostrani a postoje i jednostrani modeli koji se ne okrecu.
Najcesce modeli sa djepicima u kombinaciji sa memorijem ili latexom nisu dvostrani...
Osobno preferiram jednostrane, ali to je moje osobno gledanje na stvari. Nije pravilo.

Old 13.01.2018., 17:11   #8296
Pozdrav svima,

Htjeli bismo zamijeniti madrac. Sada imamo džepićastu jezgru dimenzija 160x190, neki Hespo, prilično tvrd, star nekih 8-9 god, nema perivu navlaku.
Krevet je prije 10ak god rađen po mjeri s pločom umjesto podnica.

Danas smo probali madrace u ikei i od njihovih nam je jedino ovaj došao u obzir https://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/00272388/
Nemaju ga u dimenziji 160x190 pa moramo tražiti dalje, ali očito nam nesto slično paše.
Kad kupimo memorijsku pjenu onda nam ova podnica više nije ok pretpostavljam?
Ako maknemo ovu podnicu iz okvira kreveta mislim da on neće biti ni približno tako stabilan, je li opcija postavljanje nekih nosača iznad nje pa stavljanje podnica na to? Time bi imali malo povišen madrac ali to mi je ok.
Koji madrac bi preporučili da je sličan ovom iz ikee i koje podnice uz to?
Spavamo većinom na boku, ok su nam srednje do tvrdi madraci, imamo 60 i 75kg
Hvala puno
listopad14 is offline  
Old 13.01.2018., 17:36   #8297
Quote:
listopad14 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima,

Htjeli bismo zamijeniti madrac. Sada imamo džepićastu jezgru dimenzija 160x190, neki Hespo, prilično tvrd, star nekih 8-9 god, nema perivu navlaku.
Krevet je prije 10ak god rađen po mjeri s pločom umjesto podnica.

Danas smo probali madrace u ikei i od njihovih nam je jedino ovaj došao u obzir https://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/00272388/
Nemaju ga u dimenziji 160x190 pa moramo tražiti dalje, ali očito nam nesto slično paše.
Kad kupimo memorijsku pjenu onda nam ova podnica više nije ok pretpostavljam?
Ako maknemo ovu podnicu iz okvira kreveta mislim da on neće biti ni približno tako stabilan, je li opcija postavljanje nekih nosača iznad nje pa stavljanje podnica na to? Time bi imali malo povišen madrac ali to mi je ok.
Koji madrac bi preporučili da je sličan ovom iz ikee i koje podnice uz to?
Spavamo većinom na boku, ok su nam srednje do tvrdi madraci, imamo 60 i 75kg
Hvala puno
Postovani

Madrac od pjene nikako na punu podnicu.
A nije ni rijesenje da podnice budu montirane na punoj daski. Idealno je da postoji neki protok zraka ispod madraca...
Mozda da se izbuse rupe po dasci promjera par centimetara pa da nije fiksno zatvoreno i onda podnice na to...

Nesto slicno od madraca:

https://www.emmezeta.hr/namjestaj/ma...tality-madrac/

https://www.medico-madraci.hr/proizvod/atlas/

https://www.prima-commerce.hr/madrac...rac/c35/p1968/

Old 13.01.2018., 20:55   #8298
Quote:
Postovani

Madrac od pjene nikako na punu podnicu.
A nije ni rijesenje da podnice budu montirane na punoj daski. Idealno je da postoji neki protok zraka ispod madraca...
Mozda da se izbuse rupe po dasci promjera par centimetara pa da nije fiksno zatvoreno i onda podnice na to...

Nesto slicno od madraca:

https://www.emmezeta.hr/namjestaj/ma...tality-madrac/

https://www.medico-madraci.hr/proizvod/atlas/

https://www.prima-commerce.hr/madrac...rac/c35/p1968/

Hvala, gdje možemo isprobati Medico madrace?
Rupe u dasci smo vec izbušili pa bi bilo protoka zraka.
listopad14 is offline  
Old 14.01.2018., 06:12   #8299
Quote:
listopad14 kaže: Pogledaj post
Hvala, gdje možemo isprobati Medico madrace?
Rupe u dasci smo vec izbušili pa bi bilo protoka zraka.
Na zalost, samo kod sebe doma. Nemamo trgovinu ali zato imate 100 dana testiranja. Ukoliko odlucite da Vam madrac ne odgovara, imate 100 dana od dana kupnje da nas obavijestite i mi organiziramo povrat madraca o nasem trosku te povrat novaca

Ili mozete doci k nama u proizvodnju u Bjelovaru i vidjeti. Doduse nema bas kreveta sa madracima ali snaci cemo se nekako

Old 17.01.2018., 11:22   #8300
Pomoć

Nadam se da mi netko može pomoći svojim osobnim iskustvom ili stručnim znanjem.
Kupujemo nove madrace ( 2 kom - 90×190)
Za sad su opcije:
Meblo lux hard
Perfecta stella exclusive ili royal silk.
S tim da za meblo madrace imam odličnu akciju (40%) a perfecta mi je nekoliko tisuća kn skuplja. Želimo dobar madrac, pa ako treba i malo više platiti.
Trenutno imamo dormeo- dakle stravično 😠
Puno hvala unaprijed
Muž mi se vrti oko 100kg a ja oko 60kg😉 i imam problema sa kraljeznicom
D & D is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:06.